NOVÁ HONDA CIVIC

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.11.06  14:45

« RE: Zimní kola

Díky všem za reakce. Upřímně řečeno rozhodl jsem se pro plecháče poté, co jsem omrknul místní ceny hliníkáčů. Ještě prozkoumám ty možnosti nákupu v Německu. Auto jsem měl dostat až koncem února a zimáky jsem chtěl pořizovat až na následující zimu. Honda se ale pochlapila a dodala Civica o 3 měsíce dřív jako dárek pod stromeček :-) Tím mi sice udělala moc velkou radost, ale vznikl mi problém s nákupem zimáků v Belgii. Bruure, neměl bys o teď víkendu čas na malou osobní konzultaci s méně zkušeným kolegou v nějaké příjemné bruselské hospůdce? Když tak prosím napiš na jasonek@centrum.cz .. Díky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.11.06  14:15

« Re: Zimní kola

Sada orig. Honda poklic (4 kusy) na 16" plechace, stoji v Cesku, podle ceniku prislusenstvi 8.294,- Kc vcetne DPH. :shock:
    Tedy zhruba stejne jako ty plechove disky :roll:
    Poridil jsem na zimu 16" hliniky Dezent A, kus za cca 2.700,-.
    Daji se ale sehnat take napr. tyto hlinikove disky, za necelych 1.500 Kc za kus ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 23.11.06  12:24

Mn? tady (B) teda p?išly drahý origo poklice na Forda za patnáct/kus plus DPH (celkem 72,6 eur). Koupil jsem je a držej. :-) Za dv? stovky bych se jim vysmál.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.11.06  09:47

Ahoj Jasonku, to jsem rad, ze uz tady nebudu sam, snad te nekdy potkam ve meste ;-)
    K otazce - proc pises "samozrejme plechace"? Valna cast z nas sla do hlinikacu, ale vim, ze v BE jsou neskutecne drahy. Proto jsem to resil nakupem v CR, coz ty asi nestihnes, jestli chces jet na vanoce domu na zimnich. Ale byt tebou - kouknul bych se na nemecke weby - dodavaji po cele EU a ceny jsou po prepoctu temer stejne jako v CR.
    Gumy - taky otazka. Myslim, ze na webu www.dobrepneu.cz dodavaji po cele EU, ale jisty si tim uz nejsem a nemam s nimi zkusenost (a ted jsem koukal, ze jsou dost drahy). Na www.pneunet.cz maji nejlepsi ceny, ale pouze do CR ;-)
    Protoze predpokladam stejny ucel, jako mam ja, tak bych asi doporucil bud Continental TS810 nebo Michelin Pilot Alpin PA2 (ty mam ja). Oboji to jsou pneu spis na suchou cestu a podle testu by se mely velmi malo opotrebovavat.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.11.06  08:51

« Zimní kola

Zdravím všechny. Už po?ítám jen dny, než se za?adím mezi š?astné majitele Civica a ?eším otázku zimních kol. Mám 2.2 iCTDi a samoz?ejm? chci jít do 16" plechá??. M?žu poprosit o Vaše zkušenosti s r?znými typy zimních pneu o rozm?ru 205/55 R16? Nechci to do hlubokého sn?hu, spíš na n?mecké dálnice. .. Jen tak pro zajímavost, na kolik p?ijdou v ?esku poklice na 16" plechá?e? U nás v Belgii za n? cht?jí skoro 200 EUR, což mi za 4 plastový výlisky p?ijde nehorázn? moc. Díky p?edem za odpov?di.
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.06  22:14

« Bez nadpisu

Jo a jinak Accord jede s tímto motorem tuším 212. Šestku to má stejnou jako Civik t.j pom?r 0,653...takže defacto d?kaz je tu. >:D Holt u CIVIKU je to asi PR Hondy , aby ty motory byli vyrovanný.Holt asi marketing....
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.06  22:06

« Bez nadpisu

Ano chce to d?kaz >:D Až bude sraz tak to vyzkoušíme a uvidíš....
    Tuším i na autowebu o tom je i psáno v diskuzi.Jinak já osobn? jsem krátkodob? jel 217.....a ješt? by šel dál, jenže já už se bál..bó sem nejel na dálnici >:D Myslím že na zahrani?ních webech by se to dalo najít....
    Jinak v pružnosti na 6 ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.06  18:39

« V??né téma

No vidím, že jsem m?l pravdu, když jsem v?era na našem fóru na 8g.hondaclub.cz napsal to, co jsem napsal >:D >:D >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.11.06  18:14

« Re: Re: Re: 103 kW v benzínu nebo v naft??

TECHU nezlob se, ale neverim ti...
    U 2.2 i-CTDI je psana maximalka 205. Jak si zjistil, ze to jede o dost vice nez 210 km/h? Podle tachometru z dalnicniho kopce?
    Nebo si snad provedl nekolik mereni, na nejakem useku obema smery, a z vysledneho prumeru namerenych rychlosti si zjistil, ze to jede o dost vic nez 210 km/h?
    Navic tacho ukazuje min. o 5 km/h vice oproti realne rychlosti 8)
    P.S. V jakem pruznem zrychleni? Na 5-ku nebo na 2-ku? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.11.06  16:25

« Re: Re: 103 kW v benzínu nebo v naftě?

Tak Tomíku, na to zapomeň, v maximálce a v pružném zrychlení nemá 1,8 šanci....těch 210 psaných u dieselu neodpovídá, jede to více a o dost :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.11.06  15:42

« Re: 103 kW v benzínu nebo v naftě?

To je jina, ted uz tomu rozumim lepe, a da se s tim souhlasit.
    Honda umi udelat vyborny diesel, ktery se dokaze svou charakteristikou priblizit benzinu.
    Ale jinak maji oba motory 103 kW, temer naprosto stejne zrychleni 0-100km/h a i stejnou max. rychlost. Kazdy z nich, ale dava svou silu najevo jinak 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.11.06  14:56

« 103 kW v benzínu nebo v naftě?

to:Tomík010 Zdá se mi,že hluk motoru u dieselu nestoupá s otáčkami tak jako u benzínu. Není to o řazení, tento diesel se nechá rychle vytočit k 5000 ot. Chová se podobně jak benzín. Srovnávám 1,8 s 2,2 nikoliv s Bravou 1,2 - to bych si fakt nedovolil. Vždy jsem měl averzi k dieselům, ale po této jízdě měním názor.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.11.06  09:20

« Re: 103 kW v benzínu nebo v naftě?

Nafta patri do kamen a ne do Hondy ;-)
    Jinak te samozrejme chapu, kdyz jsi liny radit, diesel ti bude vice vyhovovat.
    Take chapu tve nadseni vykonem, oproti tve Brave s 59 kW, to je jine kafe ;-)
    Ale byl bych opatrny s tou tichosti. I kdyz hondacky diesel patri k tem nejlepsim na trhu, tissi nez 1.8 i-VTEC rozhodne neni.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.11.06  20:03

« 103 kW v benzínu nebo v naftě?

Pánové nevim kolik z vás jelo v diselu před tím ,než jste si koupili benzín. Já jsem nedávno ochutnal sílu 2,2 CTDi a musím uznat, že nemá jen tak konkurenci.Motor má tichší chod než benzín 1,8 , ale ten zátah je opravdu fantastický od 2000 otáček. Zatím jsem stále jezdil v benzínech, ale při rozhodování u Civica 8g bych jasně volil 2,2 CTDi. >:D :?
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.06  22:03

« cena civica na SK

Neviete náhodou nejaké podrobnosti o ďalšej cenovej politike Hondy na SK? Zatiaľ mi vychádza výrazne výhodnejší nákup v ČR. Pri dnešnom kurze a modeli 1.8 Sport vychádza rozdiel na 30 tis. Skk. Chcel by som Vás ešte poprosiť o nejaký link na dovybavenie civica (park. senzory apod.)
    Vďaka
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.06  21:33

« Civic vs Focus II > Mazda 6

Tomík010: Diky za pochopeni. Jednou z podpurnych okolnosti pro volbu Mazdy 6 bylo to, ze je vyrabena v Japonsku. Rozhodl vsak predevsim design (resp. se pro nej rozhodla ma zena), ktery jsem vylepsil kridlem a chromovanymi koncovkami 2 vyfuku, dale podvozek (lichobeznik vpredu a multilink vzadu) a z neho plynouci jizdni vlastnosti pri zachovani komfortu a samozrejme cena s ohledem na stredni tridu.
    Mimochodem, pobliz Muzea moderniho umeni v New Yorku jsem si pred ctrnacti dny (byl jsem tam sluzebne 3 tydny) prohlizel "americkeho" Civica sedana. Prisel ke mne jeho majitel a predvedl mi ho. "Rozsvitil" palubni desku (mezi temi mrakodrapy je docela sero, takze to bylo hezky videt) a na dotaz na obsah motoru, mi rekl 2.2. Ptam se, diesel? Odpoved znela gasoline, a protoze jsem mu moc neveril, tak mi ho ukazal.
    Mazdami 6 se to v USA jen hemzi, ale take s jimym motory nez tady - s sestivalci.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.06  22:36

« Re: servis

to mmarecekk: Zkus se zeptat jeste jednou, ale tady: [odkaz]
    to Jiri: Mazda je taky dobra volba, ale Civic je Civic ;-)
    Jinak Tve rozhodnuti samozrejme chapu, za stejne penize auto o tridu vys 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.06  18:37

« Focus vs Civic

Dilema jestli se rozhodnout pro Civic nebo Focus II jsem jiz vyresil: objednal jsem Mazdu 6 2.0i HB (se slevou 140 tisic).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.06  13:39

« servis

Caute vsetci,
    mozno si niektori spomeniete este zo zaciatkov tejto diskusie, kde som sa zapajal. Potom som trosku koketoval s inymi znackami, ale nakoniec som sa zase vratil k myslienke objednat si Civica 1,8 sport.
    Chcem sa vsetkych, hlavne tych z Bratislavy opytat, ako je na tom servis - pokial viem, su tu 3 servisy, aky je kde pristup, kolko kde stoji hodina a hlavne by ma zaujimalo, kolko Sk vyjde taka priemerna garancka na Civica 1,8?
    vdaka za pomoc.
    P.S.: casom pridu dalsie otazky a pripadne postrehy... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.06  11:41

« Dalsi testik...

Test Hondy Civic 1.8 i-VTEC: Pane Spocku, můstek je Váš
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…