FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 10.03.09 10:40
« Re: VIF
Mně se prodloužená záruka vyplatila, ale na vstřiky to nemusí fungovat !! Taky jsem si teď raději koupil za 500 asistenční služby, nechci někde v zahraničí stanovat před servisem :-) A to, že v současné chvíli je skoro každý studený start jakoby na tři válce ( tak sekundu se to vyloženě dusí ), mě nenechává klidným .........Bílý dým už raději nesleduju.....hlavně rychle pryč :-)
-
impaler 10.03.09 08:54
Hm, taky jsem si zakoupil prodlouženo, doporučil mi to DIM. :-)
Nic ve zlém, samozřejmě. ;-) Letos v létě končí, mám k osmdesáti tisícům a žádný problém s motorem, aspoň doufám. Ovšem tvoje zkušenost s FMC mě zvedá ze židle.
Jinak k těm toyotám - kolega tady v Belgii jezdí s Avensisem a nové vstřiky už má taky. Dali mu je mimochodem v klidu v pardubickém servisu na auto koupené v Belgii, a že by musel něco vysvětlovat nebo dokazovat...auto nejelo dobře, tak jim ho dal a oni mu ho vrátili svěží jako vánek. Asi tak. -
pepe krakora 10.03.09 07:38
No jo jenže já JZD netankuju, jezdím na pravidelné garance do značkového servisu, nikdo mě na možnost závady neupozornil. Sere mě ten přístup. Proboha jsme v 21. století, jak je možný že musím k autu přistupovat jako za hlubokého komunismu - dodělej si sám, zkontroluj si sám. Ten zku.venej FMC to moc dobře ví, že ten Delphi systém stojí za ho.no a měl by k tomu tak přistupovat. Já si dokoupil jako vůl prodlouženou záruku a byla mi na nic. Za těch osmnáct litrů jsem mohl mít ty vstřiky ze dvou třetin zdarma. -
"-- skrytý --" 10.03.09 07:22
« Re: Trojkombinace
No není. 11.300 Euro. Černá barva, Ghia výbava, kůže, dřevo, vyhřívaný a chlazený sedadla, ESP, xenony, chromovaný doplňky a lyžiny, 16" zimáky + 18" letňáky (obojí dost vzorku), Denso navigace, vyhřívaný přední sklo, atd. Asi taková normální cenovka. -
"-- skrytý --" 09.03.09 19:43
Pava1 - a jedná se o všechny modelové řady a ročníky? Mám Mondeo vyrobené 9/05 a model 2.2 s Euro 4. Koupil jsem ho minulý měsíc v Německu a má nahrčených 89.000. Těžko říct, co tam kdo kdy měnil.... Ale podle zvuku je to zatím dobrý. Snad to vydrží. -
"-- skrytý --" 09.03.09 19:39
« Re: Telefon v Denso navigaci
Pava1 - díky za info! Musím ještě zjistit kód na rádio. Byl jsem ve Ford Atoma Brno a tam se jim nepodařilo odjistit 1 pacičku na rádiu, takže ho nevytáhli. V sobotu jedu do Prahy a zkusím Auto Motol Beni. Snad to půjde... Ale když ne, tak už nevím. Ve FMC mi řekli, že se to musí podařit. Že jen podle VIN auta neví číslo rádia (SN). To se mi nezdá, že by forďáci nevěděli, co do jakýho auta montují.... -
"-- skrytý --" 09.03.09 18:36
Trojkombinace je slangový název na řemenový pohon příslušenství. Vlivem opotřebování a asi i konstrukční chybou začne řemen vibrovat a vydávat rušivé zvuky slyšitelné hlavně při volnoběhu. Vyměnit někdy stačí řemen, napínací kladka (takový trojúhelník s pérem :-) a někdy taky řemenice klikového hřídele a další dvě kladky). Ve Fordu to mění obvykle všechno za 11 tKč no a za 40tkm je ten vibrátor obvykle zpátky.Když si projdeš pár stránek zpět, hodně se tady o tom psalo. -
WinDiesel 09.03.09 17:21
pepe: viděl jsem garanční záznamy 12 Toyot (10x nadměrné množství nečistot v palivu - žádné z těchto vozidel dle svých majitelů netankovalo ze sudu). Až 80x více nečistot v palivu (nádrži) než povoluje ISO norma.
Tady vidím problém v tom, že značky běžně předepisují 60000 km nereálnou výměnu filtru paliva. Filtrem paliva prochází část nečistot a koncentruje se v nádrži, takže pokud neměníš častěji filtr paliva a za originál, dříve nebo později budeš mít problémy.
Existuje zařízení FQM-20, kterým se měří obsah nečistot v palivu. Mohu Ti sehnat výsledek testu, kdy se pouštěl do filtru 12x vyšší obsah nečistot (měření před filtrem) a za originálním filtrem bylo naměřen pořád ještě 2x větší obsah nečistot než je povoleno.
Stejnému testu bylo podrobeno 15 čerpacích stanic v Praze, všechny vyhověly a měly obsah nečistot 2x až 12x menší než je povoleno.
Také byly zkoumání podrobeny traktory a 4 čerpací stanice typu "JZD". Traktory používaly bez výjimky znečištěnou naftu a jedna stanice "JZD" měla 40x více nečistot než bylo povoleno.
Úsudek si udělej sám. -
superkutil 09.03.09 16:54
Co se týče problémů s TDCI, tak když jsem auto kupoval, ta mi tvrdili, že problém je u vstřikovacích čerpadel DELPHI do roku 2005, která měla použitý nekvalitní materiál na čerpadlo a díky malé mazivosti české nafty docházelo k vytváření kovových špon a zanášení vstřikovacích tysek, které to zničilo. Po roce 2005 prý došlo ke změně technologie výroby čerpadel a problémy se již neobjevují. Nové motory TDCI již tuto technologii nepoužívají a měly by být stejně spolehlivé jako HDI.
Máte tedy někdo auto po r.v. 2005 a máte problémy se vstřiky? -
cja 09.03.09 16:01
DIM: tady máš odkaz , zde celý ten test [odkaz]
+ citace z testu:
Jak dopadla nafta od českých pump
Benzina Top Q diesel
Vítěz testu
Ač v celorepublikovém průměru je prodávána levně, její naměřené parametry jsou vysoce nadstandardní (cetanovéčíslo 56,5). Pozitivně ovlivňuje hlučnost a výkon motoru, čekat lze i mírné snížení spotřeby paliva. Výborně chrání vstřikovací zařízení před opotřebením.
Zkouška (jednotka) nejistota měření požadavek ČSN EN 590 výsledek
Cetanové číslo (1) +/- 1 min. 51 56,5
Obsah 2_EHN (mg/kg) +/- 20 - 250
Mazivost (µm) +/- 60 max. 490 180
Protikorozní vlastnosti - - nepřítomnost koroze u všech vzorků
Pěnivost (s) +/- 9 - 39/94
Benzina Verva Diesel
Cetanové číslo Vervy je 56,5. Obsah chemické látky 2-EHN je u ní citelně vyšší, takřka stejný jako u německého Shellu. Proto lze předpokládat, že ve výsledném průměru bude u vervy pozorovatelný pozitivní vliv na výkon, hlučnost i spotřebu.
Zkouška (jednotka) nejistota měření požadavek ČSN EN 590 výsledek
Cetanové číslo (1) +/- 1 min. 51 56,5
Obsah 2_EHN (mg/kg) +/- 20 - 440
Mazivost (µm) +/- 60 max. 490 198
Protikorozní vlastnosti - - nepřítomnost koroze u všech vzorků
Pěnivost (s) +/- 9 - 40/84
omlouvám se za délku -
DIM 09.03.09 15:52
POkud se nemýlím, tak ta Verva proti neVervě byla právě výrazně jiná.
Se zárukou se moc uspět nedá. I kdyby ta nafta byla zrovna v pořádku, nic to nedokazuje. Není žádný důkaz, že to co je v nádrži tam bylo při poruše, že nedošlo k poškození před nějakou dobou při použití jiného paliva a pod. To je absolutně nevysouditelné......bohužel. -
superkutil 09.03.09 15:44
Několik příspěvků zpět mi jen potvrzuje již dávno zjištěnou pravdu, že se FMC chová jako špatná matka, o své zákazníky nedbá, snaží se je podvést, polotovary ve svých autech kryje a svádí to na okolní vlivy než by se k zákazníkovi postavila čelem a chybu uznala. Budiž jim omluvou, že podobný přístup mají i jiné automobilky, zákazník je pro ně důležitý jen do okamžiku, kdy si auto přebere.
Jedinné řešení by byla medializace a dokumentace problémů a hromadné řešení problémů.
Automobilky hřeší na to, že se jejich zákazníci nedokáží spojit a vědí, že jednotlivce odpálkují, protože za sebou nemá právníky ani odborníky.
V ČR chybí nezávislá organizace/instituce která by dokázala chránit občany proti velkým/nadnárodním organizacím, která by občanům nabídla odborný i právní servis.
V případě TDCI jde o poruchovou a na provoz velmi nákladnou techniku, jejíž rentabilita je hodně pochybná. Přitom jiné dieselové motory až takovými problémy s českou naftou netrpí. Znám lidi co mají TDI, HDI, dCi a o problémech nevědí, žádná aditiva nepřilévají.
Já kdybych nepřidával VIF, tak při teplotách pod 0°C budu mít velké problémy se starty. A přímo prodejce mi i VIF schválil. Samozřejmě per-huba. S oddělením péče o zákazníky ve FMC jsem již řešil plno věcí, ale nikdy to nevedlo ke zdárnému konci, vždy se vymlouvali, či vyměnili zaměstnance a pak tvrdili, že dohoda neplatí, že mi to u nich již nepracující zaměstnanci řekli špatně a že za jejich výroky FMC nenese zodpovědnost. -
pepe krakora 09.03.09 15:14
Ahoj. Já jsem koupil Mondeo TDCI 115 k, r.v. 2005, dovoz Německo v roce 2006. Mělo najeto 25 000 km. V roce 2007, kdy mi končila dvouletá záruka jsem si dokoupil na radu prodejce z 18 000,- Kč záruku na další dva roky. Žádný aditiva jsem do nafty nedával, protože jsem se bál případných komplikací při reklamaci vadných vstřiků. Loni na podzim při najetých 80000 km mi začaly typické příznaky přidřených vstřikovačů - škubání, klepání a motor nechtěl jet odspoda. Reklamoval jsem ve Ford Hale. Technik mi pak řekl, že FMC záruku neuzná. Osobně jsem volal do FMC, ti se spojili se servisem a pak mi volali zpátky, že záruku neuznávají, že jsou špatné všechny vstřiky, že by záruku uznali, kdyby byl špatný jseden nebo max. dva vstřiky. Hrozně jsem se nasral a pohádal se s nima, ale nebylo to nic platný, když jsem chtěl ať prokážou špatný palivo, tak mě odpálkovali s tím, že expertízu odebraných vzorků za 10 000,- si uhradím já a v případě, že nafta bude OK uhradí všechno oni. To se mi nechtělo podstoupit, protože při kvalitě nafty u nás mi bylo jasné, že bych platil všechno já. Přitom naftu ze sudu to nevidělo, jezdím jenom na OMV, Benzina, Shell. Takže jsem si zaplatil 25 000.- ze svého a jsem neskutečně na FMC nasranej. -
cja 09.03.09 14:11
DIM: Takže je ještě vyměníš, a pak prodáš? >:D že bych koupil?
Dle toho testu co tady byl , tak Verva oproti TopQ neposkytuje nic moc navíc. Já mám po loňsku po jediné zkušenosti s Shell VPD naprosto jasno, hned potom kolísal volnoběh, celou dobu jsme jezdil OMV a teď už ani jemu nevěřím, sice mi na čerpačce majitel vykládal, že dělají závoz z Rakous( přepravce Klacka?), ale už jim nevěřím, zkrátka střídám TopQ a OMV , a venku premiové nafty, no a doma občas cmrndám aditivum - asi tak..., filtry měním max po 20t km ... , však to znáš ;-\ -
DIM 09.03.09 13:53
Jedny jsem měnil na 2,0 TDCi, jedny na 2,2 TDCi .....no a tak už jedu třetí, které se mi začínají znovu nějak hlásit. Já mám prostě periodu co 70 tis km. Ať tam liju co tam liju. Na VERVU se ptám proto, že občas tam tu lepší Benzinu naliju a ona je snad vylepšená právě tím VIFem. O tom, jak nás zákazníky servisy obsluhují už jsem toho napsal hodně :-) -
cja 09.03.09 13:44
DIM: copak , to myslíš s 2,0TDCI dohromady nebo už jsi vyměnil i na téhle 2,2 E3? Ses nějak nepochlubil? :-)
Jinak s dovolením DIMe - dal jsem si tu práci a přečetl celé vlákno celkem důkladně od založení. Moc fajn čtení, kdybych to četl před koupí ... :-) Ale co mě z toho vyplynulo:
Ford nedoporučuje dodatečná aditiva , ani pro zdejší podmínky, - nechce potom následně uznat záruku, neb to svádí na nekvalitní naftu a distancuje se od problému, po záruce je už pouze problém na zákazníkovi. Chápu, že vstřikovače jsou spotřební materiál, +- jak s tím kdo zachází a jednou za čas/-ek, se zkrátka vymění, ale není mi jasné, proč se tak brání nějaké aditivaci a nechtějí, až na vyjímky(auto se úplně zastaví) řešit záruční plnění? Mě z toho vychází Ford , jako darebák, který nechává celou následnou problematiku na zákazníkovi, což si myslím, že asi není zcela v pořádku. To že tady se řeší problémy a upozorňuje se na to, jak postupovat při ochraně svého auta před následky české nafty, vyhovující ČSN, by za mě měl řešit odborný servis FORD, který za to bere peníze a měl by mít servisování vozu jako prioritu. Myslím, že jsou spíše rádi, za následné výměny celků vstřikování, než aby zkrátka něco změnily - viz filtrace, postupy při výměnách vstřikovačů, diagnostice a v neposlední řadě, i bohužel zatím mnou odmítané, dodatečné aditivace - bohužel ať se na mě nikdo nezlobí, ale celé to na mě ze strany Fordu působí jako diletanství - vztahy se svým dealerem mám dobré, ale toto bych viděl jako obecný problém ve FMC. Zkrátka nevím co budu řešit jako další auto, protože jenom výměna vstřikovačů mě vyšla 1km za 1kč navíc, a nepočítám další vícenáklady.
Zkrátka nevím sice, jak fuguje v podmínkách ČR E4 a E5, dle WinDiesla, jsou již vychytané, to slouží ke cti FMC, ale i zde se objevovaly E4 s problémy, takže si myslím, pokud se něco neuděla s ČSN, tak podle mého asi Ford na ten malý český rybník kašle.
Oceňuji sice na autě i jiné užitné vlastnosti, ale zkrátka, tohle na mě nedýchlo zrovna nejlépe.
Vidíš DIMe i ty už začínáš něco o aditivaci tušit... -
"-- skrytý --" 09.03.09 08:37
« Telefon v Denso navigaci
Mám ještě problém s telefonem v Denso navigaci. Při koupi auta jsem stisknul tlačítko PHONE a při spárování přes BT jsem normálně telefonoval. Ale asi před 2 týdny se mi stalo, že při zmáčknutí tlačítka PHONE se ne displeji rozsvítí přeskrtnutý reproduktor a svítí tam i MUTED. A při vyhledání dostupných BT zařízení mi to už nic nenajde. Jako kdyby se něco stalo s tím telefonem. Co tak čtu, tak už to řešilo pár lidí, ale nikde jsem se nedočetl, zda se to někomu podařilo vyřešit, čí kde může být problém. -
"-- skrytý --" 08.03.09 08:43
« Palivový filtr
WinDiesel: Pročítal jsem tuhle diskuzi a dříve jsi tady řešil palivový filtr Delphi HDF924. Nabízel jsi, že ho můžeš sehnat zhruba za 500,-Kč. Platí ta nabídka ještě? Rád bych si koupil hned 2 (do zásoby). Teď jsem si vyměnil filtr za neoriginál a chtěl bych to napravit. Tady je můj mail. Prosím ozvi se. Děkuju. MAIL: ivoch@seznam.cz -
WinDiesel 07.03.09 21:12
« Re: aditiva
cia: já už jsem to vyřešil... V rodině máme nového Kaškaje 1,5 dCi a do práce se chystám pořídít (v dubnu...) nejsem rozhodnut ještě otestovat CX-7, ale nejspíše Subaru Forester - boxer diesel mne oslovil a 4x4 taky není k zahození a při velice slušné spotřebě a výbavě.
V každém případě dávám čas od času Delphi plus nebo Standu, od VIFu mne odrazuje šílený vzhled balení (jinak je ale VIF zjevně účinný a v pořádku) - design láhve jako za komunizmu - jako by to stáčeli někde ve stodole.
Já se musím přiznat ke strašné zhůvěřilosti - do cca 20000 km jsem přidával M2T ke zvýšení mazivosti... Potom jsem s tím přestal a zahájil aditivaci a celý ten čas jsem měnil filtry max. do 15000 km...
A teď mám najeto 210000 bez problému se vstřikováním, ale znám trojkombinaci a byly další mušky... -
cja 07.03.09 18:59
z toho bych chápal, že se mi vstřikovače nezadřely , ale zarezly, protože před tím bez aditiv a nafta má mazivost dostatečnou, ale nemá dostatečnou ochranu proti korozi - ale mě to auto nestálo někde v garáži, aby to mělo čas zreznout :-) Já pro jistotu budu dávat asi ten VIF, čas od času Delphi a když se mi to nebude zdát , tak dám Stanadyne, bože neměl jsem se narodit o 600km víc na západ? Příští Mondo bude 2,5T 5válec. -
"-- skrytý --" 07.03.09 18:46
Taky si myslím, že není důvod k panice. Když se podíváte na srovnání prémiových naft co jsem tady nedávno dával tak všechny, kromě PapOil a německého Aralu měly mazivost pod 200 mikronu, norma výrobců vstřikování je 300 mikronu. Tím aditivem si to jen pojistíte. Má mít čistící vlastnosti, podporuje lepší rozprach nafty, zvyšuje cetanové číslo, myslím, že to nemůže být na škodu, spíše naopak. -
"-- skrytý --" 07.03.09 18:22
Jěště jsem našel, že "WWFC je dokument společně vydaný evropskou, dvěma americkými a japonskou asociací výrobců automobilů" . Ještě připíšu další výsledky zkoušky mazivosti pro porovnání: Castrol TDA 406, Ekolube Diesel Aditiv 341, STP Diesel Treatment 414. Výsledek zkoušek rezavění: Castrol, Stanadyne - lehké rezavění, Ekolube, STP, VIF - bez rezavění, čistá nafta - těžké rezavění. Cetanové číslo: Nafta 53,5; Castrol 56,8; Ekolube 58,5; Stanadyne 56.5; STP 56,1; VIF 57.9. -
"-- skrytý --" 07.03.09 18:10
V tom Autodieselu je tabulka "Přehled požadavků na hodnocené vlastnsti zkušebních vzorků". Požadavek na azivost nafry dle ČSN EN 590 je max. 460 mirometrů, WWFC kategorie 3 je max 400, kategorie 4 je taky 400, spolu s vyšším cetanovým číslem, požadavcky "výrobců vstřikovacích zařízení" (jakých, to nepíšou) max. 300. To mi dává smysl, výrobci by radši mazivější naftu, je z ní menší opotřebení. Zhošení po přidání "standy" je v rámci tolerance přesnosti měření při zkoušce (+- 63), nebo, jak píšou, "se může jednat o antagonismus přísad různých typů, z nichž se přípravek skládá", to neposoudím, nejsem chemik. Co jsem někde četl, tak základ VIFu vyrábí rakouská firma, která dodává aditiva i velkým prodejcům nafty. Standu zase výrobce vstřikovačů, tak snad ví, co dělá. V místním diesel servisu mi doporučili jednou za rok přidat nějaké speciální čistící aditivum od Delphi. A teď se v tom někdo vyznej :*) . -
superkutil 07.03.09 18:08
« Re: Turbo zase jako nové
pava1: Tak tam dali BOSCH, chytli ho jen na dva plastové nacvakávací kolíky, takže se bojím, že filtr za jízdy upadne a za montáž si přitom řekli 320,-Kč (sestává z přecvaknutí tří hadiček a odejmutí a nasazení filtru - vše bez nářadí). Akce asi na 10min. Neskutečnej vejvar. :-(
[odkaz] -
cja 07.03.09 16:51
WinDiesel:Petře takže mám nalít Lukanu, nebo bude stačit Ceressoft(nebo jak se to jmenovalo)? >:D
Očekával bych , že Autodiesel nebude mít potřebu vrtěti psem, tak jak to předvádí v ČR periodikum SM.
Takže abych to zkrátil - jednou VIF jednou Standu - člověče , abych neztratil orientaci. >:D
Napiš , jak to řešíš ty a co používáš, jak často - a myslím, že podle toho se dá relativně zařídit. Dík -
WinDiesel 07.03.09 13:25
cia: já chemik jsem >:D >:D >:D opravdu, a tam mne v testu Autodieselu ale OPRAVDU udivil výsledek Stanadyne, nafta obyč. necelých 400, se Standou více než 400 (zhoršení). Tomu ani při nejlepší vůli nemohu uvěřit.
Zato největší konkurent Standy měl nápadně dobrý výsledek, zatímco Standa měl výsledek horší než obyčejná nafta (samozřejmě aditivovaná již z výroby).
Nevrtěl tam někdo psem? -
WinDiesel 07.03.09 13:21
« Re: Aditiva VIF x Stanadyne
webster: kde vzali, že výrobci vstřikování vyžadují 300? Stanadyne JE VÝROBCEM VSTŘIKOVÁNÍ - hlavně pro traktory John Deere a motory Perkins, Yanmar a pod., ale i pro Hummer - vojenské provedení a americké dieselové 8 válce, a na stránkách má uvedenu hranici přes 500. S tím vcelku koresponduje ČSN vyžadující 460. -
-
cja 07.03.09 08:30
No nepanikaříme, ale co tedy je informace, která je pravdivá a zásadní - nejsem chemik, mozek sice používám, ale v tomto případě jsem již velmi opatrný, jedna zkušenost s výměnou vstřikovačů mě na dost dlouhou dobu stačila a nerad bych udělal chybu, která by moje nové :-) vstřikovače poslala opět do kopru. Děkuji za vyjádření , jak PetraT. , tak webster.
Pozn: do nedávna jsem žádné aditivum nepoužíval a odmítal jsem je, až nemilá zkušenost mě poslala tímto směrem tj . dodat. aditivace -
"-- skrytý --" 07.03.09 02:07
Přátelé nepanikařte. Cituji z testu časopisu Autodiesel, mám ho před sebou: Mazivost (wsd 1,4),mikrometrů=zkouška na HFRR: nafta bez aditiv 349, nafta+Stanadyne 410, nafta+VIF 268. Číslo udává korigovaný průměr otěrové plochy v mikrometrech, čím menší, tím lépe. Výrobci vstřikovacích zařízení požadují max. 300, ČSN max. 460. Rozptyl přesnosti zkoušky je +- 63 mikrometrů. Údaj pro Stanadyne celkem odpovídá i tabulce na jejich firemních stránkách. Sorry za dlouhý příspěvek a spoustu čísel ;-) -
"-- skrytý --" 07.03.09 02:05
Přátelé nepanikařte. Cituji z testu časopisu Autodiesel, mám ho před sebou: Mazivost (wsd 1,4),mikrometrů=zkouška na HFRR: nafta bez aditiv 349, nafta+Stanadyne 410, nafta+VIF 268. Číslo udává korigovaný průměr otěrové plochy v mikrometrech, čím menší, tím lépe. Výrobci vstřikovacích zařízení požadují max. 300, ČSN max. 460. Rozptyl přesnosti zkoušky je +- 63 mikrometrů. Údaj pro Stanadyne celkem odpovídá i tabulce na jejich firemních stránkách. Sorry za dlouhý příspěvek a spoustu čísel ;-) -
Janerad 06.03.09 21:48
Vasik 1: Díky za příspěvek a fotky. Jsem rád, když se můžu trochu nachytřit. Protože jsem blikající kontrolku žhavení zažil, a nyní minulý týden opět, mám pocit, že mě podobná anabáze čeká taky... (po důkladném zahrátí, jízda přes hodinu, navíc plný knedlík na dálnici delší dobu). Ještě bych ocenil montážní foto, co a kde je v autě lokalizováno. Také by mě zajímalo, zda je možné toto servo vyměnit během 3 hodin, kdy je auto na pravidelné servisní prohlídce... Poprvé jsem se totiž s tímto problémem setkal okamžitě poté, co jsem odejel ze servisu po prohlídce... Jinak si myslím, že po 5ti letech má elektromotorek nárok na odpočinek. Je ale mrzuté, že kvůli tomu asistenti vyměňovači v servisu mění celé turbo... ale zase jednou za pět let nové turbo, to se dá snést, ne?
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz] -
WinDiesel 06.03.09 21:48
« Re: Ceny servisu
cia: připoj se jednoduše na stanadyne.com a tam je obrázek s aditivy, můžeš jít do toho a kouknout se.
Druhá odspoda je tabulka porovnání aditiv, vesměs severoamerických (tam musí tedy taky nafta stát za h.vno, když je tam taková nabídka aditiv !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… />Já myslím že Stana je dobrej a pro běžné užívání asi nejvhodnější kompromis mezi náklady a užitnou hodnotou. Delphi Plus má silnější čistící účinky a antikorozivní a ochranné účinky, VIF má podle mne nejvyšší obsah přípravku zvyšujícího cetanového čísla ale je ošizené o mazivostní složku.
Je to na tobě... ;-) :-! -
WinDiesel 06.03.09 21:41
cia: mno, myslím že existuje i 20 l kanystr Standy, no nekup to !!!
A TO SE VYPLATÍ !!!
Jinak jsem od dodavatele zaslechl, že existuje 5 druhů aditiva Stanadyne, a bude se dovážet do ČR:
- Performance Formula (formule výkonu)
- Lubricity Formula (formule mazivosti)
- Winter 1000 (zimní aditivum)
- Performance Formula Junior (ekonomická verze formule výkonu)
- Gasoline Engine Injector Cleaner and Conditioner (aditivum pro benzínové motory !!!!!!!!!!)
Na webu stanadyne.com si také najdeš kalkulátor nákladů pro užití aditiv Stanadyne.
Howgh ! -
"-- skrytý --" 06.03.09 20:02
cia: Meřo ano, zvyšuje mazivost, bohužel v posledním Autodieselu v testu naft na mrazuvzdornost zjistili, že u většiny vzorků je ho tam 0,3% což je nic, dokonce tam i mazivost zpochybnili, byť ji konkrétně v tomto testu neměřili. Jestli je zájem nafotím a hodím to sem podobně jako první test.
Co se týče Standy, tak dobírkou ho posílají tady: [odkaz] cena je ale dost vysoká já včera lahvičku 235ml kupoval za 180,-Kč Na stránkách je leták jak na Delphi+, tak na Standu. -
cja 06.03.09 18:51
Win Diesel: a co s tím VIFem, vylít? já myslel , že přidávání MEŘO ten problém s mazivostí odstraní >:D >:D A když přidám VIF, tak se to srovná. >:D Dejte sem někdo link na Stanadyne v ČR, ať mohu objednat kontejner, prosím, nebo mám dávat Delphi+ a je po starostech? :*) :*)
Na URL Stanadyne se nemohu nějak připojit, asi zahlcen server uživateli TDCíček >:D -
superkutil 06.03.09 18:46
pava1: Kupoval jsem AERO stěrače u Forda a v zimě mi hrozně namrzaly a nestíraly. S klasickými stěrači takové problémy nebyly, ty stačilo zbavit ledu a sněhu. Ale ty AERO po chvíli přestávaly stírat a musel jsem zastavit a úplně je zbavit ledu a sněhu. Bohužel ani úplně očištěný levý u středu okna nestíral.
Cenu palivového filtru jsem si už ověřil, ta je v pořádku. :yes: -
WinDiesel 06.03.09 18:44
superkutil: přišel jsem na šílenou věc. V tom testu v Autodieselu měli nesprávně-chybně vyhodnocený test mazivosti (neboli opotřebení). Udává se v mm, v testu vyšlo pro Stanadyne 0,42 mm, což je přesně hodnota, kterou Stanadyne udává na svých stránkách. Ale!!!!!!!!!!! Hranice je as 0,53 mm. Takže dle testu Stanadyne je na dolní hranici s mazivostí. CHYBA LÁVKY !!!!!!!!!
Čím nižší hodnota, tím lepší mazivost = menší otěr !!!!!!!
Takže VIF, který měl hodnotu 0,60 zdánlivě vyhrál, ale cokoli nad 0,53 mm je již špatně !!!!!!!!!!!!!!
Stanadyne je jasným vítězem, opakuji, čím více pod 0,53 mm, tím lépe !!!!!!!!!!!!!!!!
Můžete kouknout na stanadyne.com/docs/puba/99625%20PF%20pos… tam je porovnávací tabulka a v ní je vše jasné...
Howgh. Zdravím.
-
WinDiesel 06.03.09 18:43
vasik: přišel jsem na šílenou věc. V tom testu v Autodieselu měli nesprávně-chybně vyhodnocený test mazivosti (neboli opotřebení). Udává se v mm, v testu vyšlo pro Stanadyne 0,42 mm, což je přesně hodnota, kterou Stanadyne udává na svých stránkách. Ale!!!!!!!!!!! Hranice je as 0,53 mm. Takže dle testu Stanadyne je na dolní hranici s mazivostí. CHYBA LÁVKY !!!!!!!!!
Takže VIF, který měl hodnotu 0,60 zdánlivě vyhrál, ale cokoli nad 0,53 mm je již špatně !!!!!!!!!!!!!!
Stanadyne je jasným vítězem, opakuji, čím více pod 0,53 mm, tím lépe !!!!!!!!!!!!!!!!
Můžete kouknout na stanadyne.com/docs/puba/99625%20PF%20pos… tam je porovnávací tabulka a v ní je vše jasné...
Howgh. Zdravím.
-
WinDiesel 06.03.09 18:41
pava1: přišel jsem na šílenou věc. V tom testu v Autodieselu měli nesprávně-chybně vyhodnocený test mazivosti (neboli opotřebení). Udává se v mm, v testu vyšlo pro Stanadyne 0,42 mm, což je přesně hodnota, kterou Stanadyne udává na svých stránkách. Ale!!!!!!!!!!! Hranice je as 0,53 mm. Takže dle testu Stanadyne je na dolní hranici s mazivostí. CHYBA LÁVKY !!!!!!!!!
Howgh. Zdravím. -
"-- skrytý --" 06.03.09 18:32
Vasik1: Skvěle jsi to pořešil s tím turbem, gratuluji.
cia: já mám stěrače Bosch Aero a zatím dobré, jsou tiché, nevržou, zimu přečkaly bez úhony. Co se týče vstřiků zrovna včera jsem byl koupit aditivum Stanadyne u Sobka v Místku, doporučili mi ho a zdá se mi být lepší než Vif (vím, že testy hovoří pro Vif) Dal jsem řeč s technikem na téma Mondeo a vstřiky a bylo mi řečeno, že je to jen a jen o naftě. Jak mi říkal, dělají i servisní prohlídky a mají tam Mondea TDCi, které mají najeto 150, 200tkm a vstřiky původní, bohužel jsou Mondea které tam byly se vstřiky už více než jednou. Co se týče nafty doporučil Benzinu (to všichni víme) a Shell hodnotil jako nic moc, to víme taky. O aditivu Delphi+ jsem četl, ale nezkusil u Sobka ho nemají, podle nich je lepší preventivně dávat Standu. -
superkutil 06.03.09 18:04
« Ceny servisu
Ahoj, měl jsem auto na servisu a nestačil jsem se divit. Za výměnu filtru vzduchu, kde se povolí 3 šroubky vymění filtr a šroubky se utáhnou si řekli 430,-Kč, dokoce víc jak za výměnu pylového filtru, za tu chtěli jen 321,-Kč. Je cena za palivový filtr 1000,-Kč normální? Kolik stojí vzduchový a pylový fitr na Mondeo?
A ještě se chci eptat k palivovému filtru. Teď mi ten nový drží na dvou nacvakávacích plastových čudlících a tak divně tam vlaje. To je v pořádku? Nemá být přišroubovaný?
Vašík1: BLAHOPŘEJI, není nad české ručičky. Škoda, že Ford nepoužívá kvalitnější díly. Možná bys mél výsledek bádání poslat na FMC, aby doporučili továrně změnu dodavatele. :-) -
cja 06.03.09 15:10
Vašík1: znám tvoji history dobře a bohužel i p. Velendorfa,(s jeho zásahem naprostá spokojenost-aby nedošlo k omylu)
stěrače používám, ale až tak nadšený z nich nejsem, reklamoval jsem je Fordu - údajně stěrače nelze reklamovat, no... museli je vyměnit , protože to pískání bylo celkem nesnesitelné, a to že jim je dodavatel nevezme zpět mě jaksi nezajímalo, i když na druhou stranu je výměna stěračů docela legrace, za 2 roky 4páry stěračů a 4 ks vstřiků, tak doufám, že nebudu takto pokračovat dále, zkouším teď aditivum VIF a bylo mi doporučeno servisní Deplhi+, což jsem dostal , ale zatím neaplikoval - tak uvidíme -
Vasik1 06.03.09 13:56
to cja: No tak vstřiky ty nás potkaly minulý rok, přesně na den, termín si držíme vždy na valentýna:O) jako by nám tím mondík chtěl něco naznačit. Loni z toho ale byla po návštěvě Prahy hezká Valentýnská dovolená v Krkonoších :O) No a letos jsme chtěli taky do prahy, ale diagnostika a test vstřikovačů nás pohltil na tolik že jsme stáli celej den panu Velendorfovi za zadkem. Podotýkám že testovat vstřikovače nebylo nutné, ale když už jsme tam byli tak proč ne. Tak uvidíme co to bude za rok, už se těším. Sááákryš, nechával jsme měnit i olej, filtry,a udržbu klimy. No a pro desinfekci vzduchového potrubí, se kamsi vystříkal jakejsi spray, a teď to smrdí v mondíku jak v bordelu. No co už, ale aspoň jsme vymítili houby. No a rovněž jsme nechali měnit stěrače, zkusili jsme aera od Valea, neskutečná kvalita setření...doporučuji, včera při předání zrovna pršelo >:-[] -
Vasik1 06.03.09 09:55
« Turbo zase jako nové
Nedá mi to abych se pánové nepochlubil, jak to dopadlo s mým nefunkčním turbem, o kterém jsem tady psal. Takže jak to vše dopadlo?Dnes je tomu přesně 14 dní co si mondíka odvezli do servisu made in ,,ford garáž,, >:-[] Diagnostika v Praze odhalila nefunkční servo naklápění lopatek turba. Toto servo se samostatně sehnad nedá, ve fordu vám vymění celé turbo, za cca 40000 kč. Ve Ford garáž se cena pohybovala kolem 25000, což už by šlo, jelikož ovšem se servisem nepřímo spolupracuje jistý člověk, který se těmito elektro věcmi zabývá, zkusili jsme tuto elektroniku opravit. Zběžná kontrola po rozebrání žádnou zjevnou závadu neodhalila, přešlo se tedy k podrobnému zkoumání a proměřování desky. Podotýkám že tento člověk viděl elektorniku tohoto turba poprvvé. V podstatě jsem byl tedy takový pokusný králík. Uklidňující bylo že v případě neuspěchu by mi jeho práce nebyla učtována. >:D cca po 5ti dnech měření nalezl erorovou součástku,podle jeho slov jsou všechny součástky v té elektronice nahraditlné až na hlavní řídící šváb, součástku tedy vyměnil servo namontoval, a turbo se rozběhlo, ovšem chod serva byl nerovnoměrný, zadrhával se a výdával děsivé zvuky.Zvovu jej tedy rozebral, a začal zkoumat motor a převodovku serva. Po vyjmutí motoru bylo jasno, že je KO, včera při předání jsem ho viděl, z komutátoru nezbylo prakticky nic, uhlíky ho vyhlodali až na hřídel, došlo ke zkratu a k odrovnání vinutí elektromotoru a elektroniky. Nastal tedy problém kde sehnat ekvivalent motoru, takže sháněl a sháněl. Elektromotory do těchto serv dodává Hella, stejně tak jako celou elektroniku, hella ale samozřejmě odprodej jakého koliv dílu neumožní. Podaařilo se tedy sehnat el. motor s podobnými parametry, celé servo poskládal nazpět, namontoval, a výsledek se dostavil. Svou opravou si je natolik jistý, že na ni bez váhání poskytl neomezenou záruku, dle jeho slov jou osazované elektromotory docela blato, nově osazený el motor je o několik tříd lepší. Turbo je tedy opraveno, a co to stálo?Vzhledem k tomu že toto zapojení dělal poprvé, a ztrávil nad tím neuvěřitelných hodin, vyšplhala se cena na 9000kč. Hold je to daň za to že sem snad první co jezdí s opravenou elektreonikou. Jsem si docela jist že závada u všech odkouřených elektronik turb je stejná, tedy vylágrovaný elektromotor který následně odpálí plošňák. Ty z vás, které tohle to potká je to jedna z cest. Petr T. chtěl po mě na onoho člověka kontakt, tato osoba si ale nepřeje být zveřejněna, jsem proto domluven s majitelm servisu Ford garáž, že veškeré tyto opravy budou i nadále řešeny a zaštiťovány přes něj. Je to pro mě další překonáná nástraha kterou mi monďas přichystal. Takže se na týden loučím, jedeme si protáhnout šumky do Rakouska, mondík na dálnici a já v Alpách :-)
PS:kdo bude mít zájem mrkněte ke mě na moje auto, vložím tam fotky oné řídíci elektroniky.Je tam patrné množství součástek, v připadě kdy by byl KO ten velký šváb, není oprava možná. -
cja 27.02.09 16:26
« Re: Ford tdci
>:D člověk tu týden není a tady se dějí věci
martin.z:
" A presto se tu najde jeste nekdo kdo to obhajuje s tim, ze je fajn, ze drzi podvozek a napravy..Nemam slov."
- ten někdo jsem byl já a co ????? .... Mám pocit, že jsi nikdy nápravu na Passatu řešit nemusel, mluvil by jsi trochu jinak.A jak píšeš, tak tobě už zvonila , takže ...
Jinak se trochu té reakci divím, je to od tebe vytrženo z kontextu.
;-\ -
impaler 27.02.09 15:22
« souhrn
Je to tady už takový kolorit, že, pánové. O tom testu už jsme dlouze hovořili, stačí dohledat. Já mám teprve k osmdesáti tisícům, ale beru jen Shell belgický, německý a český (výhradně) a nemám problém. Ťuky ťuk. Mám jednu velkou výhodu, pohybuju se rok za rokem po stejných trasách, nepouštím se na neznámé pumpy, už znám ty svoje a problém zatím není. Aditivum jsem v životě nedal a v záruce (prodloužené) nedám. Až bude problém, možná se nechám přesvědčit, že to dělat mám, ale spíš ne. Viz DIMův postoj k aditivům a špinění rukou.
Nyní k trojkombinaci, kterou někteří téměř prohlašují za zákonitou. Nejsem si jistý, jak to má vypadat, ale nic takového nejspíš nemám, víme. Tímto zdravím po dlouhé odmlce G.M., myslím to pozdravení velmi sdrdečně i s ohledem na jeho nedávný input.
Auto řachtá a byl jsem upozorněn několika nezávislými pozorovateli v různých situacích, co to mám proboha s motorem, jakmile jsem to natočil. Došli jsme k tomu, že je to klima, která tak jako rezonuje jinak než chod motoru samotného. Vevnitř to neslyším, aspoň ne nějak vědomě. A nedělá to podle mě víc než kdykoli, auto mám od novoty.
Možná jde o naši velmi různou citlivost na pazvuky, já nejsem technik ani autař ani majitel několikátého vozu. Nicméně bych podepsal, jak tady někdo zmínil, že by mi hodně věcí asi chybělo, kdybych musel přesedlat jinam, najmě do etalonu tzv. střední třídy po česku (nic proti jinak, slušný vozík). -
superkutil 27.02.09 09:46
« Re: Znovu kvalita paliva
No hlavně po testu Shell vydal prohlášení, kterým tomu nandal korunku, protože potvrdil, že Shell v ČR a Shell v EU je rozdílný, že v ČR se nepřidává důležitá složka a tak jsou parametry Shell v ČR úplně jiné (horší). Na stránkách Shell už vyjádření změnili, ale zajímavá je i tato věta:
Porovnávat paliva prodávaná na českém a zahraničním trhu nepovažujeme za seriózní. Shell vždy uvádí, že složení paliv je založené na potřebách konkrétního trhu.
Navíc už dnes jednotlivé benzínky nezaváží svými palivy dovezenými ze zahraničí (tak jak to dělali po roce 1989), ale berou palivo od místních dodavatelů a jen přidávají aditiva.
Dělám občas pro Slovnaft a ti zaváží kde co. A zrovna u těch hypermarketů (pokud nezaškodí obsluha) je palivo kvalitní, protože se často vyměňuje a nemá možnost sedimentovat.

Přístup Toyoty je asi tak jak by to mělo být a né se schovávat v záruce za kvalitu paliv v zemi, kde se vůz prodává, nebo doporučit, jak tomu předcházet - aditiva, jenže to by museli přiznat , že něco není košer. Ale to je tady celkem často odrhovaná píseň. Myslím , že na palivo v B se zas tak obávat nemusíš. :-)