Octavia combi II 1.9 TDI 105k /Stilo Multi Wagon 1.9Multijet
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Lubos.1 25.11.05 11:28
« Re:
wolff:
nemas pravdu, este raz si precitaj moj prvy prispevok a zistis, ze som ziadny vseobecny zaver som z mojej skusenosti so Stilom nevyslovil.
Co sa tyka Fiatu ako takeho, ziadny model ma zatial od nich neoslovil. Mozno niekedy Multipla ako designovy skvost tejto znacky (ale na druhej strane urcite zaujal, aj ked vacsinou negativne).
Modely od AR su nieco ine, ale nemam chut platit iba za znacku a image tejto znacky, su podla mna zbytocne drahe, aj ked svoje prednosti maju.
Modely od Fiatu mnoho prednosti nemaju, nie je to ani lepsie, ani horsie, proste bezny europsky priemer, co do designu aj techniky. Aj ked urcite prvenstva sa im upriet nedaju, napr. co sa tyka vyvoja CR dieselov. -
« Jsem se pobavil
Ale auta jsou skutečně to nejlepší, co tady na tom trhu můžeš pořídit, tak mě mrzí, když tady někdo lže (ať už úmyslně ....
Teda FIAT a nejlepší auta na našem trhu???Beru to jako subjektivní názor :P
protože jinak dost zásadně mimo mísu, ale proti gustu.... -
wolff 25.11.05 11:12
« Bez nadpisu
nejsi ty trochu stahovačný? Proč bych tě měl napadat, já už tě mám vyřízeného a zařazeného.
Mimochodem velkoobchodní cena za kterou ten Castrol mám já je nějakých 170 Kč >:D
Podívej já mám alergickou reakci na 4 typy příspěvků
a) Koupil sem si japonce, servis nepotřebuju, je to 100%, jezdím vyměňovat brzdový destičky po 200 000 km, to je prostě kvalita (věk přispěvatele cca 12 let, vzdělání základní)
b) Nejlepší auto je VW (audi...), protože je Německej (věk přispěvatele 10 - 70 let, vzdělání max učeň)
c) FIAT je šmejd, protože tam upadlo to či ono (zejména sousedovi) (věk přispěvatele obdobné jako u bodu b)
d) Škodovka je český auto a má levný náhradní díly a je spolehlivá. (věk přispěvatele jako u bodu b)
a derivace těchto tvrzení... A ty si se bohužel svým prvním příspěvkem vlezl do bodu c. Pochopil? -
wolff 25.11.05 11:03
« Bez nadpisu
Já ho osbně nepoznám a nechybí mi to.
Jestli ti Lubosův příspěvek připadal věcný a pravdivý a naprosto srozumitelný, tak pardona a mám asi oproti Vám dvoum delší vedení..., že sem to hned nepochopil... Kdyby si odpustil ten tapecírunk, kterej potom sice zase optě s problémy se snažil vysvětlit, tak bych neřekl ani zbla... Moje argumenty jsou v pořádku. Někdy musíš být na neustálé kverulnaty trochu drsnější... Je mi jedno, ať si kdo chce myslí co chce, ale ať zde nenechává kverulantské ensmysli. Lubosův první příspěvek byl anprosto kverulantský. Pokud nevidíš rozdíl, tak ej to tvůj problém domluvil sem... Já píši pouze věcně. Někdo jiný píše nesmysly... -
Lubos.1 25.11.05 11:02
« Bez nadpisu
wolf: (ok, teraz bez citacii) tvoj posledny prispevok je uz vazne mimo, uz ani neviem, cim si ma napadol teraz.
Ale napriek vsetkemu sa da suhlasit s tym, ze dealeri su vseobecne pakaz (cest vynimkam). Preto si dosledne a vzdy vyberam servis - napr. na servisne prehliadky a vzdy vyzadujem moznost som pri vymene oleja (nosim si vlastny). Ak mi to servis neumozni, idem inde.
Co sa tyka hodinovych sadzieb servisov v SR/CR, tam nevidim velky problem. Trochu extremny priklad: Jaguar v SR: 1hod/1000 Sk, Jaguar v AT: 2800 Sk.
Co sa tyka tej Mazdy: v SR cca 800 Sk, v AT 2300 Sk.
Hodinove sadzby su celkom v pohode.
Ale suhlasim s navysovanim ceny za nahradne diely. Preto si urcite veci donesiem z AT (olej, niektore filtre) a dam ich namontovat v SR. Jednoduche riesenie.
Cena napr. oleja: Mobil 1 0W-40 v AT: ~650 Sk, v SR mi ponukali nejaky Castrol s podobnymi parametrami v servise v SR za vyse 900 Sk. -
wolff 25.11.05 10:49
« Bez nadpisu
Myslím, že umím líp Slovensky než ty česky... (což uznávám, že sem spíš vyjímka, můj pozitivní vztah ke Slovákům vezvykláš).
To co sem napsal (nemám potřeby používat citace jako ty) je prostě tak jak to vyznělo to co si napsal ty. Mám ti ty tvoje články zopakovat? A nemusíš si hrát na spravedlivé. Mazda má tady u nás taky zoufalé zastoupení a dealery, že je to až hanba. Prostě si nemusím hrát na to, že jsou všichni spravedliví, jsou i vyjímky, ale globálně je to všechno pakáž a za tím si budu klidně stát (viz hodinové sazby, rabaty na spotřebním materiálu a pod.) Pokud nevidíš do branže tak tě chápu, ale bohužel to tak je. A to, že na bejvalé Křižovnické (teď už FIAT sídlí někde jinde) dělají seky, ví každý i ten největší zastánce a fanoušek značky, to je prostě pravda... Netřeba před tím zavírat oči. A dealeři ať se hájí sami. Já jezdím do Motortecu a žádná sláva to taky není, dobří lidi co tam byli už jsou taky pryč. Prostě to je realita, ale realita, která je podobná u všech (snad s vyjímkou škodovky). Pokud myslíš že tomu tak není, žij si v tom dál...ALe když sem si chtěl objednat na Mazdu lapače nečistot, a ten Matěj mi za ten kousek gumy účtoval 2000, tak asi víš kam sem ho (AB Mazda Brno) poslal... Ale jedna dobrá zpráva je...Až se budou všechny značky prodávat jak rohlíky (viz AAA), tak tyhle problémy zmizí a nebvo spíš splynou...A budou se auta posuzovat odděleně od prodejců... -
« Bez nadpisu
wolff: tak dik, ze si ma neoznacil za debyla.
OK, vezmem to pedagogicky a po bodoch:
- beriem Tvoje zanietenie za znacku Fiat a do urcite miery aj chapem Tvoj "boj s veternymi mlynmi"
- ibaze na svoj boj pouzivas dost neobvykle zbrane skor typicke pre zarytych fanusikov isteho koncernu...
- vezmi si Magica, "bojujete na rovnakom fronte", ale Magic sa len malokedy znizi k nejakemu osoceniu a chran boh zavadzat citaciami a nepochopeniami ako je to v Tvojom pripade
- Lubosa poznam osobne, preto viem, ze nema PRECO si vymyslat, len aby Fiatu uskodil - hlavne preto, lebo jazdi celkom inou znackou nez su tu preberane. Naopak jeho recenzie testovanych aut povazujem za znacne nestranne - dokaze dokonca aj vecne a pravdivo skritizovat vlastne auto/auta.
- Ty ho napadas len preto, lebo sa vyjadril proti Fiatu - ale bohuzial prostriedkami, ktore sa nedaju nazvat inak ako ubohe - podivnymi konstrukciami sa snazis dokazat, ze klame, ze si vymysla, ze prekruca - sorry, ale tym sam seba stavias do polohy nechapaveho fanatika neschopneho prijat iny nazor.
Asi tolko. Hadam sa chapeme.
Inak osobne proti Fiatu nic nemam, aj som dost uvazoval o kupe Cromy 2.4JTD. -
Lubos.1 25.11.05 10:31
« Bez nadpisu
Na teba sa uz neda ani *, ved ma citujes v cestine, osocujes ma z niecoho, co som vobec nenapisal, spojil si nelogicky nieco, o com som jasne napisal, ze spolu nesuvisi...skoda pisat
...pak Alfa Romeo...a nakonec tuším ta Mazda...
tusis spravne, ale tu Mazdu si spomenul ty, ja ani nahodou
Bude tu jeden zasadny problem. Z tvojich reakcii usudzujem, ze mas problemy so slovenskym jazykom a tym padom budes este poriadne mlady (a navyse aj blby).
To, že zastoupení Fiatu jsou parchanti vím a nikdy se ho nebudu zastávat. Ale auta jsou skutečně to nejlepší, co tady na tom trhu můžeš pořídit, tak mě mrzí, když tady někdo lže (ať už úmyslně nebo ne) a téhle značce škodí )dealerům a zastoupení ať klidně škodí, ale značce ne).
tak toto moze napisat vazne ina pubertak. Nedovolil by som si to tvrdit o ziadnej znacke. -
wolff 25.11.05 10:06
« Bez nadpisu
Proboha dable...
Vypadáš inteligentně, tak ti napíšu, jak se celá věc má... NA příkladu:
Napíšu...tenhle ten papír nehoří...
Ty se ozveš a napíšeš, jak to, že papír nehoří?
Já napíšu. Protože sem ho zapaloval a nehořel.
Ty napíšeš, to není možné, každý normální papír hoří.
A já ve stylu Luboše napíšu...
No on vlastně hořel,ale tak nějak divně.
Ty napíšeš. Jak divně, si debyl (to je to moje osočování)? Buď hoří nebo ne?
Já napíšu. Já ho polil lihem a líh shořel, ale papír nechytl...
Ty napíšeš. Aha, už sme doma...
Tak nějakou takovou vypovídací hodnotu měl Lubošův příspěvek ke Stilu..
Zevrubná citace..."měl sem 3 dny Stilo, když sem chtěl zavřít dveře, tak mě zůstal tapecírunk v ruce. Sedačky na nic,ale jinak fajn auto. Když sem ten tapecírunk ukazoval přijímacímu technikovi ve Fiatu, tak mi řekl, no co chceš, dyť je to FIAT"
Když to rozebereš, tak tam bylo mnoho věcí divných.
1) Jak se dostal týpek k Fiatu, když přijel do značkového servisu PEUGEOT (uznej trochu nestandardní postup, ale prosím po vysvětlení by to i mohlo být, zvláště na SLovensku)
2) Jak se dostal Luboš k přijímacímu techniku Fiatu, když mu to auto dovezli a pak předpokládám, že vrátil to Stilo do Peugeotu (no uznej sám)
3) Jak věděl vzdělání toho "přijímajícího" technika (Co já vím co to bylo za magora? Zásada, když něco prodávám, tak to musí být the best, i kdyby to byl šmejd, jinak ho nakopat do zadku, tohle by ti prodejce VW nikdy neřekl, ačkoliv to šmejd je)
4) Co tam zase dělá Alfa Romeo (působí to na mě schizofrenně)
Atd, atd... Takže než mě začneš napadat, tak si přečti příspěvky ať si v obraze. Mě je jedno kdo co napíše o Fiatu,ale musí to být pravda. To, že zastoupení Fiatu jsou parchanti vím a nikdy se ho nebudu zastávat. Ale auta jsou skutečně to nejlepší, co tady na tom trhu můžeš pořídit, tak mě mrzí, když tady někdo lže (ať už úmyslně nebo ne) a téhle značce škodí )dealerům a zastoupení ať klidně škodí,a le značce ne). Já taky nechodím na jiný fóra lhát o jiných značkách. A věř mi, že reálných zážítků co se staly s VW a jinými mám spoustu... Ale psát tady takové bludy, to se na mě nezlob... >:D
Doufám, že si to pochopil a jiní taky.... -
« Bez nadpisu
wolff: nie, len som sa na tie Tvoje "kvazilogicke" prispevky uz nemohol pozerat... Evidentne si nepochopil, co Lubos pisal (proste napisal svoje zazitky so Stilom) a s vehemenciou sebe vlastnou si sa pustil do osocovania a napadania. Je to smutne, niekto napise o zlej skusenosti s Fiatom a Ty na neho hned vybehnes jak pubertak, co mu ohovoria oblubenu skupinu. Lubos fakt nema zapotrebi kydat na Stilo a presadzovat O2... Alebo je problem na Tvojej strane a mas problem pochopit jeho prispevky - preto tu splietas blbosti a hladas chyby, pritom to bolo uplne jasne vysvetlene - ale na to asi nestacis. -
wolff 25.11.05 09:46
« Bez nadpisu
Víš co dělá potrefená husa? Kejhá.... (pro ďábla)...
>:D >:D >:D >:D >:D
Každý vidí sám, co ten člověk tady tárá... Buď je kverulant nebo má prostě smůlu a nebo je fakt debyl...
Ale v poho, každý je jaký je.
Ale zaujala mě jedna věc, že v každém Lubošově příspěvku je jiná pointa...
Prvně upadlej tapecírunk, pak jen držadlo, prvně Peugeot (na tom autě museli u Peugeotu hoooodně prodělat), pak přijímací technik, kterýho neznal,ale pak už znal, pak Alfa Romeo...a nakonec tuším ta Mazda... A mezitím spaní, kouření, sex, chlastání...
Měl si nám tady celý životní příběh napsat celý, možná by to nakonec dalo hlavu patu a třeba by ti to i pomohlo, taková malá psychoterapie...
A jak to souvisí se Stilem a OII? Jo už vím OII je v pohodě, Stilo je šmejd,ale taky v pohodě...Pamatuju si -
Lubos.1 25.11.05 00:22
« Re: ////
Prijimacich technikov usmevave blondinky? Mozno u vas.
To auto nemalo nic spolocne s tym prijimacim technikom, toho som vtedy ani nepoznal (spomenul som ho v suvislosti s Alfou). Stilo mi doviezol nejaky chlapik z Fiatu. Bol to nahradny voz za moju 307, ktora bola v servise v zarucnej oprave. Nemali vlastne vozy, tak mi zohnali voz cez Fiat. Boli dost ustretovi, pretoze som mal s 307 problemy, o ktorych som jednal s importerom a bol do toho zainteresovany aj vyrobca. Dokonca som si mohol nahradne auto aj vybrat.
Vytesuj sa zo svojej Bravy aj nadalej a neustale sa ubezpecuj, ze mas auto od "automobilky co je v tom co dělá nejlepší".
blbecek
ale som rad, ze si to navrhol prvy a na tom sa zhodneme, reagovat uz nebudem... -
wolff 25.11.05 00:10
« ////
Doufáš troubo špatně, myslel se FIAT...
35 letý vysokoškolák jako přijímací technik? NO COMMENT (i pro učně je to náročná práce >:D ), v lepších salonech to dělají usměvavé blondýnky... Víš co? Už sem raději nepiš, co příspěvek to perla. Chlope ty nemáš argumenty a pleteš pátý přes devátý. Ach jo. Borec ti pučí na 3 dny auto, je od Fiatu,a le auto bylo Peugeot, chlápkovi je 35.. a je VŠ (to si ho lustroval?). Víš co neodpovídej, já už taky nebudu na tebe reagovat, ej mi tě líto.... -
Lubos.1 24.11.05 20:49
« Bez nadpisu
A to co ti nějakej servisák o d Fiatu řekl... Za to bych je věšel jako Mussoliniho za kulky do průvanu. Obecně v autorizovaných servisech dělají mladí kluci co neví co je práce...Schopní mechanici jsou na soukromo, takže na to bych se vůbec neodvolával... A nechci se nikoho dotknout, ale většina automechaniků nemá příliš vysoké IQ
Ty mas na vsetko argument, hned mas vsetko vyriesene.
Takych mam rad.
Ano, mas pravdu, je ich treba vsetkych povesat, aby nahodou nepovedali nieco, co sa prieci tvojmu presvedceniu. Len tak mimochodom, nebol to mechanik, ale prijimaci technik, ma cez 35 rokov a k tomu vysoku skolu. O IQ to sice nic nehovori, ale nie je to nejaky blbecek v umastenych monterkach na praxi.
KDyž auto tak od automobilky co je v tom co dělá nejlepší...
myslel si Fiat? Dufam, ze nie...