FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
-
cja 03.11.09 08:46
« Re: Convers+ (nebo minus?)
ke: baterii jsem nakonec nedobíjel, nechám to na servisu - je to v záruce a nakonec by to mohlo dopadnout nějakým záhadným problémem způsobeným mou neodbornou činností, takže ať se s tím poperou,... prostě mi není jasné, že auto, které má takovou spotřebu el. energie není nachystané od výrobce - ten test udělám taky , ale před servisem, abych to neměl tak daleko - ještě zapojím to jejich slavné nez. topení, co škytá při °C.
Jinak k těm užším pneu - tohle jsem měl na předchozím Mondu 2,2 - tam jsem měl v zimě nižší spotřebu než v létě(léto 225 , zima 205) -
"-- skrytý --" 03.11.09 06:59
Takze na to mem vypozorovanem "poklesu napeti na palube" asi neco bude ? Navecer to testnu, zapnu schvalne nekde pri stani na volnobeh vse co lze: vyhrivani skel, sedacek, vetrak, "nocni svetla", mlhy, lampicky, varovne blinkry, i ty dvere otevru, okna + sedadlo nahoru dolu, zpatecku zaradim..... No nebudu to jmenovat vsechno :-)
Pred sebou si necham prozretelne misto pro odtahovkou.
Kdo se prida, at je zitra statisticky soubor alespon
nejednicovy?
Jinak dalsi vyjeta nadrz(Shell Rakousko + WIF): PP 5,6 l/100, prum. 74 km/h --> pocetne 5,86 l/100. To by na 2,2 v kombiku slo, ty uzsi pneu delaji hodne, uz se to blizi ke 407 SW, ta si taky sedla nekdy v 50 t. -
Dong1 02.11.09 20:08
« Re: Odtahovka - turbo kaput....
Dim: Ale do cervena je na strane turbiny pohonu, ne na strane turbiny kompresoru. Ale je fakt, ze je tam asi vetsi prenos tepla nez u turbokompresoru pohanenem elektromotorem :-)
Ale zase na druhou stranu se konstrukteri kompresoru budou snazit teplotu na vystupu zbytecne nezvysovat. -
cja 02.11.09 15:52
DIM: aux heater? pokud ano tak je to předehřev, aby to začalo dříve topit, musíš to zaškrtnout v menu? Jak to funguje? Manuál na dvě věci to vysvětlí - ten manuál je jedná velká parodie překladatele, který o autě neví nic. Začíná mě to auto štvát tím jak si dělá co chce a ne to co chci já, ještě by mohlo začít točit volantem a vzdám to. Takže jdu dobít baterii a doufat, že se odpojení žroutů elektické enrgie nebude opakovat, to nezávislé topení jim asi vrátím 8-s >:D -
cja 02.11.09 15:13
ke, all: takže bohužel závada se nenačetla do paměti, pravděpodobná příčina - slabá baterie po používání nez. topení a málo km po použití toho topení
Mě se to stalo po 400 ujetých km, mám Denso DIMe a tam je vše pohromadě v DVD navigaci, velká obrazovka šla spustit pouze jako když stojíš a chceš si pustit rádio bez motoru - pouze na 1 hodinu. Restartem motoru se nic nevyřešilo, až po dalších asi 200km a pauze cca 45min se to chytlo. Jen mi není jasný když bylo okolo 0°C, a já spustil nez. topení co to bude dělat při -15°C. Navíc si myslím , že mezi jednotlivými cykly toho topení jsem ujel 40 km a to se mi zdá i dost na to aby se baterie dobila. Nechce se mi věřit, že by originální výbava auta měla problém s tím, že takhle brzy vybije baterii(koupeno 13.8.)a že bude potom po 400km jízdy vybitá a bude mi to odpojovat zařízení, která nejsou nutná k provozu auta(Denso)??? Nemůže být problém v alternátoru, myslel jsem , že Ford dobíjí na vyšší hodnoty napětí a rada dobít novou baterii se mě nějak nezdá. Pár aut už jsem vlastnil a takové nároky na baterii, která je tam 2 měsíce +-, se mi nějak nepozdávají.
Jinak DIMe mám tam key free i ostatní hračky, takže asi budu jeden z těch šťastlivců , co budou honit šotky v elektronice. -
DIM 02.11.09 11:58
.......tak ale prvních 107 tis. km je poměrně důležitých, ale na druhou stranu to vypadá, že se turbo jednorázově přehřálo , zadřelo a uhořelo ....A nebo se přidíralo už dlouho a teď umřelo definitivně. Ale to by možná bylo přece jen na chování motoru znát, kdyby se občas přidíralo....
Viděl jsem někde v Brně na veletrhu firmu, která turba renovuje...... -
oleowr1 02.11.09 11:50
WinDiesel: :no: bohužel, mně se pokazí cokoli.... turbo je vyšlehané, včetně očesaných lopatek (neviděl jsem to, ani nemám náladu a nemám důvod kamarádovi nevěřit).
Jako prase nejezdím, olej+filtry měním po cca 15-18tkm, nevím sice jak se jezdilo s autem prvních 107tkm, ale podle stavu při koupi nepředpokládám, že nějak drasticky, na jaře jsem u p. Walicy měnil vstřiky a najeté km odpovídaly skutečnosti.
Kámoš v servisu mi říkal, že se mohl stát průser s mazáním turba - ucpaný kanálek...
Jsem prostě smolař, brácha mi doporučil, že mám na to jít z druhé strany - koupit si auto statisticky nejméně spolehlivé a ujedu s ním x tisíc bezproblémových km....

já mohu v menu Settings v Convers+ zaškrtnout políčko aux heater, park heater jde aktivovat pouze při vypnutém motoru
a dle jejich "manuálu" ho opravdu mají(aux h.) všechny naftové motory, ale na mém autě(které mě teď momentálně štve) lze toto pole volit.