NOVÁ HONDA CIVIC

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.06  13:57

« Vylepšené fórum

P. T. návštěvníky tohoto fóra upozorňuji, aby si laskavě shlédli inovované fórum uváděné zde pod čarou :!:
    Stačí kliknouti na červené odkazy a jste tam :!:
    Přeji pěkné počteníčko :!:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.06  13:52

« Re:

Bruure: Trefa >:D >:D >:D
    Už jsem mrtvý muž! ;-)
    Rozjedem tady zase válku? :roll: >:D :-! :arrow: :idea: :!:
    Už držím ústa :!: Dostal jsem to z husta :!: Podle vašeho gusta :!:
    Jak to bylo :?: Už se mi rozsvítilo :!: :arrow: :idea: :idea: :idea: :idea:

Vy mne musíte mít rádi :!: :?: >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.06  09:29

« Bez nadpisu

to Jenyk: Poradil bych mu moc rad, ale jelikoz mam na zimu hlinikace, tak nemam zadne zkusenosti.
    Vim ale, ze v supermarketech asi moc nepochodi, maji tam totiz nejcasteji velikosti 13", 14" a 15". Tedy standartni velikosti na Felicii/Fabii/Octavii ;-)
    16" poklice uz je tak trochu rarita, alespon v tech supermarketech...
    Navic Jasonek rika, ze mu ty original srouby trci 2-3 cm ven z kola, coz je celkem dost, a muze to branit v nasazeni tech poklic. S uchycenim problem nebude, spise to bude chtit poklice vhodneho tvaru hlavne kvuli tem sroubum.
    Bruure: Trefa >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.06  09:05

« Re: Správně jsou poklice určeny k přikrytí hrnců

Iček: 40 let jsem pracoval u Interhotelů a v hotelech v cizině a všude dávali kuchaři poklice na hrnce a pekáče.
    No vždyť o to jde - chce si dát poklice na ten svůj pekáč >:D Rozjedem tady zase válku? :shock: >:D 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.06  23:08

« Správně jsou poklice určeny k přikrytí hrnců

Jasonku, zodpovědně Ti radím, že ty pok...., pardon puklice ze supermarketu, můžeš bez rizika použít. Ani tuningové puklice nemají jiný způsob naražení a upevnění na kolo. Promiň, že jsem hned nešel do hloubky, ale pracoval jsem ve velkoobchodní firmě s autodoplňky (největší v ČR = RINDER CZ) několik let a viděl jsem těch puklic, všech možných, asi stotisíc nebo třistatisíc a všechny mají jeden druh upevnění a pocházejí z Číny, Hongkongu a Tchaiwanu (překládal jsem a tlumočil). Jsou možná (?), možná (?) ještě italské kryty kol, ale ty nikdo oficiálně nedováží. U těch jejich upevňování na kolo neznám! Takže, abych se dobral konce, ani mne nenapadlo tuto skutečnost kolem upevnění zdůrazňovat.
    Škoda, že nejsi z Brna nebo JM kraje. Sehnal bych ti kvalitní tuningové za velkoobchodní cenu. Avšak i MC nebude vyšší než mezi 500,-- až 1000,-- Kč.
    40 let jsem pracoval u Interhotelů a v hotelech v cizině a všude dávali kuchaři poklice na hrnce a pekáče :!:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.06  22:47

« Re: Re: Re: Re: Správně jsou poklice určeny k zakrytí hrnců!

Co kdybyste mu konečně vy paličáci poradili, jestli může použít ty běžné poklice ze supermarketu? Pukličáci zpokličtění, jeho původní dotaz vám v pukličních výšinách poněkud unikl.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.06  22:22

« Re: Re: Re: Správně jsou poklice určeny k zakrytí hrnců!

Jasonku, puklice (poklice patří na hrnce a pekáče) seženeš v každém oddělení autodoplňků a příslušenství nebo v obchodech s autopotřebami. Jsou za pár Kaček.

Na Jasonkův celkem nevinný dotaz týkající se poklic, jsi nedokázal uspokojivě odpovědět, místo toho jsi začal poučovat, jak se správně nazývá kryt kol.
    DEMAGOGIE je lež povýšená na pravdu :!: :arrow: :idea:
    Proti nařčení, že neumím vyhledávat v Googlu, se na dálku nemohu bránit. A tak se ohražuji s tím, že je to od Tomíka podpásovka jako Brno :!: >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.06  20:56

« Re: Re: Spravne jsou poklice

:lol: >:D >:D >:D
    Ičku, Ičku!
    Predevším jsi nezklamal TY ;-)
    Ale já jsem také měl předpokládat, že ty jako důchodce, nemáš nic lepšího na práci, než vyvolávat naprosto zbytečné diskuze 8-s
    Pokud si nevzpomínáš, tak prudit jsi tu začal především ty.
    Na Jasonkův celkem nevinný dotaz týkající se poklic, jsi nedokázal uspokojivě odpovědět, místo toho jsi začal poučovat, jak se správně nazývá kryt kol. :roll:
    Nechtěl jsem sem dávat ty odkazy, a rozbíhat tu nějakou soutěž o to, kdo sem umístí větší počet odkazů. Bohužel mi nic jiného nezbývá, protože s Googlem pravděpodobně neumíš, jinak by si už dávno zjistil, že P O K L I C E je dnes suverénně nejpoužívanější výraz pro označení plastových krytů kol.
    Takže Ičku, na tyto odkazy se prosím podívej :!: :idea:
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    Myslím, že tyto odkazy jednoznačně potvrzují, že mnohem rozšířenější označení je poklice. Ale zároveň ani nepopírají, že například starší generace nebo Brňáci, používají výraz puklice >:D
    P.S: Netahej sem ty kola, vytrháváš z kontextu a překrucuješ fakta.
    Hezký večer!
    Tomáš
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.06  18:09

« Re: Spravne jsou poklice

Tomáši!
    Čekal jsem Tě o den dřív! Každopádně jsi nezklamal. Konečně na omyly bys mohl mít patent (letní gumy v zimě atd,).
    Zajdi si do obchodů nebo oddělení s autopotřebami a autodoplňky a tam hledej poklice! Pošlou Tě, možná, do domácích potřeb.
    Také se pokus otevřít tento link:
    [odkaz]
    A pak Ti ještě opisuji ze slovníku naučného toto:
    Význam slova Puklice označuje, stejně jako dnes, jazykově příbuznou „poklici“, tedy okrouhlý, vypouklý předmět. V architektuře se pak „puklicí“ označuje dekorativní reliéfní terč a u středověkého brnění to byl okrouhlý štítek, který se od XIV. stol. stal součástí rukávu.

Tudíž pravda je na obou stranách! Doufám, že jsi to pochopil?
    Já jsem se zavázal, že sem chodit nebudu a upřímně lituji, že jsem sem šel. Je to můj poslední výstup na tomto fóru.
    A ještě něco, když chceš za každou cenu prudit, tak prosím, ojektivně :!: :!: >:-[] >:-[] Např. předtím si napíš e-mail do SM, Autotipu nebo Autohitu! A zeptej se odborníků!
    Zdraví Tě
    Iček
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.06  15:42

« Spravne jsou poklice

Ja vas klidne rozsoudim chlapci.
    Vitezem se stava a pravdu ma uzivatel s nickem dnsr
    K overeni meho verdiktu staci zadat oba diskutovane vyrazy do Googlu.
    V pripade poklic povedou vsechny nalezene odkazy na obchody s autodoplnky, zatimco puklice vas zavedou vsude mozne, ale do obchodu s autodoplnky rozhodne ne (kdyz nepocitam ten odkaz na druhe strane do nejakeho slovenskeho tuning shopu >:D )
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.12.06  13:33

« Bez nadpisu

Ičku, Ičku, myslim, že samotnýmu je ti jasný, že tvoje fakta (tj. 1 odkaz - byť na obchod s doplňky na echt český wagen..a jeden ukončený pracovní poměr) nic nedokazují.
    Stejně tak i já bych těch odkazů sem mohl dát několik...no ale to dělat nebudu :)
    A jelikož nemám po ruce slovník spisovné češtiny, který by nás rozsoudil, uzavřel bych to tím, že puklice je zřejmě archaický, téměř nepoužívaný, výraz pro poklice, ok? :)
    hezkou neděli
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.12.06  12:51

« Re: Re: Re: Poklice na plecháče

to: dnsr
    >:D >:D >:D Mohl bych Ti neodpovědět , ale řekl jsem si NE! Žádné falešné soby! A tak Ti odpovídám fakty:
    V létě jsem ukončil pracovní poměr s firmou s autodoplňky a na beton vím, že výraz PUKLICE je naprosto správný výraz pro kryty kol. Nakonec zde se můžeš přesvědčit (mimo jiné):
    [odkaz]
    :roll: :roll: :roll: Soudě podle stylu a slohu psaní, neočekávám omluvu. Studuj dál zeměpis a slovo puklopec neexistuje! Tam to -o- patří!
    >:D :-) >:D >:D :-) >:D ;-) ;-) ;-) :idea: :idea: :idea:
    :P Význam slova Puklice označuje, stejně jako dnes, jazykově příbuznou „poklici“, tedy okrouhlý, vypouklý předmět. V architektuře se pak „puklicí“ označuje dekorativní reliéfní terč a u středověkého brnění to byl okrouhlý štítek, který se od XIV. stol. stal součástí rukávu. :-O :arrow: :idea:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.06  20:15

« Re: Re: Poklice na plecháče

OT...Iček: nechci nějak rejt, ale osobně bych řek, že poklice nějak souvisí se slovem poklop, tj. ať už přikrýváš hrnec nebo plechový disk kola, pořád se jedná o to samé = o poklici..na druhou stranu Puklice je obec ležící na Vysočině cca 7 km jihovýchodně od Jihlavy. Skládá se ze tří částí: Puklice, Studénky a Petrovice. No a když už sme u toho vzdělávání, počet obyvatel v Puklicích se pohybuje okolo 600, ve Studénkách žije 150 lidí a v nejmenší části, v Petrovicích jsou k trvalému pobytu přihlášeni 3 lidé. Celkem se tedy počet obyvatel pohybuje na hranici 750. (zdroj wikipedia)
    howgh
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.06  18:48

« Re: Poklice na plecháče

Jasonku, puklice (poklice patří na hrnce a pekáče) seženeš v každém oddělení autodoplňků a příslušenství nebo v obchodech s autopotřebami. Jsou za pár Kaček.
    Jasonku a prosím Tě, přejdi na to nové fórum - stačí kliknout do červených odkazů pod čarou v tomto okně.
    Jeď opatrně! Na nové fórum přejdi rychle!
    >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.06  16:00

« Poklice na plecháče

Od včerejška jsem se zařadil mezi hrdé majitele Civiců. Jsem tím autem naprosto nadšený a téměř mu nemám co vytknout :-) Zatím jsem přišel jen na jednu malinkou chybičku. Z displeje nepoznám, jestli mi svítí obrysovky nebo potkávací světla, protože kontrolka je pro oboje stejná. Většinou sice používám automatické rozvěcení světel podle světelného čidla, které funguje skvěle, ale myslím, že by neškodilo, kdyby v tak dokonalém autě byla jedna kontrolka navíc. Nevím, jak je to u jiných aut, ale z Fabie jsem na ni zvyklý. V Civicu se musím složitě nahýbat přes volat, abych se podle pozice otočného spínače na levé páčce ujistil, že mi opravdu svítí potkávačky.
    Píšu sem ale kvůli něčemu jinému. Pořídil jsem si hned od dealera origoš plecháče 16" a na ně zimní Michelinky PA2 205/55 R16 91H. Vzhledem k tomu, že za týden jedu na Vánoce domů přes Německo, nechal jsem si ty kola hned přehodit. Jinak bych to nedělal, protože v Bruselu máme slunečno, 12 stupňů a počasí jako v březnu :-) Původně jsem na ty plecháče ani nechtěl pořizovat poklice (originální za 65EUR/ks jsem s díky odmítl), ale když teď vidím, že mi ty šrouby, které jsem měl v hliníkáčích, trčí 2-3cm ven z kol, tak mám strach, že by mohly přijít k úhoně. Je to moje první auto a jsem v tomto ohledu naprostý začátečník, takže vám možná můj dotaz bude připadat stupidní. Zajímalo by mě, jestli se dají běžně sehnat neoriginální poklice na na origoš 16" plecháče. Případně kde a za kolik? Nevím totiž, jestli originální plecháče nemají jiný tvar a uchycení pro poklice než běžné plecháče. Na vzhledu poklic mi zase tolik nesejde a na "H" uprostřed už vůbec netrvám. Jde mi hlavně o ochranu těch šroubů. Díky předem za vaše rady zkušenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.12.06  17:34

« Re: Tady je nějakej podezřelej kliiiiiiiiiiiiid!

:lol: >:D >:D
    "To dělám jáááááááááá! Já se nachytal!!
    :roll: :roll: :roll:
    Bylo to dobré fórum, ale teď jste řekli NE! To pravé fórum je teď :arrow: :idea:
    ...... stačí kliknout do odkazů níže pod čarou :!:
    A jste tam ........ :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
    Žádní falešní sobi :P :!:
  • 00 Reagovat !

foto

08.12.06  14:57

« Bez nadpisu

Tady je nějakej podezřelej kliiiiiiiiiiiiid >:D
  • 00 Reagovat !

foto

30.11.06  10:42

« lol

2Iček: Já už tam taky píši >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.06  15:45

« Re: RE: Zimní kola

Jasonku, na adrese: [odkaz]
    Forums | Honda CIVIC 8G
    je nové forum o nové Hondě Civic 8G, kam píše i JOE a Bruure a doporučuji Ti, abys tam přispěl tímto názorem.
    Měj se!
    Iček
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.06  14:47

« Re:

Co se týče gum, tak já se nakonec rozhodl pro Dunlop WinterSport 3D. I ty by měly mít skvělou životnost. ;-)
    Jinak tě samozřejmě mezi náma vítám! >:D
    Co všichni v tom Bruselu děláte??? ;-) >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…