Subaru Outback nebo BMW s xDrive?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.12.05  18:18

« Re: Re: Re: Re: Benzin vers nafta

to Pucmeloud: zitra (doufam >:-[] )du prebrat noveho Outbacka 2.5 AT, model 2006. Ten ma uvedeno, ze uz obsahuje VDC, tzn. ze uz neni jen u "Outback 3.0 R VDC Limited"? Ted si nejsem jistej, jestli tam to tlacitko je, ale v navodu je uvedeno vypinani prave tohodle VDC...
  • 00 Reagovat !

foto

08.12.05  16:24

« re radost z jízdy

to Pucmeloud - podívej se na fotky z testu a pak mluv o ježdění nebo neježdění bokem. Mně se s tím jelo opravdu velmi dobře a o nějaké "neviditelné ochranné ruce studeného pana profesora" nemohlo být ani řeči :)
  • 00 Reagovat !

foto

08.12.05  16:02

« Bez nadpisu

joo nezbejvá než souhlasit, blbnutí s tím je menší než s klasickým zadohrabem ale jde to taky... bez stabilizace a protiprokluzu to jde jezdit bokem úplně stejně jako s torsenem akorát v esíčkách se to o hodně rychlejc rovná (rozuměj stejně jako torsen svým tahem auto při korekci volantem pod plynem rovná----) akorát u tohodle je ten efekt rychlejší) a líp to zrychluje
    jo ještě ke stabilizaci-lze omezit nebo vypnout-zapnuté to dovolí vybočit zadku nebo předku tak max o 30cm ze stopy, omezení dovede nechat dost vlát zadek-až o metr a vypnutí.....je zábava >:D
    stejně pokud jde o normální ježdění i po dost ošklivejch cestách tak zadohrab bmw nemá problém, problém nastává když se jde do extrému to ano, sám nevim co bych vybral... xdrive je hodně fajn je spíš otázka kde to využít, byť se 4kolkou se kdekoli v zimě jezdí líp
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.05  14:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Všechno je něco, za něco. Za XDrive si připlatí takový řidič, který bude toužit po bezpečných jízdních vlastnostech za všech okolností. Ten kdo upřednosťuje zábavu zůstane věrný BMW se zadním náhonem.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.05  14:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Aha :?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.05  14:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Karizma: a kde je ta genialni radost z jizdy a vedomi ze ja jsem panem auta a ne nejaky studeny procesor, ktery nikdy nepochopi radost z jizdy "dverma napred". Elektronika zasahuje, zasahuje, hasi a pomaha....ridic je v pohode a porad si krouti jednou rukou a druhou telefonuje...az najednou ani elektornika to nezvladne a bez jakehokoli varovani je sofer v prd*** a ani nevi jak a proc. To mi na techto systemech vadi. komunikace se silnici prostrednictvim auta je mensi a mensi.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.05  14:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Genialita XDrive spočívá kromě lepší trakce v extrémních podmínkách, kdy umí přenést na jednu nápravu až 100% výkonu (Audi s Torsenem nemýlím-li se umí jen 75%), zejména ve schopnosti rozdělování výkonu mezi nápravami takovým způsobem, že umí potlačit přetáčivost a nedotáčivost ještě dříve, než je schopen si jí všimnout a případně na ni zareagovat řidič.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.05  13:47

« Re: Re: Re: Re: Re:

Karizma, no právě, tak v čem by to mělo být o tolik lepší, geniálnější, než Torsen?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.05  13:36

« Re: Re: Re: Re:

GeorgRolf: Přibrzďování kol mechanické uzávěrky stoprocentně nenahradí, ale na většinu situací je dostačující. BTW, audiny s Torsenem, taktéž používají elektronickou uzávěrku nápravových diferenciálů.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.12.05  13:27

« re: Detaily o X-Drive

Pozrel som si tie stranky bmw (vo video verzii mi to neslo, neviem ci to nahodou nie je MS IE like, ale dostal som sa tam cez narrowed verziu). Differencial to nema, ale tou spojkou a vlastnostami mi to pripomina Active AWD od Subaru.
  • 00 Reagovat !

foto

08.12.05  10:59

« Bez nadpisu

no a je to vysvetleno, psal jsem že jsem ujel relativně kousek...a tak nemůžu vědět všechno >:D
    nicmně případ kdy se najede z asfaltu přední/zadní půlkou nasníh( typicky při odbočení na nějakou hodně vedlejší silničku) se na kolech ani volantu ani otáčkama nepozná-kola neprohrábnou a když se přidá zabírá to co je jakoby na asfaltu-i při deaktivovaným dsc a protiprokluzu
    mimochodem myslim že právě to přibržďování to umí ale je to věc dsc a regulace prokluzu, předcházení smyku je v distribuci krouťáku na kola-to přibržďování funguje jen se protiprokluzem takže myslim že to bez toho nic nepřibržďuje ale jen převádí moment ale jisty si nejsem, každopádně mě se to jevilo jako v mnoha ohledech lepší jak torsen,m jen ten divnej pocit že nemam torsen mě nějak hlodal v hlavě...ale fungovalo to fakt dobře
  • 00 Reagovat !

foto

08.12.05  10:47

« Detaily o X-drive

[odkaz]
    jit na menu "BMW insights" a tam vybrat nalevo link na "X-drive".
    Potrebujete Flash
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.05  10:29

« Re: Re: Re:

Přibrzďování kol je ale systém starý jak Metuzalém, prvně tuším použitý na počátku 90 let u Range Roveru HSE. Rozhodně se tím nedosáhne totéž co uzávěrkami.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.05  10:25

« Re:

sss, já jsem přesvědčen o tom, že pokud je zadní hnaná náprava na asfaltu a a přední vjede na povrch se sníženou adhezí, tak se to v senzorech ABS nějak projeví. Předpokládám, že např. nepatrným snížením otáček.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.05  10:21

« Re: Re:

Pomocí přibrzďování jednotlivých kol.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.05  10:18

« Re:

maykl, funkci diferáku mi opravdu nevysvětluj, tu znám opravdu zepředu i zezadu. Nicméně pokud nemá xDrive uzávěrky diferenciálů na nápravách, jak to tedy technicky řeší?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.12.05  10:13

« Re: Re:

Aha. Dakujem za informaciu, to mnohe otazky vysvetluje. Nemate niekto nejaky technicky popis, co vlastne xDrive obsahuje a ako funguje?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.05  10:10

« Re:

Jinak xDrive díky informacím ze věch různých senzorů (senzor stáčivosti, polohy akcelerátoru, natočení volantu atd.) umí předcházet nedotáčivému a přetáčivému smyku adekvátním rozdělením výkonu mezi nápravami, což čistě mechanické systémy neumí.
  • 00 Reagovat !

foto

08.12.05  10:04

« Bez nadpisu

to sss - jestli to nebude tím, že i za "klidových" podmínek ta přední náprava u BMW dostává nějakých 30% momentu - tedy není nikdy zcela nepoháněná. Jinak jsem vždycky zastával názor, že není nad Torsen, ale po přímé konfrontaci 530xi a A6Q na jednom prázdném letišti jsem názor změnil - ten pocit ovladatelnosti na suchém betonu byl u BMW okamžitě lepší (samozřejmě "pocit" - čemuž se dá snadno oponovat jiným pocitem..)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.05  10:02

« Re:

No, moment! XDrive je stálý pohon všech kol s rozdělením výkonu mezi nápravami za standardních podmínek 40:60 ve prospěch zadní nápravy.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…