FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 22.12.09 08:10
« Re: Key free
Ke: teď jsem viděl kontrolku poprvé, ale bylo to po cyklu nez. topení a asi půl hodiny nato jsem vyjížděl, bylo -12°C, takže mám ji tam také, ale po lyžování, po 6 hodinách -11°C a už nežhavil ... takže vše při starém - benzín-ten leju do el. centrály, ale do motoru? :-)
Ještě k naftě - kolega teď nabral Vervu a auto přes noc venku a zamrzl - výměna filtru, odtah, auto Oct.I, nádrž bral plnou(potom vyjel půlku a odstavil na noc auto). Já dával teď i do Vervy VIF - WinDiesel mě nepochválí, ale žádný dým, starty v poho.
Jurkoboss: děkuji, už to zase je funkční - jen jsem vyslovil slovo servis a už zase funguje, tyhle nahodilé chyby mě začínají trochu zlobit, budu taky obcházet a kontrolovat asi vše
Navíc včera jízda s dětmi do Orlických hor, ráno o 6h výjezd - silnice jen plužené,případně ve vyšších polohách pod 5 cm vrstvou sněhu, 235/17" a vyjel jsem všude, bezpečné předjíždění,rozjezdy, brzdy, fungovalo to bez problémů - žádná jízda na hraně. Zatím na širších pneu neshledávám problémy, uvidíme při jiných podmínkách okolo 0°C - tam se projeví...
Kutil: mrkni, prosím tě, na SZ -
WinDiesel 21.12.09 14:35
« Re: START
DIM: pokud myslíš tu Corollu Verso, tak tam jsou 2 verze 2,0 D4-D, 81 kW a 92 kW, 2,2 litr se dělá ve 100 kW, 110 kW a 130 kW. Označení motoru by mělo být 1AD-FTV, ale 81/92 kW by u nás snad neměla být ani k dostání... Byly různé dovozy hlavně z Rakouska, tam se dá koupit i RAV4 s 81 kW... -
superkutil 21.12.09 12:59
Tak start při -15°C s naftou od Shell při prvním natočení škubání a škytání a zdechnutí. Druhé natočení už lepší, škytání a škubání se opakovalo, ale motor vydržel. Ale Shell byla česká. O víkendu jsem tankoval OMW v Německu a nesrovnatelně lepší, motor tišší, lepší záběr.
Hele, oni v Německu nesmí solit? Jel jsem v neděli z Alp a v Rakousku silnice perfektní, ale v Německu jen plužené, ve městech ani to, neposypané. Na dálnici jsem jel hodinu za pluhem "čtyřicítkou". Po přejetí hranic dálnice posolené, perfektní stav proti Německu. -
-
WinDiesel 21.12.09 11:10
DIM: něčím podobným si asi prošel každý... Mercedes penalizoval Bosch částkou 200 mil € za zastavení linky - tehdy se jednalo o nějaké blbé těsněníčko... Tady ale není problém na straně Densa - u nás u firmy stojí jedna Toyotka Avensis, svého času vyráběla kulometné zvuky - jedná se o problém s individualitou vstřikovače která se výrazně mění v průběhu jeho životnosti - a toto je třeba důkladně načítat a podle toho "zpomalené", někdy ale také "zrychlené" vstřikovače ovládat. Pokud tu takový algorytmus chybí, musí nutně nastat problém - a ten se asi projeví klepáním a vývinem kouře... Vyřešt to půjde dvojím způsobem - změnou konstrukce vstřikovačů - PŘÍLIŠ DRAHÉ, změnou algorytmu ECU - NEMOŽNÉ, ECU na to není stavěna... Tak nevím, vypadá to na možnost č. 1.
Tato generace motorů byla upradována v 01-2009 a u motorů 2,0 a 2,2 bylo nasazeno piezo... Pevně věřím tomu, že ECU bude mít lepší algorytmus kalkulace opotřebení vstřikovačů. Podle prvních zpráv od známého z Toyoty jsou reklamace 0, takže se asi opravdu poučili. :yes: -
DIM 21.12.09 10:42
Mě trochu překvapuje, že FORD už si tím prošel před pěti lety, a TOYOTA vstupuje do stejné řeky až teď ??
Mimochodem, žhavení nejenom že rozsvítí kontrolku dole na obrazovce ale pokud to trvá déle - což teď bylo po ránu vždy - tak to dokonce napíše velkou hlášku ENGINE PREHEATING. Jo jo, kdybych se na tu televizi díval, nemusel jsem při startu škytat. Teď už si počkám a pak jedu . Škoda že už ty mrazy končí :-) -
WinDiesel 20.12.09 22:41
Máš pravdu, nakonec očůráme sami sebe... a po záruce se s Tebou nikdo bavit nebude... a může to být vcelku drahé... podobně jako když někdo ignoruje zvýšené opotřebení turba, spojky a dvouhmoťáku při načipování motoru na vyšší výkon a krouťák... Ano, přesně, my Češi přece očůráme vždycky všechno. Ale taky sem tam narazíme protože očůrat se prostě všechno nedá. -
"-- skrytý --" 20.12.09 21:30
No jo mi ocčůráváme sami sebe ,jak sme chytrý na to Japonci nemaj :yes: Co sem napsal tak to je prohlášení TAD Praha servis Denso bylo to v Autodieslu tak nevim kde je pravda?Uživateli to může být jedno hlavně,že to opraví v záruce.Tankovací návyky by to chtělo trošku pozměnit u CR to je pravda. -
WinDiesel 20.12.09 19:24
Omyl: chtělo to lepší systém načítání opotřebení vstřikovačů, vstřikovačům jako takovým nic není, pouze ECU není schopna je v dostatečných tolerancích regulovat. To je to co bylo podceněno, a samozřejmě jedna věc je kvalita nafty na výstupu z výrobní linky a další, úplně jiná věc je kvalita nafty různě možně v ČR a v dalších zemích střední a východní Evropy.
Řekněte Japoncům, na co všechno se mají připravit a ONI SE NA TO POCTIVĚ PŘIPRAVÍ. Bordel, který je v ČR, na to se tedy připravit nemůže nikdo a jen naivní nebo zcela neinformovaný člověk si může myslet, že nafta je v ČR pořádku a že výrobce motoru/vstřikování - je povinen se připravit na ty šílené excesy, které se tu dějí.
A ČOI - ta umí jen tajit a ZÁSADNĚ SLEDUJE jen pro stát důležité parametry, které ukazují na přípaqdné neplacení daní. -
"-- skrytý --" 20.12.09 16:26
Já si myslím ,že Denso udělalo někde chybičku a ty vstřiky nic nevydrží ano nejjednodušší je svést to na naftu či meřo.Toyota a Denso to,ale vědí a mění to. Vstřikovače se přidírají dostavují se pomalé a nepřesné reakce vstřikovače doprovází klepání ,kouřivost nestabilní volnoběh.Denso patří k nejdražímu CR toto se děje u motorů D4D nevím ,jak u 3,0D.Výrobce udajně podcenil kvalitu nafty v tomto regionu a pracuje na odolnějších materiálech .Tomu taky nerozumim diť platí stejný předpis snad všude v Evropě EN 590 na na naftu výmluva???