FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
Moik 08.01.10 22:46
« Re: Mondeo a sníh ?!
Dnes jsem musel jet ráno Jihlava-Kolín a odpoledne zpět. Vyrazil jsem Mondeem, ale hned na druhým kruháči jsemto otočil a doklouzal se domů pro Forestera, tím jsem pak zvládl cestu tam i zpět bez jedniného zaváhání - a že jsem jich pár kolem silnice viděl.. Taková je moje zkušenost s 1,5t těžkým autem na 215/55/16. -
WinDiesel 08.01.10 22:30
kastv9: zíral jsem, jak si to dnes mazali taxikáři a zadokolkáři - ti si pěkně rozbijou hubu. A ještě jsem zapomněl na Passatisty - ti mají ryché ježdění v popisu práce. Jinak mi GLK poskytuje výborné služby, veliká spokojenost. Dnes jsem se pokoušel trochu podriftovat ale urvat kombinaci 4x4/ESP/ABS není jednoduché. Vypnul jsem ESP a potom se to dalo ale zase se to hrozně rychle chytalo. -
kastv9 08.01.10 20:22
To štíreček: jel jsi vůbec někdy čtyřkolkou? Vyměnil jsem mondeo za Ravku, na sněhu je rozdíl obrovský. Jinak mondeo nebylo vůbec špatný. Jsem z Vysočiny, teď jsem přijel domů, silničáři to celkem zvládají v pohodě, to se ale bohužel nedá říci o některých řidičích. -
štíreček1 08.01.10 17:59
Zdar chlapi, jak se máte v novém roce? Taky je u vás kalamita? U nás hrůza, kolaps, silničáře jsem ještě neviděl, pravděpodobně nemají na naftu nebo sůl. ESP naštěstí funguje, skoro jako čtyřkolka >:D Akorát mám nízké auto, do toho sněhu by se hodilo vyšší. Zdravím všechny ;-) -
WinDiesel 08.01.10 16:30
DIM: jo jo, navlevo už jsem si zvykl. Jednou jsem si půjčil Vauxhal Astra s mrtvolnou 1,8 benzín s jejich řízením a to jsem tedy trpěl.
Radši svoje auto s našim řízením.
Na ten diamant budume potřebovat víc tlaku, 2000 bar nestačí... >:D
No jo, DIAMAND... Vždyť Volkswagenu tam říkají Volkswagon !!!!!! >:D -
-
cja 08.01.10 12:02
To by byl technický diamant - a ten takových cen nedosahuje - možná bychom se pak dočkali členění ma diamanty mini, kompakt, střední, vyššší, SUV, MPV, SAV, Hybrid(tam by nevím co vznikalo - asi diamantová voda)..., takže bych se asi poklesu cen na diamantové burze neobával.
A DIMe - doleva ne , ani v Británii ... :yes: -
DIM 08.01.10 11:11
No jo , do Anglie by to mělo táhnout doleva !! mimochodem pustí tě v Anglii s gazíkem do center měst ?? :-)
Uhlík a diamant má k sobě blízko jako zlato s olovem :-) Ale není to krásná vize , že bychom posunuli filtrování nejen na přeměnu škodlivin na neškodliviny, ale ještě bychom občas z výfuku vysypali nějaký ten diamant, magistře Kelly ? .....Ale to by při současném množství aut ztratil na ceně .
Wine : ten tester se jmenuje fakt DiamanD ? -
WinDiesel 08.01.10 09:15
woody-alien: tento názor sdílim. Ostře řezané rysy... To mne oslovilo. 4x4 již jsem vyzkoušel a padá sníh, budu blbnout. Ale chybička se vloudila, musím do servisu. Dostal jsem jen jeden "klíč" a táhne to doprava, mám jet do Anglie tak se s tím musí něco udělat. -
WinDiesel 08.01.10 08:58
cja: uhlík a diamant, jediné 2 formy uhlíku (pro Kutila) CO2 není uhlík.
Jóóó chemie, to je mazlíček. A ty procesy v SCR a deNOx filtrech jsou fascinující. A když tomu jeden trochu rozumí... :-)
Mimochodem, diesel diagnostika Delphi nese název Diamand... Je to všechno jen náhoda??? -
WinDiesel 08.01.10 08:50
Kutil: když nemáš SCR nebo deNOx, jsi v troubě a dosáhneš maximálně na Euro 5. Teď se všichni připravují na Euro 6, ale týká se to jen velkých aut. Např. CX7 už to má pořešené, Toyota s D-CAT to má pořešené již 7 let !!!!!!!!!
Mercedes a Audi to taky mají pořešené, zatím u těch nějvětších oblud (Audi) jako je Q7.