Octavia combi II 1.9 TDI 105k /Stilo Multi Wagon 1.9Multijet
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
Co to je za prirovnanie prosím Ta, ved tie auta su dimenzovane pre nieco uplne iné a komfort a hlavne zvukový tam absolutne nie je podstatný...Ja nejazdim šotolinu, nerobím skoky dlhé 8 metrov v 160tke, neobklopuju ma lešenarske trubky tak asi očakavam od auta niečo iné... >:D -
"-- skrytý --" 29.11.05 13:07
« Re: Mám už druhé Stilo MW
U Stila bych viděl 2 problémy: 1. je to Fiat, 2. v případě, že nedejbože skutečně dojde k nějaké reklamaci nebo uznání záruční opravy Fiatem ČR, je člověku na blití z jejich přístupu. Octavia II má lepší lícování. Jinak je Stilo ve všem ostatním lepší (karoserie, spojovací materiály, motory, převodovky, atd.). Vrzání interiéru nejčastěji souvisí s odpružením a kvalitou silnic a mě osobně na autě absolutně nezajímá. Hodnotit auta podle tohoto parametru je hloupost, protože potom jsou nejhorší auta na světě WRC za cca 1.000.000 Euro... :? -
"-- skrytý --" 28.11.05 15:12
« Mám už druhé Stilo MW
A doporučuji ti ho. Poprvé jsem vybíral na jaře 2003 a koupil 1,6 benzín, střední výbavu. Když jsem porovnával s vábavou O1, tak jsem měl lepší auto. Dvouzonová klima s kontrolou kvality vzduchu se do O1 nedala. Pak měla manželka těžkou havárii (10/2004) a Stilo bylo na odpis. Ženě auto zachránilo život. Výběr druhého auta se tím zjednodušil, zase Stilo MW, ale již 1,8 a max výbava - šlo do výroby. Co nejvíce oceňuji? Vysoký posez řidiče - dobrý výhled a žena si to taky pochvaluje; sklopné sedadlo spolujezdce; posuvná zadní lavice s nastavitelným opěradlem je dost dobrá. Když mohu, tak raději cestuji v zadu. Problémy s el. žádné. Co mně ale nejvíce presvědčilo byla cena. Já říkám, že auto pro rodinu stačí za 1/2 mega a já takové sehnal. O2 by byla cca od 150t dažší.
Co dodat, kup si auto jaké chceš, každá fabrika má + i -. Hodně záleží, kdy se auto vyrábí. Kdysi jsem prodával Fordy a prodal jsem skladové Mondeo, kterému po 200 km odešel motor.
Proto si myslím, že je dobré navázat osobní vztah z nějakým servisem a pak vím, že když se mi něco pokazí, udělají vše, abych byl spokojený.
Příklad? Jsem jedn z mála, komu Fiat 2x opravil na záruku obité prahy. Zkus si projít diskuze o jednotlivých autech a porovnej o čem se uživatelé baví. V současnosti jsem nabyl dojmu, že u Stila žádný větší problém není. Já s oběma celkem najezdil 80 000 km. -
matuS 28.11.05 11:28
« Re: Re:
mne auto vobec nevrzga, ale teraz ked je pod nulou, tak mi vrzgaju kozene sedacky. ked je v aute viac ako polhodinu teplo, tak to prestane.
ja som na to extremne citlivy, lebo vela jazdim s vypnutym radiom. zozadu som maval kadejake pazvuky, takze troska som musel upevnovat a vyplnovat (handry, lepiace pasky atd) ale teraz je to OK -
Lubos.1 28.11.05 11:21
« Re:
Vrzga skoro kazde auto az po strednu triedu vratane, hlavne v zime a na nerovnostiach. Zhorsuje sa to s pribudajucim vekom vozidla, vela veci sa pouvolnuje, ... Tie plasty na palubovke (a aj ine) nie su poriadne vytlmene. Ked to ale prekroci unosnu mieru, je to neprijemne.
Otazka je, kto ako rozne pazvuky vnima. Co pocujem ja a co mi vadi, si napr. manzelka ani nevsimne.
Vo vyssich triedach to bude myslim lepsie, ale skusenost nemam. -
« Re:
no...fakt neviem co take prevratne ocakavaju od auta...ale ak im mozem poradit, tak nech si kupia focusa, strejdo ma na nom 100 000km a nic nevrze, krasny interier, vykonny motor ST170, luxus a navyse a podstatne dolezita vec vynikajuco sedi a jazdi....taka raketka.... -
« Re:
zase az tak spatne to nie je a Stilo tiez nema zrovna interier najpremakanejsi.....strasne mnostvo tlacidiel, takdiez fady interier, len verzia Abarth stoji za to v interieri.a Stilo tiez pukoce po urcitych par km, hlavne zo zadnej casti.a je vnutri hlucne.obi dve auta maju muchy ale nikto a nic nie je dokonale takze bud si zvykneme alebo budeme musiet jazdit na Maybachu...tam istotne nic nevrze >:D -
« Bez nadpisu
To bolo k tvojmu prejavu tu...Ja som si dal námahu a prešiel si tú debatu celú.
Inak Stilo som nemal ani na tri dni, ale Ochcáviou II jazdím často, pretože u manželky v práci ich majú ako služobné.
Pocit z tohto auta je tak neosobný ako cesta vagónom II triedy.Proste šeď bez života, hlavne ničím nevyčnievať z davu.Snád až na tie hmlovky rozmeru prenosného televízora...to sa im "podarilo". >:D V interieri klasické "chromove" čačky mačky ala VW na obvyklých miestach.To auto postráda akéhokolvek ducha a náznak invencie...Čo sa týka vnútorného priestoru ehm...moja predstava o priestore je asi skreslená :mrgreen: ...Napríklad ten "tunel" v strede na strope musel vymysleť idiot.
Tie O II dostali u ženy v práci asi pred pol rokom, už dnes v každej(žena má každu chvilu pridelenu inu)niečo drnčí a pukoce.Kultivovanost TDI na urovni malotraktora tomuto auto rovnako nepridá...
Osobne nevidím dôvod si toto auto kupovať a srdcom už vobec ne.Jedine človek ktorý chce byť simply clever a ma tendenciu riadiť sa stádovými reflexami...Ale je to len môj subjektívny názor. -
Lubos.1 28.11.05 10:03
« Re:
bruno: to bolo k comu?
K tvojej PS poznamke: pravidelny servis kazdych 20 000 km ma stoji do 10t Sk, takze je normalne, ze rad usetrim, ked sa da. Dalsia vec je, ze ak chcem iny olej, ako ponukaju v servise, tak si ho musim doniest. Ak je este dokonca aj lacnejsi, nie je co riesit. A co sa tyka filtrov, minule mi za pelovy filter uctovali v SR 3600 Sk, tak som ho dalsiu prehliadku kupil v AT za 1200 Sk. Nakoniec som ale zistil, ze podobne uz stoji aj v SR, vyrobca znizil ceny, lebo sa stazovali zakaznici a davali tam ne-originaly. Vzduchovy a olejovy filter som uz kupil v servise, tam uz nie su velke rozdiely v cenach.
Do restauracii si suroviny nenosim, ale ak chces zrovnavat restauraciu a servis, tak prosim. Ked budu mat v slovenskych servisoch to, co chcem a za normalne ceny, tak budem kupovat olej od nich. -
« Re:
Tak pánové, přesto že mám se Stilem i OII něco najeto ( i když s benzíny a se Stilem asi 10x víc ) schválně jsem do této diskuze nezasahoval, protože jsem tušil kam se to asi zvrhne. Proč se v tomto pitomém státě jen se někde vysloví slovo FIAT hned seběhne spousta odborníků kteří ví naprosto přesně jaký je FIAT šrot a všechno kolem čeho jen prošel skopčák je svaté??? Mluvím teď už víc všeobecně, než konkrétně k tomuto tématu, je mi z té posrané germanofilie už na blití. Nedivím se wolffovi, že reaguje tak jak reaguje, ale bohužel boj s tupostí je marný a nezbývá než tyhle lidi přehlížet a pousmát se nad nimi...
Bruno: vhodná připomínka... :D -
« Bez nadpisu
Dobré perly tu píšeš Luboš...jazdiť po svete potom so značkou SK je aj vďaka tebe rovnaké ako s cedulou "žijem v údolí dutých hláv".Prestávam sa diviť, že to v našej zaprdenej republike vyzerá tak jak to vyzerá...
PS:Nosíš si aj vlastné suroviny do reštaurácie? >:D -
"-- skrytý --" 26.11.05 15:54
« Podivné srovnání
Stejně by mě ale zajímalo, jak může zakladatel tohoto tématu chtít porovnávat sice dva podobně velké vozy, ale současně oba s úplně jinými motory ? Přesněji výkonově jinými motory.... ?
Vždyť ta inzerovaná a porovnávaná Octavia TDI (viz. název tématu) má 77 kW (105 k) a Stilo s motorem 1,9 MULTIJET 16V má 103 kW (140 k).
Takže pokud by cena obou vozidel měla být stejná, či podobná, odpověď musí být zcela jasná. Pochybuju, že by někdo preferoval "šneka" před "raketou". (Ikdyž těch 77 kW není zrovna šnek a těch 103 kW není zrovna raketa ;-) ).
Wimpi -
wolff 25.11.05 23:45
« Bez nadpisu
Strýko Matůši...
Dyť víš, že uznávám, že to byl asi nepodarek, ale taky mám trochu pocit, že s tím autem to bylo taky trochu tak, že byl malej problém ----- servis -------velkej problém -------nasranost ------- konec.
S tím servem si psal, že to asi zpatlali v sevise, což je možné..., ne?