Moik 23.04.09 20:52
« Re: Mondeo 1,8TDCi
Já jsem jezdil s PSA 2.0TDCi 100kW i s 1.6TDCi 80kW a neměl jsem žádný problém. Dohromady cca 60 000km.
Já mám dalších zbytečných 60km po okreskách na pizzu :-) jízda s rodinou max 110, ale spíš technická trať :-) motor nepřestává překvapovat, připravoval jsem se na slabší, podvozek toho liftbacku je opravdu neuvěřitelnej! Spotřeba dle PP 5,8 (a to jsem jezdfil s Focusem za 6,3-6,8)
Vím, že bych to měl psát do samostatnýho treadu, ale tu to lidi budou spíš hledat... -
"-- skrytý --" 23.04.09 12:18
« Euro 3 a Euro 4
Nevíte někdo kdy se u Mondea 2,2TDCI lámalo Euro 3a4 a jestli to při pohledu na motor nějak poznám při koupi? A jaké (jestli vůbec nějaké) výhody plynou z Eura4 (splehlivější, méně náchylné na naftu atd.)? Jestli mám při koupi třeba upřednostňovat auta s Euro 4 před 3, děkuji.. -
sybokcz 23.04.09 10:50
« Re: Mondeo 1,8TDCi
Kdyz uz jste u toho porovnavani. Sef shani Mondeo kombi (predposledni), takze jsem se vcera projel s 06, E4, 96kW. V porovnani s nasi 04, E3, 96kW se ta 06 mnohem lepe sbirala z nizkych otacek, tam kde nase uz chcipe, tak se tahle jeste statecne drzela a snazila zrychlit. Spojka mela dokonce i nejaky chod, nase ma vypnuto, zapnuto :). A co mne prekvapilo nejvic, tak razeni bylo podstatne kratsi a presnejsi, o hodne prijemnejsi nez co mame my, tedy drahy delsi a obcas se zadrhnou (coz muze byt chyba kusu). Jinak jsem z toho auta nemel dobry pocit, chlapek mel sice vsechno dolozene (kilometry, servisku), ale auto bylo hlucnejsi pri volnobehu (mozna nafta, mozna ne), drncela trochu trojkombinace, ale nic hrozneho a remen bezel rovne a trochu se mi nepozdavalo vypnuti motoru na neutralu, takove divne zacukani. U dieslu tedy nic podivneho, ale nam se vypina ciste, aspon se mi to zda :). Nic objektivniho, proste jenom divny pocit :). -
superkutil 23.04.09 10:15
« Re: Mondeo 1,8TDCi
Moik: Do lehčího auta bych tu 1.8TDCI 92kW bral hned, moc se mi líbí. A to že nemá DPF je dobrý argument, protože na DPF si lidi stále stěžují. :yes:
brixik: Rozhodoval jsem se mezi 2.0TDCI 96kW a 2.2TDCI 114kW a nakonec jsem zvolil 2.2 a vřele bych jí doporučil. Spotřeba stejná a chování motoru mnohem lepší, hlavně v otáčkách pod 2000ot. -
Moik 23.04.09 07:21
« Re: Mondeo 1,8TDCi
WinDiesel: Díky, další dobrej důvod :-) a další jsem ještě neuvedl, že 1.8TDCi nemá DPF a splňuje E5...
Napíšu sem zkušenosti s tím motorem. Já přecházím z Focuse 2.0TDCi - takže vím, že to bude slabý (i ten 2.0TDCi 103kW je) :-!
Jo, 20kkm na tacho a hulí
Nemám pražádnou zkušenost s 2.2TDCi, ale pokud nemáš jiný důvody, rozhodně bych volil 2,2