FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
sybokcz 18.11.08 16:18
« Re: Zimné pneumatiky - rýchlostný index
Nevim proc nemas Q uvedene v technicaku, ja to tam mam. Muzes pouzit danou kategorii nebo vyssi a muzes pouzit uvedenou kategorii i kdyz je auto konstruovane na vyssi rychlost. Pouziva se to prave u tech zimaku, kdy muzes mit Q, ale vic nez 160 byh s tim nejezdil (ne ze by nemely rezervu ale pro jistotu). -
Jozef0351 18.11.08 16:14
« Zimné pneumatiky - rýchlostný index
V TP mám predpísané pneumatiky 205/55 R16 V/W. V poznámke sú ako alternatívne uvedené ďaľšie tri, všetko s indexom V/W, ani jedna M+S. V poznámke je ďaľej uvedené, že reťaze sa môžu použiť s pneumatikami 205/55 R16 V alebo 205/55 R16 Q M+S. "Q" ale medzi alternatívnymi pneumatikami samostatne uvedené nie su, takisto ani žiadne M+S. Ako to mám chápať? Môžem použiť "Q" do 160 km/h keď je max. konštrukčná rýchlosť auta 205 km/h? Alebo tie "Q" môžem mať iba s reťazami >:D Pripadá mi to ako Hlava XXII. "Q" môžem mať s reťazami ale súčasne "Q" nemôžem mať lebo nie su uvedené ako alternatívne pneumatiky.
Ak sú povolené zimné "Q", môžem mať zimné "H" ? Mám "H" lebo sú podstatne lacnejšie ako "V" a sú až do 210 km/h. Ide o to či môžu byť, alebo nie.
-
cja 18.11.08 13:55
« Re: Filtr paliva
Petr T.: Já tomu nerozumím, teď jsem volal do aut. servisu Ford a zeptal se co mi tam dali za fitr, servisní technik mi odpověděl, že filtr od Forda, taky mě není jasné, proč mi na dotaz, jestli je to Bosch a nebo Delphi řekl znovu, že je to origo Ford, tak snad si Ford nemůže DOVOLIT montovat tam pod svojí značkou něco co nevyhovuje podmínkám.Mají krásnou reklamu v TV na origo díly, tak tohle by byla docela nepříjemná záležitost - ne nejsem naivní, ale aspoň na to že tam dají co tam patří by se snad mělo dát spolehnout.
Volal jsem teď majiteli servisu a slíbil, že mi dodá informace ohledně filtru, tak dám vědět, ale jestli vědí o problému a zastírají, tak si koupím jiné auto a Forda už nechci >:D . -
superkutil 18.11.08 13:27
Jo o TDI-PD a o 2,0 TDI 125 kW to vím. Myslel jsem starší TDI. Já jen že ten pokrok v dieselech dělá ze spolehlivého a bezúdržbového motoru nespolehlivý a náročný na údržbu. Jinak vycházím ze zkušeností uživatelů Renault a VW Group. Jedná se sice jen o cca 100 uživatelů, ale i to je vzorek. Jinak mám kolegu co má nového Passata s 2,0 TDI 125 kW a je to fakt krám. Vyměňuje ho za Toyotu. -
WinDiesel 18.11.08 11:47
oleowr1: máš pravdu, vždycky jsem se tady přel se zakladatelem (DIM) o to, zda tomu má člověk nechat volný průběh, nebo zda se má člověk aktivně starat o svoje auto i v záruce a nespoléhat na dealery značky.
Já se o své auto starám a problémy se vstřikovači neznám, mám poctivě najetých 202000 km. Ne že bych nějaké problémy neměl, to měl, ale hlavně s trojkombinací a řemeny.
HDF904 již nekoupíš - toto je původní 5 mikronový filtr z roku 2004 (ukončeno, náhrada HDF924, lepší - 2 mikronový filtr). -
WinDiesel 18.11.08 11:43
Superkutile, jsi opravdu tak naivní? Všichni ostatní mají velice podobné problémy, pokud dají noname filtr anebo špatnou naftu, ale myslíš že se s tím HRDÝ majitel TDI nebo DCI bude chlubit? Tady na tomto fóru panuje férová otevřenost.
Znovu Ti opakuji, zajdi si do autorizovaného servisu Bosch a zeptej se jich tam na TDI-PD !!!!!!!!
Už se chechtám když vidím Tvůj obličej jako reakci na jejich odpovědi.
Nebo si přečti 100000 km test na Passat 2,0 TDI 125 kW, tentokrát je v tom namočen Siemens VDO (nyní Continental VDO). A už neblbni. -
-
superkutil 18.11.08 10:10
Teda pánové, když to tak čtu, tak za chvíli těm svým TDCI budeme povídat před spaním pohádky. Když vezmu majitele TDI, HDI a Renaultích dCi, jak se vůbec nestarají co tankují a přesto jezdí bez problémů. U TDI se dá jezdit i na naftu z JZD. Když slyším, jak někdo do TDCI cpe Vpower diesel+Vif, tak si říkám, jestli není lepší mít Ford benzíňák. >:D -
WinDiesel 18.11.08 10:05
martin.z: máš pravdu, kdyby jsem se to nedozvěděl z jistého autorizovaného servisu Ford, kterému záleží na dobré pověsti a který to hodně vyděsilo, nic bych nevěděl.
Dále je to vyzkoušeno na filtrech HDF907 pro Renault 1,5 dCi, kde jdou vstřikovače do kopru i z důvodu 5 mikronové filtrace filtru HDF907. Dnes jsou všechny filtry pro 1,5 dCi 2 mikronové nebo 3 mikronové.
Pro západní Evropu platí limit původních filtrů HDF907 60000 km, ale pro Turecko 10000 km (kvalita nafty). Současné 2 a 3 mikronové filtry mají limit výměny 30-40000 km pro záp. Evropu a 20000 km pro Turecko (špatná nafta). Věřte mi, že se kvalitou nafty blížíme spíše k tomu Turecku než k západní Evropě - a závěr si udělejte sami.
Ford používá již delší dobu 2 mikronový HDF924 - použití jakéhokoli jiného filtru bude mít vážné důsledky pro majitele vozidla. -
WinDiesel 18.11.08 09:58
jarda.suchy: Problém je v tom, že se Bosch nacpal (rozuměj zkorum....) do aftermarketu Fordu. V lepším případě zástupce Fordu NEVÍ, co je v krabičce a může tam být jak originál od Fordu, tak neschválená náhrada od Bosche. V horším případě přestal Ford odebírat filtry Delphi do svého aftermarketu, protože je kvalitnější a také dražší.
Když je auto nové na trhu, nakoupí Ford milióny originálních filtrů za prvovýrobní ceny. Jakmile jsou tyto zásoby vyčerpány a již se vozidlo nevyrábí, měl by Ford nakupovat za jiné, aftermarketové ceny (vyšší, protože se již neobjednává v milionech ale řekněme v desetitisících). Takže by měl teoreicky mírně zvýšit ceny. To by ale mohlo znamenat ztrátu byznisu - a tomu se musí za každou cenu zabránit....... -
WinDiesel 18.11.08 09:51
Janerad:
1 - hezké, moc hezké (Renault to dělá také)
2 - jsou dvě věci: A - prvovýroba, B - aftermarket. Do prvovýroby (montáže vozidel) se nakupují nasmlouvané filtry, které se vyrábějí podle dohodnutých specifikací. Do aftermarketu lze !!!! nakoupit i filtry, které splňují požadavky poue prostřednictvím PROHLÁŠENÍ (naše filtry splňují bla bla bla). Ve skutečnosti nelze dosáhnou podobné ceny s náhradní produktem jinak, než ošizením kvality - PROTOŽE ORIGINÁLNÍ FILTR SE VYRÁBÍ V MILIÓNECH !!! Takže pokud chceš mít levný filtr, jehož cena je určována především obrátkou výroby, musíš něco ošidit - materiál, obal, konstrukci. V našem případě materiál funguje asi 5x hůře na 4 mikronové filtraci a více než 20x hůře na 12 mikronové filtraci. Pokud máš zájem, dej mi e-mail a já Ti tam nasypu více.
PERLIČKA - jeden z nejmenovaných autorizovaných servisů FORD přestal odebírat filtry pro Mondeo od Fordu a začal odebírat originály od národního zástupce společnosti Delphi.
3 - udělej to a já Ti poskytnu více údajů
4 - paráda !!! On za to nemůže ale ilustruje to neschopnost zn. Ford
5 - za to se omlouvám - rozhodně trvej na výměně filtru paliva za originál jinak budeš platit po záruce velké peníze - bohužel je to mnohokrát vyzkoušeno... -
"-- skrytý --" 18.11.08 08:57
Radek1: Měl bych dotaz, jaký čistič trysek jsi použil u svého motoru? Přemýšlím, že taky preventivně něco zkusím. Za studena je ten motor hlučnější, když se ohřeje, přede jako kočka od benzínu skoro k nerozeznání. Do nádrže leju Vervu+Vif, před testem v Autodiesel Vpower diesel+Vif. Na palivový filtr se podívám, přiznávám, že jste mě maličko zneklidnili s tím Boschem ;-\, nechával jsem ho měnit ve Fordu začátkem léta, tak doufám, že mám ten správný. Od teď si věci jako olej a filtry budu kupovat sám, což je asi jediná jistota. Smutné, ale je to tak :'-( -
Janerad 16.11.08 20:58
« Filtr paliva
Zkoumal jsem palivový filtr:
1. Je to Bosch. U dvou autorizovaných servisů FORD jsem si nechal ukázat palivový filtr na 2,2 TDCI a oba mi ukázali BOSCH.
2. WinDiesel, proč musí být DELPHI a žádný jiný? Proč ale v servisech nabízejí BOSCH?
3. Zkusím se obrátit na FORD DE a FORD UK, aby mi podali oficiální vysvětlení. S tvými argumenty pro Delphi. Pravda je, že českému Fordu už nevěřím ani ň.
4. Perlička: Také jsem volal náhodně jednomu servisákovi ford, jak poznám originál Filtr paliva a on zcela evidentně zpanikařil a začal cosi blekotat o výměnách pouze vložek a ne celých filtrů apod... Zcela evidentně neměl čisté svědomí...
5. při zkoumání filtru jsem po několikerém vytahování a nasazování urthl 2 ze tří plastových držáčků filtru... Takže musím do servisu pro jiné. :-(
6. Po 1000 km na Želví Power zatím auto nejeví známky nervozity a nic se nehlásí. -
RADEK1 16.11.08 08:57
« Re: Co na to bratříček Ford???
těch 150 kw a 4x4 není podmínkou , ale mondu by slušely. docela se mě (ikdyž nemám tuto značku rád)líbí Insignia od opelu . ta má být 4x4 a nějaké to biturbo bude mít taky. ale stejně další auto bude zase mondo, mazda 6 ,nebo CX . to už je asi předem dáno. :-! -
WinDiesel 14.11.08 20:15
« Re: Co na to bratříček Ford???
Já už jen čekám na CX7 s novým 2,2 dieselem abych to porovnal s Foresterem. Kuga mi nic neříká, ani Tiguan ani Q5. GLK je dobře hranatě ujeté, ale na sídlišti by neobstálo.
Dobře jsem otestoval Legacy a diesel boxer JE ZÁZRAK.
Dnes jsem testoval Kaškaj 1,5 dCi potenciálně pro rodinu a dost dobrý na objem 1,5.