NOVÁ HONDA CIVIC
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 23.11.06 14:45
« RE: Zimní kola
Díky všem za reakce. Upřímně řečeno rozhodl jsem se pro plecháče poté, co jsem omrknul místní ceny hliníkáčů. Ještě prozkoumám ty možnosti nákupu v Německu. Auto jsem měl dostat až koncem února a zimáky jsem chtěl pořizovat až na následující zimu. Honda se ale pochlapila a dodala Civica o 3 měsíce dřív jako dárek pod stromeček :-) Tím mi sice udělala moc velkou radost, ale vznikl mi problém s nákupem zimáků v Belgii. Bruure, neměl bys o teď víkendu čas na malou osobní konzultaci s méně zkušeným kolegou v nějaké příjemné bruselské hospůdce? Když tak prosím napiš na jasonek@centrum.cz .. Díky :-) -
"-- skrytý --" 23.11.06 14:15
« Re: Zimní kola
Sada orig. Honda poklic (4 kusy) na 16" plechace, stoji v Cesku, podle ceniku prislusenstvi 8.294,- Kc vcetne DPH. :shock:
Tedy zhruba stejne jako ty plechove disky :roll:
Poridil jsem na zimu 16" hliniky Dezent A, kus za cca 2.700,-.
Daji se ale sehnat take napr. tyto hlinikove disky, za necelych 1.500 Kc za kus ;-) -
"-- skrytý --" 23.11.06 09:47
« Re: Zimní kola
Ahoj Jasonku, to jsem rad, ze uz tady nebudu sam, snad te nekdy potkam ve meste ;-)
K otazce - proc pises "samozrejme plechace"? Valna cast z nas sla do hlinikacu, ale vim, ze v BE jsou neskutecne drahy. Proto jsem to resil nakupem v CR, coz ty asi nestihnes, jestli chces jet na vanoce domu na zimnich. Ale byt tebou - kouknul bych se na nemecke weby - dodavaji po cele EU a ceny jsou po prepoctu temer stejne jako v CR.
Gumy - taky otazka. Myslim, ze na webu www.dobrepneu.cz dodavaji po cele EU, ale jisty si tim uz nejsem a nemam s nimi zkusenost (a ted jsem koukal, ze jsou dost drahy). Na www.pneunet.cz maji nejlepsi ceny, ale pouze do CR ;-)
Protoze predpokladam stejny ucel, jako mam ja, tak bych asi doporucil bud Continental TS810 nebo Michelin Pilot Alpin PA2 (ty mam ja). Oboji to jsou pneu spis na suchou cestu a podle testu by se mely velmi malo opotrebovavat. -
"-- skrytý --" 23.11.06 08:51
« Zimní kola
Zdravím všechny. Už po?ítám jen dny, než se za?adím mezi š?astné majitele Civica a ?eším otázku zimních kol. Mám 2.2 iCTDi a samoz?ejm? chci jít do 16" plechá??. M?žu poprosit o Vaše zkušenosti s r?znými typy zimních pneu o rozm?ru 205/55 R16? Nechci to do hlubokého sn?hu, spíš na n?mecké dálnice. .. Jen tak pro zajímavost, na kolik p?ijdou v ?esku poklice na 16" plechá?e? U nás v Belgii za n? cht?jí skoro 200 EUR, což mi za 4 plastový výlisky p?ijde nehorázn? moc. Díky p?edem za odpov?di. -
« Bez nadpisu
Ano chce to d?kaz >:D Až bude sraz tak to vyzkoušíme a uvidíš....
Tuším i na autowebu o tom je i psáno v diskuzi.Jinak já osobn? jsem krátkodob? jel 217.....a ješt? by šel dál, jenže já už se bál..bó sem nejel na dálnici >:D Myslím že na zahrani?ních webech by se to dalo najít....
Jinak v pružnosti na 6 ;-) -
"-- skrytý --" 21.11.06 18:14
« Re: Re: Re: 103 kW v benzínu nebo v naft??
TECHU nezlob se, ale neverim ti...
U 2.2 i-CTDI je psana maximalka 205. Jak si zjistil, ze to jede o dost vice nez 210 km/h? Podle tachometru z dalnicniho kopce?
Nebo si snad provedl nekolik mereni, na nejakem useku obema smery, a z vysledneho prumeru namerenych rychlosti si zjistil, ze to jede o dost vic nez 210 km/h?
Navic tacho ukazuje min. o 5 km/h vice oproti realne rychlosti 8)
P.S. V jakem pruznem zrychleni? Na 5-ku nebo na 2-ku? ;-) -
"-- skrytý --" 21.11.06 15:42
« Re: 103 kW v benzínu nebo v naftě?
To je jina, ted uz tomu rozumim lepe, a da se s tim souhlasit.
Honda umi udelat vyborny diesel, ktery se dokaze svou charakteristikou priblizit benzinu.
Ale jinak maji oba motory 103 kW, temer naprosto stejne zrychleni 0-100km/h a i stejnou max. rychlost. Kazdy z nich, ale dava svou silu najevo jinak 8) -
"-- skrytý --" 21.11.06 14:56
« 103 kW v benzínu nebo v naftě?
to:Tomík010 Zdá se mi,že hluk motoru u dieselu nestoupá s otáčkami tak jako u benzínu. Není to o řazení, tento diesel se nechá rychle vytočit k 5000 ot. Chová se podobně jak benzín. Srovnávám 1,8 s 2,2 nikoliv s Bravou 1,2 - to bych si fakt nedovolil. Vždy jsem měl averzi k dieselům, ale po této jízdě měním názor. -
"-- skrytý --" 21.11.06 09:20
« Re: 103 kW v benzínu nebo v naftě?
Nafta patri do kamen a ne do Hondy ;-)
Jinak te samozrejme chapu, kdyz jsi liny radit, diesel ti bude vice vyhovovat.
Take chapu tve nadseni vykonem, oproti tve Brave s 59 kW, to je jine kafe ;-)
Ale byl bych opatrny s tou tichosti. I kdyz hondacky diesel patri k tem nejlepsim na trhu, tissi nez 1.8 i-VTEC rozhodne neni. -
"-- skrytý --" 20.11.06 20:03
« 103 kW v benzínu nebo v naftě?
Pánové nevim kolik z vás jelo v diselu před tím ,než jste si koupili benzín. Já jsem nedávno ochutnal sílu 2,2 CTDi a musím uznat, že nemá jen tak konkurenci.Motor má tichší chod než benzín 1,8 , ale ten zátah je opravdu fantastický od 2000 otáček. Zatím jsem stále jezdil v benzínech, ale při rozhodování u Civica 8g bych jasně volil 2,2 CTDi. >:D :? -
« cena civica na SK
Neviete náhodou nejaké podrobnosti o ďalšej cenovej politike Hondy na SK? Zatiaľ mi vychádza výrazne výhodnejší nákup v ČR. Pri dnešnom kurze a modeli 1.8 Sport vychádza rozdiel na 30 tis. Skk. Chcel by som Vás ešte poprosiť o nejaký link na dovybavenie civica (park. senzory apod.)
Vďaka -
"-- skrytý --" 18.11.06 21:33
« Civic vs Focus II > Mazda 6
Tomík010: Diky za pochopeni. Jednou z podpurnych okolnosti pro volbu Mazdy 6 bylo to, ze je vyrabena v Japonsku. Rozhodl vsak predevsim design (resp. se pro nej rozhodla ma zena), ktery jsem vylepsil kridlem a chromovanymi koncovkami 2 vyfuku, dale podvozek (lichobeznik vpredu a multilink vzadu) a z neho plynouci jizdni vlastnosti pri zachovani komfortu a samozrejme cena s ohledem na stredni tridu.
Mimochodem, pobliz Muzea moderniho umeni v New Yorku jsem si pred ctrnacti dny (byl jsem tam sluzebne 3 tydny) prohlizel "americkeho" Civica sedana. Prisel ke mne jeho majitel a predvedl mi ho. "Rozsvitil" palubni desku (mezi temi mrakodrapy je docela sero, takze to bylo hezky videt) a na dotaz na obsah motoru, mi rekl 2.2. Ptam se, diesel? Odpoved znela gasoline, a protoze jsem mu moc neveril, tak mi ho ukazal.
Mazdami 6 se to v USA jen hemzi, ale take s jimym motory nez tady - s sestivalci. -
"-- skrytý --" 16.11.06 13:39
« servis
Caute vsetci,
mozno si niektori spomeniete este zo zaciatkov tejto diskusie, kde som sa zapajal. Potom som trosku koketoval s inymi znackami, ale nakoniec som sa zase vratil k myslienke objednat si Civica 1,8 sport.
Chcem sa vsetkych, hlavne tych z Bratislavy opytat, ako je na tom servis - pokial viem, su tu 3 servisy, aky je kde pristup, kolko kde stoji hodina a hlavne by ma zaujimalo, kolko Sk vyjde taka priemerna garancka na Civica 1,8?
vdaka za pomoc.
P.S.: casom pridu dalsie otazky a pripadne postrehy... ;-)