ukazatel paliva - škoda octavia TDI

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

17.12.05  17:28

« Mazani threadu

Ja mam pocit, ze kdyz nastavis v tom threadu nejaky urcity cas trvani, coz jako zakladatel muzes, tak ze to po vyprseni lhuty uplne vymaze.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.05  22:21

« Re: Re: Re: Re:

este jednou se omlouvam nebyl to muj zamer...miluju fora kde prispevky nejdou uplne vymazat :D
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.05  20:18

« Re: Re: Re:

Dobrý,dobrý.Vyndej si ty kopíráky nebo zahltíš server :P
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.05  15:51

« Re: Re:

sorry ja vim ze to staci rict jednou ale nak se mi po....o me technicke zazemi >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.05  15:47

« Re:

tak se mi zda ze se z toho tady stava nesmyslna diskuse...na aute byly sou a budou odchylky...nekde vetsi nekde mensi a proto nema cenu se o tom bavit...proste kazdej pes jina ves a kdyby kazdy ucastnik tohoto fora mel rict kolik muze "pretankovat" po vycvaknuti a rozdil mezi realnym a udavanym objemem nadrze tak se tu z toho po....m a navic jak muzete porovnavat realny objem kdyz stejne vsichni po vycvaknuti jeste dotankovavate? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.05  15:46

« Re:

tak se mi zda ze se z toho tady stava nesmyslna diskuse...na aute byly sou a budou odchylky...nekde vetsi nekde mensi a proto nema cenu se o tom bavit...proste kazdej pes jina ves a kdyby kazdy ucastnik tohoto fora mel rict kolik muze "pretankovat" po vycvaknuti a rozdil mezi realnym a udavanym objemem nadrze tak se tu z toho po....m a navic jak muzete porovnavat realny objem kdyz stejne vsichni po vycvaknuti jeste dotankovavate?
  • 00 Reagovat !

foto

08.12.05  11:36

« Bez nadpisu

U Octavie se do nadrze nevejde o moc vic, nez udava vyrobce. U Fabie je to jina kava, povedlo se mi natankovat i 55 l (mel jsem podezreni na benzinku, ze jejich litr nebude SI litr, ale postupem casu se mi to dari na libovolne benzince a taky mam mnohem delsi dojezd :-), po vycvaknuti pistole se tam da nahnat jeste 12 l. U Octavie I i II po vycvaknuti do nadrze uz paliva bohuzel moc nedotankuju. Rezerva je soucasti celkove udavane velikosti nadrze. U Fabie vim, ze pokud by rucicka palivomeru lezela oprena o levy doraz, uz se daleko nedostanu.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.05  08:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: ukazatel paliva - škoda octavia TDI

to zjisteni zbytku paliva vzniklo tak, ze v momente kdy se rozsvitila kontrolka na palubni desce, ktera vlastne rika od ted jedes na rezervu tj.7l
    jsem jel okamzite k benzince dotankovat do plna. jake bylo moje prekvapeni kdyz misto 48l jsem tam dostal jen 44 l. tzn.v nadrzi bylo 11l misto uvadenych 7l.
    Takze jsem si rikal mam 4 + 7 litry k dobru uvidime kolik tam bude az to bude ukazovat 0. a ono prekvapeni po dotankovani do plna se tam veslo zase jen 48 l.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.05  08:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: ukazatel paliva - škoda octavia TDI

co se tyka uvadeneho objemu tak predpokladam, ze 55l je pouze nadrz.
    je velmi pravdepodobne, ze dalsi 1-2 l se jeste vejdou do hrdla nadrze tj. ze se tankovaci pistole sama vypne - via Novak. v Tech. dokumentaci je psano 55l - objem palivove nadrze z toho 7l rezerva. Obavam se ze tato diskuze smeruje spise do roviny spekulaci.Muj nazor je, ze se z nejakeho duvodu nepriznava pro system objem rezervy a ze cely rozsah palivomeru se urcil jen pro 48l paliva (za predpokladu, ze je hladina rezervy snimana samostatne - samozrejme netusim jak je nadrz konstruovana). Otazkou vsak zustava zda ma smysl to resit.
    Rad bych znal vice nazoru na tento problem.
    diky
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.05  07:15

« Re: Re: Re: Re: Re: ukazatel paliva - škoda octavia TDI

55 l je teorie, vejde se tam víc, o dost. Teď si nejsem jistý: není někde v dokumentaci auta uvedeno velikost nádrž tolik a tolik PLUS rezerva?
    Jednou jsem přijel se služební Fabií k pumpě, ručička se blížila k červenému poli, takže bych předpokládal, že natankuji tak 36-38L. Nějaký poskok od pumpy se nabídl jestli chci natankovat, já s tím souhlasil, a on tam nějakým způsobem nacpal 48L :shock: . Fabia má nádrž na 45L. Když vemu, že jsem tam pár litrů měl, musel někam nějak nacpat alespoň 10L navíc. Doufám, že ne do svého kanystru.
  • 00 Reagovat !

foto

07.12.05  23:17

« Re: ukazatel paliva - škoda octavia TDI

Mám OI 1,6 a chová se to úplně stejně. Takže jakmile ukazatel na nule a počítač taky 0, máš dost času dojet k pumpě.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.05  22:00

Měření na litry je dost nepřesná metoda,ale tak to bohužel je u aut zaužíváno.Daleko lepší jsou kila,protože u kapaliny existuje něco jako změna objemu při změně teploty.Jakou teplotu má nafta v nádrži auta?A jakou ta,která přitéká z podzemní(příp.i nadzemní)nádrže?
    V tvém případě mohlo jít o to,že nafta z pumpy je teplejší než okolní teplota v nádrži auta,ale na 7litrů by to byl moc velký rozdíl.
    BTW proto taky nikdy netankuju v létě z nadz.nádrží
    u "levných"pump,protože při 30C je litr lehčí než při 10C- dejme tomu.U benzinu je ten rozdíl daleko razantnější.Většínou se do nádrže vejde víc,než uvádí výrobce,ale to je právě kvůli tomu teplu.Natankuju chl.benzín a vyrazím do horka-no a on se mě v nádrži ještě "roztáhne".
    BTW jsi hrdina-dojet s nulou na benzinku-já bych se na tuto "železnou rezervu" moc nespoléhal.
    Mě by spíš zajímalo jakou metodou měřejí pumpy :?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.05  17:24

a opravdu si seš jistej že jsi natankoval plnou nádrž?...Já bych si tak jistej nebyl. Toť vsjo
  • 00 Reagovat !

foto

07.12.05  15:55

« Bez nadpisu

Viděl bych to jako výhodu. Jak by se Ti líbilo, kdyby to bylo opačně? To že ukazatel a palubák ukazují shodné údaje je v pořádku, protože berou údaje ze stejného zdroje.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.05  13:29

« Re: Re: Re: Re: ukazatel paliva - škoda octavia TDI

a pokud vyrobce uvadi, ze rezerva je 7l to prece neznamena spechej k pumpe, kdyz na to najedes dalsich 150 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.05  13:27

« Re: Re: Re: Re: ukazatel paliva - škoda octavia TDI

tech 7l jsem zjistil tak ze jsem dotankoval do plna nadrz coz je 55l a vlezlo se tam jen 48l. rozdil je 7l prosim.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.05  13:23

« Re: Re: Re: ukazatel paliva - škoda octavia TDI

těch 7 litrů jsi zjistil jak? Vem si tvar nádrže, její velikost a představ si jaká loužička těch 7l je. Pokud máš diesel tak já osobně si netroufnu vůbec jezdit na rezervu (alespoň na O1 4x4 se mi dvakrát stalo že jsem po prudkých zatáčkách cucl vzduch - a to je potom malér)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.05  13:05

« Re: Re: ukazatel paliva - škoda octavia TDI

rezerva je vyznacena na palivomeru cervenym polem. pocita se s ni v ramci rozsahu palivomeru. pokud je rucucka na 0 tak je logicke, ze jsem uz spotreboval i rezervu ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.05  12:47

« Re: ukazatel paliva - škoda octavia TDI

to ze rucicka ukazuje nula a pritom tam neco je tak tomu se rika REZERVA >:D jinak palubni pocitac nemam takze nevim jestli i on pocita s rezervou ale jinak 7l neni zas tak moc takze to by ta rezerva byt mohla :?
  • 00 Reagovat !

foto

07.12.05  09:23

« ukazatel paliva - škoda octavia TDI

zdravim a vznasim dotaz
    je to standartni zalezitost, ze ukazatel paliva na oktavce je tak nepresny, ze v momente kdy rucicka palivomeru ukazuje 0 l, palubni pocitac hlasi dojezd 0 km, je v nadrzi jeste 7l nafty?
    diky
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…