FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 11.03.09 14:35
« Re: VIF
Dobrý článek o přísadách Bishop od p. Čecha je tady: [odkaz] I ostatní jeho články o přísadách do olejů a paliv stojí za přečtení, názor si musí udělat každý sám. Dobré je přečíst si i komentáře. Rozšířím debatu - co třeba přísady od Liqui Moly? Sice to není výrobce vstřikovacích zařízení ani motorů, ale který výrobce maziv je? Více třeba zde: [odkaz] nebo zde: [odkaz] Někteří nissanisti si je pochvalují. -
cja 11.03.09 13:55
DIM: vidíš a já zas mám pocity přesně obrácené, ale teď co přidávám ten VIF, připravuji se na přechod na Standu :-), tak si myslím, že je klid, mě osobně OMV ty vstřiky odvařil(pravděpodobně)- nejezdil jsem na jiné palivo (1x Shell VPD - potom problém, 1x v Rakousku Esso- ale tam problém nebyl), takže teď přes jednu nádrž aditivuji a když musím tankovat někde , kde vím , že ty podmínky nejsou ideální, tak dám aditivum(příkladem je Slovinsko a Chorvatsko)
mě přijde chod mého CR na TopQ takový měkký, na OMV byl tvrdší - ale je to jen můj pocit
Ale jestli máš vstřiky načnuté, tak je změna nafty a aditivace paliva nezachrání - osobní zkušenost a myslím , že ty už těch zkušeností s vsrřikama máš taky poměrně dost. -
superkutil 11.03.09 13:54
WinDiesel: S Foresterem dej vědět, je to můj velký adept. Jen nevím zda diesel či benzín. Měl jsem možnost si vyzkoušet Nisan X-trail a byl hlučný a hodně kodrcal. Tak bude zajímavé porovnání Kaškaje s Foresterem. :yes: A taky životnost vstřiků u Forestera. >:D
Koukal jsem, že toho Kaškaje máš jen s předním náhonem, není to škoda? :-O -
WinDiesel 11.03.09 13:22
kutil: o životnosti toho mnoho nevím ale Kaškaj se svými 1500 kg není problémem.
Mno, Forester 2,0 boxer diesel se již objednává, ponechám Kaškaje tedy do rodiny ale je fakt moc pohodlný, a ta ZPĚTNÁ ZRCADLA !!! >:D přirostl mi k srdci. A ve městě se sním moc dobře jezdí a parkuje - slogan MĚSTSKÝ KOČOVNÍK nelže, podařilo se jim to.
1,5 dCi neboli K9K se vyrábí ve Francii. Existuje asi 30 verzí tohoto motoru, Nissan to má odladěno jinak. -
"-- skrytý --" 11.03.09 12:31
cia: vrátím se ještě k té Toyotě. V posledním čísle Autodieselu je jasně napsáno, jak to je a proč to tak je. Vstřiky taky nic moc, jen dealer, lépe řečeno samotný výrobce vstřikování Denso se k tomu postavil jaksi čelem. Ofotil jsem vyjádření, posuďte sami. [odkaz] -
superkutil 11.03.09 11:14
WinDiesel: To máš pravdu, já snad ty průšvihy přitahuju. >:D
U toho objemu by bylo zajímavé porovnání dvou motorů s rozdílnými objemy a stejnými výkony. Který z nich bude mít vyšší spotřebu.
Nezjišťoval jsi si jakou má ten motor 1.5dCi životnost, když z něj tahaj tkový výkon? Je to Nisan motor nebo Renault? Vím že je používají oba, ale neví kde se vyrábí. -
WinDiesel 11.03.09 09:54
jelinek4: Stanadyne se musí dovézt z USA a VIF míchají ve stodole z nějakých surovin dovezených z Rakouska (podle vzhledu lahvičky VIFU jsem usoudil na tu stodolu, design lahvičky vypadá jako z hlubokého komunismu, tak tehdy vypadaly obaly běžně...)
Takže VIF bude levnější, nižší náklady.
Co zvolíš, je na Tobě. -
WinDiesel 11.03.09 09:51
KUTIL: to je ok, tak se to chová v nizkých teplotách... Tobě se fakt stalo úplně všechno co se může stát, dej si nový nick SUPERSMOLAŘ !!!!!!!!!!!! >:D >:D >:D
1,5 dCi je fajn, Koleos ale nevím neznám. 78 kW neboli 106 k není tak málo. Nahradíš, určitě nahradíš... Nový 1,6 dCi bude mít příští rok 96 kW, Hyundai má již teď 1,6 CRDi 94 kW. -
superkutil 11.03.09 09:26
Používám VIF a když bylo cca -15°C tak z plechovky lezla spíš taková želatina než tekutina. To je normální? :-) To to tak zhoustne př teplotách pod 0°C?
WinDiesel: Jakej je ten Kaškaj v porovnání s Koleosem? Ten motor 1.5 mě zaujal uváděnými výkony a celkem dobrou spotřebou. Oproti 1.6TDCI to vypadá líp. Akorát jsem jezdil s 1.5dCi v Megane krátkém (nevím co to bylo za výkon), ale byla to líná mrcha.
A jak se říká objem nenahradíš a u dieselu to platí 2x.

problém s trojkombinací neznám, problém se vstřiky snad taky nemám.
nikdy jsem neaditivoval, starty jsou OK. Jenom s želví power naftou bylo kolísání otáček u studeného motoru. S "obyč" naftou pozorovaný jev mizí...
A když nebudu jezdit jako dobytek a nebudu přehřívat servo u turba, tak se snad vyvaruji i občasného přepínání do nouzového režimu....
:-)