FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 20.11.09 10:48
« Re: Drnčení závěsu pásu
Bezpečnost je dobrá věc, ale vyšší posez není žádnou garancí vyší bezpečnosti. To je mýtus. Rozhodují deformační zóny a hmotnost. Výše posazené těžiště navíc hrozí vyšším rizikem převrácení...a že už jsem jich na boku nebo na střeše viděl, když je někdo při jízdě narazil z boku......
CJA : myslím , že máš problémy v CAN BUSU, všechny problémy o kterých mluvíš jsou čistě elektronické . Chtěj radikální záručníá řez : novou řídívćí jednotku, výměnu kabeláže.......možná software, ale tomu moc něvěřím.
Mně zatím funguje vše, jen ta hlučnější fáze při pouštění spojky mi pořád ještě trochu vadí..... -
superkutil 19.11.09 18:45
štíreček: S-MAX se mi taky moc líbí když jede kolem nebo když jedu za ním. Prostě boční a zadní pohlerd je božský a lidem z Fordu se povedl. Ale když v něm člověk sedí, tak už to není takové.
Ta Kuga se mi nelíbí, připomíná mi to nějaký hybrid. A je fakt hodně vzadu malá. Líbil by se mi Maverick s TDCI, ale to se nedělá. Jsem asi na ty krabicoidní typy. Navíc má Kuga oproti Foresteru o 100 litrů menší kufr při 5ti sedadlech a o 200 litrů při 2 sedadlech. To i Yeti je větší. Také zrychlení Kugy je menší. A v neposlední věci, nevím zda bych zvládl dalšího Forda. >:D
cja: Určitě i pneumatiky dělají své. Měl jsem na autě letní Pirelli P6000 sjeté tak na 6mm. Ale stačilo lehce přidat, ESP začalo blikat a konec. Do toho se celý předek vždy rozklepal a tak jsem to nechtěl mučit. Hlína ani bahno to nevyhráblo, klouzalo to jen na mokré trávě. 4x4 jsem měl Passata také na letních a s menším vzorkem a úplně v pohodě jezdil prudší svahy.
-
štíreček1 19.11.09 17:52
S-max je krásné auto! Když ho potkám, tak trochu se stydím :*) ale pro mě je už moc velké, nevyužil bych ho. Jezdím maximálně ve čtyřech nebo ve třech, většinou jen ve dvou a když něco velkého převážím, stejně jedu sám. Na tohle mi bohatě stačí céčko, není ještě tak těžké, spotřeba je dost dobrá a dynamika výborná. Stačilo by i kombi, ale dnes už bych asi do nízkého auta nešel. Vyšší auto má své výhody, dobře se do toho leze a je lepší rozhled. Náklaďák to sice není, ale výhled je o něco lepší než v kombi. Taky rychle topí, po dvou kilometrech už fouká teplý vzduch, asi to tam někde má to elektrické topení.
Kutil: jestli nepotřebuješ až tak velké auto, tak by Ti mohla stačit i ta kuga, mně osobně se velice líbí
[odkaz]
ale pro mě je čtyřkolka zbytečná, pokud to není sporťák >:D a dvoulitr většinou po městě je taky zbytečný, vyšší náklady na pneu, pojistka atd a vozit se v něčem jen kvůli tomu, že na to mám, tak to nepotřebuju. Někde jsem četl studie, že objemy motorů se budou snižovat, ale výkony zvyšovat, tedy vlastně kvalitnější využití paliva a tím i snížení emisí. Ono je to patrné už i teď, kamarád má hdi dvoulitr a výkon je úplně stejný jako dnes 1,6 plus větší využitelný rozsah otáček. -
cja 19.11.09 17:19
WIN : neznám hierarchii MB, a bral jsem to obecně, já jsem sice taky odpůrce (v rodině to mám) Land Cruiserů ve městě..., ale nakonec je to volba a svobodné rozhodnutí každého jedince a jeho kapsy, asi tak
já mám radši velké kombíky, SUV nevyužiji, max. jsemo choten uvažovat o 4x4 na platformě zvýšeného kombi, ale před 3 měsící jsem to řešil a teď mám na 5 let dořešeno.
Jinak Mondeo stále zlobí - teď přestal fungovat couvací asistent, do rádia mi mluví nezapnutá paní z navigace(nikoliv hlasové ovládání), a ještě pár drobností k tomu, straší mě slavný DPF filtr... Nové auto není ve všem výhra, alespoň v mém případě. -
WinDiesel 19.11.09 17:00
ke: pokud dobře vidím a čtu, tak to řešíš ty, já nic neřeším, GLK se mi líbí a žádnej zelenej mozek mi nebude přikazovat, jaké auto si mohu pořídit. Chtěl jsem GLK, líbí se mi, chtěl jsem automat - kdyby ho měl Ouback nebo CX7, už bych je měl. Chtěl jsem 4x4. Chtěl jsem 250 CDI, letos ještě není v nabídce. Za dobrou cenu mi nabídli 6válec. Jen blázen by odmítl 6válce, když mu ho cpou. Ročně najedu 50000 km, potřebuji větší bezpečné auto. Na nic si nehraju. Tak to nehroť. -
cja 19.11.09 15:59
Já nevím jak vy, ale já sice taky velký auto taky nepotřebuji, stačil by třeba Focus, ale opět mě o velkém autě utvrzuje bezpečnost, jednoznačně, je to sice argument, který je na úrovni diskuze o vyšším výkonu, ale mám větší šanci přežít...(při kolizi s menším autem). -
superkutil 19.11.09 15:49
Viděl jsem S-MAX jen 5 míst a posuvnou desku vzadu, ale u Galaxy byly ta zadní 2 místa v 7mi místném provedení byla divná, nezajížděla do podlahy, ale zůstávala vystouplá a nedokážu si představit, že by se na tom dalo spát.
Mě S-MAX odradilo zrychlením, potřeboval jsem auto živější jak Mondeo MKII 1.8 85kW a S-MAX 1.8TDCI 92kW mi připadalo hodně líné. Je pravda, že i S-MAX 2.0TDCI mi nepřipadal nějak zázračně živý. Až teprve Mondeo 2.2TDCI bylo tak nějak rozumné. S tím S-MAX 1.8TDCI jsem předjížděl kamión a dost jsem se orosil. Nechtělo to jet a podřazení bylo na nic.
Jezdím celkem piánko, ale pro předjetí chci mít rezervu výkonu a to mi S-MAX nenabídl. Jinak samozřejmě pro ježdění v koloně by stačil i slabší motor. Ale chtěl jsem i kouli pro přívěs a to by chtělo S-MAX 2.2TDCI.
Jsem rád, že jsem S-MAX nekoupil, ale měl jsem se vykašlat i na Mondeo a počkat ještě rok na Forester diesel. Už velké auto nepotřebuju. -
"-- skrytý --" 19.11.09 14:54
kutil: Zrychleni neresim. Jezdim tak jak predtim a dynamika mi nechybi. Abych citil nejaky handicap pri predjizdeni, tak bych musel predjizdet na krev a to ja prosim nemusim.
V petimistnem provedeni bych si S-maxe nekoupil uz jen kvuli tomu, ze po sklopeni sedacek ma petimistna verze schod jako prase a neda se tam spat.
Sedm lidi vozim tak jednou do mesice na 60km. Je to fajn, kdyz muze abstinovat jen jeden se sedmi :-) Vzadu se nesedi uplne spatne (rozhodne lip nez v Grand Scenicu) protoze prostredni radu si muzes odsunout dopredu dle potreby a mas tam i misto na nohy. Samozrejme, ze na puldenni jizdu to neni, ale hodi se to.
4x4 bych rozhodne vyuzil min casto (jestli vubec)
-
superkutil 19.11.09 14:03
A máš stejné zrychlení když máš stejnou spotřebu? Na zadní sedačce se blbě sedí 2ma lidem. Jak často jezdíš ve více jak 4 lidech? A jak často vozíš 7 lidí? Pokud vím, tak výška kufru u S-MAX je o 6cm vyšší jak u Mondea. To není až tak mnoho.
Pokud jsem mluvil o místě, měl jsem na mysli prostor v úrovni pasu a v prostoru nohou. Jinak je S-MAX koráb. Připomíná mi středovým panelem HUMER. ;-)
To vystupování ti závidím, jinak mi Mondeo vyhovuje, trápí mě spíš ta absence 4x4 a to platí pro všechny Fordy. Pamatuju dobu, kdy byl Esscort, Sierra, Mondeo i Galaxy 4x4. A 4x4 by slušelo i třeba Fusionu. -
"-- skrytý --" 19.11.09 12:38
Hm..Ja odvezu sedm lidi, sedmset kilo, zima mi neni, spotrebu mam jak u minuleho mondea, do kufru dam neslozeny kocarek a na zadni sedadlo se vejdou tri detske sedacky vedle sebe.
A kraasne se z toho vystupuje :-)
Takze pro nekoho to cenu ma.
BTW: vepredu je o 14cm sirsi jak MKII, mereno od okna k oknu. Nesedel jsi v C-maxu?
-
superkutil 19.11.09 12:11
:-) No jako zda má cenu mít tak vysoký a těžký vůz, s vyšší spotřebou a menším zrychlením, horším vytápěním, když bys mohl mít nižší a lehčí který odveze stejné množství lidí i nákladu. Když jsem seděl v S-MAX, tak mi prostor kolem řidiče připadal menší jak v Mondeu MKII. Navíc ty dvojité přední sloupky s tunelovým efektem. :-| -
superkutil 19.11.09 10:52
DIM: No třeba Subaru Forester je lehčí jak Mondeo, přitom sedíš výš, auto projede všude, lépe odolá při nehodě atd. Myslím, že SUV 4x4 je lepší jak S-MAX, protože u něj ty rozměry a hmotnost jsou diskutabilní. třeba kamarád má Grand Scenic a zjistili jsme, že má stejně velký, široký i vysoký kufr jak Laguna z roku 2000.
cja: No jo, ale já mám problém vyjet i po mokré trávě. A tam by byly řetězy dost drsné. To GLK se mi moc líbilo, ale cena je nad moje možnosti. To ho spíš koupím za 3 roky jako ojetinu.