FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 10.08.09 20:30
« Re: Spotřeba
Zájemců co by auto koupili mám hodně, ale moc zaplatit nechtějí. >:D
Co se týče spotřeby, tak největší vliv má vytáčení nad 2200ot. a těžká noha na plyn. Zatím nevím co je horší, zda zatížený motor v nízkých otáčkách 1600-2000ot. nebo méně zatížený motor ve vyšších otáčkách 2500-3500ot. Hodně zvyšuje spotřebu stání na semaforech (to by mohl odstranit systém Start-Stop [odkaz] ) a jízda nad 120km/h (velký odpor vzduchu). -
superkutil 10.08.09 19:29
« Re: Spotřeba
Tak jsem dnes natankoval a skutečná spotřeba je 5,4litru. Takže PP ukazuje o 0,2 méně. :-)
Pod 5litrů jsem to zkoušel, ale to už nejde. Chvíli jsem se držel na 4,9litru, ale pak to vylezlo na 5,2litru. Stačí chvíli stát na světlech a jde to nahoru. Problém té 2.2TDCI je že fakt žere hodně na volnoběh a to mám ještě EURO4, které žere víc jak EURO3. :-O -
Janerad 07.08.09 09:29
« Prázdninový update- 111111 km
Po ujetí 111111 km vládne s Mondem max. spokojenost.
1. po zajetí nového turba a s vyměněným EGR jsem na to začal zase šlapat, jede to krásně, vrátil se turboboost (znovu cítím, že když mám přes 2.500 ot/min. a dám na podlahu, motor ještě víc zabere (předtím se mu už moc nechtělo...), přitom spotřeba nejde nad 7,1
2. ve 220 km/h tacho mi ulítnul spodní přední černý plast (chrání zespodu chladič). trubky v servisu, které mi to tam montovaly, vynechali vepředu jednu kovovou sponku, šel tam vzduch a urvalo se to. Rána jako z děla, za mnou létající trosky, jinak snad pohoda...
3. Než jsem stačil zajet do servisu a reklamovat to, tak jsem to zespodu otřel jak vepředu, tak vzadu, takže už mi nikdo neuvěří, že to ulítlo samo...
4. obul jsem nové letní CSC 3, 205/50/17, super, super, super. Přestal vibrovat volant a táhnout do strany, jsem nadšen! Taky vedení auta a komfort je lepší. Také se obnovila netečnost vůči bočnímu větru (když bylo auto nové, prakticky se nehýbalo při míjení kamionu a při poryvech větru. Postupně se začalo hýbat, přikládal jsem to vůlím v čepech a odcházení tlumičů. Bylo to ale změnou vlastností obutí!) Nyní je auto zase krásně netečné.
5. Auto brzdí, krásně jede, co víc si přát! -
superkutil 05.08.09 14:11
« Vrzání volantu a závěsu pásu
Ahoj, objevil se mi nový problém. Když dám blinkr a točím volantem, tak to neskutečně vrže. Pokud není blinkr, tak je to v pohodě. Vypadá to na nějaký problém mechanizmu vracení blinkru do klidové polohy. Docela nechápu, že v dnešní době je tato záležitost mechanická a ne bezkontaktní. budu to řešit v rámci záruky, jen by mě zajímalo, zda tím netrpí někdo jiný.
Také se ozývá chrastění a skřípání v horním závěsu pásu. Buď je to tření krycího plastu o plast nebo něco v mechanizmu. Občas pomůže úchyt stáhnout dolů a zase vytáhnout nahoru. Po čase se to ale vrací. Servis to nedokázal odstranit. -
impaler 04.08.09 10:52
« Průběžná rekapitulace
Skončila mi prodloužená záruka na 4 roky/100 tkm, najeto 82500. DIMa tímto informuji, že se mi nevyplatila, auto je v pořádku až na jednuv věc, kterou chasníci teda nepořešili.
Vrže mi volant/tyč řízení, už jsem o tom psal. Buď mi tvrdili, že nic neslyší (já to sakra slyším a manželka taky), že nevědí (odpověď na reklamaci v záruce?!), že tam nic není, že řízení je v pořádku.
Budu muset vzít asi olejničku a jako d.e.b.i.l tam někam nalít olej. No nic.
Tímto se chcu borců zeptat, jestli nevědí o dobrém neautorizovaném servisu na Moravě, nejlépe Olomoucko až Ostravsko. Kluci s modrým oválem na kombinéze už raději ne, dokud to nebude nutné. Čestná výjimka v NJ zatím dobrý, ale rád bych měl zálohu.

U benzínu vím, že může mít nejnižší spotřebu ve středních otáčkách nebo i vyšších, když není motor moc zatížený.
U TDCI jsem nevěděl. Snažil jsem se jezdit v oblasti největšího momentu, což u mě je 1800-2800ot. Ale teď jezdím níž, do 2200ot a je to na spotřebě ohromně znát. Jen nevím jak nízké otáčky ještě motor zvládne aby neodešel dvouhmotový setrvačník.
Stále tomu moc u toho TDCI nerozumím, když na to šlapu co to dá, ale průměrnou rychlost mám kolem 90km/h, tak je spotřeba relativně nízká, kolem 6 litrů.
Proto jsem psal, že nevím zda je lepší motor v nízkých otáčkách a hodně zatížený nebo raději přeřadit a motor točit ale odlehčit.
Jezdil jsem teď s Kugou, tam je 2.0TDCI 100kW a ten motor se dá točit skoro od volnoběhu a neprotestuje. Dobře už táhne od 1500ot. A ve 4000ot. má ještě dost síly. Je to o hodně jiné než třeba 2.0TDCI v S-MAXu.