NOVÁ HONDA CIVIC
« Další oběť Civica (já)
Čus všichni, sleduju toto fórum od začátku a jak se zdá, má se čile k světu. Chci kupovat auto a byl jsem rozhodnutý pro MPV (Opel Meriva 1.8 Enjoy). Nedalo mi to a šel se podívat a svézt 8G 1.8 Sport a jsem z něj úplně hotový. Od té chvíle se mi všechna auta zdají nějaká "šedivá" a "vyblitá" a Opel má prostě smůlu, i když nutno podotknout, že Civic má s Merivou asi tolik společného, jako Husák s tržním hospodářstvím......... ale tlumiče netlumiče, prostě jdu do něj a moc závidím těm, kteří už si užívají to potěšení. Už abych k těm cca 30 zkušebním km přidal nějaké ty svoje...
Zajímaly by mě obecně zkušenosti s Hondou - cena servisu a ND ve srovnání s ostatními značkami atd.
Dále mi dealer dal katalog doplňků pro Civika, bohužel bez cen. Nejsou někde dostupné na netu? Nic jsem nenašel.
Také mi potvrdil brzké zvýšení ceny-už mají varovat zákazníky, ale nedělají to. V případě zájmu také vymění 17" za 16" pro Sport (zatím mám vyzkoušené 16" zimáky).
Tak pište všichni pilně dál, hltám každou novou zkušenost!!!
P.S.
A přimlouvám se, abychom nerozmělňovali Civic-diskuzi do dalších vláken, někdo už kousek vedle rozjel diskuzi ála Jakou barvu na Civika. Kdo se v tom má potom hrabat... -
« Re: Re: Re: Re: Re: klepanie zo zadu
Mám ešte okrem Civic-u 06 aj Fabiu. Vrzgaju tlmiče, praskajú stabilizátory, kolíšu otáčky na voľnobeh, v mrazoch neotvorím zadné dvere, vŕzga niečo v zadných sedačkách. Pridete s tým do aut. servisu a oni hľadajú najblbšie dôvody prečo to nespravia (samozrejme až si to zaplatím, tak to urobia).
Správaním HONDY SR som milo prekvapený -
« Re: Re: Re: Re: klepanie zo zadu
SirAnton
Súhlasím, takto si predstavujem riešenie tovaru v záruke - vysvetľujúci list, ospravedlnenie, riešenie problému, bezplatne. Takto sa naozaj správa seriózna značka a buduje sa vzťah. Samozrejme, problémy sa môžu vyskytnúť, ale keď sa takto riešia, každý to pochopí. A aj preto Hondu chválim... -
modus ponens 01.02.06 17:04
« Re: Re: Re: klepanie zo zadu
feroh:
Na takyto nazor je prilis skoro. Je uplne normalne, ze prve serie maju nedostatky. Preto kazdy model prechadza pocas doby, co je na trhu, svojim vyvojom a mysliet si, ze sa da najprv vsetko do detailov vychytat (podotykam, ze mnohe veci sa ukazu az po dlhsom pouzivani) a az potom dat na trh, je prinajmensom naivny. Ved to by sa musel novy model o dost dlhsie testovat a kym by prisiel na trh, nestihol by automobilke splatit vsetky naklady.
Takze kym sa nevyskytne podobnych nedostatkov viac, tak nie je dovod na znepokojenie. Skor by som videl ako silne pozitivum, ze sa Honde tak skoro podarilo zareagovat na staznosti zakaznikov a najma ze ma takyto pristup, ktory je inak pre japonske automobilky priznacny. -
"-- skrytý --" 01.02.06 16:38
Takže se potvrzuje,že "se podaří" každému,není třeba to dramatizovat.Za poslední roky jsem vzal O1TDI,už se chvilku dělala,problémy žádné,Lagunu2 a až na jednu drobnost,tak také v pohodě(nicméně se v okamžiku koupení se dělala 3 roky).A nakonec Swifta,ten byl novinka a pár drobností tam máme všichni-vzhledem k záruce je předčasné dělat závěr,jestli konstrukce nebo řemeslná zručnost lidí je problémem.Já to vidím 50/50.Ale jako novinka to není bezchybné,sice žádné drama,ale drobnosti se najdou. Žena, pro niž jsem to koupil je spokojena a nemá námitky,já jsem rýpavý a hledám mouchy a kdo hledá,najde.
Takže asi kupovat v polovině cyklu obecně.
Přiznám se,že na tohle auto mám velkou chuť.Je příliš krásné a mám pocit že je excelentně řemeslně zpracováno. Nádhera. Podle mne karosářský a interiérový skvost. Tak za 2 roky... ;-) -
« Re: Re: klepanie zo zadu
Práve dnes som hovoril so servisom v BA, budú tlmiče vymieňať, pravdepodobne koncom mesiaca, samozrejme bezplatne. Tak to sú asi tie muchy prvých vozidiel... Mám trochu pocit, že ten vývoj medzi prototypom a sériovou výrobou priveľmi skrátili. Nie sú to len cesty v ČR alebo na Slovensku (samozrejeme u nás vodič dáva pozor na jamy a nie na chodcov, že ?!), aj na nemeckom webe civicforum sa sťažovali. Ak to bude jediná vec, nič nepoviem zlého na moju Hondu. -
« klepanie zo zadu
.. potvrdzujem a prikladám vyjadrenie servisného strediska Honda SR.
--------------------------------
Dobrý deň prajem,
Je nám ľúto vzniknutej situácie, ale môžem Vám potvrdiť, že sa táto situácia rieši na úrovni výrobcu.
Problém nadmernej hlučnosti tlmičov pérovania zadnej nápravy sa prejavil na viacerých vozidlách
Civic 5D 06, príčiny problému boli analyzované a bola do výroby zavedená dizajnová zmena tlmičov
za účelom jeho eliminácie. Analýza dielov potvrdila, že nežiadúce zvuky vznikajú na piestiku a krúžku
vo vnútri tlmiča. Tento jav neovplyvňuje bezpečnosť ani jazdné vlastnosti vozidla.
25.januára začala výroba nových tlmičov s dizajnovou zmenou a dodávateľ, spoločnosť Sachs by
mala realizovať ich prvé dodávky na sklad náhradných dielov Honda v prvom alebo druhom týždni
februára.
Čo sa týka konkrétne Vášho vozidla, Váš dealer Honda bude riešiť tento problém výmenou oboch
tlmičov, akonáhle budú k dispozícii tlmiče nového typu. Táto oprava bude vykonaná v záruke pre Vás
bezplatne, prosíme Vás však o trpezlivosť, nakoľko momentálne iba čakáme na prvé dodávky dielov.
Spoločnosť Honda v žiadnom prípade nemá záujem ignorovať tento problém. Verím, že opatrenia
ktoré sme na jeho riešenie prijali pomôžu a vyriešia ho Vašej spokojnosti.
----------------------------------------… -
"-- skrytý --" 01.02.06 12:21
přesně tak, brožuře bych nevěříl, tušim že na fotkách interiéru ve výbavě executive tam nejsou vyhřívaný sedačky + všechny fotky to má s i-shiftem, takže věřím tomu, že i kola budou jiný... moc pěkný jsou ale ty příplatkový černý 18" (to už by ale byl pěknej kostitřas) -
« Re: Kola CIVIC 8G
Taky by mě to zajímalo, v oficiální božuře jsou focený všechny výbavy a maj jiný kola, comfort plecháče a sport + executive litý, ale každá verze jinej typ, ty excutive jsou samo hezký....takže by mě zajímalo, jestli auta z továrný maj kola dle těch obrázku, nebo ne?