FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.11.09  10:47

« Re: Chip a spojka

Některé motory se čipují lépe jiné hůře. Třeba TDI i dCi se čipují dobře a nárůst je znát. U HDI a TDCI je to už horší a nárůst není takový. Zažil jsem čipování na hodně TDI a žádný z těch motorů neodešel. Po čipování auta lítala. Trochu ze zvýraznil jejich hluk. Taky jsem jezdil s jedním Megane 1.9 dCi čiplým ze 72kW na 96kW a ten byl brutální. Do poloviny plynu v pohodě, jako před čipem, ale při přišlápnutí hrabal i na 3ku. Nejzajímavější bylo čipování Fabie 1.9TDI 77kW, která měla už z výroby výkon 88kW a po čipu nějakých 125kW. A má najeto přes 100tis.km a bez problémů. :-)

Musí se ale člověk k tomu slušně chovat, spojku nenechávat prokluzovat. Také se musí počítat, že při jízdě brzda-plyn dochází k nadměrnému ohřívání motoru (voda a olej) a převodovky.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.11.09  09:58

« Re: Inovovaný 2,2 TDCi (HDi) 140 kW

Dobré ráno , Windiesele , tak a teď mi to, prosím, ještě jednou zrekapituluj : který motor je úplně nový a mám nebo nemám hliníkový blok, hlavu........ a nebo klikový hřídel ...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.09  06:52

« Chip a spojka

Chip: kvalitne udelanou upravu motor pri standartnim zachazeni pobere, slaby clanek je spojka, jiz pro seriovou porci Nm je na hrane. S tovarni spojkou mi po par desitek tisic km zacala pri prislapnuti na vyssi kvalt spojka klouzat jak ve 406 2,0 HDI 110, tak manzelce sveho casu i v 206 1,4 Hdi...... Takze jsem z cipovani jaksi vyrostl a pokud, tak bych pripadne dnes pockal az se odporouci seriova spojka, v ramci moznosti daneho typu sehnal "silnejsi" (treba u Oktavek tahle moznost je) a nechal to chipnout.

Ty auta jely ale rozhodne lepe, na brzde teda nebyly, spotreba +- zustala a zvlast ta 206 byla pak az neslusne vztekla a tociva. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.11.09  20:04

štíreček1: Ty úpravy čipováním ber s rezervou, většinou čipaři nedosahují uváděných hodnot. Mluvil jsem s pár lidma, co auto po čipu dali na brzdu a hodnoty byly nižší. Té životnosti bych se nebál, pokud bys to nehonil jak prase, tak bude v případě čiptuningu auto v pohodě. Ovšem powerbox i racingbox je prasárna, jedná se vlastně jen o oblbnutí ŘJ (box upravuje údaje od čidel).

S denním svícením jsem zatím v pauze, jsem rád že to tak hezky funguje a že to bylo tak jednoduché a funkční. Takže více neřeším. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 09.11.09  19:52

Ty jedna šestky jsou čím dál výkonnější, ta moje prý by se dala upravit jen zapojením powerboxu nebo racinboxu na nějakých 96kw a 310Nm, čipem ještě víc, je ale otázka, co na to životnost. Ono dnes se všude hledí na úspory materiálu při výrobě a nákladech na materiál a taky co nejlehčí hmotnost. Je fakt, že o motoru v maxovi ani nevím, focus mě tahal ze zatáčky neustále a těžký motor byl znát i na nerovnostech.

Kutile pak napiš, co Tě napadlo, já vyzkouším nějaký ten drátek ještě z pojistkovky v kabině ať netahám ampéry hned od motoru. Škoda, že nemám schéma toho zapojení...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.11.09  19:10

kutil: Max. výkon kolem 90 kW, dával to vedle na vláknu jeden znalý kolega - což je dnes prakticky norma:
    1,8 TDCi - 92 kW
    1,7 CDTi - 93 kW
    1,6 CRDi - přes 90 kW
    1,5 dCi - 81 kW (chystá se 1,6 dCi se 100 kW, má snad jezdit i v užitkových aplikacích, ale 1,5 dCi zůstane zachována)
    1,6 TDi - s 92 kW myslím vyrukují v Ženevě
    Objem 1,9 je mrtvola, v Renaultu bude nahrazen 1,6 dCi, takže žádné jedna-devítky nezbydou... Kus historie je pryč, časy se mění...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.11.09  18:12

No ono u toho dieselu je otázka, zda 16 ventilů je k něčemu. Já osobně měl benzíny 8 i 16 ventilů a rozdíl nebyl znát. Ale 8mi ventil byl VW a 16ti ventily byly Ford. Ale měl jsem 8mi ventil VW 1.3 55kW a teď mám ford 16ti ventil 1.25 55kW a ten VW táhnul mnohem lépe a spotřeba stejná. I otáčky maximálního výkonu byly stejné.

Tak k čemu 16 ventilů, navíc u turbo dieselu. Máš nějaké informace o tom novém 1.6TDCI?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.11.09  16:49

DIM: já jsem si to taky myslel... :no: Je to motor zcela nový !!! Shock !!!
    Ale ještě větší SHOCK !!! je že 1,6 HDI opouští 16 ventilovou techniku a vrací se na 8 ventilovou a také opouští Bosch a bude používat piezo Continental.
    Že 2,0 HDI je předělán, a to důkladně, neteba hovořit... Tam kde bylo 100 kW, je nyní 120 kW...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.09  15:38

Hlavu mas svoji. Blok neni hlava. Neres to, at to jezdi a hraje ;-)
    At muze Henry v klidu spat. Kdyby vedel, co stejne dneska resime za prkotiny...... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.11.09  15:32

WINDIESEL ale píše , že hliníkovou hlavu má mít ten nový model !!! :-) To aby se v tom sám Henry vyznal. JAKOU MÁM HLAVU ????? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.09  15:26

Dime, tu tam mas uz ted ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.11.09  15:20

Jo..... a hliníkovou hlavu .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.09  15:18

Turbo? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.11.09  15:14

Kdybych to věděl, tak bych si koupil ještě jedno !!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.09  14:58

Dime, Dime. A kdyby jsi to vedel? ;-)

Ten hlinik v te nove si nechaji ale zaplatit. Tak snad Ford v ramci uspor neubere zase turbo, to uz by byla atmosfera >:D >:D Ale nesmrtelna.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.11.09  14:52

WINDIESEL : Ten motor Euro IV ( současný 2,2 TDCi) je něco úplně jiného, než ten předchozí ?? Já bláhový jsem měl za to, že je to jenom vylepšená stará 2,2 se vstřiky BOSCH....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.11.09  14:34

ke: hlavně vedoucím vývoje je PSA, takže rozhoduje o použití a využití. Takže o něco lepší motor jde do PSA.
    Stejný princip platí u Jaguáru (býval ve skupině PAG - Ford) (3,0 V6) - dohoda je taková že PSA mají 3,0 HDI s podstatně horšími parametry.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.09  14:23

« Re: New 2,2 Tdci

.. a mne ten motor od PSA :-)

Biturbo: kdyz jsem loni resil auto, mel jsem na vikend pujcenou 407 biturbo, dole cca stejne, ale nohore to tahlo dele a ochotneji se to vytacelo. Cenu udelali(rijen 2008) hluboko od 700 t., jenze pak prisla nabidka Mondea z Rakouska(kde si na rozdil od CZ Fordu tou dobou jiz lecos uvedomovali) za cenu lepsi Oktavky a bylo. Sebevrazedny(podle mne) protiutok od Peugetu nasledoval jiz ale po slozeni zalohy v A. Takze dnes nejake to turbo sem, turbo tam. Nastala doba, kdy prodejci radi prodaji i za tu carku. Ale uplne prvni auto u prodejce s inovovanym motorem take mit nemusim, jak jiz podotkl DIM. :-)

DIM: jake mas v 2009 teda radio Sony? Co teda vsechno "umi"?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.11.09  13:56

Tak právě to, že to už vlastně není Mondeo, mě přesvědčilo k jeho koupi !!!!!!!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.11.09  13:49

DIM: Tak to fakt nechápu. To nedělají u Forda věci systematicky? Mondeo MKII zhasínají světla při startování. Mondeo MKIV taky zhasínají světla při startování. Ale Mondeo MKIII světla při startování nezhasíná. 8-s

Já teda při přechodu z MKII na MKIII zjistil, že u MKIII vypustili dost dobrých věcí z MKII. A MKIV mě neoslovilo vůbec. To už není Mondeo. Ono vlastně poslední americký Ford Mondeo bylo MKII. Už MKIII bylo hodně něměcké a hlavně okopírované z VW (prý přetáhli konstruktéry a designéry). Z nových Fordů se mi líbí S-MAX a bral bych Maverick s TDCI.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…