superkutil 16.12.09 13:01
« Re: Výběr auta
štíreček1: Na Kugu jsem koukal a svezl se. Podvozek dobrý, motor celkem taky, ale kufr malý a interiér mě neoslovil. A říkám si, že by člověk měl vyzkoušet i něco jiného. A s Foresterem jsem jezdil s 2.0T a s 2.5 (obě v benzínu) a není co mu vytknout. A když slyším chválu na 2.0D, tak mě láká ještě víc. Otázkou je jen cena a náklady na servis. -
cja 16.12.09 11:36
« Re: SPDS
Pánové pořád je to Ford, se svými plusy i minusy, když si koupím Premii, tak držim ... a krok , protoře jsem si koupil echt auto. Některé věci mi taky vadí, ale jaksi jsem se ,pokud to funguje, s tím naučil žít.
Včera , musím se pochlubit, s automatem při dodržování zákonných limitů +10%, spotřeba 6,5 l/100 což se mi ještě nestalo. A to pneu 235/17. Tak si tak říkám, jestli pořád někam nespěchám ....
Svítím jenom na poloze 0, a pouze pokud potřebuji přepínat dálkové( za tmy) tak použiji polohu " potkávacích světel", ale tenhle úkon mě nebolí. Palubka při "0" podsvíceny základní ovladače, nevidím důvod proč se tím zabývat. Světelné čidlo je asi zbytečné.
Jinak až na pár much celkem spokojenost, až ty masařky vychytám, tak si myslím, že bude OK celé auto, co bych taky chtěl při 10t km a 5 závadách řešených reklamací... :-) -
DIM 16.12.09 09:45
« Re: SPDS
Jo, a stěrače i když jsou v poloze dešťového senzoru, tak při opakovaném startu už jedno setření neudělají jako kdysi. Opravdu si počkají až na déšť. Naopak zadní stěrač se mi pohne o asi centimetr, když zařadím zpátečku a zůstane tak. Pokud mám stěrače na automatiku. Vypadá to potom , jako když kousíček nedojede a není potom na tom zvlnění vyhřívače zadního skla. -
DIM 16.12.09 09:41
« Re: SPDS
Naprosto souhlasím s tím, že mám zbytečné čidlo intenzity světla, protože ani v jednom režimu vlastně nefunguje. Přitom se jasně nabízí ta možnost mít na v poloze auto , přes den by svítila jenom světla ( nebo SPDS ) a když by se setmělo, tak by se přidala i tlačítka na přístrojovce a stlumil by se Convers . To by ale nemusel být tak velký problém to přepojit, ne ? Zaútočíme na servisy, že to chceme ? Kdo někoho přemluví jako první, získává ode mě jedno malé plus. -
"-- skrytý --" 16.12.09 07:08
« Re: SPDS
Moik: presne tak, svetla prepinam mezi "0" a "auto", parkovacky nekdy na prejezdu. Moc vychytany to neni. Convers stale na minimum a modry, jinak se to neda.
Sterace to same, prijedes na "auto" za deste, zapomenes to prepnout a prvni co po nastartovani je, ze ti prejedou sterace treba jiz po davno suchem, zaprasenem predni sklo....... :no: Anebo vyrazis za deste, dojedes nekam za sucha a pri couvani ti sterac krasne prejede zadelane zadni okno - combi :no:
U P407 se nastavena fce "autosterace" aktivovala po opetovne jizde az kdyz jsi sahnul na packu steracu. A diky svetelnemu cidlu si auto svetla prepinalo zcela automaticky i v kombinaci se SPDS.
New Mondeo je dobre, je tam ale par vetsich ci mensich ALE. Poskladat auto z 5-7 jinych. ;-) -
Moik 15.12.09 20:51
« SPDS
Mám normální halogenová světla.
0 - svítí jen přední a zadní světla, palubka ne a podsvícení rádia a convers+ v režimu "zhasnutá světla"
parkovačky = parkovačky
potkávačky = potkávačky
auto - svítí vše, jakoby byla tma.
Takže mám 2 možnosti:
Nechat vypínač v poloze 0 a cestou do práce být ok, cstou z práce (nebo v tunelu) přepínat na polohu potkávačky, aby mi svítily budíky NEBO nechat vypínač na AUTO a cestou do práce vytáhnout jas, abych viděl na budíky a cestou z práce je zase ztlumovat, aby convers neoslňoval a k tomu jezdit s rozsvíceným vším, jako v noci.
Vzhledem k tomu, že od auta čekám, že mě nebude obtěžovat, mi tahle maličkost vadí. Focus II měl SPDS tak, že v poloze auto ve dne svítily jen přední světla (na 80%) a když se setmělo (nebo v tunelu), seplo komplet osvětlení včetně palubky = světla mě 2 krásný roky nezajímaly.
A další mínus Mondea - setře mi na automatické stěrače, když je zasněžené/ zamrzlé okno a nastartuju = stěrače do polohy nula a když začne pršet, tak do polohy auto, po příjezdu opět poloha 0. To samé i kvůli zadnímu stěrači.
Je to super auto, ale jak pozoruju seznam +- od starého Mondea je povážlivě vyrovnaný. -
štíreček1 15.12.09 17:22
« Re: SPDS
Forester nemusí být špatné auto, doufám, že budeš postupně dávat vědět, jak to jezdí. Mně osobně se ale víc tvarem líbí ta kuga, jenže s malým kufrem není praktická, takže někdy je celkem problém najít kompromis. Taky jsem se nemohl rozhodmout mezi kombi a mpv skrz kufr, ale na to co vozím, jsem zjistil, že ten vyšší je lepší, dobře se nakládá a manipuluje a těžší věci se lépe vytahují, protože člověk není tak předkloněný. Spousta výhod se dá bohužel zjistit až v praxi, takže nízké autu už bych nejspíš nebral. Jinak smolař taky občas jsem, ale minulý focus mi dělal jen radost, doufám, že jsem si to štěstí nevybral všechno dopředu a něco mi zbylo i pro maxe :-O -
superkutil 15.12.09 14:47
cja: Film jsem viděl, patří mezi mé oblíbené. >:D
Ale jinak se i na mě občas štěstí usměje. Udělal jsem dobrou zkušenost, když mi něco nevyhovuje, tak než bych řešil problémy, tak to prodám. Mám ale čím dál větší problém se rozhodnout, co koupit, protože mám strach, že to bude zase zlobit.
Je to nejlepší řešení. Tak Všem krásné vánoce a hlavně klid ve stresovém konci roku. :-) -
superkutil 15.12.09 11:59
« Re: SPDS
štíreček1: Doufám, že budu mít při výběru šťastnější ruku, ale já jsem dost smolař a cokoliv vyberu, to má většinou problémy. I když si vyberu pokladnu v obchodě, tak třeba musí pokladní na záchod nebo přestane jít pokladna nebo zákazník přede mnou nemůže najít kartu nebo má zboží které není v systému. A tak je to se vším. :-O
Forestera chci pro to, že mám rád vyšší posez a tak chci konečně něco vyššího. Jo a taky jezdím v terénu a tam jsem minulou 4x4 posadil na břicho, tak chci větší světlost. -
štíreček1 14.12.09 21:07
« Re: SPDS
VIF jsem občas přidával do starého escorta, ale nějaký kladný vliv jsem nikdy nepoznal. Chytal i při mínus třiceti i bez aditiva, sice ne na poprvní, ale jel. Zvuk otřesný, dozadu nebylo vidět, ale při takových mrazech jsem byl na silnici stejně sám. Naftu jsem bral jen čsad a tam na to byly dobře připravení, možná jiná nafta by nejela. Focus nevěděl, co to vif je, ale do maxe dávám hned od začátku letní zimní....hlavně kvůli mazivost.
Kutil: gratuluju k výběru!! ale osobně kdybych si měl vybrat čtyřkolku od subaru, tak jedině imprezu. Hlavně šťastnou ruku, ať zase při tvé smůle nenatrefíš na špatný kousek. -
superkutil 14.12.09 18:06
« Re: SPDS
Nojo, jenže ono to bez VIF ani nechtělo běžet. Sice to naskočilo, ale po chvilce škytání mezi životem a smrtí to zdechlo. Na podruhé či na potřetí to naskočilo. Prostě nějak od auta za takové peníze asi očekávám víc než je mi schopné nabídnout. >:D
Ne, ne, to bych Mondeu křivdil, je to dobré auto a zatím vždy dojelo. :yes: -
DIM 14.12.09 13:50
« Re: SPDS
No, já jenom vím, že když jsem nechal stát auto třeby týden ve Francii na lyžích, kde bylo pořád hodně mrazivo, tak byl start doprovázen bílým krémově hustým až smetanovým dýmem po několik sekund, až jsem se před lidma na parkovišti hodně styděl , jako že jim tam nějakej českej póvl kazí vzduch, beztak si mysleli, že jako správný postkomunista tam liju vyjetý olej smíchaný s granulovanou siláží. A samozřejmě to vynechávalo, jak říká Kutil. V mnohém menší míře ale svým způsobem podobně se to chovalo obecně při studenějším počasí a nebo po stání delším než dva dny. A samozřejmě taky zvukový efekt a lá plechovka se šrouby je mi dobře znám, ale ten se vždy ztatil hned po té, co tlak oleje dostihl ložisky v kladkách, takže víceméně okamžitě. -
superkutil 14.12.09 13:26
« Re: SPDS
DIM, WinDiesel: Nejde o to, že je motor za studena hlučný, nebo že by vibroval. Jde o to, že po startu chvíli některé válce vynechávají. S VIF se to uklidní do 5sec, ale bez VIF je to třeba 20sec a bíle kouří. Zažil jsem něco podobného jen u hodně vylágrovaného Peugeota.
A pokud jde o Forester, tak už to s jistotou bude moje další auto. ;-) Líbilo by se mi i to GLK, ale ta cena je moc.

ako tu tak čítam tie vaše problémy so svetlami, tak som rád, že tam nemám aktivované denné svietenie.
Nasadnem do auta, sám si zapnem svetlá a viem na čom som. Svietia svetlá, svieti podsvietenie tlačítok, nič ma netrápi.
Polohu AUTO môžem mať tak v Nemecku, kde nie je povinné denné svietenie, inak mám stále zapnuté stretávacie svetlá.
Keď sa pozabudnem, a nechám AUTO stierače, tak sa mi tiež nasucho prejdú po okne, keď na druhý deň zapnem zapaľovanie.
Ale už podvedome ich vypínam a kontrolujem vždy keď vypínam motor.