RADEK1 23.05.08 08:22
« Re: těsnění
to kutil: ten můj dotaz byl směřován na to , že těsnění u dveří nemusí vždy 100% přiléhat a při vyšší rychlosti, nebo když venku opravdu dost fouká tak dovnítř doléhají různě nepříjemné zvuky. Hučí to a někdy i píská atd. Jen jsem chtěl vědět jestli někoho nenapadlo udělat takové malé zlepšení . Ty by jsi to měl chápat když posloucháš vedle stojící kamion na křižovatce ;-) -
Moik 22.05.08 15:27
« Re: těsnění
Na ukázku, že má martin.z pravdu:
Moje dlouhodobá spotřeba s C-MAXem 1.6TDCi byla 6.3l/100km jezdím skoro výhradně město a dálnice.
Nevěřím nikomu, že s tím autem jde jezdit po městě pod 7l a nezdržovat. Já s ním jezdil tak za 8. Mimo město to opravdu jde i pod 4 i se 110kmh, ale nesmíš chtít zrychlovat za vesnicí na 4, aby ses trochu hýbal.
Dálnice je taky celkem úsporná 5,5 ve 130kmh.
mkovesi: beru extrémy, ale 73kmh průměr se spotřebou 4,8 dlouhodobě, pokud je pravda, je opravu, opravdu síla. -
martin.z 22.05.08 13:02
« Re: těsnění
kutile ty ses fakt uz strasnej! Ty posuzujes kolik ti to zere na rovine v ustalene rychlosti na zaklade nejakeho nahodneho useku o kterym netusis jak je rovnej (jak bys to zmeril?) nevis jak foukal vitr - porovnavas to s jinym nahodnym usekem na dalnici vo kterym vis taky kulovy (ani kdybys to oboji jel obema smery abys sklon ty silnice zprumeroval tak tim nepoberes vlis protivetru) a cely to porovnavas se spotrebou uplne ciziho cloveka s jeho subjektivnim stylem jizdy!! To snad ani neni mozny!
Me uz ty tvy neustaly spekuly fakt vadej, pri vsi slusnosti kterou k tobe chovam jako k cizimu cloveku kterej mi nic neudelal.
Uvedom si ze rozdil nakladu na ujetych 100km pri rozdilu spotreby 1l nafty/100km je nejakych 30 haliru.
Uvedom si ze kdybys ty konkretne sednul do toho focusu 1,6 tdci 80kw tak bys proste stejne nedosahnul tu spotrebu kolegy pod nickem mkovesi. Proste stejne bys tady neustale spukuloval a zjistoval proc ti to zase zere vic, ale problem je v tom ze mas jednoduse tezkou hnatu a jezdis v jinych podminkach! Tak uz to vem jako fakt a prestan tady spamovat prosim, prosim. -
superkutil 22.05.08 11:28
« Re: Chování motoru.
mkovesi: Koukal jsem, že tu průměrnou rychlost máš hodně vysokou na to jak ti to málo žere. Ten motor se mi líbí čím dál víc i v kombinaci s C-MAX. Jinak jsem někde narazil na žebříček nejekologičtějších aut a hned někde mezi nejlepšími je Ford Focus 1.6TDCI, ale je to jedinný zástupce Forda v tomto žebříčku. -
"-- skrytý --" 22.05.08 08:48
To Kutil:
Jazdim trasy cca 30 km do prace a 30 km spat cez 7 dedin do Kosic na klukatej a zvlnenej ceste .... to je asi 40 % vsetkych km, dalej jazdim trasu cca 350 km tam a 350km spat od Kosic do Dunajskej stredy (bezna cesta, dediny, mesta, cesta pre mototrove vozidlo) asi 40%, a zvysok je v meste (Kosice)/dedine (kde byvam) + obcas tak 8-9 km do susedneho mestecka...
Spravidla mam priemernu rychlost podla PP 63-75 km/h. Predpisy sa snazim dodrzovat, ale obcas si vyskusam po dialnici kratkodobo tych 160-170, aby motor nezabudol....
V zime sa mi spotreba mierne zvysi cca 2 dcl oproti letu takze v lete to byva okolo 4.8 - 5.0 v zime 5.0 - 5.2, jazdim na pneu s rovnakym rozmerom v zime aj v lete. -
superkutil 21.05.08 22:46
« Re: Chování motoru.
mkovesi: To klobouk dolů, to vypadá neuvěřitelně. Ten motor 1.6TDCI 80kW mi připadal dost dobrý, snad až na tu lenost pod 1700ot. Jezdíš převážně město nebo mimo? Jezdíš podle předpisů nebo víc? Kolik ten motor točíš? Já totiž když jedu po silnici tak 90km/h tak jsem na 5,5litru, ale jakmile přijde město nebo zvýším na 130km/h, tak to leze nahoru a i když točím do 2200ot. tak to doleze na 7litrů podle PP. Ale pokud motor točím a jedu svižně po normální silnici do rychlosti tak 130km/h, tak je spotřeba kolem 6,3 což je dost podivné protože když jedu po dálnici ustálenou rychlostí 130km/h, tak je spotřeba vyšší.
Zajímavé, že ti nestoupla spotřeba ani v zimě. 1.8TDCI 85kW v C-MAXu je spotřeba 6,81 což mi na C-MAX připadá hodně.
Koukal jsem i na motory 1.8TDCI 92kW v Mondeích a spotřeba je v průměru 7litrů. A pokud vezmu spotřebu všech dieselů v Mondeu tak je 6,95 a u 2.2TDCI je 6,98 což je zajímavé, protože i při velmi velkém rozdílu výkonů a objemů motoru má Mondeo stále spotřebu cca 6,9 což spíše ukazuje na to, že je spotřeba závislá na hmotnosti a cx vozu.
U toho C-MAXu je ten rozdíl mnohem větší. Těch tvých 5litrů na tak velké auto je skoro zázrak. Je zajímavé že u Focusu s tvým motorem je průměrná spotřeba vyšší jak u C-MAXe se stejným motorem.
Takže se omlouvám motoru 1.6TDCI :-) -
"-- skrytý --" 21.05.08 21:14
« Re: Chování motoru.
Kutil: "A dokonce i ty 1.6TDCI v C-MAXu se pod 6litrů nedostanou. "
tak ja mam 1.6 TDCi a dlhodoby priemer pod 5.0L vid. [odkaz]
pricom jazdim normalne, nie som pretekar ale zdaleka nie som najpomalsi..... no urcite by som dokazal jazdit aj za 6L, ale to by som asi pretekal alebo jazdil plyn brzda... pricom som asi 1.5 mesiaca jazdil s prasknutou trubkou od turba.... (poklesol vykon a narastla spotreba...
superkutil 21.05.08 15:06
« Re: Chování motoru.
WinDiesel: Že by se ovlivnil výkon a chování motoru si nemyslím. ;-) Jen mám pocit, že motor je po setkání s jiným dieselem chvíli hlučnější. Asi mi z toho hučí v hlavě. >:D Výkon motoru už dávno neřeším. Prostě je to jak to je, lepší to nebude a horší snad taky ne. Při svém složení tras a stylu jízdy se na těch 6,1 litrů nedostanu a tak to neřeším. Útechou je mi to, že i mnohem menší a slabší motor např. 1.8TDCI jezdí za 7litrů a nemá takové zrychlení. A dokonce i ty 1.6TDCI v C-MAXu se pod 6litrů nedostanou. Já mám alespoň výkon. -
superkutil 21.05.08 14:35
« Re: Chování motoru.
>:D V dokumentaci k motorům TDCI se o metodě tlumení na základě čidel něco málo hovoří, ale že by mohla mít vliv interference s blízko běžícícm motorem?
Ale mohlo by docházet k interferenci mezi dvěma motory. Akusticky by to nebyl problém a pak by docházelo i k rezonancím celé karosérie. -
impaler 21.05.08 12:36
« Re: Chování motoru.
Tož to je jasné, to oni si vykládají:
"Tak co ten tvůj, dobrý?"
"Ále, co ti budu povídat, furt mi šlape na krk, neustále mi dává zahulit s plným nákladem, všude mě pomlouvá..."
"Hm, to máš blbý, ten můj v pohodě, někdy se proskočíme a má mě rád."
"No jo, mně nezbývá než stávkovat, zas na něj musím něco vymyslet. Tak se měj, my už musíme vystřelit dvoustovkou, za náma je Oktávka." -
superkutil 21.05.08 11:52
« Chování motoru.
Hele, možná blbej dotaz, ale většinou mám motor velmi tichý na diesel, ale někdy když stojím vedle kamiónu nebo jiného dieselu, tak motor začne být hodně hlučný a chová se jinak. Jako kdyby chytal rezonanci od vedlejšího auta nebo kdyby nějaké čidlo bylo zblbnuté vibracema od motoru vedle stojícího auta. Když přidám, tak se objeví několik rezonančních špiček.
Myslel jsem, že se mi to zdá, ale upozornilo mě na to víc lidí, co se mnou jeli.
Jakým způsobem motor eliminuje hluk a vibrace? -
Jozef0351 20.05.08 15:36
« Re: Re: Žiarovky
Na Mitsubishi som menil H4 každý rok min. jednu, preto mi to bolo teraz divné že 2,5 roka svietia. A zdá sa že svietia dobre. Teraz navyše je dlho svetlo takže potme moc nejazdím. Keď majú takú životnosť, tak počkám do jesene. Problém je, že ak odídu nasledujúcich 20 tis. km, budem musieť zájsť na neplánovanú zastávku do boxov, čo bude min. 500 Sk strata. Teraz by mi to vymenili možno v rámci servisu. -
"-- skrytý --" 20.05.08 14:55
« Re: rychlostní limity francie
Barva: kód je na štítu B sloupku u spolujezdce. Je v malých čtverečkách vlevo. Je to ten předposlední (druhý odspoda)
Francie: pokud jsi tam ještě nebyl, tak jestli je třeba s něčím počítat, tak zejména s mýtným na dálnicích. Počítej asi 1,5Kč na 1km.
Poplatky umí spočítat např. [odkaz]