NOVÁ HONDA CIVIC
"-- skrytý --" 16.02.06 23:25
« Honda Civic 1.4 vs. 1.8 Comfort (o 40 tis. menší cena)
1.4 je ideální na středně dlouhé jízdy po okresních a státních silnicích , na dálnici naprosto dostačující při dodržování max. povolené rychlosti, ve městě vynikající spotřeba, táhne od spodu (ale k šestce se nedostaneš, ta je fakt jen mimo město a na dlouhé rovinky), výhodné povinné i havarijní ručení (chce to posurfovat na Netu - nejvýhodnější je Triglav, ale neříkám, že není riziková), za ušetřených 40.000,-- (oproti 1.88) pořidíš kola z lehkých slitin, zimní pneu (na plecháče), lišty, vyhřívanou podušku, nestandardní mlhovky (na nárazník), prohlídku po 20.000 km, a ještě Ti zůstane dobrých 10.000,-- Kč na benzín. Ale pokud musíš i na státní nebo okresce každé auto předjet (udělej si pojistku s minim. spoluúčasti - jinak se nedoplatíš - přední nárazní a maska, světlomety jsou šíleně drahé), na dálnici jezdit 200 km/hod. (do roka máš body v čudu a jsi bez řidičáku), parkovat u stojanu na benzínce - tož pak si přidej a pořádně zaplať za nejmodernější technologii a techniku motoru (je super, nedostížný, revoluční, převratný a futuristický). Avšak na křižovatkách budu stát vždy vedle Tebe a na dálnici Ti do 130 budu stačít, a na státní či okresce Ti pokynu až pojedu kolem Tebe, protože Tě po nehodě bude odtahovka nakládat. Hustota provozu a kvalita silnic a dálnic je pro 1.8 nevhodná. >:D :idea: >:D -
"-- skrytý --" 16.02.06 19:03
« je to doma
Tak jsem ho v úterý včera dovezl domů (1,8 Executive Vivid Blue Pearl). Řeknu to devíti slovy: je to super, je to super, je to super.
Barva: chtěla ji manželka, já jsem spíše tíhnul k červené, ostatní mi připadaly málo výrazné, které utlumí celkový dojem z auta. Když jsem tuhle barvu viděl NA ŽIVO, byl jsem rád, že jsem to nakonec nechal na ní (v metalíze je kvantum perleti + kombinace se skleněnou střechou + xenony zbarvené do modra nemají chybu) Na můj vkus to opravdu hodnotím jako nejlepší barvu, kterou jsem na tom NA ŽIVO viděl. Podle fotek nelze srovnávat.
Venek: bez komentáře, v našem 15 tis. městě se lidé zastavují na ulici a koukají s otevřenýma hubama, co to jede okolo za něco, co ještě nikdy neviděli a netušili, že to někdo mohl vyrobit. Ten design je úplně někde jinde než konkurence, ale hlavně je napřed, ne mimo.
Vnitřek: v porovnání s Leonem (koupil otec min. týden) - o několik tříd výš celkové zpracování a pojetí, ostatně stejně jako venek. Ovládání všech těch funkcí má logiku, což např. o mém služebním C5 nemohu tvrdit ani omylem. Design, materiály - v porovnání s Leonem - dle mého názoru opět o několik tříd někde jinde. Sedačky, materiály - úplně na jiné úrovni. Středový tunel v zadu u Civica je velmi malý, v Leonu je vzadu až podivně veliký. Místo vzadu super (i na hlavu, mám 180 cm), sedačky, sklápění, zvedání sedáku, kufr - velikost nadprůměr, u Leona nic moc, spíše slabý průměr. Panoramatická střecha je pecka zevnitř i zvenku.
Jízda: vůbec to není tak tvrdé, jak jsem se bál (C5 je extremně měkký - hydraulika). K tomu autu to prostě patří, sedí to jako prase, jel jsem na letních 17kách (úterý - bylo naštěší sucho, dalo se to v poho). Měl jsem Accorda, který měl limity poměrně daleko, ale tohle má ty limity opět úplně někde jinde. Je to hlučnější než na co jsem zvyklý z vyšší střední třídy, ale to s radostí zkousnu a už se těším na léto na suché a možná někde i kvalitní silnice. Ze zadu žádné rány nejdou. Vlastnosti motoru bez komentáře, řazení bez komentáře, mazal jsem cca 150 km po dálnici rychlostí cca 130-150, spotřeba 8,1. Zrcátka to má veliké jako prase, přitom vůbec nenarušují vzhled, naopak ho dotváří (blinkry trojúhelníkového tvaru). Výhled vzad - auto za sebou vidím, na ostatní mám zrcátka. Volant - lepší jsem v ruce neměl, malý, měkká kůže, prostě je radost to řídit.
Opravdu jsem zatím nenašel žádnou chybu, ale hledám. U ostatních aut jsem nikdy neměl takový problém.
Super auto pro volný čas a pro sportovně laděné řidiče. Jak už jsem psal: za tohle jsem dal téměř 600 tis. s radostí, např. za Leona bych to prostě nedal, protože mě na něm nic tak zásadně neoslovilo - a vo tom to je. Honda se přesně trefila do mého vkusu a do toho, co od auta očekávám, Japončikům se prostě zase něco sakra povedlo.
Když jsem sledoval auto roku, kde vyhrál vylepšený Focus před tímhle, s nadsázkou jsem sliboval, že pošlu organizátorovi ankety hanlivý dopis, měl jsem to udělat. -
« Re: Re: Re: "Budíky" za jízdy
no jak píšu, kolem 3.400 otáček při 130 km/h na šestku (bavíme se samozřejmě o 1.8). při tachometrové stovce jsem viděl na otáčkoměru asi 2.600 otáček, 130 jsem jel, ale radši jsem sledoval tu klikatou silnici :shock: , koeficientem 1.3 to ale snadno z tý stovky přepočteš. Nicméně mohl by sem nějaký šťastlivec Civica již vlastnící napsat co jeexaktnější výsledky, nejlépe podpořený i otáčkama při skutečný rychlosti dle GPS :D -
« "Budíky" za jízdy
Na tomhle odkazu [odkaz]
ve vyskočivším okně vlevo najděte MENU, rozlistujte na DESIGN a pak COCKPIT a vyberte si z menu režim jízdy který chcete na otáčkoměru a tachometru předvýst, názorná odpověď na otázky kolik to točí na 6 ku v.... atd....mimochodem v jiné položce jde zase listovat jednotlivýmy screeny palubního počítače atd...:-)..to je pro nás, ce se těšíme a čekáme..:-) -
"-- skrytý --" 15.02.06 20:10
« Honda Civic 1.8 Comfort - sleva 50.000,-- Kč (ze staré ceny)
>:D ':D
Kde neuvádím, ale vy to znáte. Slevy 50.000,-- Kč z nové ceny získali ti, kdož uzavřeli objednávku do pondělka 13. 02. 2006. Další slevy dovozce už zatrhl. Reklama z Webu Netu je stažená.:D >:D :roll: ;-) :!: -
"-- skrytý --" 13.02.06 16:58
« Honda Civic 8G - jaká sleva?
:?: :?: Chlapi, co jste Civica G8 už koupili, dosáhli jste slevy :?: A prozradíte jak vysoké :?: Samozřejmě, když nebudete chtít, neuvádějte jméno prodejce :!: :idea: Jarov dává skutečně 40000,-- Kč (dříve, před zdražením 50000,-- Kč) slevu. Termín dodání je až konec září a výše :!: :roll: Tyká se všech výbav a obsahů :!: :!: >:D :o

Honda se proste trefila a nestiha vyrabet, to snad neni tezky pochopit :-) Dulezity je, ze pri objednani znas podminky (neni nic horsiho nez na neco cekat kdyz se to porad odklada). Pak uz je to jen o tom, jestli se ti vyplati na to cekat. A podle tvojeho prispevku to u Volva neplati :)