FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 06.10.09 11:21
« Přední nárazník
Ahoj, mám drobný problémek, odpadává mi kryt předního nárazníku, v místě světel se stále zvětšuje mezera mezi karosérií a plastem kryjícím nárazník. Drží to jen na 4 šroubcích a také se zvětšuje mezera v místě přední masky. Kde může být problém? Vám to nedělá? -
superkutil 05.10.09 22:54
« Re: Spotřeba
štíreček1: OK, dám vědět. Jinak Mondeo je stále lepší, v současné době nemá chybu. I v 5ti lidech je použitelné na delší cestu. Bohužel ho budu muset vyměnit za 4x4. Získal jsem chalupu ke které s Mondeem v zimě a za deště i v létě nedojedu. ;-\ -
"-- skrytý --" 05.10.09 13:08
Potvrzuji spotřebu u mě obdobná. 2.0 TDCi + automat, tři kola na střeše, plný kufr a spotřeba 8,7 l/100km, většina jízdy po dálnici se zapnutou klímou. Je pravda, že jsem tomu občas i dával, převážně do kopců. Normálně jezdím kolem 7l/100km. -
"-- skrytý --" 05.10.09 12:18
No, to jsem byl ja - oranzovy padak s cernym S. Ty balony jsem stihal ale zvladly pristat, nez jsem k nim doficel.
Spotrebu jsem mel na ceste z Nemecka - prum rychlost dle PP byla 143km/h, spotreba dle PP 7.4, ale po dotankovani 8.1
Pri ceste tam jsem mel 128km/h a 6.25 real- furt jsem osciloval mezi 130-145km/h bez brzdeni a zastavovani.
Ta celni plocha je velka, ale ma dobrou aerodynamiku. Podle mych pozorovani se to na spotrebe vyrazne projevi az nad 150km/h.
-
superkutil 05.10.09 11:48
Byl jsem v Rakvicích. A v sobotu kolečko do Pavlovic, Němčiček, Kraví horu, Vrbici, Bílovice, Podivín a v neděli do Lednice, kolem Valtic do Mikulova a přes Pálavu, Zaječí a Přítluky do Rakvic. V sobotu jsem viděl balóny a nějakého padálistu nad Pálavou. ;-)
Krkovicka: Kolik jsi to pražil, že máš na S-MAXu 8,1litru? -
superkutil 05.10.09 10:54
Že by na burčák? >:D Byl to nádherný víkend. Akorát při návratu parkoviště na 94km a přitom info linka i informační tabule nic nehlásili. Za ty tabule se akorát vyhodili peníze daňových poplatníků, systém vůbec nefunguje. Poskakovali jsme snad 10km.
Nechtěl jsem jet víc jak 130km/h, už se mi takto podařilo očesat kolo. -
štíreček1 29.09.09 21:49
« Re: Spotřeba 2.2 TDCI 175 k pre kutila
Z té 1,8tdci jsem přesedl do maxe a první co bylo jsem řekl:to je motor!!! Papírově o pěk kw a pár Nm míň než 1,8tdci, ale chováním úplně jiný, živý a od podvozku nešly žádné zvuky. Dobře utlumený a přitom pevný. Dumal jsem nad tím celou dovolenou a nakonec jsem rád, že jsem ho vzal. Ještě tam měl pěkné mondeo 2,0
[odkaz]
ale ve městě by trpělo a moje paní by si ještě musela dodělat v autoškole couvání s náklaďákem >:-[] Jinak ale pěkná kára. -
superkutil 29.09.09 21:16
« Re: Spotřeba 2.2 TDCI 175 k pre kutila
Jezdil jsem s Focusem 1.8TDCI a choval se přesně jak popisuješ TDDI. Díra mezi 1 a 2kou a do 1800ot žádný tah, pak brutální zátah.
I moje 2.2TDCI sice brutálně zabere kolem 2000ot. ale kolem 3000ot. už vadne, takže je to o stálém řazení. Ale umí lítat, hlevně od 4ky nahoru. :-)
Taky si myslím, že ten C-MAX byl 1.6TDCI 66kW.