FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 23.02.07 10:30
« Re: Re: Zapomněl jsem zmínit ...
martin.z: máš MKIV. MK I a II jsou kulatá Mondea do roku 2000. MKIII je první velké hranaté od roku 2000 bez chromu, MKIV úpravy od podzimu 2003 (chrom), MKV poslední úpravy (poznají se snad na světlech a už nemá gumové brzdy). -
"-- skrytý --" 23.02.07 09:12
« Re: Zapomněl jsem zmínit ...
Petr T:
něco na to je, já mám takovou firemní normu 5 nádrží/5 000km za měsíc/60 000 za rok.
Ještě se mi nestalo, že by to den stálo(v servisu)-zima léto víkendy.Firemní kára musí jezdit.(min 50km denně)
Jaká bude asi časová náročnost repase?
např.Hale Praha 7
Jsem v Praze každý týden, ale nepředpokládám že to za den zvládnou.
Do Ol. Pendolinem? :roll:
Už aby to bylo.
PS: Ta nafta v ESP je ještě horší než u nás a v P nemám ani odvahu tankovat. Kupuju tam tu nejdražší co maj 1,1 EUR a stejně to hulí jako prase. Německo balzám na duši. -
lordmystic 23.02.07 09:06
« Re: Re: ŘJ, C2I, zapisování charakteristiky vstřikovačů
Tak to je výborná informace že servisu Ford při opravě/výměně vstřikovačů je jedno jaký software mám v ŘJ nahrán. Jakmile se začne s opravou v průběhu toho března tak tam jedu s mojim vadnym vstřikem. Myslíte že se vyplatí si nechat nahrát poslední software do ŘJ když už tam budu a jestli se to dělá? Slyšel jsem že je to lepší, také mi špatně ukazuje počítač spotřebu... A co to může stát? -
Jozef0351 23.02.07 09:00
« Re: Provozní náklady
Benzínové motory jdou po 300000 na generálku, u dieselových motorů jen vstřiky.
Myslím že je to jasné. Firmu by spíše položily náklady na benzín za 1,6. A tam se o jízdním komfortu a pružném zrychlení sotva dá mluvit.
A potom si sa zobudil ... >:D
Na Carisme 1,6 benzíne som najazdil vyše 300 tis. km a jediné čo som menil bol výfuk. Auto jazdí v pohode naďalej. Kamarát kúpil v bazáre benzínovú Camri a bol natešený aké má super auto. Bol nadšený aké je zachovalé, veľké atď. a potom sa dozvedel že to auto má najazdených 450 tis. km.
Poznám málo ľudí čo nemajú problémy s turbom, vstrekovačmi atď. A nepoznám nikoho kto by musel robiť generálku benzínu po 300 tis. km. Spoľahlivý diesel je hladký diesel.
Ja najazdím ročne do 50 tis. km a náklady na benzín ma nepoložia. Práve naopak. Viem si spočítať koľko by ma čo vyšlo a nemusím započítavať ani riziko že mi odídu nejaké vstreky. Potom sa už o úspore nedá hovoriť vôbec. Navyše predpokladám že rozdiel ceny v prípade Octavie 1,6 a 1,9 TDI je tak vysoký že o nejakej návratnosti diesla sa dá hovoriť ťažko.
Jeden jediný rozdiel je v tom pružnom zrýchlení. Kde by som na diesli išiel na 5, pri benzíne musím/môžem dať 4 - 3. Potom som na tom minimálne rovnako. Ale keď budem lenivý radiť tak si kúpim automat a bude mi to jedno čo radí. Vo väčšine prípadov je diesel ekonomický výhodnejší. Ale pre predajcu a výrobcu >:D -
"-- skrytý --" 23.02.07 08:47
« Re: Re: Repasy
eda:
První servisy budou instalovat potřebnou složitou technologii v průběhu března, 2. vlna bude následovat asi za 3-4 měsíce (Brno).
1. vlna:
TP spol Kladno
Hale Praha 7
Beneco Poděbrady
Autoservis Petr Rada Soběslav/ČB
Už se to blíží, zatím přidej víc aditiva a ignoruj "studené" rachocení. Pokud to rachotí i za tepla, uvažoval bych o vyndání vstřikovačů a jejich přezkoušení, aby se vědělo, jestli jsou skutečně ve špatném stavu, nebo je tam jiná příčina rachocení.
Pokud budou vstřikovače nedobré, radši to auto odstav, aby se třeba nepropálil píst/písty, nedošlo k poškození motoru. -
martin.z 23.02.07 08:24
« model
to Kutil:
panove objevuji se tu terminy MK II, MK III, MK V (MK IV kupodivu nikoliv) a to vsechno u aut v rozmezi r.v. 2001 - 2005 :-) Ja zil v domeni ze od r. 2001 je jeden model.
Muzete mi nekdo tedy naťuknout jakej že to mam ja model? A jestli je dobrej nebo ho mam hodit ze skaly? :-)
Podrobnosti o aute viz. podpis, je to konkretne mesic 10... -
"-- skrytý --" 22.02.07 22:33
« Re: Mazání ŘJ není zapisování C2I
Petr T:
no alespoň nějaká dobrá zpráva. Ten posunutý termín repasů co tu píše eda.nezbeda není moc dobrý. Já teda zatím žádný dramatický pazvuky nepociťuji, ale už taky trpím paranojou (vyplí rádio a poslouchám).Teď mám jet dvakrát po sobě do Prahy, alespoň nebudu usínat.Teď vidím jaké jsem měl loni v létě štěstí, že jsem dojel na Algarve a zpět bez problémů.(10 000 km za 2 týdny). Měl bych to do července vyřešit jinak nevím čím bych jel. Už tam jezdím 10 let a nějaký vstřiky mě od toho neodradí. Když to zvládl Nissan Primera s 400tis bez generálky a Calibra 2.0 16V s 350tis s prdlým výfukem cestou zpět tak TDCi to jěště jednou dá.
Je to můj první diesel, tak doufám že se k těm benzínům už nevrátím.
Zatím spokojenost velká,ale obava co bude dál ještě větší. :*)
Fakt si nedovedu představit,že někde ve Španělsku to přestane jet a konec. -
eda.nezbeda 22.02.07 16:25
« Re: Repasy
Tak nevim nakolik jsou ktere informace pravdive. Ale protoze mam dojem, ze mi zase nejaky vstrik odchazi - hlucnost klapani uz prekracuje vsechny meze - tak jsem si dnes zavolal do ZM Auto a optal se na moznost repase, tak mi pan Cerny sdelil, ze se vec odklada o dalsi mesice 4 neboli, ze by mohli zacit nekdy zacatkem leta.
Doslova, takze vite nekdo ze uz se ty repase opravdu provadi? Nebo je to proste jako se vsim, "zeptejte se pristi tyden"??
:'-( -
"-- skrytý --" 22.02.07 16:21
« Re: ŘJ, C2I, zapisování charakteristiky vstřikovačů
Lord vší mystiky:
Neboj se, po výměně vstřikovačů nedojde k žádné změně v ŘJ.
Nemusíš ji nechávat resetovat na původní hodnoty.
Při zapisování C2I kódu se ŘJ nemaže, pouze se jí řekne, jak vstřikovač bude fungovat. CCa po 100 km dojde potom ještě k doladění běhu motoru díky algorytmu APC.