NOVÁ HONDA CIVIC
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 25.09.06 08:46
« Civic CTDI jede jako dabel.
Vcera sem jel do Olomouce po dalnici kolem 160km/h, a vidim ze se na me neco tlaci a ejhle civic 3T6 51 44 myslim znacka uz si ji nepamatuji presne tak sem mu uhnul a zaradil sem za nej ze se jej budu chvili drzet abych si to auto vychutnal :P skoncil sem u 200 a v kopci pridal a byl pryc, musel frcet asi 230 me to moje ferari vice neda a nato do kopce. -
« Civic v zabehu
Tak jsem se sem po delsi dobe mrknul, porad jezdim, jezdim a jezdim, vyuzivam pekne pocasi a musim teda rict, ze neni ani (tuk, tuk) minimalni problem. Vsechno funguje jak ma, spotreba se zatim podle PP drzi dlouhodobe na 6.1l, kratkodoba neni problem ani 5.7 l/100 km. Po kostkach nikde v desce nic nevrze a to je extremne velka plocha plastu.
Jinak musim jeste podekovat Icekovi za inspiraci s CMS C1, jsou vyborne, pekne ladi k Civikovi :-).
Zatim najeto 1860 km. :idea: -
"-- skrytý --" 24.09.06 11:31
« Nova Honda Civic
Caute!
Moja cervena Honda uz ma na tachometri 3800km a zatial som z nej uplne vedla. Mam ju od 26.7 vo vybave Sport a s motorom 1.8. Na pneumatiky Michelin Pilot Sport 2 nemozem povedat ani jendo krive slovo a tiez pomaly uvazujem co obut na zimu. -
"-- skrytý --" 24.09.06 09:30
« Brzdy
Vážení,
mám najeto cca 4500 km na svém "naftovém Civicovi". Zátím jen samá spokojenost. Nic nevrže, spotřeba cca 6,1 l, dá se jezdit i za 5,8, ale to bych nesměl si užívat zrychlení při předjíždění. Už jsem se podíval i na 195 km/hod. Proto jsem si řekl, že je čas zkusit jak auto brzdí. Rozjel jsem se na 100 km/hod (na silnici jsem byl sám) a postavil jsem se na brzdu při sešlápnuté spojce. Předek trochu poklesl a v pedálu jsem cítil slabé poťukání, jak zapracoval ABS. Auto zastavilo, aniž by uhnulo z přímého směru. Volant jsem skoro nedržel. U předchozího mého vozu (Renault Megane kombi) bylo ťukání do brzdového pedálu mnohem intenzivnější. Také se mi zdál pedál u předchozího vozu "tvrdší" . Myslím stav, kdy při běžícím motoru jsem sešlápl u stojícího auta brzdový pedál. Ten cca šel 2 cm sešlápnout a pak "ztvrdnul na kámen" a držel. U Civiku se pedál pomalu klesá (prošlapuje se) až k podlaze.
Teď moje dotazy k ostatním:
1. Také prošlápnete pedál při běžícím motoru a stojícím voze až k podlaze?
2. Má Civic brzdový asistent? Já jsem ho u žádného z přdchozích vozů neměl a tak nevím, jak prakticky funguje. Teoreticky, to z různých článků vím, jak ba měl pracovat. Při svých pokusech intenzivního brzdění, jsem žádnou pomoc při brzdění nepozoroval.
3. Jaký je Váš názor na brzdy u Civica? Jak by jste je ohodnotili vzhledem k brzdám na Vašich předchozích autech? Mě se zdají na tak výkonný vůz slabé. Ale to je jen můj pocit. Nikde jsem je neměříl, ani jsem je neporovnával s jiným vozem (délka brzdné dráhy). -
« Royal blue ready !!
Pani a damy,
neuveritelne sa stalo skutocnostou !!! Netrvalo to ani celych 8 mesiacov a ja som ho VIDEL !! Ano, ano, moj novy civik sa mi zjavil ako zo sna. Nahody su tak krasna vec. Idem si cez Zlate Piesky na vypadovku z BA a zrazu vidim ako od dealera Hodny vychadza kamion, a ma na sebe 2 kusky Royal Blue .... a vsetko nasvedcovalo tomu ze asi mieri do Race. Tak som zavolal predajcovi a on mi po pol hodinke potvrdil to, ze so HO videl !! Na vlastne oci !!!!!
Takze tak :-) asi dnes nezaspim ...
P.S. INZERCIA: Este jedna vec na okraj pokial viete o niekom z BA a okolia kto by mal rychly zaujem o mojho Civica rocnik 1998, 163k km dajte mi vediet moj kupec sa nejako zdraha ... a chyba mi nejajky ten "mrzky peniz" do plnej ceny noveho civika. -
"-- skrytý --" 22.09.06 23:31
« Re: Re: Re: Black
Parkoval jsem v práci a pořád jsem si myslel, že je tam ještě tak centimetr... dva... a nebyl. Klasickej zděnej sloup mi stál v cestě. Asi to nafotim, protože to stejně budu posílat do servisu, aby se na to koukli a zkusili mi říct, co s tim...
PS: Poslal jsem ti do uschovny fotky, tak jestli chceš, můžeš je někam dát, nenutim ;-) -
jc 22.09.06 22:03
« Re: Re: Black
Jen se pochlub, cos mu udelal :/ (prispevek jsem cet)... ale abys v tom nebyl sam, ja uz taky nacouval do sloupku (nemel vejsku ani na vnitrni zpetny) a znacky (sem si auto zaparkoval tak sikovne abych nalozil ze sem na ni zapomnel :-) ale nastesti bez nasledku. Obcas nejaka odrenina tomu se bohuzel nevyhnem, zvlast kdyz jezdime po nakupech :/ -
"-- skrytý --" 22.09.06 21:47
« Re: Black
Já to moje téma klidně obětuju, protože tam stejně nic rozumnýho neni až na jeden příspěvek od Ička ;-)
Doufám, že sis dovolenou správně užil a jsi plný sil vykonávat naše přání :-) To víš, jsme tady banda rejpalů >:D
Chceš nějaký fotky odřenýho auta? :'-( 8-s :D -
jc 22.09.06 21:12
« Black
Tak jsem zpet :-) na dovoleny jsem byl letecky, takze nemam zadny novy fotky. Ale neco malo dorazilo do uschoven, tak to casem roztridim, zcenzuruju a uploadnu do galerky.
Ted budu nejakej cas dohanet co jsem zanedbaval (nejen v souvislosti s H), tak nepocitejte s zadnyma akcema :-) ale jinak chci neco udelat s tim forem, krajni situace bude instalace nejakeho externiho fora a propojeni s drupalem (tzn jedny ucty s webem, forem a galerii). phpBB nechci kvuli bezpecnosti (je to docela deravy a kazdou chvili vychazi nejaky advisory) jinak featurama je ok. Otazka pak do placu bude - obetujem aktualni temata, ktery jsme mezitim vyplodili? -
HonzaTu 21.09.06 22:37
« Re: Alu kola na zimu
Já jsem zatím pořád čekatel. Ale Civíčka mám mít na přelomu roku, tak zatím sleduji diskuzi a pomalinku vybírám disky a gumy na zimu. Tady v podhůří to bez nich nejde. Plechové disky jsem se ptal již v Hondě a hledal na různých e-shopech. Cena tak kolem 1800 až 2000. Plus poklice a jsem skoro na ceně elektronů. A vzhled elektronů je lepší. Otázka je životnost, budu se snažit vybrat nějaké s úpravou pro zimu. Ale i bez ní si myslím že alespoň 3 nebo 4 zimy určitě vydrží bez viditelnější újmy. A pak se uvidí. Takže s autem budu mít 17" elektrony a přidám 16" elektrony na zimu. Líbí se mi Rial Campo, i cena je přijatelná asi napodobím Kolyho. Ještě uvidím, zda mi při prodeji auta nenabídnou nějakou alternativu ( hlavně cenovou). Zatím mám čas nemá pro mě smysl to teď kupovat a sušit doma. Taky zimní gumy rozmýšlím. V každém případě R16/205/55. Jak tady proběhla ta akce na Goodyeary tak bych asi šel do nich. Za tu cenu a slušná značka. Jinak jsem uvažoval o Kleber Krisalp HP, mám je (v menším rozměru) na C3 a jsem s nima spokojený. Ale moc rád si nechám poradit a budu dál sledovat vývoj. Určitě budou i další akce, tak něco vyberu. A strašně moc se na mazlíka těším... -
"-- skrytý --" 20.09.06 23:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: elektrony
T.E.CH., Vlad: Presne tak, tie originaly sa mi tiez prilis nepacia a su utopene dnu. Sirku chcem riesit uzsim rozmerom zimnych gum, myslim si, ze 205/50 R17 budu pre to auto tak akurat a je to relativne bezny rozmer. Predpokladam, ze ludia co si kupia na zimu 16'', tak najskor aj tak skoncia pri standartnych 205/55 R16, kedze 195/55 R16 ani 195/60 R16 nemaju celkom spravny rozmer pre toto auto, navyse su to zriedkavejsie rozmery a zohnat ich so spravnym rychlostnym indexom a nosnostou nebude uplne jednoduche (a asi sa to predrazi).
pepec: Sorry, tiez som chcel len vyjadrit svoj nazor, zrejme som sa vyjadril prilis prikro. ;-) -
« Alu kola na zimu
Ty originalni kola nejsou fakt nic moc a navic jsou hodne utopene :shock: , nicmene jezdit na nich v zime nebude vzhledem k rozmeru pneu zrovna ideal (spatny grip na snehu, citlive na vyjete koleje, prilis tvrde na zmrazky, nemoznost pouziti retezu :'-( ) ....takze ikdyz jsem tak puvodne nezamyslel, nakonec jsem skoncil u 16" a vypada to na Borbet CA. Na aplikacnim programu "by JOE" Civicu docela slusi a navic vypadaji robustne a jednoduse coz je na zimu OK :) -
"-- skrytý --" 20.09.06 18:19
« Re: Re: Re: Re: Re: elektrony
Nechcem naozaj nikoho urazit, ale znovu mam pocit, podobne ako pri nedavnej diskusii o rozmere diskov, ze sa tu nieco bez valnych skusenosti prehana a buduje sa akysi myt. Na svojom minulom aute som jazdil x rokov v zime na (originalnych) elektronoch a ziadne poskodenie som si teda nevsimol. Takisto poznam plno ludi, ktory pouzivaju na zimu lacnejsie alebo original elektrony, pokial viem bez problemov. Podla mojich skusenosti jedno neopatrne zaparkovania pri obrubniku vizualne poskodi elektron nepomerne viac ako jedna zima.
Taktiez nerozumiem argumentu: "ked trafis vysoky obrubnik odnesie si to puklica, u teba cely elektron. bez puklice sa da jazdit aj 180. ale trufnes si ist s elektronom o ktorom vies ze dostal ranu po suchej dialnici viac ako 80 ?". Obrubnik sa mi bohuzial uz za tie roky trafit podarilo, ale nevsimol som si ze by elektronu okrem drobneho poskodenia na mieste narazu nieco vazne bolo, nietoze max. 80km/h. Aby som elektron znicil, tak by to musela byt riadna rana, a to by sa potom rovnako poskodil aj plechac, nielen puklica. Navyse, to by som mal chodit na plechacoch vlastne celorocne, ved trafit obrubnik mozem hocikedy, nielen v zime, ci nie?
Podla mojho nazoru na auto ako Civic 8G plechac uz nepatri (ak pominiem, ze niekto ma Comforta a necha na zimu tie originalne). Moj postup je nasledovny: na leto som si kupil nove elektrony a na zimu si nechavam originaly. -
« Re: Re: Re: Re: elektrony
primarne to ze plechace ( spolu so super-sexi-tuning puklicami s teska ) nepustia sneh a bordel z ulice na brzdy a okolie ( nie len pocas jazdy ale najme ked okolo auta po ulici lietaju posypace a odhrnace ), su odolnejsie voci tukancom o obrubniky.
na druhu stranu ked by po zime zacali kvitnut staci dratena kefa a hemerajt a su ako nove. co s elektronom do ktoreho sa zakusne sol asi nevycarujes. a ked trafis vysoky obrubnik odnesie si to puklica, u teba cely elektron. bez puklice sa da jazdit aj 180. ale trufnes si ist s elektronom o ktorom vies ze dostal ranu po suchej dialnici viac ako 80 ?
ano v BA je zima len chvilku, a aj to najcastejsie bez snehu. ale ak si spomeniem na posledne 3 zimy .... tak mi tie plechace nepridu az taka hlupost. doterajsie zimy som mal plechace ... a posledne 2 zimy ma stali 1 puklicu ... mat elektrony tak cely elektron ... obcas je image menej ako schopnost trvalej kvality jazdy. teda to si myslim ja.
ale je to na vas.
P.S. na jar bude volna jedna sada 17" mierne jazdenych originalnych elektronov .... -
"-- skrytý --" 20.09.06 08:55
« Re: Re: Re: Nové fórum
Iček: Ten mix fóra a normálních stránek je podle mě zbytečný mišmaš a já se v tom teda moc nevyznám, ale jak jsi viděl, tak jsem se opravdu snažil tam něco napsat ;-) Bohužel bez výsledku :-(
JOE: Moc díky za ty stránky, člověk má alespoň trošku obrázek, jak to auto pak vypadá.
A tak bych stejně jako Koly byl pro to, udělat ty stránky spíš jako takový FAQ, kde by se našly odpovědi na většinu věcí, ale proč tam přehazovat i tohle naše plkání?