Subaru Outback nebo BMW s xDrive?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.05  14:56

« Re: Re:

K těm ódám na BMW a jejich X-Drive: prosím pěkně, a co že to s tím kdy vyhráli? Nic, že... no nic. Nakonec dostatečnou zárukou toho, že to jsou machři je fakt, že to o sobě všude píší...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.05  21:07

« Re:

MartineQ: souhlas, ze to je hodne o individualnim pocitu a jak to sedne prvni moment co do auta vlezes. Ty cisla jsem uvedl proto, ze mereno ten rozdil tam vice mene neni. Ale souhlasim s tebou, ze pohledem a pocitem Outback ve srovnani s BMW 3XX Touring nebo X3 pusobi nejkompaktnejc s opticky nejmensim prostorem uvnitr (ackoli i kufr ma o vetsi nex BMW 3xx Touring)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.05  19:04

« Bez nadpisu

Pucmeloud : Jedna věc jsou čísla a druhá pocit v autě...
    Subaru má seřiditelný volant pouze v jednom směru (nahoru-dolu) a navíc bych klidně přežil sedačku o něco níž...
    BMW mi padlo jako prkýnko na zadek...
    Všecko jsou to ale moje pocity. Sto lidí sto chutí...
    Stále ale radím Subaru...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.05  18:28

« Re: Re: Re:

MatineQ: S tema rozmerama to nebude az tak zhave jak pises. tady je porovnani rozmeru pro Outback / 330 Touring / X3
    vyska nad sedadlem (predek) (102/94/103)
    vyska nad sedadlem (zadek) (95/89/97)
    podelny prostor (predek) (88-109/95-116/92-106)
    sedak (predek) (51/47/51)
    sirka vozu (predek) (144/149/146)
    takze hlavne co se te vysky nad sedadlem tyce, tak na tom Outback neni nijak spatne i s ohledem na mensi Japonce :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.05  18:02

« Re: Re:

To znám moc dobře...
    2.5 auto tak potom je jasné, Legacy padá. Na víšku jsem se dotazoval kvůli menším rozměrům Subaru – osobně mám do 190 cm a 110 kg a myslím, že nikdo větší se do Legacy už bez kompromisu nevejde. A to bych bral jako největší slabinu Subaru prostě jde o Japonce a jak jistě všichni víme tamní ženy jsou zvyklí na o něco menší muže))). Pokud ovšem nehodláš jezdit stabilně dlouhé trasy ve čtyřech není vůbec žádný problém – BMW je ale větší! Motory myslím srovnatelné. Pohon, tak na to nedokážu odpovědět. Interiér u BMW bude o něco lepší. Nemám rád imitaci hliníku ale ta v Legacy není zase tak strašná, dokonce jsem se do ní i s troškou nadsázky zamiloval. (Stříbrný interiér jsem nikdy neodpustil Mazdě6 – byl to jediný důvod proč bych si jí nekoupil.)
    Už jsme to dneska psal, platí pravidlo projet se a sám se rozhodnout dle vlastního pocitu.
    SUBARU :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.05  17:38

« Bez nadpisu

Asi bych bral Outbacka. Je to zalezitost stylu, jinak jsou ta auta asi vazne vyrovnana...
    Jinak nemate nekdo zkusenosti se servisem a cenami novych aut Subaru u Dealerů kteří nejsou smluvními partnery SUBARU ČR??? jsou vážně levnější než smluvní jak se často říká? Máte někdo zkušenost?
    Díky a zdravím
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.05  16:16

« Re: To mayklmaykl

Jirko, pokud vim, tak Frey je hodne drahy. Jak co se koupe tyka tak servisem, ale vysledek jako plichta je docela dobry postreh, ktery nebude daleko od pravdy
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.05  16:14

« Re: Re: Stabilizacni system

VDC je pouze a jenom s automatem.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.05  16:13

« Re: Stabilizacni system

Pro modelový rok 2006 je VDC jak pro 3.0 tak pro 2.5 v automatu. Pro manuál 2.5 k dispozici VDC není. Odkaz na ceník s výbavou: [odkaz]%20SUBARU%20O…
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.05  16:10

« Re:

Outback kvůli tomu, že bydlím v místě, kde když napadne sníh, tak chvíli trvá, než jsou hlavní silnice protažený a ještě k tomu to mám na hlavní silnici tak 1 km po místní komunikaci (údržba v zimě nic moc - po nočním sněžení prohrnuto tak v poledne >:D ), takže bych nerad zůstal viset na břiše. Motor 2.5L s automatem, zdá se mi, že 3.0 už je zbytečně prožraný. Od BMW bych volil asi X3 2.5L. Pokud jde o tělesné rozměry tak 185 - rozuměj v cm na výšku :P .
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.05  16:10

« To mayklmaykl

Asi v tom rozpor nemáme. Jen bych doplnil, že to chce srovnat konkrétní cenovou nabídku daelera. Taky cenová hladina servisů, alespoň tady u nás, Bychl proti Freyovi, je nižší u Suba. Přijde mi, že o co víc Subaru propije, o to bývá zpravidla proti konkurenci levnější v koupi a servisu. Takže téma celkových nákladů, beru spíš jako plichtu.
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.05  16:03

« Stabilizacni system

Petre, pokud si dobre pamatuju, tak Outback ma stabilizacni system pouze ve spojeni s nejsilnejsim motorem 3.0R (a ten zere i travu u silnice) a take je k dispozici pouze v automatu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.05  16:00

« Bez nadpisu

No nevím, je to těžké odpovědět. Opět, ostatně jako vždy, bude platit pravidlo projet se a sám se rozhodnout dle vlastního pocitu.
    Nicméně, osobně bych, ač nemám zkušenosti s xdrive, zvolil Subaru Legacy.
    Proč chceš vzít Outback, má to nějaké praktické opodstatnění? Líbí se ti? Jakou motorizaci hodláš zvolit v Sub a jakou u BMW? Jaké jsou tvé tělesně rozměry ( pokud to tedy není tajné…?
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.05  16:00

« Bez nadpisu

já bych šel do Subaru, jelikož si nejsem vůbec jistý na spolehlivost všech těch elektronických pomocníků... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.05  15:57

« Spokojeny budes s obouma

X-drive montuje BMW jen se sestivalci a tak dalsi nezanedbatelny argument bude cena. Outback poridis pod mega. BMW kombi s X-drive bude zacinat nekde okolo 1.2 mega, ve srovnatelne vybave s Outbackem to bude jeste o neco vyse. Jak tady napsal Jirka, oba systemy k placi asi neprivedes, takze to bude asi vice o osobnich preferencich. Prohanim Outback a diky jeho chovani na silnici a pro me velmi prijemneho a intuitivniho interieru na nej nedam dopustit. Zvlaste ted co jsem ho procvicil na snehu. Pokud BMW tak by ma volba byla asi 330 xd Touring. Kazdopadne mas prijemnou volbu "win-win". Podle meho nazoru ani s jednim nevyberes spatne
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.05  15:35

« Bez nadpisu

no to neee to jsem určitě nemyslel... subaru na svem pohonu už pár let auta staví ale x drive dokáže fakt až divný věci...
    no jinak v přímým srovnání bych na zimu volil určitě audi, přestože se to někomu může zdát divný, se subarem se mi nejezdilo zdaleka tak dobře a řekl bych že A4 i víc vyjela co se týká stoupání na sněhu...proč to říct nedokážu ale bylo to tak,jezdil jsem stejné trasy do hor po opravdu hodně zajímavých cestách a audi vedlo...
    jinak dnes už se mi ze subaru nelíbí nic, ještě jakž takž snesu legacy...to ujde ten zbytek vypadá jako špatnej vtip nehledě na to že to jezdí fakt dobře...
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 05.12.05  14:54

« Bez nadpisu

Teda, takhle odstřelit Subaru a jeho 4x4... ;-) :)
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.05  14:47

« bmw vs subaru

no buchtolovka... ja takovou starsi buchtolovkou jezdim bez jakejchkoli problémů už pár let a jsem fakt spokojenej a nejsem sám.
    Xo jsem vyzkoušel v X5 starsi generace a nebylo to vůbec špatný...naopak, ony spousty testů jsou dost subjektivní...
    no nic jak psal kolega, ani jeden systém nedoženete jen tak ke kolapsu, výběr bude otázkou osobních preferencí chybu neudeláte ani jedním...
    kámoš co se prodejem aut živí mi líčil jak ověřuje x drive v praxi a jelikož vím že jezdí stejně jako ja jako h.o.v.ad.o. tak si jsem téměř jist že to je dobré... jak na silnici tak v horších podmínkách, říkal že prý to vyjede i tam kde např. A4 torsen končí což jsem doslova čuměl jak puk a zároven to neotravuje jiným chováním auta
    do subaru bych osobně nešel,byt to jsou kvalitní auta, tak se mi opravdu nelíbí, motory ve srovnání s jinými žerou, pohodlí je horší ...
    bmw je neméně kvalitní a navíc stylové,výkonné a nežere zdaleka co subaru+technologie a jen tak nepřekonatelné podvozky...
    ja bych věděl, ale vy se rozhodněte dle svých preferencí... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.05  13:25

« Je to na Vás

Jestli s tím budete jezdit, jak píšete, tak k pláči nedoženete ani jeden z obou systémů Lapidárně řečeno, BMW je buchtolovka, Subaru je nezmar.
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.05  13:09

« Subaru Outback nebo BMW s xDrive?

Prosím poraďte, kdo máte zkušenost. Který systém 4x4 je lepší i s ohledem na související elektronické systémy? Jedná se zejména o chování na mokru, sněhu a ledu - nejsem závodník, ale chci v zimě všude dojet. Subaru pro rok 2006 přidalo i stabilizační systém, má samosvorný zadní diferenciál. BMW zase novou generaci xDrive (ta starší dle testů nic moc). Z dnes zveřejněného článku zde na serveru jsem nabyl dojem, že zřejmě xDrive. Ale je tomu skutečně tak? Budu vděčný za každou radu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…