FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
Dong1 28.08.09 14:46
« Re: Spotřeba
Me zase u Charouze odmitli v zaruce opravit poskozeny lak na dverich od dorazu se slovy ze to ma kazdy Focus a ze na takovou blbost nebude vypisovat reklamacni protokol (at se pry stavim za mesic (po zaruce), ze mi to udelaji bez papiru). Kdezto v Beni uplne bezproblemu objednali na opravu a kroutili hlavou, ze to jeste nevideli. (V Hale mi to taky odmitli, ze maji uzavrene zakazky...vzpomnel sem si samozrejme pred vanoci :-) ) -
superkutil 28.08.09 12:17
« Spotřeba
Ahoj, tak mám za sebou Chorvatsko s průměrnou spotřebou 5,5 a to by byla 5,4litru, kdyby to moje žena nejela chvilku 170km/h. Jinak průměrná rychlost 95km/h. Fakt se mi nějak auto umoudřilo. :-)
A co se týče Auto-hale, tak mám s nimi jen ty nejhorší zkušenosti. Byl jsem u nich někdy kolem roku 2000 a zvorali co mohli. Pak jsem to ještě řešil a Auto Beni, pod který v té době spadali a s těma to bylo podobné. Místo aby vzali za Auto-hale odpovědnost, tak na mě poštvali svoji právničku. dořešil jsem to až přes FMC. Od té doby jsem u Charouze a celkem dobrý. -
cja 28.08.09 11:47
« Re: 2,0 ?
DIM: Ale my se bavíme o dost slušných výkonech nebo už mají všichni mlhu a vidí jenom 200HP a více. O té bezpečnosti, uznávám, ale kdyby měli všichni těch zmíněných 200 HP bylo by to bezpečnější? To je jako když si koupíš Offroad a pak tvrdíš , že je bezpečnější než ostatní auta,... je ale jenom do chvíle než narazíš na stejné auto a nebo do zdi. A opravdu, kdyby šlo o přemístění z A do B, stačí Fabka, ale my se bavíme o trochu jiných autech a řízení nás baví, ale nepotřebuji k tomu nutně 200 koní. Mě stačí podvozkově vytříbené auto a nemusím letět jak vystřelený z praku. A nemyslím, že bych byl kopyto, které si obhajuje slabší motor , před silnějším - rozpočtem na auto bych dosáhl i na něco zajímavějšího, ale zkrátka to nepotřebuji. Nebaví mě sice jezdit za kamiony, ale prostě už nemám potřebu, aby auto pořád zatahovalo a já musel neustále hlídat bodové konto.
ke: 12mm je málo,ale mě tvrdili, že je třeba aby to bylo stejné, protože trpí nápravy- podvozkově nic nepoznáš, ale poměry sil tam budou jiné,
ale mezikroužek na autě za 900t- no nevím? Já staré plechy i s gumama prodal s autem, přitom to byly origo Ford plechy, ale vypadalo to nehezky, takže jsem to dal i s autem. -
cja 28.08.09 07:59
ke: taky jsem šel cestou nahoru s výkonem, navíc dřív 2,0l benzíny, ale při současných přímovstřikových dieslech s jejich KM, bych si troufl řící, že na auto střední třídy( i když tloustnou) těch +- 150 koní v naftě stačí, lety po dálnici mě nezajímají. Na blbnutí si rád půjčím Fiestu ST a zrealizuji se někde na okresce ;-) Ono vůbec celá polemika kolem vyšších výkonů je celkem zbytečná, já si rád koupím auto, které naplní moje představy a nepotřebuji si dokazovat nějakou
výkonovou převahu. Na to jsem už dost starej >:D Navíc tu máme nějaké dané limity, takže pořád být na štíru s body, jak to vidím kolem sebe, nechci .
Co se týče těch pneu , já žiji na Vysočině(Žďárské vrchy) a tady toho sněhu máme docela taky dost- někdy i v zimě, a problém se širší pneu není takový , jak jsem se obával. Taky jsem jezdil na předchozí Tit X, která vypadala jako ST -v zimě plechy v 16", ale na tohle Mondo už jsem tam dal hliník v Y designu v 17", jak je v TP uvedeno. Navíc co říká zális od kol z Peugeotu na zális ve Fordu - je to stejné? -
"-- skrytý --" 28.08.09 07:13
Ta kola/pneu: kdyby byly v TP uvedeny jeste uzsi, byly by tam. S ohledem na casty pohyb po Sumave za kazdeho pocasi, kdy je v zime auto stejne jedna velka snehova koule, jaksi ego neresim. Vnejsi prumer pneu je cca stejny a ja potrebuji v 5 rano project a ne mit valce na kolech........ Navic 16 plechy z P407 pasuji na Mondeo. A kupovat nejake "horsi" zimni hliniky a nebo stale prezouvat puvodni, to nepotrebuji. Asi tak.
Jeste poznamka: i ta 2,2 pozna zapnutou klimu, takze "koni" neni nikdy dost.
Souhlasim s Dimem (405D 70, 405TD 90, 406Hdi 110, 407Hdi 136 a ted Mondeo Tdci 175 ps........). Navic ty auta jsou porad tezsi a tezsi. U motorek je situace lepsi, stale silnejsi ale lehci.... To patri ale jinam. -
cja 27.08.09 22:21
ke: netvrdím ,že tam rozdíl není, něco jsem v 2,2 najezdil, tvrdím, že mě to již neláká, proto jsem volil auto s 2,0 TDCI a tvrdím, že v něm netrpím nedostatkem, nakonec za cenu , kterou stálo tohle auto jsem to S mohl koupit taky , ale nechtěl jsem opět sportovní odpružení, to je celé,
preference a požadavky na auto se mění a člověk občas volí , to co by dříve nevolil, já mám problém se zády a sportovních podvozků plné zuby ;-) Jen mě zaráží co dáváš na S za zimní rozměr kol, nebolí z toho oči a potažmo trochu ego, přeci jen Mondo je dělané na větší kola ? >:D Samo nic ve zlém. -
-
"-- skrytý --" 27.08.09 11:31
« 2,0 ?
Zdravim, new M kombi v Titanium S 2,2 Tdci jezdim necely rok, cca 30t. S Nm na predni naprave nemam problem, je treba jen ten volant obcas drzet poradne. Ale dovolim si oponovat, rozdil tam oproti 2,0 je a to znacny. Cirou nahodou jsem mel kratke Mondeo s timto motorem jeden den a neni to proste ono, prislapnete a ono se moc nedeje. To uz jede lepe ma predchozi P407 SW 2,0 HDI FAP/2005(ma ji ted kamarad, takze probehla i prima konfrontace), ve Fordu je tenhle motor nejaky priduseny. 2,2 tahne brutalne od nejakych 1800, sice zase o neco drive pocitove vadne, coz mi ale nevadi. 2,0 bych osobne uz nechtel. Rozdil hmotnosti na predku nepocituji. Jinak jezdim za 6-7(pocetne, PC je optimista o nejakych 0,2-0,5), svizna jizda, mesto minimalne, tankuji prevazne v Rakousku, tak doufam, ze nebudou zadne problemy. S predchozimi diesly nebyly, tak uvidime. Tvrdsi podvozek u "S" je v CZ jeste v pohode, to je spise kvuli original pneu 235/18 nekdy boj s vyjetymi kolejemi. Se zimaky 215/16 pak vse ok. A na zaver: v Autodieslu mely 2,2 na brzde - 139 kW a 454 Nm.... -
WinDiesel 27.08.09 09:17
« Re: Porucha Vstříků
DIM: Pokud PSA "pustí" Fordu ten výkon 120 kW / 360-400 Nm, šel bych do inovovaného dvoulitru. Ale hlavně bych počkal na parametry inovovaného 2,2 litru. Docela věřím, že Delphi v dvoulitru vydrží víc než Bosch v 2,2 litru.
V tuto chvíli jsou ty motory k vidění v C4 Picasso, C5, 308 a 3008. Pokud vím, jsou tam výkony 110 a 120 kW a příští rok bude ten hodně dopředu ohlašovaný diesel-hybrid právě kombinován s 2,0 HDI 120 kW. Se měj. ;-) -
cja 26.08.09 20:40
DIM: na okresce za kamionem ... souhlas, ale fakt netrpím, a ty kamiony skočím,i s tím automatem, ale jasně , že to není manuál u 2,2 - a já na těch okreskách trávím 80% času auta, takže pokud bych to měl jako problém, tak bych to napsal - doporučím jediné - půjčit předváděčku na víkend a zkoušet, ale to Ti snad ani radit nemusím a navíc rozdíl mezi mými auty je 10 kW a 40 N.m. , což je dost, ale velmi relativně - o sekundu pomalejší zrychlení, oproti 2,2 , ale zase dynamicky a podvozkově lepší auto,
mě přijde, ale mám v tom málo najeto, jako hlavní rozdíl , nikoliv pružnost , to se špatně posuzuje díky převodovce, ale hlavně že 2,2 šla za plynem ve vysokých rychlostech a to já zas , tak nějak nepotřebuji
Ale rozhodnutí je na tobě , ty zkušenosti už tam jsou.. >:D -
DIM 26.08.09 14:06
No nespěchám už relativně dlouho a upřímně řečeno už nemám žádnou záruku na nic a další zima mě trochu děsí, nechce se mi do toho zbytečně investovat, už tak je prodejní hodnota poměrně nízko......Takže jestli to bude v lednu, tak u nás možná v březnu + 3 měsíce dodací termín a příští léto je tady !!! Tak ty bys jako teď šel raději do 2,0 ??? -
WinDiesel 26.08.09 13:44
DIM: Mno, 2,2 je Bosch a ten motor teď někdy bude laděn na €5, nespěchal bych. POZOR !!! Motor 2,0 TDCi je teď v €5 u PSA k mání i se 120 kW /360-400 Nm !!!!!!!!!! Ford v lednu, trošku jiné výkonové varianty. V každém případě min. 100 kW a max. 120 kW, vstřikování Siemens je zapomenuto a na scéně je kdo???
DELPHI IS BACK !!! Ale můžeš být klidný, nová genarace 3 roky jezdí v Mercedesech a PSA a zcela bez problémů, prakticky se za 3 roky neukázaly žádné záruky, můžeš se zeptat jak u MB tak u PSA. Nechci přehánět, ale vypadá to ne sen českého človíčka - v podstatě to sežere jakoukoli naftu... :-) :yes:

Jinak pokud jde o výkon, tak ho nikdy není dost. A souhlasím, že hlavně při předjíždění je potřeba krátkodobého maximálního výkonu pro bezpečné předjetí. Při své cestě do Chorvatska jsem zažil šílené chování Chorvatů a Slovinců, předjíždění přes plnou čáru apod. Tak jsem si říkal Balkán.
Ale dnes ráno u Tábora jsem zažil nějakého d_e_b_i_l_a s Oplem s českobudějovickou SPZ, který na 50km/h jel tak stovkou a také přes plnou čáru. Takže jsem pochopil, že d_e_b_i_l_o_v_e jsou všude. A policajti nikde. ;-\ Ještě že většina národa je rozumná. :yes: