FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 25.03.09 11:43
« Re: Nouzový režim
2,0TDCi 96kW, 12/2002 - to už je skoro diagnóza sama. Přesně to se mi stalo taky, akorát jsme netankoval na Slovensku ale u Aralu.... Kontrolka nezhasla, blikala......ale startovat se dalo. Nemá cenu to prodlužovat ani bych s tím raději moc nejezdil, kapající nafta na válec ho může poškodit, pokud by už ten vstřikovač propouštěl hodně..... Ale windiesel o tom ví nejvíc.... -
oleowr1 25.03.09 08:02
« Re: Nouzový režim
Jsem z Karviné, do Prahy je to daleko. Nejbližší servis Dankar mám v Havířově a Sobek ve FM (cca 40km.) Teď ráno, při -5st. bliká a ani nechytne, spíš mi to vypadá na něco v naftě. Jezdím hrozně málo, naposledy jsem tankoval před měsícem na Slovensku. Mám každý druhý týden pohotovosti a jezdím služebákem. -
oleowr1 24.03.09 21:50
« Nouzový režim
Dneska při rozjíždění (nic moc akcelerace) začla blikat kontrolka žhavení. Motor jinak jede s menším výkonem, nekouří drží volnoběh, jen při změnách otáček klepe jak traktor, asi vstřiky.
Jde vyresetovat řídící jednotku např. delším odpojením baterky nebo jen diagnostikou v servisu? Odpojil jsem baterku na cca půlhodinu a po zapnutí klíčku (bez nastartování) žhavení pořád bliká. -
superkutil 24.03.09 00:07
« Re: dotaz
Altman: Taky jsem se rozhodoval mezi 96kW a 114kW a byl mi doporučován 2.2TDCI z několika důvodů. Vyšší výkon, lepší zátah již od 1500ot, elektrické ovládání turba, prý nejsou 2.2 tak poruchové, je jich méně a tak při prodeji je vyšší cena, rozdíl spotřeby je minimální, ale 340Nm nebo 400Nm je slušný rozdíl. :-)
Tak teď mám 2.2TDCI a nelituju. I 2.2TDCI mi někdy připadá na hranici a bral bych o pár koníků více. Spotřeba mezi 5-7,5 litry. Průměr 7,1 litru.
Měl jsem problémy s EGR, který byl vadný z výroby a vyměnili ho až po 40000km. Ale jinak je motor super. Slabší bych nechtěl. Nyní má slušný zátah 1700-3800ot. Mám maximální moment v 390Nm/2440ot a ne v 360Nm/1800ot jak uvádí výrobce, takže nejlépe jezdí 2000-3000ot.
Jedinný problém je s ohřevem motoru. Díky vysoké účinnosti se motor ohřívá dlouho. -
"-- skrytý --" 23.03.09 20:56
« dotaz
Ahoj, můžu se vás někoho zeptat na nějaké info o motoru 2,2 TDCI 114kW r.v. cca 2006? Když ho porovnám s tím 2,0 96kW, spolehlivost, zátah, spotřeba? Je to motor Ford, nebo ten Peugeot PSA jako je v nových? Mám totiž C-Maxe 2,0 TDCI 100kW a nevím, jestli jít do Mondea 2,0 TDCI 96kW, nebo do 2,2 TDCI 114kW, dost toho za rok najezdím, tak mi jde o spolehlivost a jelikož 100kW z C-Maxem docela cvičí, tak se mi nechce s 96kW u Mondea jít dolů. Ale o motoru 2,2 nic nevím, tak sháním info, nebo nějaké testy. Děkuji. -
g_m 23.03.09 19:30
« Re: A zase ta Fabie
cja:
Cože, tys někdy platil až 8,5 litru za servis Mondea? :-) Fuj to je peněz a za tak malé auto.. :-)
No, ještěže jsi tenkrát nedělal zrovna i brzdy a že Mondeo nemá vzadu bubny, protože ty pakny (jaks psal) dnes musej stát fakt ranec... >:D >:D
V nejlepším se má ale přestat, takže jen pozdravím Impalera a přeběhlíka Krkovičku, rozloučím se a zase někdy čau! -
cja 23.03.09 19:16
G.M.: to Toman si pamatuji, ale tu Ghiu jsem již pozapomněl >:D
Martin sem určitě nakukuje, už jenom z obavy co kdyby Ford to Mondeo vychytal... , fakt nic ve zlém
Jinak s těma serviskama na Mondo(již 3 ks ) mám dost zkušeností - nejlevnější byla za 4,5t a nejdražší za 8,5t. Jinak protože při servisce si navymýšlím takové ty úkony jako čištění klimy , nové pneu ..., tak je někdy ta cena i jinde , ale to jsou věci které dělají všichni majitelé plechových ořů. -
g_m 23.03.09 19:08
cja:
TomanGHIA bylo moc dlouhé a navíc to vypadalo trošičku infantilně, něco jako... WinDiesel? >:D
(Ne, Petře sorry, only joke, pamatuju se, že tvé původní Petr T. jest ztraceno v překladu, nebot' jsi pozapomněl heslo.)
Jinak Martin.Z nás určitě čte a určitě už brzo napíše, že jo Mart'o? :-)
Ale upřímně, kdybych věděl, jak ho to sebere, vykašlal bych se tenkrát na to... :-)
Jo mimochodem, at' tu jen nespamuju - poslední servis Mondea TDCi mě stál 5. 300,- >:-[] -
cja 23.03.09 18:57
G.M. alias jak jsi to měl v tom svém původně dlouhém nicku? : člověče ty ještě žiješ, já myslel , že tě trefil šlak po tom drsném názorovém střetu >:D
Martin.z si do mě taky lehce kopl, tak mě to nedalo a dal jsem sem tu dost solidně ověřenou informaci a doufám ,ž e už na nás nebude naštvanej , nakonec kvůli autu ... >:-[]