FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 10.11.09 06:52
« Chip a spojka
Chip: kvalitne udelanou upravu motor pri standartnim zachazeni pobere, slaby clanek je spojka, jiz pro seriovou porci Nm je na hrane. S tovarni spojkou mi po par desitek tisic km zacala pri prislapnuti na vyssi kvalt spojka klouzat jak ve 406 2,0 HDI 110, tak manzelce sveho casu i v 206 1,4 Hdi...... Takze jsem z cipovani jaksi vyrostl a pokud, tak bych pripadne dnes pockal az se odporouci seriova spojka, v ramci moznosti daneho typu sehnal "silnejsi" (treba u Oktavek tahle moznost je) a nechal to chipnout.
Ty auta jely ale rozhodne lepe, na brzde teda nebyly, spotreba +- zustala a zvlast ta 206 byla pak az neslusne vztekla a tociva. ;-) -
superkutil 09.11.09 20:04
« Re: Inovovaný 2,2 TDCi (HDi) 140 kW
štíreček1: Ty úpravy čipováním ber s rezervou, většinou čipaři nedosahují uváděných hodnot. Mluvil jsem s pár lidma, co auto po čipu dali na brzdu a hodnoty byly nižší. Té životnosti bych se nebál, pokud bys to nehonil jak prase, tak bude v případě čiptuningu auto v pohodě. Ovšem powerbox i racingbox je prasárna, jedná se vlastně jen o oblbnutí ŘJ (box upravuje údaje od čidel).
S denním svícením jsem zatím v pauze, jsem rád že to tak hezky funguje a že to bylo tak jednoduché a funkční. Takže více neřeším. :-) -
štíreček1 09.11.09 19:52
Ty jedna šestky jsou čím dál výkonnější, ta moje prý by se dala upravit jen zapojením powerboxu nebo racinboxu na nějakých 96kw a 310Nm, čipem ještě víc, je ale otázka, co na to životnost. Ono dnes se všude hledí na úspory materiálu při výrobě a nákladech na materiál a taky co nejlehčí hmotnost. Je fakt, že o motoru v maxovi ani nevím, focus mě tahal ze zatáčky neustále a těžký motor byl znát i na nerovnostech.
Kutile pak napiš, co Tě napadlo, já vyzkouším nějaký ten drátek ještě z pojistkovky v kabině ať netahám ampéry hned od motoru. Škoda, že nemám schéma toho zapojení...
-
WinDiesel 09.11.09 19:10
kutil: Max. výkon kolem 90 kW, dával to vedle na vláknu jeden znalý kolega - což je dnes prakticky norma:
1,8 TDCi - 92 kW
1,7 CDTi - 93 kW
1,6 CRDi - přes 90 kW
1,5 dCi - 81 kW (chystá se 1,6 dCi se 100 kW, má snad jezdit i v užitkových aplikacích, ale 1,5 dCi zůstane zachována)
1,6 TDi - s 92 kW myslím vyrukují v Ženevě
Objem 1,9 je mrtvola, v Renaultu bude nahrazen 1,6 dCi, takže žádné jedna-devítky nezbydou... Kus historie je pryč, časy se mění... -
superkutil 09.11.09 18:12
No ono u toho dieselu je otázka, zda 16 ventilů je k něčemu. Já osobně měl benzíny 8 i 16 ventilů a rozdíl nebyl znát. Ale 8mi ventil byl VW a 16ti ventily byly Ford. Ale měl jsem 8mi ventil VW 1.3 55kW a teď mám ford 16ti ventil 1.25 55kW a ten VW táhnul mnohem lépe a spotřeba stejná. I otáčky maximálního výkonu byly stejné.
Tak k čemu 16 ventilů, navíc u turbo dieselu. Máš nějaké informace o tom novém 1.6TDCI? -
WinDiesel 09.11.09 16:49
DIM: já jsem si to taky myslel... :no: Je to motor zcela nový !!! Shock !!!
Ale ještě větší SHOCK !!! je že 1,6 HDI opouští 16 ventilovou techniku a vrací se na 8 ventilovou a také opouští Bosch a bude používat piezo Continental.
Že 2,0 HDI je předělán, a to důkladně, neteba hovořit... Tam kde bylo 100 kW, je nyní 120 kW... -
WinDiesel 09.11.09 14:34
ke: hlavně vedoucím vývoje je PSA, takže rozhoduje o použití a využití. Takže o něco lepší motor jde do PSA.
Stejný princip platí u Jaguáru (býval ve skupině PAG - Ford) (3,0 V6) - dohoda je taková že PSA mají 3,0 HDI s podstatně horšími parametry. -
"-- skrytý --" 09.11.09 14:23
« Re: New 2,2 Tdci
.. a mne ten motor od PSA :-)
Biturbo: kdyz jsem loni resil auto, mel jsem na vikend pujcenou 407 biturbo, dole cca stejne, ale nohore to tahlo dele a ochotneji se to vytacelo. Cenu udelali(rijen 2008) hluboko od 700 t., jenze pak prisla nabidka Mondea z Rakouska(kde si na rozdil od CZ Fordu tou dobou jiz lecos uvedomovali) za cenu lepsi Oktavky a bylo. Sebevrazedny(podle mne) protiutok od Peugetu nasledoval jiz ale po slozeni zalohy v A. Takze dnes nejake to turbo sem, turbo tam. Nastala doba, kdy prodejci radi prodaji i za tu carku. Ale uplne prvni auto u prodejce s inovovanym motorem take mit nemusim, jak jiz podotkl DIM. :-)
DIM: jake mas v 2009 teda radio Sony? Co teda vsechno "umi"? -
superkutil 09.11.09 13:49
« Re: New 2,2 Tdci
DIM: Tak to fakt nechápu. To nedělají u Forda věci systematicky? Mondeo MKII zhasínají světla při startování. Mondeo MKIV taky zhasínají světla při startování. Ale Mondeo MKIII světla při startování nezhasíná. 8-s
Já teda při přechodu z MKII na MKIII zjistil, že u MKIII vypustili dost dobrých věcí z MKII. A MKIV mě neoslovilo vůbec. To už není Mondeo. Ono vlastně poslední americký Ford Mondeo bylo MKII. Už MKIII bylo hodně něměcké a hlavně okopírované z VW (prý přetáhli konstruktéry a designéry). Z nových Fordů se mi líbí S-MAX a bral bych Maverick s TDCI.

Musí se ale člověk k tomu slušně chovat, spojku nenechávat prokluzovat. Také se musí počítat, že při jízdě brzda-plyn dochází k nadměrnému ohřívání motoru (voda a olej) a převodovky.