cja 27.02.09 16:26
« Re: Ford tdci
>:D člověk tu týden není a tady se dějí věci
martin.z:
" A presto se tu najde jeste nekdo kdo to obhajuje s tim, ze je fajn, ze drzi podvozek a napravy..Nemam slov."
- ten někdo jsem byl já a co ????? .... Mám pocit, že jsi nikdy nápravu na Passatu řešit nemusel, mluvil by jsi trochu jinak.A jak píšeš, tak tobě už zvonila , takže ...
Jinak se trochu té reakci divím, je to od tebe vytrženo z kontextu.
;-\ -
impaler 27.02.09 15:22
« souhrn
Je to tady už takový kolorit, že, pánové. O tom testu už jsme dlouze hovořili, stačí dohledat. Já mám teprve k osmdesáti tisícům, ale beru jen Shell belgický, německý a český (výhradně) a nemám problém. Ťuky ťuk. Mám jednu velkou výhodu, pohybuju se rok za rokem po stejných trasách, nepouštím se na neznámé pumpy, už znám ty svoje a problém zatím není. Aditivum jsem v životě nedal a v záruce (prodloužené) nedám. Až bude problém, možná se nechám přesvědčit, že to dělat mám, ale spíš ne. Viz DIMův postoj k aditivům a špinění rukou.
Nyní k trojkombinaci, kterou někteří téměř prohlašují za zákonitou. Nejsem si jistý, jak to má vypadat, ale nic takového nejspíš nemám, víme. Tímto zdravím po dlouhé odmlce G.M., myslím to pozdravení velmi sdrdečně i s ohledem na jeho nedávný input.
Auto řachtá a byl jsem upozorněn několika nezávislými pozorovateli v různých situacích, co to mám proboha s motorem, jakmile jsem to natočil. Došli jsme k tomu, že je to klima, která tak jako rezonuje jinak než chod motoru samotného. Vevnitř to neslyším, aspoň ne nějak vědomě. A nedělá to podle mě víc než kdykoli, auto mám od novoty.
Možná jde o naši velmi různou citlivost na pazvuky, já nejsem technik ani autař ani majitel několikátého vozu. Nicméně bych podepsal, jak tady někdo zmínil, že by mi hodně věcí asi chybělo, kdybych musel přesedlat jinam, najmě do etalonu tzv. střední třídy po česku (nic proti jinak, slušný vozík). -
superkutil 27.02.09 09:46
« Re: Znovu kvalita paliva
No hlavně po testu Shell vydal prohlášení, kterým tomu nandal korunku, protože potvrdil, že Shell v ČR a Shell v EU je rozdílný, že v ČR se nepřidává důležitá složka a tak jsou parametry Shell v ČR úplně jiné (horší). Na stránkách Shell už vyjádření změnili, ale zajímavá je i tato věta:
Porovnávat paliva prodávaná na českém a zahraničním trhu nepovažujeme za seriózní. Shell vždy uvádí, že složení paliv je založené na potřebách konkrétního trhu.
Navíc už dnes jednotlivé benzínky nezaváží svými palivy dovezenými ze zahraničí (tak jak to dělali po roce 1989), ale berou palivo od místních dodavatelů a jen přidávají aditiva.
Dělám občas pro Slovnaft a ti zaváží kde co. A zrovna u těch hypermarketů (pokud nezaškodí obsluha) je palivo kvalitní, protože se často vyměňuje a nemá možnost sedimentovat.

PS:kdo bude mít zájem mrkněte ke mě na moje auto, vložím tam fotky oné řídíci elektroniky.Je tam patrné množství součástek, v připadě kdy by byl KO ten velký šváb, není oprava možná.