FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
Dong1 10.02.09 12:14
« Re: Zhasla část palubky
Kutil: Tady u toho obchodu se bat nemusis. Je osvedceny (aspon na fotonmag foru) a ja si tam zacatkem roku taky objednal par veci. Dorazily asi za 2 tydny uplne bez problemu...ale veci za 10000Kc bych tam asi taky neobjednal :-)
Jinak plati se pres paypal, takze by ti ani nemeli vyluxovat ucet.
Kvalita zbozi je asi ruzna, ale spis asi na "cinske" urovni (rozumej odpovidajici cenam).
Jinak na podsvetleni palubky budou, podle me stacit ty obycejne LED z tveho odkazu.
P.S: Ty z meho odkazu taky asi nejsou ty prave "power LED" od Luxeonu, Philipsu nebo Cree, to by pak bylo jinek kafe :-) -
superkutil 10.02.09 10:44
WinDiesel: Nerozumím co jsi chtěl říct. Dal jsem odkaz na stránku, kde jsou jen LED, tak nevím.
Dong1: Já nevěděl že v Čechách jsou a tak mě překvapila i cena. Ty Čínské jsou pěkné, ale nemá zrovna důvěru k posílání z Číny a placení předem. -
RADEK1 10.02.09 08:24
Mě v parkovačkách první ledky také vydržely cca měsíc, ale pak jsem tam dal druhou sadu od stejného výrobce a ta drží už půlrok určitě. Teda výrobce nějaký No Name z východu ale všechny ledky byly z jedné dodávky. možná se na nich utřepe nějaký kontakt nevím 8-s -
Dong1 10.02.09 07:46
oleowr1. Neni zac
kutil: Ja vim ze LED zarovky sou i v Cechach dostupne, taky sem to napsal. Ale tenhle cinsky obchod byl posledni, kde sem si pamatoval ze sem je videl (krome toho ty z meho odkazu maji osazenou nejakou verzi diod s vyssi svitivosti a ne "obycejne LED" :-) ) -
WinDiesel 09.02.09 19:41
« Re: Klepanie na volnobehu
pava1, radek1: Nic se nemusí demontovat. Diagnostikou Diamand se dá změřit:
1 - balance mezi válci (vyrovnávání na volnoběh)
2 - reakční rychlost vstřikovačů (v ms, hodnota o 100 ms vyšší značí silně přidřený vstřikovač)
3 - hodnotu klepání ve válcích - ta naznačuje, jak probíhá spalování ve válcích - bohužel tuto hodnotu silně ovlivňuje stav motoru - a já jsem kromě svého auta viděl snad jenom jedno Mondeo, kterému by motor "nedýchal". Protože takovýto dýchající motor má větší vůle, může jeho dosažení horní úvratě kolísat, jednou přijde dříve, jednou později. A pokud přijde dříve, dojde ke klepnutí a detonačnímu spalování - samozřejmě je to na závadu pouze na volnoběh, jakmile se na to dupne, tak se vůle motoru značně zmenší.
4 - také se dá změřit počet zdvihů jehly vstřikovačů - to znamená že se v řadě případů dá odhalit stočený tachometr, protože se dá přepočítat ze zdvihů (otáček) na nájezd kilometrů, samozřejmě plus minus....
Rád se Ti na to mrknu. :-) -
WinDiesel 09.02.09 19:41
« Re: Klepanie na volnobehu
pava1, radek1: Nic se nemusí demontovat. Diagnostikou Diamand se dá změřit:
1 - balance mezi válci (vyrovnávání na volnoběh)
2 - reakční rychlost vstřikovačů (v ms, hodnota o 100 ms vyšší značí silně přidřený vstřikovač)
3 - hodnotu klepání ve válcích - ta naznačuje, jak probíhá spalování ve válcích - bohužel tuto hodnotu silně ovlivňuje stav motoru - a já jsem kromě svého auta viděl snad jenom jedno Mondeo, kterému by motor "nedýchal". Protože takovýto dýchající motor má větší vůle, může jeho dosažení horní úvratě kolísat, jednou přijde dříve, jednou později. A pokud přijde dříve, dojde ke klepnutí a detonačnímu spalování - samozřejmě je to na závadu pouze na volnoběh, jakmile se na to dupne, tak se vůle motoru značně zmenší.
4 - také se dá změřit počet zdvihů jehly vstřikovačů - to znamená že se v řadě případů dá odhalit stočený tachometr, protože se dá přepočítat ze zdvihů (otáček) na nájezd kilometrů, samozřejmě plus minus.... -
cja 09.02.09 14:15
« Re: asi servo motorek v palubce u volantu
martin.z : s vypnutým rádiem i klimatizací to běží, ale není to téměř slyšet, musím se hodně soustředit abych to slyšel, kdyby jsi tady o tom nepsal, tak bych to nevěděl - a myslím, že ještě úplně hluchej nejsem ,zato moc ohnout se pod volant nemůžu >:D ... asi záda :*)