FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 29.05.08 15:52
« Re: zivotnost TDCi
.... a to jsem se v tom superb embéčku před chvílí projel... Interiér je pěkný, TDi pořád stejné, hluk při jízdě celkem dobrý, , ale při rozjezdech a tak pořád ten tvrdý BUM BUM BUM....Ale já bych šel zase raději do benzínu..... Zatím jsem nenašel celkem nic, co by mě vyloženě odrazovalo....jen u WINDIESELA budu už na věky ...... :-) -
superkutil 28.05.08 22:27
jarda.suchy: Z jak velkého vzorku aut vycházíš? Dělám pro různé firmy a mají jak Oktávky, tak Fordy, Renaulty, Toyoty, VW, Mazdy a další.
A většina těch aut začala odcházet ve 200tis.km.
Prostě kvalita aut je stále horší, snižují se výrobní náklady a s tím i životnost motorů a celých aut. Prostě mají vydržet 3roky a 150tis.km a pak nové. Jen naši zákonodárci si myslí, že vydrží 5let a 250tis.km. :-) -
WinDiesel 28.05.08 19:52
« Delphi Plus
jarda.suchy: jo, už jo, dovozce a servisní síť Delphi by to měli mít a z velkoobchodníků určitě Autobenex. Můžeš mít i větší 500 ml lahvičku, ta je myslím mírně levnější počítáno Kč na ml... Ale pokud budeš mít cestu do Prahy, nebo jsi z Prahy (už jsem zapomněl, sorry), tak zajeď na Stodůlky. -
"-- skrytý --" 28.05.08 17:56
WinDiesel: ...reknu to jeste jinak, takova auta co maji najeto 200-300tkm jsou z velke casti uz naprosto "nepouzitelna" oproti Mondeu, opravdu jsme porovnavali bazarova auta hlavne osobnim svezenim s temito najezdy a do ceny 100t Kc. Hruza! Z toho me jasne vyplyva, "prodejci" ojetych aut jsou prave u Monda schopni tolik podtacet tachometry, protoze to na tom Mondeu proste neni tolik znat jako u jinych znacek. Vidim to na nasich firemnich autech. Jedine co je ve firme srovnatelne s podobnym najezdem Mondeu je stara verze Octavie. Nove OctavieII uz ani nahodou! Snad nejvic je to znat u francouzskych aut. Kdyz to vezmu hodne globalne tak Peugeot - 307,407 Citroen - C4,C5, Renault - Megane,Laguna tak maximalne do 120tkm, pak se to sype hodne (hlavne elaktronika, a mechanicke casti vozu) naopak treba motory HDI si vsichni ve firme hodne chvali. Prave z duvodu pouzivani Fr aut firma prestoupila na operativni leasing - protoze naklady prave u Fr aut po 100tkm znacne kolikrat prekracovaly jejich porizovaci cenu.
WinDiesel: Da se nekde oficialne sehnat za rozumne penize ta uzasna cerna lahvicka toho aditiva od Delphi? Treba i ve vetsim baleni, nez jsem mel od tebe? -
WinDiesel 28.05.08 13:05
jarda.suchy: poznal si správně můj notebook a referenční auto bylo moje.
Mohu prohlásit, že ani jedno auto, ať již bylo koupeno v Č nebo v cizině se nevyrovnalo mému auto, které má najeto poctivých 186000 km. A s tímto nájezdem je neprodejné.
99,9% Mondeí z ciziny i z ČR má stočené tachometry, to je jasné.
Souhlasím s vyjádřením, že na těch rádoby 80 až 120000 km na tachometru, ve skutečnosti tak 220000 až 300000 km, jsou motory v docela dobrém stavu. :-) -
WinDiesel 28.05.08 12:44
:no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Jak jsi mohl tak klesnout??? To nejsou žádná další auta na trhu? M6 je krásná, C5 je značně vylepšená a krásná, nový Accord, přijde nová výrazně zajímavější Avensis s diesel-hybridem... Ježiš to mě sejří.......... >:D 8-s -
DIM 28.05.08 10:55
Cena Mondeí je určitě dána zákonem nabídka-poptávka. V Německu není Ford zrovna bestselerem, stejně jako Renaulty , Pegeoty a pod. Nakonec u nás je to velmi podobné. Proto jsou ceny tak nízko. Neřekl bych, že musí mít hned všechny podvodně stažené kilometry.
Včera jsme seděl v novém Superbu . Už se na něj těším !! :-) Windiesel se zblázní až ze mě bude koncernový blbeček.....Ještě si koupím voňavý stromeček a tygrované potahy !!!! -
superkutil 28.05.08 09:51
Krkovicka: To by se v tomhle státu musel někdo rozhoupat a uzákonit stáčení kilometrů jako trestný čin a udělat větší postih a kontrol bazarů. V některých zemích je to samozřejmost. Ona by stačila evidence aut na internetu. Ale kdo by to dělal. Ten kdo prodává je rád že stočí km, výrobci aut je to jedno a koho jiného by to zajímalo. Vždyť tento stát nahrává podvodníkům a zlodějům a nechrání poctivé. Ti co rozhodují by šli sami proti sobě kdyby zvýšili postih.
Já měl odhad na Mondeo podle stavu a výbavy na 165tis.Kč a byl jsem rád, že jsem prodal za 120tis.Kč. A to bylo najeto poctivých a doložitelných 150tis.km. Prostě u Fordů ta cena jde tak hrozně dolů. Je to i tím, že v Německu je vyšší kupní schopnost a Mondea se podávají pod cenou a je jich přebytek. A 330tis. za Mondeo je fakt hodně. Po 3letech je hodnota Mondea cca 40% původní ceny, po 6ti letech 25-30%. Já prodával po 6ti letech za 20% ceny a to nepočítám investice do oprav.
Nech si Olinu a budeš v pohodě. :-) -
"-- skrytý --" 28.05.08 09:26
jarda.suchy: Jak to myslis? To jako, ze v bazarech se staci kilometry?? To by si nikdo nedovolil!
Takovy maly postreh: stale jeste jezdim v Oline. Nejak ji nikdo nechce:)Umistil jsem ji na dva inzertni servery- na jeden jsem dal skutecny najezd 153000km a na druhy jsem stav km neuvedl.
Na prvni inzerat (980 shlednuti) ani jedna reakce.
Na druhy inzerat par telefonatu a mailu s vysledkem, ze auto ma najeto moc a ze za ty penize (330tis) se da koupit stejne auto s najezdem pod 100tis:)
Tak kde je kur.va ta spravedlnost?
-
superkutil 28.05.08 08:48
jarda.suchy: Diagnostice bych věřil. Buď ten tvůj človíček měl někdy udělaný reset ŘJ nebo ji měl vyměněnou nebo to moc točíš. >:D A nebo diagnostika počítá u EURO4 nejen hlavní vstřik ale všechny zdvihy a u EURO3 počítá jen hlavní vstřik. Ale je to jen domněnka. -
"-- skrytý --" 28.05.08 08:41
« Závěsné zařízení.
Ahoj, chtěl bych dát na Mondeo 2006 kombi "kouli". Nevíte nějaký tip na levnější verzi než nabízí Ford a servis v Praze kde to montují? Jak je montáž moc složitá? Jak se připojuje elektrika? Díky za info.
A nevíte proč Mondeo nemá na PP okamžitou spotřebu paliva? V manuálu funkci popisují, ale v autě není. -
RADEK1 27.05.08 21:16
« superdiesel
Jo musím se s váma podělit o zážitek. V sobotu jsem byl v brněnské olimpii a měli tam předváděčku jaguary. No a protože mám GB auta rád a líbí se mi tak jsem se zastavil u Jguar X type. Je to vlastně převlečené mondo i s motorem . Ten měl výkon 96 kw tak jako v mondu. Přiběhla ke mě slečna a začala povídat jak že je to senza vůz a jak je rychlý a že(cituji),, že neví jestli jsem měl tu možnost,ale ona jela v porssche carrera a co se týče dynamiky tak to bylo úplně stejné" tak jsem jí chtěl říct ,že je úplně blbá a že je škoda,když slepice prodává ,,exkluzivní " značku . Ale ona je to ostuda prodejce a ne značky. ;-\ omluva za zbytečný přízpěvek ale muselo to ze mě ven :-) -
RADEK1 27.05.08 21:00
« nafta
Mě se zdá ,že nejraději konzumuje moje mondo naftu od benziny (obyčejnou) a do ní dám o 1/3 víc VIFu než udává výrobce. Na shelu se mě zdál motor takový tvrdý, ale stačí zesílit rádio a je to v pohoděěě. Nevíte už se u nás prodává mondeo s tím nejsilnějším dieslem? n aofic. stránkách nic nemají. -
"-- skrytý --" 27.05.08 18:41
« zivotnost TDCi
No nevim co si mam o tom myslet, ale logicky me ze vsech indicii vychazi, ze TDCi az na vyjimky je opravdovy "drzak" se vsim vsudy.
Vsude v bazarech jsou k mani TDCi s najezdem 60 - 80tkm v dobrem stavu (osobni zkusenost pri vyberu s kamaradem), to ze maji nejmene jednou tolik nakrouceno o tom neni sporu - viz. i clanek v poslednim AutoDIESEL c.9. Druha zarazejici skutecnost je to, ze "velkorysy" a "rozdavacny" nemecti obcane si koupi auto ve vybave Ghia, Titanium pred cca 3lety za cenu kolem 1mil. Kc. Po trech letech s pouhym najezdem do 100tkm ho prodaji a cesky bazar s vydelkem minimalne 30tis. Kc a vice prodava tyto vozy do 300tis Kc !!! Tzn. odkup za 250tis. Kc!!!
Vsechno toto je naprosto jasne. Auta maji najeto vyrazne vice kolem 200tis. km a vice. Tzn. jejich stav je na skutecne najete kilometry vetsinou velice dobry! Samozrejme vyjimky existuji.
WinDiesel: pekna diagnostika v AutoDiesel "Ford Mondeo TDCi - Kolik ma najeto?" Poznal jsem tvuj notebook :-)
Mimo jine jak jsem byl onehda u tebe take na diagnostice jeste tady s jednim clovickem z fora, tak tenkrat jsme meli najeto ja cca 60tkm a on neco kolem 80tkm - oba auta od nova s nulovym najezdem - tzn. zadne cachrovani s kilometry. A ta Delphi diagnostika ukazala u me cca nekolikanasobne vetsi mnozstvi zdvihu jehli vstrikovace nez jemu!! Z toho plyne a tenkrat jsme se tomu taky divili, ze ta diagnostika taky nemusi mit vzdy pravdu. Nebo je problem nekde jinde? Jo jediny rozdil v nasich autech bylo ja 2,2TDCi Euro4 a on 2,2TDCi Euro3. -
"-- skrytý --" 27.05.08 17:17
« Re: Blokáda
VERVU netuším, držím se shellu, buď "obyčejný" diesel extra, nebo vpower dielsel, ale žádný rozdíl jsem nezaznamenal - renault trafic dci150, možná mám ještě málo najeto (3300km). Podle mě stačí i ten normální shell, čistící aditiva v tom snad opravdu jsou a nafta je zatraceně drahá i tak.
V čem má být ta VERVA proti shellu lepší? -
oleowr1 27.05.08 15:47
to DIM: včera jsem byl odhodlán natankovat VERVU, protože Benzinu mám v Karviné, ale VERVA Diesel nevedou, tak mne čekala cesta do Havířova na V-Power. Je na nic, když musí jezdit člověk tankovat na 19km vzdálenou pumpu a ještě za 37,50Kč/l. Do nádrže jsem nacpal přes 59l, odlehčil kontu, ale nejezdím s Vervou... -
superkutil 27.05.08 15:02
Hele pepku, to už jsi ale psal 2.5.2008 [odkaz] Nechápu proč se opakuješ.
Možná je lepší si ten VIF dávat do nádrže sám a neplatit Benzině nesmyslné peníze.
Sorry, vím, že to bylo nevhodné si takto rýpat, ale nedalo mi to. >:D
Končím, už mne to neba....