FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 30.11.09  21:27

« Re: Turbokonference

teď jsem se taky dočetl, že to někteří navrtávají, ale tak drastické řešení je až to poslední, co bych realizoval, problém byl u prvních fordů s filtrem, nyní mají nový software a prý je problémům konec. Ono je to trochu závislé na stylu jízdy, takže se studeným motorem se musí trochu víc opatrně, víc se zanáší. Když jedu někde dál, tak nemám strach, že by se nevypálil, ono to je těžké jet podle předpisů v podstatě na volnoběh, takže mu šlapu na krk víc, ale plný plyn pořád nevím co to je >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 30.11.09  21:07

ono tam je jedno čidlo na vstupu druhé na výstupu a měl by se tam dát nějaký člen, který simuluje tlak na obouch koncích, ... neznám přesně , jak to tam je, ale takhle mi to vysvětloval technik ve Fordu, do ŘJ se musí měnit parametry, nebo ho nějak " ohloupit ", aby si myslela, že tam je a je funkční - dokonce ho prý někteří navrtávají ... , ale fakt o tom moc nevím, jenom to zmiňovali, tak vím, že to lze řešit
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 30.11.09  20:05

akorát mi nejde do hlavy, proč upravují řídící jednotku, přece když filtr nehlásí podtlak, tak by si měla myslet, že je vše ok.
    jinak známý si koupil focuse v německu ze cca 120tis km a ten už měl filtr vyměněný a vše kolem taky. Když se narazí na poctivý a servisovaný kousek, tak se to hodí.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 30.11.09  19:31

štíreček1: no sami technici ve Fordu mluvili o podobném řešení, nikdo kdo si koupí 5 leté auto tam asi nový filtr za asi 30t Kč dávat nebude, takže to "vykuchá" , no a emise s tím nemají nic společného, to by musela regenerace začít při měření emisí a to nejde už z principu. Sám jsem uvažoval, že to půjde z auta ven - pokud budou problémy a budu nucen jezdit na regeneraci v servise - ono totiž s tím je spojená výměna oleje a filtrů, a tu platím já - i když je auto v záruce ;-\ A vím o čem mluvím, jeden Mondeista s advokátní praxí jezdil co 8t km, takže :-)
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 30.11.09  18:42

Tady [odkaz] jsem se dočetl, že ucpaný filtr normálně vyčistí dočista načisto a na věčné časy:-) Připadá mi to dost drastické :-O Kdoví, co na to emise
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 30.11.09  18:33

Win: Já vím, že 1,6tdci ford je hdi psa, graf výkonu mám ve fotkách, porovnával jsem ho s focusem II s 1,8tdci pouze na dynamiku jízdy a zdálo se mi, že ten osmiventil jde hůř do otáček. Ta jednaosmička filtr ještě nemá.
    Já zatím o filtru nevím, teď jezdím jen město a zatím bez problémů, olej je taky tam, kde má být. Je ale fakt, že jednou za měsíc jedu delší trasu, takže na dalších cca plus mínus 1000km to stačí, v létě jezdím pořád někde...
    posílám mail a dík. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jurkoboss

jurkoboss 30.11.09  17:23

K tej regenerácií DPF:

Mne to prvý krát zasvietilo presne po najazdení 15 000 km, tak som bol s tým v servise.
    Na záruku mi spravili statickú regeneráciu filtra a nanovo nahrali celý software. Vraveli, že od výroby bol dosť citlivý na hodnoty a preto veľmi skoro vypisoval chyby s filtrom, Od vtedy mám s tým pokoj.

Raz začas to na nemeckej diaľnici nechám poriadne vyvenčiť, párkrát už som nechal pri dlhom klesaní zaradenú trojku, otáčky cca na 5000 ot/min., nech sa to tam pekne vypečie.
  • « 00 Reagovat !

foto jurkoboss

jurkoboss 30.11.09  17:18

Nazdar,

to je OK, normálne jazdi ďalej, tá ikonka po čase zase zhasne. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 30.11.09  12:24

No taky mi to připadá brzo....ale co, je to v záruce :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 30.11.09  11:31

... a není to brzo? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 30.11.09  09:47

To je všechno ještě v pohodě, ale mě se rozsvítila dole v liště žlutá ikona čerpacího stojanu.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 29.11.09  20:42

štíreček1: aha, jenže 1,6 TDCi Ford = 1,6 HDi PSA... :-) Rozdíly jsou 2 - jedni jsou naladěni ve vyšším výkonu na 109 koní a jedni na 110 koní a Ford NEPOUŽÍVÁ PŘÍDAVNÉ SPECIÁLNÍ ADITIVUM.
    Vlastně, NIKDO MIMO PSA speciální aditivum snižující zápalnou teplotu zachycených karbonových částeček nepoužívá...
    Pokud mi do SZ hodíš e-mail, budeš mít potřebný manuál popisující regenerační strategie, ty jsou v podstatě 3: 1 - se speciálním aditivem, 2 - bez speciálního aditiva s použitím dodatečných vstřiků paliva a 3 - bez speciálního aditiva s použitím dodatečných vstřiků paliva a s použitím speciálního extra vstřikovače paliva do výfukového traktu.
    Ve Tvém případě se varovná kontrolka rozsvítí pouze v případě, že jezdíš nevhodné trasy a systém nestíhá regenerovat. Nejlépe se regeneruje samozřejmě v ustáleném dálničním režimu.
    I proto PSA-FORD upouští vstřikování Bosch a přechází ke vstřikování Continental, za stejné prachy je k mání rychlejší piezo dávající lépe strukturované dodatečné vstřiky paliva.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 29.11.09  20:09

WinDiesel: já jsem porovnával 1,8tdci ford a 1,6tdci psa...
    V autě máš filtr na Eolys nebo už bez?
    V mém manuálu je jen psané, že když začne svítit kontrolka, mám hned přijet do servisu 8-s >:-[] >:-[]
    Ty regenerační strategie bych si rád přečetl, máš nějaký odkaz?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 29.11.09  19:49

štíreček1: ale Euro 5 1,6 HDI je taky 8 ventil!!! A oba dva motory mají vstřikování od Continentalu.... Tak nevím... 82 kW od PSA nebo 85 kW od Fordu (tam se o Euro 5 zatím nemluví...)?
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 29.11.09  14:49

Kutil: já vím, že někteří kluci z fóra si měnili své jedna šestky za silnější jedna osmičky, ale ve výsledku rozdíl v dynamice nebyl žádný nebo malý, jak to pocitově popisovali. Ten výkon "navíc" pohltí použité těžší převody. Když jsem si vybíral focuse, tak jsem chtěl model II 1,8tdci 85kw, každý psal, jaké je to letadlo, ale ve výsledku jsem byl rozhodnutý, že si nechám své tddi 66kw, které bylo odspodu podstaně živější a v obci se dalo jezdit na pětku. Silnější motor měl v nízkých otáčkách problémy. Slabší auto bylo o dost živější než to výkonnější, na pětku už se dalo jezdit od padesátky, někdy jsem si připadal, že mám automat :-) Navíc ta silnější verze měla velkou díru mezi jedničkou a dvojkou, už jsem to popisoval v recenzi, navíc výhled jako z tanku. Takže jen o objemu to nemusí být, záleží co tam vrazí za převodovku. S c maxem taky musím víc řadit, ale do otáček jde o dost líp než fordí osmiventilmotor. Nákupu c maxe jsem se bránil, ale nyní už bych do nízkého auta nešel a motor už jen commonrail od psa!!!
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 29.11.09  08:53

štíreček1: Kamarád koupil Focus kombi 1.6 benzín a opět jsem si potvrdil,že dokud nebudou benzíny v turbu, tak vítězí TDCI. Ten benzín je vlažný. Chci si někde půjšit Fiestu 2.0 benzín Focus 2.5T, abych zjistil, zda je to jen o objemu. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 28.11.09  23:15

« Kulometný zvuk :-)

Spousta lidí si kupuje benzín pro jeho zvuk, protože nesnáší chrochtání nafty, ale vzápětí si vylepšují zvuk různými sportovními filtry nebo výfuky. Na kratší trase je to radost poslouchat, ale delší trasu raděj vlakem:-)
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 28.11.09  23:03

« Re: Propadání motoru

Dnes už ty filtry má většina vozů, mám taky euro IV, pětka by měla být v dohledné době. Na spotřebě to nepoznám, většinou kolísá podle toho, jak na to šlapu, ale dá se jezdit dost rozumně. Samozřejmě je to překážka ve výfuku, takže spotřeba bude o něco vyšší. Manuál žádný nemám, údajně by měl žít nějakých 120tisíc km, u mě nějakých 5-6let, přídavné aditivum údajně 60tis km...??? Snad s tím nebudou problémy...ale má to své výhody, šlápneš na plyn a vzadu nikdo nechápe, protože z výfuku nejde žádný černý dým >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 28.11.09  20:56

štíreček: spoustě lidí naopak kulometný zvuk TDDI a TDCI za studena (potažmo TDI, samozřejmě) vyhovoval, mělo to něco do sebe, byl to takový pocit síly, který zněl z toho motoru... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 28.11.09  20:53

štíreček: díky, bohužel mám Euro 4 a to znamená o něco horší spalování a o něco více zachycených částic, tedy o něco vyšší spotřebu paliva pro regeneraci a o něco více zatížený filtr pevných částic a o něco kratší životnost tohoto filtru... :-| Ovšem při mém nájezdu 40-50 tisíc ročně to znamená kvalitnější regeneraci (a že je to věda, mám manuál k DPF Mazdy CX7 a Toyoty D4-D a je to maso, ty regenerační strategie...)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…