NOVÁ HONDA CIVIC
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: 2 JOE
2Bumbliček:Já si ale nemyslím, že by vyšší výkon byl nutně o předvádění. Já jsem prostě rád, že tam ty koníci jsou a že když je potřebuju jsou mi k dipozici. No a kdyby jich tam bylo ještě o pár víc, vůbec bych se nezlobil :-) Ať má člověk v autě koní 60 nebo 300 stejnak většinou jezdí 50/90/130 ;-) no ten s těma 60 spíš 50/90/110 >:D
2IT:Myslím, že by to mohlo být jako v 7G, kde byl 2.0 motor ale "pouze" 160 koní. Kdyby dali do 5D 2.0 s takovými 180 koníky, bylo by to ideální! :-) -
"-- skrytý --" 08.11.06 20:25
« 2 JOE
Nezlob se, ale to je pro mne hodně slabej argument. Při předjíždění náklaďáku v rychlosti 50 km/hod. mne stačí úplně trojka a jsem před ním taky bezpečně a bez ohrožení protijedoucích vozidel, samozřejmě záleží na situaci. Vezměme si ale tento scénář. Dejme tomu, že u nás bude zrušen rychlostní limit na dálnicích a většina z nás bude jezdit 170-180, jak je tomu na autobahnu. Nedovedu si představit, jak by to při neukázněnosti českých řidičů dopadlo. Už tak je naše D 1 pověstnou dálnicí smrti. A mne se ještě nechce zbytečně kvůli nějakému předvádění se umírat. :( -
« Re: To Bruure
2Bumbrlíček: A můj argument je bezpečné předjíždění! :-) Když jedu za náklaďákem 50 km/h, šoupnu tam dvojku a začnu přejíždět jsem před ním raz dva :-). Já osobně bych o 1.4 uvažoval, až když by byl cenový rozdíl mezi ním a 1.8 okolo 100 tis. Takto absolutně nebylo co řešit, naopak se obávám, že za rok daj do 5D 2 litrovej motor z Type-R a já budu mít bezesné noci >:D >:D >:D -
"-- skrytý --" 08.11.06 17:30
« Re: Ještě jednou 1,4
Mýlíš se Bumbrlíčku, jednaosmičkáři se přesunuli na nové fórum 8g.hondaclub.cz ;-) ale k věci. Já jsem o 1,4ce také přemýšlel, ale pak jsem si vzpomněl, kde budu s autem jezdit - polovina mého nájezdu je německá dálnice a rychlost cca 160-180. A bylo rozhodnuto. Vzhledem k tomu, kolik mě to auto stojí, tak je mi už dost jedno, jestli mi sežere 7 nebo 8 litrů. Jak správně říkáš - každý si musí uvážit, na co to auto potřebuje. Kdybych věděl, že moje maximální rychlost nepřekročí 130 km/h, tak klidně 1,4ku. Takže spotřebou bych tak neoperoval, nechtěl bych vidět ten vír v tvojí nádrži při mé rychlosti ;-) -
"-- skrytý --" 08.11.06 16:43
« Ještě jednou 1,4
nebo-li auto, které podle některých názorů nemá motor... Zda se to oplatí, to je snad nabíledni. Po správném zajetí postupně nesrovnatelně lepší spotřeba, levnější pojištění, samozřejmě pořizovací cena, i když příznávám, že zde není tak markantní rozdíl, nižší náklady na servis. Ale o to tak nejde. Záleží hlavně na tom, co jeden od toho auta očekává. Já jsem najel za necelé 4 měsíce přes 10 tis. km a jsem spokojen. Vzpomínám si tady na svatá slova od Ička, který snad jako jediný mne podpořil v mém rozhodnutí. Tenkrát napsal ohledně spotřeby, že ze začátku nic moc, ale po 5, 10 a dalších tisících km bude klesat. Udělal jsem taky moc dobře, že jsem to pořádně projel v Chorvatsku, 2600 km během 1 týdne byla pořádná šupa a na motoru je to znát, je perfektně vyježděný. Stojí ale za zmínku, že k průměrné spotřebě těch 5,7 určitě přispěl kvalitní, a neředěný jako v ČR, benzín v Rakousku a Chorvatsku. Určitě se ale spotřeba nezlepší na zimních pneu, které mají větší záběr a na sněhu to bude patřičně znát. Faktem je, že dálnice, kde mi to žere hrůzostrašných 6,6 až 6,8 dle PP, jezdím jen zřídka, většinou jezdím rychlostní silnice kolem těch 90-100 km/hod. Nejezdím sice jako důchodce, ale přiznávám, že si s pedálem dokážu pohrát, abych měl ten správnej cit a hodně sleduju co dělá eco. Nedávno jsem na staré silnici z Brna do Prostějova a zpět udělal 5,4 na PP, ale to jsem to jen tak šimral. No, snad mi tohle tlachání jedna osmičkáři prominou, stejně se mi tak trochu zdá, že už jim dochází dech a nemají už ani o čem psát. Nebo že bych se mýlil? :roll: -
« TO:Bumberlíček
Samozrejme, že pocit je aj na mojej strane super, ako som aj napísal...V 27 rokoch viac ako slušné auto, až sa bojím čo po pár rokoch ako náhradu :-! :-! Predtým som mal Civic 95 66kW tuším, otec má zasa 7G 3D...takže Honda family...
No ja som nepísal že tomu vyslovene neverím, len že u mňa je to sci-fi....Ale je pravda že jazdím iba v meste kde bývam, a do práce ca. 4 km...čo je v podstate stále studený štart a mesto...sem tam do Bratislavy 20 km ale to je málo...takže som si vedomý že aj tam je pes zakopaný...teraz mám dokonca 7,8 na PP :shock: (klimu mam zapnutu non stop)
V januári sa ide do Alp ca. 550 km takže uvidím ako to pôjde so spotrebou tam...Ak by som šiel ešte predtým opať do Tatier tak to skúsim na spotrebu..a napíšem. ;-) -
"-- skrytý --" 07.11.06 22:23
« To Gingles: 1,4
Já to cítím asi takhle: Je zbytečné se tady přít o výhodách a nevýhodách slabšího motoru. V r. 1993 jsem si v U.S.A. koupil Hondu Civic Coupe 1,5 a ta mi zlomila srdce pro slabší objemy. Stejne jako Civic 06 byla úžasně lehká v ovládání, doslova jsem s ní po dálnících mezi těmi těžkopádnými americkými krávami létal. A to jsem jezdil daleké štreky ze San Diega do San Franciska, Las Vegas a většinou téměř nonstop. Cítil jsem, jak se stávám skutečným ovladatelem vozidla a ne aby ovládalo ono mne. Věděl jsem tedy do čeho při letošním rozhodování jdu, nebylo co řešit. Věřím HONDĚ, je to po 2 Accordech moje už čtvrtá. A co se týká té spotřeby, jeli jsme do Chorvatska 2 a s plným kufrem krámů. Pokud znáte tamní pobřeží, je to z kopečka do kopečka, ale kára byla tak rozjetá pří každodenním přemísťování se z místa na místo, že bylo cítit, jak ani moc nepotřebuje nasávat. Ani jsem ji nemusel moc šetřit. Klimu jsem nepoužíval, poněvadž to v těch teplotách kolem 25 už ani nebylo potřeba. Schválně jsem tu ale sbíral zpočátku informace od mistrů volantu ohledně zaběhnutí a vybral jsem si podle svého. Co jsem zařadil nového do repertoáru bylo to, že po každém natankování jsem to pořádně točil do kopců na dvojku až do červeného a domnívám se, že mi to pomohlo k nižší spotřebě. Dnes mám
najeto přes 10 K a opravdu ten průměr tak 50 na 50 město a mimo města se pohybuje někde kolem 5,7-6,0 PP, ve skutečnosti o 0,4 více. Ale není to jen o
spotřebě, rozhodující je celkový pocit a ten já mám vynikající. -
« Re: TO:.Bumberlíček
Ja som bol teraz v Tatrách a mal som spotrebu dla PP: 6,7l. Len na upresnenie - mám 1,8 Exe, trasa približne rovnaká, išiel som sám, rýchlosťou 60-70 / 120 / 130-150, vcelku pohodovo, na dialnici tempomat 135. Velmi som neponáhlal, tak omedzovač ot. zasiahol len pár krát. Benzin - Shell (cca50% 95 a 50% Power). Vyzerá to tak, že som si dobre vybral. Je však pravda, že takáto spotreba sa podarí len pri pohodovej jazde, lebo je veľmi ťažké nezapočúvať sa do nádhernej hudby v podaní 4-6000 ot., nevychutnať si jazdné vlastnosti. >:D >:D
Napriek tomu si však nemyslím, že motory 1,4 alebo chystaný 1,6 sú nevhodné. Každý je dobrý, každý je však trošku o inom. -
« TO:.Bumberlíček
Honde, po dlhšom čase opať zdar !!! :-! :-!
No, mám 1.4 a spotreba 5.7 sa mi zdá nereálna...ak rátam že si mal pustenú aj klímu a trošku si to auto aj prehnal a mal niečo naložené/(11s na 100 :-O )ak si však šial dôchodcovským tempom a veľmi ľahkou nohou to bude asi iné...Práve zo spotreby motora som bol trošičku sklamaný... jazdím hlavne mesto a okresky a pohybuje sa mi to okolo 7 -7.5 L na počítači (reálnu spotrebu som nemeral ale rátam že bude skôr vyššia ako nižšia - nohu však úplne ľahkú nemám >:D )...koho by to aj bavilo... Bol som v Tatrách čo je od Bratislavy ca 350 km a auto som vačšinu cesty celkom hnal (120-150) a spotreba tam bola ca. 7.0 , čo sa mi zdá vcelku OK...avšak sila motora nie je bohvie čo...Respektíve, ak ubrali motoru koníky kvoli spotrebe, nemyslím si že im to veľmi vyšlo...hlavne ak super 1.8 ktorá má takmer o 60 koní viac jazdí na veľmi obdobnú spotrebu...
avšak pohodlie predných sedadiel je naozaj na veľmi vysokej úrovni...absolútne žiadna únava, maximálna radosť z jazdy, doslova som si to vychutnával....až som skoro na Donovaloch dal čelo oproti idúcemu autu... :shock: :shock: ...je to fakt skvost ktorý človeka tak ľahko neomrzí...ale úprimne...ľutujem tak trošku že som nešiel do 1.8, aj keď som 90% v meste a na tom motore mi reálne nič nevadí...je to však určite ešte o stupienok niekde inde...a ako chlapec túžim po zatlačení do sedačky....
"-- skrytý --" 03.11.06 22:03
« je to doma
Tak uz ho mame doma! Sem z nej fakt unesenej...mati dokonce rika, ze je to lepsi nez MB C 220CDI!
Ale o tom, jak je to uzasny uz asi vsichni vite.....!! Jediny, co mi prijde nedomyslene je ten klic...i pitoma fobie ho ma skladaci...tenhle mi udela diru do kalhot!
to JOE: Nene, jel jsem si pro nej na Jarov. Zimni kola nemam, pac nedorazili disky (ja blbec vzal od Hondy original plechy v akci)....takze letni 17"....Jinak pneu uz mam koupene Hankook W300...2/3 hvezdicek a cena super...
No nic, jeste ze sem si dal k veceri pivo a nemuzu jet jezdit....

Jak uz psal JOE, vzhledem k cenove politice Hondy nebylo co resit, a moc rad jsem si za ten klenot mezi benzinovymi motory na trhu priplatil ;-)
Nastesti Honda nepatri pod VW Group, takze za 40 tis. navic ziskame krasnych 57 koniku, a ne treba 10 >:D
Navic 1.4-ka se u nas neprodava ve vybave Sport :?