Octavia combi II 1.9 TDI 105k /Stilo Multi Wagon 1.9Multijet

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 24.11.05  14:45

« Re: Re: slusny primitiv

Peto Fiat:
    ano, 307 sa pokazila a kazila sa stale, ale ja som Stilo s 307 neporovnaval (co sa vseobecne tyka kvality, je na tom urcite Stilo lepsie). P307 som mal 2 a pol roka a potom som sa vratil k japoncom.
    Madlo som vytrhol pri beznom zatvarani dveri. Mozno bolo 'nacate' uz predtym, nezistoval som.
    Pri 5 promile uz tazko nieco uvidis, ale mozno mas bohatsie skusenosti.
    A co sa tyka sedaciek v Stile, po 60 km do prace som bol rad, ze som z auta vystupil. Bocne vedenie bolo OK, ale chybal mi aspon naznak bedernej opierky. Proste spodok chrbta nebol oprety a to som sedel uplne vzadu, bola tam vyslovene diera. Niekomu to mozno vyhovuje, mne nie.
    Ak mam teda porovnavat s P307, ta ma sedacky vynikajuce (a vobec keby sa tak nesrala je to vyborny voz).
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.05  14:36

« Re: slusny primitiv

bulhy-Hovoríš o sebe,že?
    Lubos- a čo robila tá 307-ka v servise,hádam sa nepokazila.
    To čo hovoríš o Stile je úplná blbosť.Aspoň popíš ako sa ti to podarilo to vytrhnúť,neviem si top predstaviť. :?:
    Ono je dosť možné že si si pomýlil Škodu 120L so Stilom.keď má človek 5 promile v krvi vidí rôzne veci. >:D
    Seadčky vo Fiate ujdú,aspoň v Brave držia dobre telo.
  • 00 Reagovat !

foto

24.11.05  11:29

« slusny primitiv

Nic ine len ze si solidny primitiv... wolff
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 24.11.05  10:14

« Re: Re: Re:

s tymi sedackami mam magic presne opacny nazor - na stilovskych sa da iba lezat.
    sedacky su velmi subjektivna vec, podla mna to by sme nemali rozoberat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.05  09:38

« Re: Re:

hxigor: pokud máš takové zkušenosti s Fiatem, pak tě obdivuju, že tam vůbec ještě lezeš :-) Ne vážně - křivá světla jsem sice neviděl, ale je fakt, že co se týká lícování a ostatního zpracování, je na tom Octavia II mnohem líp nejen než Stilo, ale i než spousta mnohem dražších aut. Když ji postavíš vedle Golfa, tak je to těžkej rozdíl. Současným Fiatům a Ar 147/I ten předek nesedí nikdy, protože tam není hrana a nedá se to dost dobře slícovat (navíc ta haubna má rádiusy).
    K sedadlům: je to asi dost subjektivní závěr, ale právě ty bych u Octavie řadil k průšvihovým, protože já osobně v nich vůbec nemůžu sedět, spíš pololežet a to nesnáším. Stilo má sedadla na přímý a rovný posaz, což je pro mě mnohem lepší, ale možná pro někoho ne. Navíc sedadla jsou jiná podle výbavy, takže také můžeme hovořit každý o jiných.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 23.11.05  23:51

« Re:

wolff:
    az plujes na monitor. Ak mas komplexy z toho, ze si moravak, tak sa daj vysetrit a nereaguj na moje prispevky. Ak si myslis, ze si inej rasy ako su slovaci, tak si zopakuj zakladnu skolu (reagujem na toho rasistu). Netusim, kolko mas rokov, ale takto moze reagovat iba nejaky 17-rocny debilek snivajuci o svojom prvom aute vytuzenej znacky. Ak si starsi, tak si sa vyvojovo trosku opozdil.
    lži, lži ...
    neviem, preco by som mal klamat, nemam ani Stilo ani Octaviu, je mi uplne jedno, co si kto kupi alebo nekupi, ... a napisal som iba nazor k teme. Mal som 3 dni Stilo (ako nahradne auto za P307 v servise) a to, co som napisal, je pravda. Ak som sa zle vyadril, nebolo to zamerne. Aby som uviedol tapacirung na pravu mieru (bolo to pred vyse 2 rokmi) - nemyslel som tym samozrejme cely vnutorny plast dveri, vytiahlo sa madlo az hore po klucku, ktore sa vytrhlo z toho tapacirungu. Nijako som tym nesklbal. Ked si po trochu dnoch prisiel chlapik od dealera Fiatu po auto, tak som mu to ukazal, ale on iba mavol rukou s tym, ze to je u Stila bezne a vraj co chcem od Fiatu.
    Len pisem to, co som zazil. Nerobim vseobecne zavery, len viem, ze tie 3 dni mi stacili na to, aby som vedel, ze Stilo by som nechcel (aj ked inym moze vyhovovat). Este jedna vec: na tom aute bola jedna pekna vychytavka - otvaracia sklenena strecha - ktora bola sice fajn, ale v zatvorenom stave nenormalne hrkotala.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 23.11.05  22:56

« Bez nadpisu

Víš co Lubo?
    Di do *. To už je i na mě moc moc...
    Víš co...
    Tak já taky něco napíšu... A je to pravda pravdoucí...
    Měl sem pučený na týden Porsche Carrera GT 4. Fakt dobré auto. Výkoný motor, sice to žralo jako kráva, ale co by člověk nechtěl. Prázdnej pytel nestojí se v Česku říká. Podvozek slušný, akorát teda tvrdej jak pantok, takže mě i přes celkem dobré sedačky (dobře tvarované, ale to strašný obšití té kůže bylo, jak když ho dělali větnamci na tržnici, všude se to páralo a to to auto mělo najeto 8000 km, takže vlastně nové, ježděné prakticky jen v Německu na dálnici, nejvíc se to páralo na opěradle zad, jak do toho lezeš a otřeš se o to) bolely záda...
    Posilovač rízení jak kdyby tam nebyl, tak mě po 100 km bolely ruce, jak kdybych jezdil hodinu na motokárách.
    V předních světlech voda, v zádním, v levým taky, jednou sem musel dokonce měnit vzadu i žárovku, a to ti řeknu, to je * tam lest.
    A nejhorší bylo, když sem otevřel víko od schránky u spolujezdce to mi zůstalo v ruce!!! Normálně žádný panty, ani šrobky, jen nacvaklý a zůstalo mi to představ si v ruce. Zařadit zpátečku nešlo...ačkoliv dopředu se stupně řadili výborně. Takže suma sumárum, auto to bylo skvělé,a le Hyundai coupe je lepší...
    Co na to říkáš Debyle?
    P.S. Nevadí mi nic, ať si tady kdo chce píše sebe větší kraviny,a le vadí mi lži, lži ve stylu, sedl sem si do Stila a chtěl sem zavřít dveře a zůstalo mi madlo v ruce i s tapecírunkem. *, aby se to opravdu stalo, tak bys prvně ty pablbe musel odšroubovat ale 5 12 šroubů a i přesto by si tím musel škubnout se silou bejka (takovou sílu prostě nemáš). Tak tady přestaň psát pitomosti, neb nejsem rasista, ale co se dokáže na Slovensku urodit fakt člověk nechápe.
    SORRY všem Slovákům,a le tohle je fakt ober Debyl.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 23.11.05  22:40

btw wolfe, ja som odchovany na nekvalitnych sedackach citroenu ax, ale tie sedacky v stile fakt nemozem, ta bederna opierka je tam hrozna. sedacky v zakladnej oktavii I su proti tomu super
    S tym suhlasim, miesto bedernej opierky v Stile je akoby diera. V horsej sedacke som asi este nesedel. Inak ako celok fajn voz, mal som pozicane na 3 dni 3dv zlte Stilo s 1.8 benzinom. Trochu smadny motor, auto trosku tazkopadne, trochu preposilovane riadenie. Gumove radenie, mal som z neho horsi pocit ako v Peugeote 307. Po 1 dni pouzivania mi ostalo v ruke madlo s celym tapacirom z dveri. Vsetko v aute vrzgalo. Jednalo sa o novy voz s 5000 najazdenymi km.
    Asi by som bral radsej tu O2. A co sa tyka designu, nic v zlom, ale Stilo 3dv je pekne, 5dv ujde, ale nicim nezaujme, ale MW je strasny. Aj ked je pravda, ze kombi sa malokedy vydaria. Napr. Honda Accord sedan je nadherny kus auta, ale kombi je odpudzujuce. Kombi, ktore sa ako tak podarili ma napr. Mazda 6, Volvo V50 a ni O1/O2 v kombi nie su vyslovene nezvladnute.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 23.11.05  20:56

« Re:

su veci, ktore sa daju odpustit.
    ale poznam aj krajsi sposob smrti ako zhoriet v aute
    btw wolfe, ja som odchovany na nekvalitnych sedackach citroenu ax, ale tie sedacky v stile fakt nemozem, ta bederna opierka je tam hrozna. sedacky v zakladnej oktavii I su proti tomu super
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.05  20:04

« Bez nadpisu

Jednoznačně STILO 1.9 MTJ !
    1. motor
    2. vynikající vnitřní prostor a "vysoké" sezení (výška vozu 1575 mm),
    variabilita interiéru - posuvná a sklopná zadní sedadla atd ...
    3. stylový a neohleděný design - i když ne příliš "italský"
    4. elektriky bych se nebál - už je to dost "vychytané"
    5. bezkonkurenční poměr výkon, výbava / cena
    Provozujeme 1.6 MW a kdybych měl vybírat znova, tak ho vezmu zase, ale motor 1.8 - jsem "zarytý benziňák".
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 23.11.05  18:50

« Bez nadpisu

Igore můžu poznámku?
    Když pominu tu hadičku přívodu paliva, tak to co jsi popsal za problémy byly buď těžký prkotiny a nebo závady (viz zadní) náprava, které se na Puntech vyskytovaly v hojném počtu a za standardních podmínek byly řešeny v rámci záruky. Pokud si to auto měl nový a servis to nebyl schopen dát dohromady, pak chápu, že si na ten servis nasraný, byl bych taky, ale s autem to nemá nic společného. (mimochodem Fiat uvažuje o zrušení zdejšího zastoupení a bude myslím jedno centrální ve Vídni pro Čechy i Slováky a Rakušáky, což by bylo fajn, a nebo to bude v Polsku, kdo ví?)
    P.S. moje zkušenost s Fiatem je taková,. že servis prostě NEPOTŘEBUJI!!!
    A pokud si na OII nic nenašel, tak se celkem divím, mě stačí se na to auto podívat a hned najdu milion věcí co mi vadí. ALe problém je asi v tom, že používáš služební Octavii a na to bezduché auto si prostě zvyklý. Co se týká sedaček... Nesnáším obecně sedačky od VW bolí mě z nich záda (žádná bederní opěra, nic.)... Sem zvyklý na sedačky z Fiatu a obecně má zkušenost je, že málo lidí s něma má nějaké problémy. U škodovky je tomu obráceně,ale asi de o zvyk.
    Jinak mám pocit, že sis koupil Fabii kombi, ne? Bych to tak tipl... A zatím žádnej problém? Žádná výměna nápravy, převodovky, nebo tak něco? Podívej tahle ta diskuze je celkem zbytečná... Ten kdo má Fiat, je s ním ve většině případů spokojený. Pak jsou lidé, kteří Fiat měli a už nemají... Ti nadávají ze dvou důvodů (první méně častý je ten, že je to auto vyšplouchlo, druhý více častý je ten, že jim ježdění s autem s nápisem FIAT na kapotě uškodilo na jejich alteregu. A pak jsou ti co FIATA nikdy neměli a ti nadávají apriori. Já už do těchto diskuzí přispívat nebudu, neb je to zbytečné. Kdo chce kam, pomozme mu tam (koupí si škodovku, inteligenti budou kupovat i jiná, lepší auta). HOW
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.05  18:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

ešte k tej korózii.U Fiata nad r.v 1995 koróziu nenájdeš na 150%. :!:
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.05  18:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

ou,ou,ou.
    Tak to bolo pekne posrané auto!
    Ja som mal 1,1 v zák výbave,ale motor to zvládal v pohode.
    Ono Fiat vždy robil aspoň o triedu lepšie motory ako konkurencia (európska).-či už 1,4 16v / 1,2 16v / aj 1,2 8v ..... 2,5 td v Crome....
    Tie servisy niekedy až na plač,nie len FIATÁCKE. No sú aj slušné servisy.U nás (v LC) je to Autosport Szilagy,nemám s nimy problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.11.05  18:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Peto Fiat: Jasné že kvôli jednému nevydarenému Puntu neodsúdim celý Fiat! Keby som bol naštvaný, tak o novom Stile vôbec neuvažujem a salón obídem oblúkom...
    Holt to naše bol extra zlý kus - 85 ELX z roku 96. Vadné čerpadlo som už spomínal... Vymenujem ďaľšie závady, čo si aspoň pamätám - zadné ramená výmena 2x, štartér 2x (vraj na celej sérii praskali púzdra), zahrdzavený motorček (oska?) zadného stierača 2x (potom sa už kašlalo na výmenu a jazdilo sa bez toho), neustále odtrhnutie sa bowdenov ručnej brzdy, zadrhávajúce sa motorky el. okien, takže sa nakoniec okná už ani neotvárali. Musím ale uznať, že motor bol fajn, žiaden problém okrem toho štartéra. Resp. raz bol problém s vynechávaním motora, trebalo vymeniť akési káble. Odišlo do sveta 8 ročné s tacho nejakých 110tisíc (ale reálne minimálne 150, tacho prestalo ukazovať pri 110tisíc). Čo som bol milo prekvapený, hrdza vôbec žiadna, jedine na zadných dverách, ktoré opravovali v autorizovanom servise po náraze zo zadu na semafóroch...
    Suma sumárum Punto motoricky fajn, až na tie ostatné veci. Stila by som sa trocha bál kvôli problémom s elektrikou, ale predpokladám, že prvotné problémy sú už dávno vychytané. Ale fakt by som nekľudne spával kvôli servisom, nemôžem si pomôcť, ale sú to až na jednu výnimku sami luzri.
    Písal som aj importérovi, sťažoval som sa na kvalitu resp. nekvalitnú prácu a absolútnu amatérskosť autorizovaných servisov, ani sa len neunúvali odpísať mi... Celé a všetko je to len o ľuďoch. Prečo sa ale obklopujú tí hore, čo o všetkom rozhodujú samými diletantmi, tak to nepochopím!
    Je fajn argumentovať, že predsa nové auto servis nepotrebuje. Ok fajn, ale čo v prípade, keď sa začne kaziť a nebudú ho vedeť dať do poriadku? Viď diskusia o Megane Grandtour, strach a hrôza :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.05  16:40

« Re: Re: Re: Re: Re:

ja zase s puntom som nemal problém.mal som ho 4 roky,naj 55 tis km a žiaden problém,daval som do toho len benzín a vodu do ostrekovačov.
    To hxigor.Len prosím ťa nesúď celú značku FIAT, kvôli jednému zlému kusu z o zhruba 3,5 mil vyrobených.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.11.05  15:38

« Re: Re: Re: Re:

1.6dynamic:
    Čím som ti ublížil? Že som napísal svoj názor a svoju skúsenosť s Fiatom? Oh áno. Fiat je najlepší, všetko ostatné je *.
    Tak potom SORRY. Presne kvôli takýmto ľuďom, ako si ty som nakoniec rád, že som to Stilo nekúpil 8-s Fanatik a nadšenec vie niekedy napáchať viac škody, aj keď jeho myšlienky sú cnostné.
    Ad selektívne videnie - v diskusii sa baví nielen o rozdiele JTD vs TDI, ale aj o Octavii 2 vs Stile. A keďže som veľmi podobnú dilemu riešil nedávno, napísal som svoju skúsenosť.
    Hm, ak by som napísal, že Stilo je najsamsuper, tak to by si ma velebil do nebies, že? Mám taký dojem, že si si túto diskusiou pomýlil s diskusiou sekty "Svedkovia Fiatovi" :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.05  15:08

« Re: Re: Re:

hxigor:
    trpis selektivnym videnim ? ja som len odpovedal na trpane invektivy od TheWickermana
    Problem je v tom, ze tu pisal hluposti a ked som ho na to SLUSNE upozornil, bez invektiv, tak on ma oznacil za krakajuce zakomplexovane uboziatko.
    Navyse tato tema bola zalozena za ucelom porovnania Mutliwagon Mutlijet vs. Octavia TDI a TheWickerman zavdzal nepravdivymi udajmi a tvoje "skusenosti" s Mutlijetom su nulove.
    Pokracovat tu v osobnych utokoch naozaj nema zmysel. Ten co tuto temu zalozil, nebol zvedavy na spam ale chcel informacie.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.11.05  14:57

1.6dynamic:
    Počuj, podľa tvojej rétoriky súdim, že ti niekto šiahol na tvoju obľúbenú značku - Fiat... S horúcou hlavou veľa ľudí nepresvedčíš! Skús použiť vecné argumenty, nadávkami sa len degraduješ na úroveň 2. cenovej skupiny.
    Neprispievaš aj na www.milan.konzum.sk 8)?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.11.05  14:53

« Bez nadpisu

Peto Fiat:
    Áno, uznávam aj ja, bol to proste zlý kus. Ale v servisoch s tým autom neboli nič schopný spraviť. Posledná kvapka, ktorá rozhodla o tom, že auto skončilo v Darexe bolo to, že raz počas zápchy v meste, kedy policajti riadili premávku mi zadržali TP kvôli tomu, že z auta tečie benzín. Ono to aj bola pravda, pri idúcom motore, kedy bežalo čerpadlo, ťahalo benzín a keďže bola prasknutá trubička, benzín pekne stekal dole po nádrži na zem. Veľavážené Fiat servisy na moju hlášku "smrdí benzín" len pokrčili ramenami "že to je normálne, že všetko pozreli, nikde neuniká" - Grif, Autotyp, Valušek, Femoto. Do Dunajskej Stredy som sa nedostal, sústružník mi usústružil nové koleno, ktoré sa namontovalo na teleso čerpadla a problém bol vyriešený.
    Mám skúsenosti aj s VW servismi, a tiež to je bieda. Tiež keď ťa v jednom neuspokoja, môžeš ísť do ďaľších 2 a potom si skončil. Logicky ale u škodovky toto nebude - len v Blave je 13 servisov, v okolí 50km ďaľších 7-8. Keď som chodieval s firemnými Octaviami do servisu, a niečo sa mi nezdalo, len som spomenul, že celý vozový park budeme servisovať inde a hneď to bolo vidno na ich prístupe. Viac servisov = väčšia konkurencia a keď chcú prežiť, musia sa obracať a robiť dobre.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.05  14:36

« Re:

Stilo 1,9 JTD - 103kW(140ps)....potrebujes kalkulacku???
    citaj vsetko co pisem a potom tu krakaj uboziatko zakomplexovane

TheWickerman:
    debi..ik a ako si prisiel na to ze potrebujem kalkulacku ? prosiiiim vysvetli mi to .. vies z mojich vyrokov to nevyplyva
    a mimochodm dnes si Stilo Multiwagon 140k nekupis, jedine 110kw/150k
    a este si zabudol vysvetlit ako je to s logikou tvojich vyprdkov, kde na jednom mieste spominas 140k Multijet a inde pises ze samozrejme porovnavas "obycajne" JTD nie MJT .. inak si "bystra hlavicka" to sa musi uznat
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…