DIM 22.10.08 11:28
« Komunisti ?????
Pánové, tak to běžte s tím životem za komoušů do * !!! ( Třeba mi to nevymažou, protože to tady absolutně sedí !! ) Co to melete za bláboly, jak se tady měli všichni dobře ?? měli se všichni stejně....ale stejně bídně ! Jo , měli jsme tak nějak co jíst a pár čtverečních metrů na přespání, teplou vodu ústřední topení. Ale nic víc. A to ještě založeno na tom, že jednoduše ukradli ( se zbraní v ruce, takže ozbrojeně uloupili ) kompletní ekonomiku , jak průmysl, tak zemědělství. Kdo byl proti, visel. Později nás odizolovali od zbytku světa, nutili pochodovat a mávat pod hrozbou ztráty jakékoliv seberealizace : studia, pracovního zařazení, bydlení... Prostě už se nevěšelo, ale drželo se pod všudypřítomným tlakem : buď budeš hodný a budeš tak nějak průměrně žít, a nebo budeš mít smůlu ty a ještě děti tvých dětí, sourozenci, bratranci....
Ne, nejsem nadšený tím co je teď, ale komunisty už nikdy .
On si z nás dělá Krkovička srandu ( jestli ne, tak oficiálně požádám o zrušení této rubriky ). Kutil je tak nějak jako vždy trochu pro a trochu proti..... -
cja 22.10.08 11:28
« Re: cim zacit
pacias: pokud bude auto s ověřenou serviskou a minulostí, tak nemusíš dělat nic, až při servisní prohlídce dle potřeby , ale jinak budeš opravovat jenom to co se vyskytne - pokud auto s problémovou minulostí, tak Pánbůh s Tebou ... - a o tom to je ,hledat auto, aby mě potom případné opravy nesežraly >:D
Pro Kutil´:
No a k těm KSČM snad netřeba nic dodávat, šanci dostali , předvedli co předvedli a není třeba o tom diskutovat dál. Jsou věci, které byly dobré a funkční, ale jinak ten režim byl obludný. Stačí mrknout lehce zpátky, viz 50. léta a normalizace, na tohle se jaksi nedá dívat jinak než jako na zvrhlost.
A možná by bylo dobré sem na tohle forum tyhle věci netahat, bojím se , že za minulého režimu, bychom net neměli a nebo bychom tady vedli diskuzi o motoru Skody 136 GLS , ti štastnější z nás.
;-) :-) -
Vasik1 22.10.08 09:17
« Re: cim zacit
to pacias: Objednat se na výměnu vstřiků + čerpadla, tedy celého palivového systému, a pak se cestou do servisu stavit na naftu, když budeš mít štěstí dojedeš, když ne, budou pro tebe muset dojet >:-[] sorry, uplně se to nabízelo:O) No ale jináč tedy olej, palivový filtr, pylový filtr atd atd, prostě běžné spotřební věci, pokud už ho koupíš tak za diagnostiku bych asi ani neutrácel, mondík si pak řekne :-) -
superkutil 22.10.08 09:09
« Re: Mondeo x S-MAX
Krkovicka: No, co jsem se bavil s prodejcem Fordů, tak otázka zda Mondeo kombi či S-MAX je jednou z nejčastějších. Asi tak častá zda Focus kombi nebo C-MAX.
A co se týče komunistů, tak já jsem zažil 98 na vysoké, takže do praxe jsem šel už v kapitalismu. Ale znám plno lidí, kteří za komunistů netrpěli, nebyli ve straně komunisti, ale makali a měli se dobře. Po revoluci je systém převálcoval, díky korupci a křivosti našich politiků a jejich tunelování jsou teď v bídě a jsou rádi, že přežívají. Takže za komunistů to byla politická represe, ale potraviny byly dotované a pro běžný život bylo více jistot. A i za komunistů byla korupce a byly hajzlíci, jako jsou teď. Takže nic nového. A s tím výdělkem to také není tak zlé. I za komunistů se dalo vydělávat pěkné peníze, jen dneska se to zdá směšné, ale ceny jsou také jinde. Pokud se porovnají dnešní ceny a platy a za komunistů, tak to zas takový rozdíl není. Akorát snad nebyly takové třídní rozdíly a lidi nedávali svoje bohatství tak na obdiv. On komunismus a dělba práce nejsou špatná myšlenka, existovaly už v pravěkých tlupách, ale při dnešní nátuře lidí a jejich křivosti ji nelze aplikovat. Vždy se najde někdo, kdo půjde proti masám, kdo z toho bude chtít profilovat, získat víc než ostatní i za cenu podvodu a krádeže. Viz heslo: kdo nekrade, okrádá rodinu. -
"-- skrytý --" 21.10.08 22:04
« Re: Mondeo x S-MAX
tonybeny: Ano jsem mlady, ale jsem zaroven i uvedomely a vim, pro co je spravne zit. Mimochodem, narodil jsem se v Dedicich (ano tam, co Klement Gottwald) a v nejznamejsim rodnem domku Ceskoslovenska jsem slozil pionyrsky slib.
Me dceri ted nad postylkou bdi ostre rezana tvar Leninova. Vim, ze se o ni nemusim bat. Mame silneho spojence. -
"-- skrytý --" 21.10.08 21:14
« Re: Mondeo x S-MAX
tonybeny: Za komuminstu se zilo vseobecne lip vsem. Sice jsme nemeli Hi-Fi Sony a nemohli jsme jezdit do Italie ale zase mel kazdy praci a sve zaslouzene misto ve spolecnosti a kdo chtel, tak se i k mori mohl podivat. Treba do Arteku jako svazak ci pionyr, nebo pozdeji do DDR na Rujanu.
A ted? akorat korupce, tunely a vsemocni podnikatele..No nema cenu se rozcilovat, ostatne na to jsou jina fora. Vsak se brzy karta obrati a zase nam bude dobre. Jiri na tom uz pracuje.
Do Smaxu dam kocarek bez skladani a jeste se mi tam vejde nakup.
Kdyz jedu s tchyni, tak ji muzu posadit do treti rady. To Mondeo neumi:)
Nicmene, kdo kouka po smaxu kouka obvykle po MPVckach a ne po kombicich, proto mi Kutiluv dotaz prijde trochu mimo.
"-- skrytý --" 21.10.08 20:55
« Re: Mondeo x S-MAX
Asi před 2 měsíci jsem se rozhodoval úplně stejně. Mým favoritem byl S-max, ale když sem se s oběma auty svezl, tak vyhrálo Mondeo. Posez a pohodlí je v Mondeu výrazně lepší ;-)
Pokud jde o komouše- za komoušů se žilo líp jenom komoušům a nefachčenkům, který akorát chlastali a chodili po schůzích :-( -
DIM 21.10.08 11:19
« Re: Mondeo x S-MAX
Hmh, komunisty :-) to by ale žádné auto větší než Fabia Combi pro náš poctivě pracující proletariát na "trhu" nebylo !!! A pěkně s jedním motorem, a max 40 koňmi, to ale v provedení RSX, vyloženě pro sportovní účely. A pak ještě nějaká ta Tatrovka šestsetněco , ale ne pro prostý lid....
Smax nebo Mondeo : proč všichni chtějí sedět v autě jako na židli v kině , výše než ostatní, kymácet se vysoko nad cestou ze strany na stranu a ohřívat případně ochlazovat velké množství vzduchu v interiéru ? O hmotnosti zbytečně použitého železa a aerodynamickém odporu ani nemluvím. To jsou podle mě výhody vysokých aut :-) A zapomněl jsem , jak jsou rychle na boku a nebo v kotrmelcích, když je někdo zboku popostrčí ...... Toš tak :-) -
superkutil 20.10.08 16:13
« Re: Mondeo x S-MAX
Krkovicka: No, stačí se podívat na poslední volby. Lidi volí buď komunisty protože se jim za nich žilo lépe a nebo volí ČSSD, protože jim dobře umí namazat med kolem huby. No ale občas volí i někoho jiného, protože ani neumí správně vyplnit volební lístek (jen ve středočeském kraji přes 10000 voličů).
Co se týče tvého názoru na S-MAX, ten znám, tvoje recenze na moje.auto.cz mluví za vše. ;-) -
superkutil 20.10.08 12:48
« Mondeo x S-MAX
Ahoj, pokud by jste se rozhodovali mezi Mondeem a S-MAXem za stejnou cenu, co by jste volili? Myslel jsme si, že S-MAX bude velkým hitem, ale co mluvím s lidmi, tak si jich hodně kupuje raději Mondea. nevím zda to způsobuje nižší cena Mondea nebo velikost S-MAXe. -
cja 20.10.08 07:55
« Re: no vida
Pacias: tohle odchází z firmy, je to výměna za nové Titanium S a chtěj to ihned, takže to těžko počká, mě to nabízeli taky, ale mě chybí doplatit rok a nechce se mi do auta, které má víc za sebou než to moje :-) , můžu ti dát kontakt na dealera Fordu, který to zařizuje, ale pochybuji, že by čekali do března - o tyhle verze je zájem, samo je to o penězích, při dobré ceně je to hned pryč - www.autoactivity.cz - zkus jim zavolat a zeptat se jich přímo na tohle auto, na svých stránkách ho ani nenabízí -
pacias 19.10.08 20:29
« Re: no vida
jasne zajem je ale ja si vetsi cast na auto setrim a proto ze predpokladam ze kupim auto z nemecka tak shanim eura velice levne a vschny penize jsou tedy eura.no ale neni takovy problem vymnenit je na koruny tak posli kdyztak nejaky info a foto na email dik ale auto budu kupovat az tak v breznu peristiho roku