superkutil 22.09.08 19:24
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
WinDiesel: Aha, to jsme si nerozumněli. Za TDI považuju jen 1.9TDI, takže žádné PD, ale staré dobré TDI 66kW a 81kW. Tyto motory i po čipu šlapou jak hodinky, jezdí na cokoliv a nezlobí. Systém PD byl krok špatnou cestou a teď to ví už i VW. -
WinDiesel 22.09.08 16:34
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
Superkutile, opět si mne rozesmál s tím TDI. Viz chlapče výňatek z diskuze na fóru Škoda:
"Studené starty 2,0TDI"
karlos39.2.2008, 16:01
Nechci ti brát iluze,ale špatných startů u 2.0TDi se nikdy nezbavíš....já byl na tom když jsem měl 3ks Oct.II 2.0TDi naprosto stejně.Milión návštěv autor.servisu a jen jsem tam byl za *....pak když už bylo na nich najeto skorem 75-85.000km a starty byli opravdu tragické tak vyměnily vstřiky,nachviličku to bylo tak nějak lepší ale za pár km to začlo znova.
Software mi tehdy přehrávali taky a výsledek=zbytečnej den kterej auto strávilo v servisu. Když jsem to auto tehdy vyzvedával ze servisu tak mi tam nabásnily jak to přehráli jak to bude O.k.,no po ujetí cca 10km jsem zastavil u pumpy,natankoval,zaplatil,sednul do auta a nastartoval jsem to na 3.pokus a ještě tak že na 4.válce to určitě neběželo,tak jsem odprděl a teprv u výjezdu z pumpy se to chytlo.....děs,děs bída.
Mám hodně kamarádů a kolegů s práce co 2.0TDi maj jak v Oct.II tak i v Superbu,Passatu,Touranu a problémy totožné.
Už jsem tu své zkušenosti a problémy s 2.0TDi napsal v tématu myslim ( 1.9TDI vs. 2.0TDI).
Jestli chceš Kutile vědět víc, dám Ti link ....
>:D -
superkutil 22.09.08 14:42
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
Kafe: Nikdy jsem v aditiva moc nevěřil, vždy byla drahá a s pochybnou účinností. Jednou mi ale zkolaboval Passat na blbou naftu a jeden opravář mi dal takovou velkou plechovku aditiva za cca 250,-Kč která vydržela snad na 1000 litrů. Od té doby nebyl jedinný problém. U TDCI jsem měl největší strach z problémů s naftou a vstřiky. Proto jsem také bral nové auto a ne jeté. Sice mse mi prodejce dušoval, že už problém TDCI vyřešili, ale první zimní dny ukázaly, že to je jinak. Motor kouřil, kuckal, nechtěl startovat. V té době jsem bral naftu jen od Shellu. Tak jsem začal přidávat VIF a problémy zmizely a auto začalo jezdit lépe. Tak dávám VIF a neberu Shell. Ať se to kdyžtak podělá ještě v záruce, mám do 150tis.km. ;-) Ať jsou TDI všelijaký, tak jsou spolehlivý, bezúdržbový a moc nežerou. TDCI je sice tiché ale moc technicky složité a nebo je DAS špatný partner.
Nevíte někdo, zda jsou problémy s 1.8TDCI 92kW co se dává do Mondea a S-MAXe? -
DIM 22.09.08 12:09
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
V 70 tis. km mi to začalo po stratu občas bíle kouřit, pomaloučké přidávání plynu od volnoběhu do 1500 ot třáslo celým autem, motor se jakoby dusil. Od 1500 se rozběhl jakoby nic..... Především když jsem nastartoval a nevyrazil úplně hned ( jednou jsem asi 5 minut telefonoval ale motor běžel ), tak jsem se najednou zahalil do bílé mlhy , která s přídáním plynu zesílila na kouřový efekt , za který by se nemusel stydět ani Dan Nekonečný :-) Smrad to byl jako když hoří celý friťák i s kychyní.....Divím se, že mě nepřiběhl někdo hasit. Po minutě jízdy se vše uklidnilo...... Servis, když se kouří z výfuku, tak řekne EGR . Nebyl to EGR.....
Jsi z Pezinku ?? Tam jsem přísahal věrnost Socialistickému Československu, KSČ a všemu pracujícímu lidu .... :-) -
"-- skrytý --" 19.09.08 14:44
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
WinDiesel: dik za radu, asi to bude niekto kto sa tomu konecne rozumie:) a mam to v podstate za rohom.
A vo forde vedia fakt prdlajs. Tam ked sa ich nieco opytas tak pozeraju ako telata a jedina odpoved je ze "to moze byt cokolvek", "uvidime" a "diagnostika nic neukala tak to musi byt ok" -
WinDiesel 19.09.08 12:48
« Re: Nižšie teploty, nepravidelny chod a biely dym :)
Kafe: vstřikovače se dají kdykoli otestovat v servisech Delphi a případně vyměnit trysku a vygenerovat nový kalibrační kód. V servisech Ford až na výjimky vědí p rdlajs.
Zavolej si do Agatu v Pezinku. agat tečka sk - tam mají kalibrační zařízení také. A umí nahrávat kalibrace do ŘJ.

k motoru a nafte:
1. kdyz jsem byl na servisce 60.000 km, reklamoval jsem nepravidelný chod za studena a vibrace mezi 1000 - 1300 ot.
- nic nezistili.
Problem se vyresil sam, kdyz jsem prestal tankovat V-Power a parkrat jsem natankoval naftu v nemecku.
2. Ted mam 76.000 km, na Sumave jednou rano to byl zcela vyjimecne a prekvapive cerny coud, kuckani pri startu...
To byla vyjimecne zla nafta z Teplicke Shell V-Power.
3. prave ted mam vyjimecne obdobi klidu, zrovna po tydnu na letisti auto naskocilo jako vino a domu me vezlo v nevidanem klidu a pohode bez hluku a vibraci. (Nafta od OMV).
Cili i bez testu Idnes.cz jsem prestal s ceskym V-Power, i se Shell obecne. Benzinu jsem jeste nezkusil. Pravda je, ze nafta v Nemecku je nekde jinde.