FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
štíreček1 09.12.09 20:00
« Re: SPDS
Moik: Mlhovky mám taky na způsob alá kutil a policajti už mně dvakrát viděli, nezastavili a potřetí zastavili a bylo to za dvěstě, ale ne za mlhovky, nýbrž pás. Takže zatím je to v pohodě, oktávka má taky denní svícení v mlhovkách, ale má to řešené přes dvě paraboly. O žárovkách do mlhovek jsem uvažoval o těchto
[odkaz]
ale ta cena....
Jinak teď mi odešla potkávačka H7 a našel jsem nějaké modré
[odkaz]
ale prý svítí bíle. Je to vůbec homologované? -
cja 09.12.09 19:22
Pánové vy máte čas za jízdy koukat na TV, vás vozí řidič?. TV by mě zajímala v zácpě(nebo když mám ...), ale za jízdy??? A neřešte drobnosti - vestavná navi má své kouzlo - kdyby uměla ještě navíc česky , tak by byla dokonalá. To, že si doma udělám itinerář a aktualizace... u přenosných - měl jsem přenosnou a vestavba je zkrátka lepší(bohužel dražší) volba.
A řešit cenu halogenu v kontru k ceně výbojky - při ceně auta a celkové svítivosti výbojek - není to nesmysl? Na Mondeu 2005 Tit X najeto 150t a svítí jak nové, nevidím důvod tam něco bastlit.
Teď na novém Mondeu, bixenon a opět není důvod něco dávat, věřím, že to bude svítit stejně dlouho a snižování svítivosti výbojky si myslím bude velmi malé - osobní zkušenost. Spíš si člověk zvykne a pak se mu zdá, že to nesvítí.
Moik: na nula mám denní svícení, kdy jsou podsvíceny jenom některé prvky, potom parkovačky, potom svícení, kdy lze pustit dálková světla a podsvíceno vše - lze regulovat intenzitu, a poslední poloha AUTO - svítí dle světelných podmínek - nepoužívám. Máš xenony nebo natáčecí adaptivní světla? -
superkutil 09.12.09 14:31
Moik: Já jenom přišel na geniální jednoduché řešení, kdy jsem na spínač světel připojil jedno relé a s jeho pomocí používám mlhovky jako SPDS i jako mlhovky. Policajtům jsem vysvětlil, že jde o homologovanou verzi mlhovek kombinovaných se SPDS. Oni jen zkontrolovali, že se rozsvěcí společně se zapnutím zapalování a nesvítí nic jiného a byli spokojení. Mají to tak nové Oktávky. Ale na STK to asi raději odpojím. ;-)
Pořád lepší měnit halogenky než xenony. Přepínač mám na poloze "auto" a funguje to skvěle. -
Moik 09.12.09 13:20
« SPDS
Mám na Mondeu 08 aktivované ty SPDS, ale funguje to opravdu divně, vlastně pořád svítí, když mám světla na 0, tak si je musím zapínat, když se setmí a když na auto, tak zase svítí pořád i palubka jakoby byla noc.
Kutile: ty máš na Mondeu mlhovky coby SPDS? A svítí ti tam ty žárovky mlhovek nebo nějaké přidané? A co policajti, nějaká zkušenosti? -
Moik 08.12.09 19:40
« Re: Autonavigace
Dime, za 7000Kč si dneska pořídíš značkový notebook 10" který je rozhodně lépe provedený, než toto. A značky těch rádií jsou jen samolepky, to je asi jasné, typů bude jen pár. Proto navrhuju počkat, až to bude stát pod 5000, bude to cena k uvažování...
edit: to rádio Sony bych od tebe zvažoval :-) -
DIM 08.12.09 14:02
[odkaz]
Ten EONON na mě působí lépe.....ale neviděl jsem ani jeden. Spíše mě zarazilo, že tam už předem v návštěvní knize varují před tím, že rádio není tady to hlavní a že tedy nehraje nic moc a že je potřeba mít alespoň aktivní anténu atd. Taky že za rychlosti větší než 20 km/h už není TV použitelná, pokud si člověk nepořídí nějaký duální systém antén..... Tak pokud je to univerzální upozornění pro všechny, tak jsem zase trochu polevil :-) -
Moik 08.12.09 13:18
www.auknet.cz
Je to možno vidět v Budějicích, tady jsem vybíral já.
Nekoupil jsem to havně proto, že TV, kameru a DVD nepotřebuju, nebylo to hezky provedený - jako grafika a UI celkově a hlavně proto, že IMO neumí na convers+ kreslit křižovatky, což po zkušenosti na minulém autě považuju za největší výhodu vestavěných navigací.
Na youtube se dá zahlídnout, že to umí psát na convers+ názvy rádiových stanic, aspoň, ale asi jen některé modely. -
superkutil 07.12.09 11:08
impaler: Hm, myslím, že u TomTom je vidět ten náskok ve vývoji. Garmin má sice výhodu, že má celoživotní záruku, turistickou TOPO mapu, výborné HW provedení a bohaté grafické provedení, ale TomTom nemá HW také špatný a hlavně je uživatelsky mnohem lépe provedený. Navíc má MapShare, IQ routes, pravidelné aktualizace 4x ročně (ty jsou ale placené 9,95 €/čtvrtletí. Ale vše je dostupné na hlavní obrazovce, není třeba nikam klikat.