Octavia combi II 1.9 TDI 105k /Stilo Multi Wagon 1.9Multijet

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 23.11.05  08:37

« Bez nadpisu

Mám takový pocit...jo už to tam naskočilo, že ti nevysvětlí vůbec nic, protože tenhle chlapeček, jestli s něčím jel, tak jen s autíčkem na dálkový ovládání... A nebo na něj právě TDI motory zapůsobily svým tradičním kopáním, kde při sešlápnutí plynu si připadáš jak ve formuli,a le o 2 sekundy dál už to nejede... Asi tak z 0-50 km/h za 2 sekundy, z 50-100 k/h za 12 sekund... Tipické TDi... Kdybych si měl vybrat mezi STilem a Oii, jasně beru Stilo...Výhody zde byly už řečeny... Vyšší spolehlivost, lepší motory, delší záruka, vyšší výbava, větší vnitřní prostor, lepší podvozek, lepší zpracování. Nevýhody :nemá to na kapotě znak VW, Stilo není tak ošklivé jako OII, takže se většině germanofilů nebude líbit, menší kufr, míň servisů (ale kvalita je zoufalá u všech stejně), větší ztráta ceny (ale zároveń při nižší pořizovací ceně) a taky už je Stilo výběhovka...
    Asi tak nějak...
    Jinak porovnávat JTD a TDi a říct, že TDi je lepší může jen...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.05  08:25

« Re:

je to moj subjektivny nazor, ak si si nevsimol...jazdil som aj na HDi(Peugeot 607) aj na JTD (Stilo 1,9JTD, Marea 2,4 JTD, Alfa 156 2,4 JTD) a aj na TDI (octavia1 1,9TDI130ps, audi A6 3,0TDI a Ford Galaxy 1,9TDI 150ps).
    kazdy z nich ma nieco do seba ale najviac ma zaujali TDI a HDI. v HDI a JTD pokial ja viem je rozdiel v overbooste, ktory ma HDi, je to super vec.ja sa v konstrukci dieslov az tak nevyznam ale pisal som moje dojmi spoza volantu vsetkych tychto druhov dieslov. asi tak...
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.05  08:10

« Bez nadpisu

To TheWickerman: Můžeš mi nějak polopatě vysvětlit konstrukční rozdíl mezi JTD a HDI, když má teda PSA lepší diesely než Fiat? A TDI je lepší mež JTD.
    Nespěchej, v klidu si to rozmysly, jsem napnutej jak struna
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.05  08:00

« Re:

mam skusenost aj s TDI od VW (110ps, 130ps a 150ps) a aj JTD od Fiatu (105ps, 140ps) ale jednoznacne ma viac presvedcili diesle VW. ano su hlucnejsie, ale velky rozdiel to nie je. hovorme o TDI teraz nie spred 5 rokov. mali vacsi zatah ako JTD a aj spotreba sa mi viac pozdavala. Nic proti JTD od fiatu ale ma nepresvedcili :roll:
    najviac s TDI som najazdil na 1,9 TDI 150ps co sa montuje do Ford Galaxy(posledny motor od VW vo Forde, inac uz maju svoje diesle) a je to uzasny motor.
    a ak by sme sa tu mali hadat o najlepsich diesloch tak podla mna su najlepsiie HDi(Peugeot, citroen) a TDi(VW)
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.05  07:50

« Bez nadpisu

Co to tady blábolíte????
    Od kdy je TDi lepší než CR? Proč VW ukončilo vývoj Pd a přejde k CR?
    Protože se to chrochtání nedá poslouchat a je 100 let za opicemi...
    Jinak pokud budeš kupovat nový, bral bych O2 kvůly servisu. Připlať si ale pojistku proti krádeži...
    Ojetý bych vzal Stilo. Zbyde ti víc pro rodinu a pak je lepší ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.05  07:50

« Stilo vs. Octavia

O Stilu toho moc říct neumím, jel jsem v něm jen chvilku a byl to navíc benzín 1.8 a nikoliv kombi.
    Ale o Octavii s motorem 1.9 TDI něco povím: takový traktor aby pohledal! Oproti spoustě jiných moderních dieselů (Peugeot, Citroen, Alfa Romeo...) je neskutečně hlučná. Nevím proč, ten samý motor v novém Passatu je akusticky celkem v pohodě (zato s tím nejede). Octavia 1.9 TDI jela vcelku slušně, ale ten rachot byl šílený!
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.05  00:15

« Bez nadpisu

prosim Ta nebud uz trapny s tymi recami o Fiate :!: si precitaj fakty, porovnaj si obe auta a potom tu struhaj hrdinu :!: a ze Fiat ma lepsie diesle ako VW :?: to mas odkial kamo???chce to troska studia, porovnania a hlavne uvedomenia sa a nebyt zatazeny na jednu znacku....to je vsetko z mojej strany.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.11.05  23:02

« Bez nadpisu

Hmm, klasika. Zřejmě jsem někomu pošlapal jeho oblíbeného miláčka, podle něhož je to vůz nadpozemský, jedinečný a ničím nedostižitelný technický skvost, jaké kdy lidstvo mohlo spatřit. A jak si může vůbec někdo dovolit zpochybnit božské vlastnosti jeho vozu..... . OK, tak snívejte dál.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.05  20:19

« Re: Re: Re:

PTF-selský rozum uzná že škoda,no načo by som vyberal drahšie auto,keď multiwagon sa vyrovná koktávke kombi a je v možno aj lepší v niektorých parametroch.
    jo,už viem ty chceš mať na kapote znak škoda,lebo znak FIAT je hanba.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.05  20:11

« Re: Re: Re:

Jo,Jo.Fiat je ďalej ako Škoda.Ak chceš výbornú užitočnú hodnotu,veľa miesta v interiéri,pohodové svezeníčko tak ber Fiata,ver tomu "" Fiat je HIT"" >:D
    fiat má aj lepšie naftové motory ako VW (Škoda)
    Skvelé auto za skvelé peniaze a pri terajších zľavách Fiatu ho zoženieš za "pár" kačiek.Servis určite lacnejší a jeto výbehový tip,muchy vychytané.
    Mal si problém s Bravom?Asi nie.Mám Bravu a no problem!
    Ženy majú 6 zmysel!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.11.05  19:59

« Re: Re:

Mitsi: Myslím, že se tady porovnává OII se Stilem, nikoliv OI, ne?
    Jinak vycházím ze své zkušenosti a proto ji předávám dál. Zážitky jsou negativní, uznávám, ale proč mazat med kolem úst? Pravda, je více automobilek na výběr, ale pokud chce vybrat jen z těchto dvou,
    tak i selský rozum musí uznat, že OII vítězí.
    Kdybych to měl přehnat, tak je to jak kdybych chtěl porovnávat
    "škodlivku 105L" a třeba Felicii. Pravda, škodlivka taky jezdí, levné díly apod., ale úroveň je někde jinde. To se týká také stila. Prostě nebe a dudy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.11.05  19:43

« Re:

PTF: A já zase vyjádřím naprostý opak - Fiat Stilo je celkovou úrovní o dost dále, než Oct.I, a o žádných žásadních problémech nevím (sestra má MW 1,6)!
  • 00 Reagovat !

foto RRAAFF1

RRAAFF1 22.11.05  19:40

« Bez nadpisu

No,řekl bych,že srovnává vcelku srovnatelné.Podle mě O 2 prostě střední třída není.Zkus si obojí.
    Bral bych Stilo,ušetříš prachy.Pokud je to více méně jedno,ber O 2.
    Sám ale nechápu,proč jen tyhle 2 ,když je spousta jiných automobilek.Třeba se ženě zalíbí i něco jiného.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.11.05  19:31

« Re: Re: Octavia combi II 1.9 TDI 105k /Stilo Multi Wagon 1.9

Zdravím,
    nezlob se na mě, ale porovnáváš neporovnatelné. A už vůbec při výběru auta neber v potaz manželku (snad barvu může doporučit). Pokud máš na výběr, tak jedinně Octavii II.
    Já jel zkušební jízdu se Stilem, po 10 minutách jízdy se rozsvítila kontrolka pro airbag, nešel otáčkoměr, auto se kuckalo, divně brzdilo.
    Pocity z interieru jsem měl smíšené, přišlo mi to v autě všechno nějak "odfláklé". Z okolí jsem na tento vůz také neslyšel moc dobré hodnocení. Takže pokud chceš trávit svůj čas v servisu, vztekat se
    a pak jej pod cenou prodávat, tak běž pro něj. Ostatně jsou to tvé peníze a ty jich pak budeš litovat.
    Mé doporučení zní účelové, věř ale, že tě chci varovat před pozdějším zklamáním a problémy.
    PTF
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.05  18:04

« Re: Octavia combi II 1.9 TDI 105k /Stilo Multi Wagon 1.9Mult

ja by som siel do tej octavie....mam skusenost s jej starsou generaciou(110ps TDI)a nemala chybu!!!nova ma navyse bohatsiu vybavu a vidiet ze je naozaj nova. kamarat ma stilo multivagon 1,6 a ak mam pravdu povedat tiez je to dobre auto ale prekaza mi na nom hluk z pneumatik a aerodynamicky hluk.to ze pocut motor dost silno uz pri 3000ot. mne nevadi, ale niekomu mozno ano...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 21.11.05  23:55

kolega stilo ma, a na elektriku je nasrany, furt mu nieco blika (airbag a este daco), minule mu neslo 5min nastartovat (zevraj mu svietil imobilizer) on je troska technicky mantak, takze nevie s takymito mensimi zadrhelmi poradit. jasne ze ked kluc vybral a potom zacal opat, tak to chytilo.
    este je nasrany ze mu odisla vodna pumpa a museli mu vymenit rameno - ale ma 100.000km a ma tam 16 gumy, podla mna su to prirodzene veci.
    troska neprirodzena je jeho spotreba oleja (6-7deci na 1000km) - motor ma 1.8, a velmi hlucne (asi rozvody) kym je motor studeny - repce to ako dizel. co mi nepride OK je, ze ma uvolnenu tyc riadenia - to bude dost drahe to vymenit. (mozno ma uvolenene loziska ktore tu tyc drzia, niesom si presne isty)
    teraz sa mu este pokazil cd prehravac v zabudovanom radiu, nove stoji tusim 20.000sk, takze zatial to neriesi - ale takto ojebavaju vsetci vyrobcovia.
    este by som k negativam dal zly pristup k ziarovkam vpredu (ale to uz je dnes "standart" u vacsiny aut) a fakt zle predne sedacky - podla mna maju brutalne silne bederne opierky, mna z toho hned boli chrbat - takze to je o osobnej preferencii.
    co sa tyka kladov, tak zvonka je auto male ale zvnutra je fakt velke (porovnavam s mojou C5) - miesta na nohy je cca rovnako, samozrejme stilo je troska uzsie. velky kufor + variabilita, lebo zadne sedacky su posuvne. auto drzi na ceste bezkonkurecne a je tiche, motor ma 130koni, takze je to zive a priemernu spotrebu ma tusim 8.5, takze parada.
    teoreticky je to teda skvele auto, ale fakticky zalezi na aky kus narazis - ale to je tak dneska u vsetkych znaciek.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.11.05  22:35

Brácha má rok staré Stilo (5dv.), já vlastním Ideu (dost komponent je tam stejných). Obojí je bez problémů (obojí s 1.4l benzínem), Ideu mám dost vybavenou (vč. aut. klimy a dualogicu), takže elektroniky dost. Jediná výtka - zvukové hlášení o nebezpečí námrazy má vyšší prioritu než zvukový signál parkovacího asistentu.
    Nechci se pouštět do flamu, který z motorů je lepší, 1.9 JTD na volnoběh ve Stilu (3dv.) jsem neslyšel, TDI je na tom trochu hůř. Octavia II je na trhu zhruba rok, Stilo má asi poslední rok na trhu před sebou. Octavia má dnes pomalejší pokles ceny, Fiati se zase míň kradou. Osobně mi interiér Fiatů přijde lepší než u Škody (hlavně velikost), z Fiata ti těžko někdo ukradne originální rádio, jestli nejsi z Prahy, u Fiata můžeš mít výrazně dál dobrý servis. Zase má levnější díly...
    Prostě, vždy si najdeš dost dobrých důvodů pro své rozhodnutí, ať už bude jakékoliv.
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.05  22:17

« Bez nadpisu

Stilo neznám, ale pokud má obdobnou el. výbavu jako poslední verze marey JTD (2002), tak ta se nesere vůbec.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.11.05  20:49

dej na rady zeny! :-) bude mit radost a ty s autem taky ! a vzadu je mista dost na dalsi radovanky
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.11.05  20:15

« Octavia combi II 1.9 TDI 105k /Stilo Multi Wagon 1.9Multijet

Mám Fiat Bravo 1.4 75k a přemýšlím o větším obsahu a hlavně combi, poněvač čekáme rodinu a už řešíme kam s kočárkem. Byl bych rád za každou zkušenost především to Stilo, protože jsem zaslechl že se tam docela sere elektronika, kterou je Stilo docela nacpaný. Já osobně bych věřil Octavii, ale žena pořád otravuje se Stilem jak je strašně pěkný a takový kecy. Moc dík za každou odpověď Jirka P.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…