martin.z 04.02.09 07:53
« Re: Rychlý ohřev motoru a přídavný elektrický ohřev
pava2: automat jako aut. prevodovku? Vida a jaky mas zkusenosti? Moc nas neni, kolik ti to zere, pozorujes nejake nectnosti? Kolik mas najeto? Me to v tuhle chvili bere 8,5 l/100km, ale verim ze se to trochu zlepsi az se vyresi termostat, ten motor je taky uz delsi dobu hlucnejsi, jako by byl slyset vic jeden valec ale je to subjektivni a nikdo nemam moc napad co za tim hledat, harakyry s kompletnim proverenim vstriku nehodlam podstupovat.
Jinak muj automat ma dve takovy "specifika".
Pri zarazeni zpatecky (R)musim chvili cca 2s pockat na brzde nez ji pustim a pridam plyn, jinak se stane to, ze auto dostane takovej kopanec dozadu.
A ted jak je zima tak po nastartovani studeneho auta a zarazeni D chvilku cca 2s trva nez to zareaguje, proste pri vyjezdu z garaze neslapu na plyn, vicemene to nechavam na volnobehu a pomalinku to vyjede samo a ted chvilku trva nez ten volnobeh zacne mit tah vpred. -
"-- skrytý --" 03.02.09 21:09
« Re: Rychlý ohřev motoru a přídavný elektrický ohřev
martin.z:ano vím, že se tomu tady tak říká, než jsem to vyměnil, hodně o tom přečetl. Použil jsem šponovací kladku od SKF a kratší řemen od Conitech, tak uvidíme jak dlouho to vydrží.
Mimochodem, v autě mám taky automat stejně jako ty. -
superkutil 03.02.09 17:11
« Re: Rychlý ohřev motoru a přídavný elektrický ohřev
martin.z: Po zkušenostech se 3mi vozy musím potvrdit, že s novými fordy jsem měl větší starosti jak s jinými ojetinami a že záruka 4roky a pohodlí nového vozu nevykompenzovalo nesmyslně vysokou pořizovací cenu. Naopak nutnost opravovat ve značkových servisech zvýšila již tak vysoké náklady. Po záruce jsem opravoval v neznačkových servisech a kvalita byla dobrá a ceny třetinové.
Bohužel najedu ročně tak 30tis.km a tak proto nové vozy. Poslední Mondeo je na tom s poruchovostí líp, ale zase mi ho pořád někdo otlouká.
Ale už jsem se rozhodl, že příště půjdu do tak 1-1,5 roku starého vozu s 50tis.km a Ford to nebude. ;-) -
martin.z 03.02.09 14:55
superkutil:
s fabkou sem mozna mel stesti, nedokazu objektivne posoudit, ale myslim, ze i diky teto uz dlouhodobejsi diskuzi v tomhle tematu je jasny, ze s mondeem nemam oproti ostatnim smulu...
Spis jsem stale jeden z tech stastnejsich co nemel vstriky a presto bych tomu autu priste uz duveru nedal a neoznacil bych ho jako spolehlivy auto vzbuzujici duveru.
A je uplne jedno ze sem koupil jety, naopak mam skoro pocit ze ti co tu jezdi od nova sou na tom jeste hur.. -
superkutil 03.02.09 09:05
« Re: Rychlý ohřev motoru a přídavný elektrický ohřev
martin.z: S tou Fabkou jsi měl štěstí, většinou mají dost už kolem 100tis.km a dost jich odchází už na 70tis.km (nápravy, ložiska, převodovka). A o projevu těch jejich 3válců ani nemluvím. Kolega teď dostal Fabii kombi 1.9TDI 77kW a předtím měl Oktávku a z Fábie nadšenej není, říká, že je na ní hrozně vidět snaha vyrobit auto levně.
Jezdil jsem teď chvíli s Nisan Note 1.4 benzín a pěknéauto, pohodlné, dobře ovladatelné, ale těžké na slabý motor a hlavně trpělo různými rezonancemi a vibracemi na předku. Když vezmu, že stojí jako Fiesta nebo Megane, tak bych raději Fiestu. Nisan Note byl uvnitř dost bakeliťák ale měl pěkné barvy interiéru a přesné řazení a řízení. Ale moje 8 let stará Fiesta se na silnici chová líp. :yes: -
"-- skrytý --" 02.02.09 22:29
« Re: Rychlý ohřev motoru a přídavný elektrický ohřev
Měnil jsem, hned po koupi řemen pohonu příslušenství a napínací kladku řemenu (vibrace). Samozřejmě výměna náplní a pár kosmetických úprav vzniklých na italských parkovištích. Hodnotit zatím nic nechci, mám ho na hodnocení příliš krátce, přesně jak píšeš. -
martin.z 02.02.09 22:07
pava2:
tak ja mel sluzebni fabii 1,4 16v 74kw, najezdil sem na ni 230kkm a pak ji v krasnym stavu (byla jezdena temer jen mimo mesto) prodal do bazaru kterej stocil tacho na 90kkm a kdyz sem se pak nahodou sesel s novym majitelem kterej se to dozvedel pres servis tak sice nebyl z toho nadsenej ale s autakem byl spokojenej.. takze kdyz pominu to ze se tam, jeste za me, menily asi 3x loziska v kolech tak to byl drzak.
A co se tyce mondea tak hodnot s odstupem..jestli si to s nekym nepletu tak tobe se to vym... hned po tom co jsi ho koupil a hned si udelal kseft servisu. -
martin.z 02.02.09 17:44
« Hlucnost
Mondeo je takovy tamagoči pro dospělý, jen co clovek vyresi jeden error tak uz se hlasi druhej a clovek musi bejt porad ve strehu, ale z jineho soudku..
Na svem aute pozoruju, ze ma ted hlucnejsi motor nez kdyz sem ho koupil a kolega co jezdil se sluzebnim od nova tak tvrdil ze rozdil proti novemu autu byl nakonec s hlucnosti extremni, proot se chci zeptat, nemuzou za tim byt ty "bezudrzbovy" rozvody retezem?
Kazdej retez se casem namahanim uvolni/prodlouzi, je u mondea nejakej samonapinaci mechanismus nebo se to da nejak dopinat? -
"-- skrytý --" 02.02.09 14:57
« Re: Rychlý ohřev motoru a přídavný elektrický ohřev
Každé auto, nezávisle na značce se může porouchat, stačí nakouknout na jiné fóra. Říkáš Octavky, tak mrkni třeba tady: [odkaz] Já měl před Mondeem Fabii 1.4 (16v) koncernový motor a v 60tkm začal za studena klepat. Zjišťoval jsem čím to a vadné písty, pomůže jen výměna. Stálo by to nějaký 40 tKč. Šla z domu, uvidím jak Mondeo >:-[] -
superkutil 02.02.09 14:40
« Re: Rychlý ohřev motoru a přídavný elektrický ohřev
Mám známého co měl jako služebák Renault Megane, Ford Focus, VW Golf. A říkal, že nejhorší byly Fordy. Nejvíc jezdily na servis a jejich provoz byl nejdražší. Teď je v novém zaměstnání a dostal nové Mondeo. Je z něj nešťastný, pořád po servisu, očesali mu na ulici všechny stříbrné lišty, hrozně mu to žere (v porovnání s Megane a Golf). Říkal jsem mu, že je to jiná třída, ale to ho moc nezajímá, že by mu stačilo i menší auto. Vzpomíná na Renault Megane kombi 1.5dCi jak bylo pohodlné a úsporné.
Já osobně mám 5tý Ford a z toho 3 byly koupené nové a problémy byly se všema. Snad jen to poslední Mondeo je méně poruchové. Ve firmě jsme měli 7 Fordů a taky byly pořád po servisech. Někdy to byly blbosti, ale odcházely pořád dokola. Nakonec se koupily Oktávky a je klid.
Ale jsou jedinci, co na Ford nedají dopustit, mají Escorty, Fiesty, Focusy a jezdí bez potřeby servisu. Je to asi o kusu a o schopnosti servisu závady odstranit. A to servisy Ford moc nezvládají. Nemusí to být jejich chyba, může být i špatná podpora od výrobce.
Já posledních pár měsíců jsem s Mondeem spokojenej a kdybych měl v autě i elektrické přihřívání chladící kapaliny nebo přídavné topení, tak jsem spokojený úplně. Jo a kdyby mi pořád nezamrzaly AERO stěrače. ;-) -
martin.z 31.01.09 14:13
« Re: Rychlý ohřev motoru a přídavný elektrický ohřev
jakej automat, ceho automat? :-)
Jinak uz se mi pomalu zacina zase ozyvat trojkombinace a to sem s ni od vymeny najel nejakych ani ne 25kkm a jeste mi v charouzovi tehdy tvrdili, ze uz jsou to upraveny dily a uz to s nima delat nebude..
Musim proste znova jen konstatovat ze ford je moje nejhorsi volba zatim. -
cja 31.01.09 13:56
« Re: Rychlý ohřev motoru a přídavný elektrický ohřev
martin.Z: jestli ty nemáš pod volantem ten automat co my nemáme >:D , ne tenhle zvuk taky neznám a to už poslouchám i auta co jedou kolem - jestli jako nedochází k interferencím s mým soundem motoru ,
jak říkají ve Fordu, dokud to funguje , tak jezdi, dokud to není k přečtení diagnostikou WDS, tak jezdi - a až se to p****, tak přijeď a uděláme byznys >:D >:D
no nic odjíždím lyžovat - naštěstí jenom po ČR, tak snad mě něco nevypeče, Mondeům zdar a 2,2 zvláště