FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 27.02.07  07:57

« Re: Re: Musí

Jde o to , jak se bude vyvíjet cena benzin x nafta ?
    Někde jsem slyšel , že je naturalu všude moc a nafty nedostatek .
    Nákladní doprava roste stále více tak uvidíme .

To je úplne jedno koľko stojí keďže benzín má spotrebu nad 10 l. A keby to náhodou finančne nevychádzalo tak bude mať benzín spotrebu 15l. :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.07  07:28

« Dobrá zpráva

Včera jsem se zastavil u techniků v Hale. Na můj dotaz zda to rozdělat diagnostikovat,nebo tak něco. Mi bylo sděleno, že pokud to nerachotí, nebliká kontrolka žhavení tak to nechat být. Jinak se to akorát podělá celý. Jinak opravy koncem března jsou potvrzeny tak do 4 000kus. >:D
    Koukali že 245 000tis je prý fakt hodně na origo. Ale pokud se tam lije kvalitní nafta není životnost nějak omezena. Byl jsem poučen jak poznám kapavou trysku (po zvuku). Takže budu jezdit dál a nechám to až na tu opravu. ;-)
    Včera se mi na dálnici podělalo ložisko(pěkný rachot). Nic není věčné.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.07  21:27

« Re: Musí

Jde o to , jak se bude vyvíjet cena benzin x nafta ?
    Někde jsem slyšel , že je naturalu všude moc a nafty nedostatek .
    Nákladní doprava roste stále více tak uvidíme .
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.07  14:51

« Musí

DIM:
    Musí, jinak to není dobrý diesel. A nemyslím tím vstřikovače. :shock: >:D :-! :-( :-O :P >:-[] :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 26.02.07  13:12

« Re: Re: Re: Re:

DIM: jak myslíš že je benzín sportovnější? To musíš upřesnit, protože i v ryzím sportu tyto míty padají - viz. závod na 24 hodin, kde vyhrála dieselová Audina která točila max. 5 tis/ot za min. :). Pokud myslíš sportovní jako točivější s neustálým řazením, tak pak to ano.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.07  12:43

« Re: Re: Re:

Benzin je sportovnější, diesel je praktičtější v běžném provozu ......a te jsme někde slyšel, že nějaký úředník zahrnul vodík mezi obnovitelné zdroje energie !! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.07  12:21

« Re: Náklady

Dobrý diesel musí vydržet milion km ?? :-) Ale nemusí, Petře, nemusí :-)
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 25.02.07  20:29

« Re: Re:

JOSef: Všechno to jsou subjektivní argumenty. A pokud jde o hluk, nevím tedy jak starší modely, ale já rozhodně žádný rozdíl (uvnitř za jízdy) proti benzínu nepozoruju.
    Spotřeba je mi celkem jedno, pokud to není samozřejmě 15l/100.
    Zato ten jízdní komfort proti benzínu rozhodně stojí za to.
    I pokud to bude žrát stejně jako benzíňák, tak si vezmu turbo diesel.
    Beru jako příjemný bonus, že je to naopak.
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 25.02.07  18:42

« Bez nadpisu

Je to fakt debata o ničem, hádat se tu jako malí kluci o spotřebě, navíc když spotřebu tu málokdo z nás řeší. Prostě když jezdím do Prahy (100km) svojim dieselem a stejně výkonným benzínem od Nisanu, tak ten benzím má vždy při stejném stylu jízdy o cca. 3,5l/100km větší spotřebu. Je to tedy o 50% vyšší spotřeba než mám u dieselu. Navíc když si benzínem broukám 2500ot/min. na šestku, tak je tady ten motor mrtvej pro nějakou akceleraci a předjíždění, tedy stále kvedlačka, za to při stejné rychlosti mám na dieselu krouťák v nejlepším a motor zrovna dostává tu pravou chuť na pořádnou jízdu. Tak ať si každej vybere. Navíc když se pak občas kravíme na letišti, diesel při startech vede, následně ho po dost velkém kuse ten benzín dotáhne - holt je na svejch otáčkách. Ale pak když se vrátíme po odpolednim blbnutí, spotřeba na benzínu je minimálně 2-3 násobná!
    Na obranu benzínu, nemusí se tam lejt standa (taky něco stojí dvojnásobná dávka), je to bezesporu kultivovanější a to hlvně v zimě, bývají auta lehčí, menší pojistka, atd. atd. Ale ať si každej vybere co chce, já pocitově beru rozhodně naftu, Jozef035 benzín a jak je vidět, celá evropa už vě většině taky naftu a její podíl se dál bude zvyšovat. To víš, řidiči jsou čím dál víc leniví a šetřiví a i těch pár kaček se jim vyplatí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.07  17:44

« Re: Re:

No to je asi tak když jsem se nechal uvrtat do firmy na Octavii I,II,1.6 74 kW a domlouvám řidičům ať se vejdou do průměru 10l a nevejdou. A 1,9 Tdi vpoho do 6l.
    A den zvuk co ten benzín vyloudí když se trošku protočí taky žádný sameťák. Furt se kvedlá pákou a točit a točit a točit aspoň 4000 ot. Tomu říkám jízdní projev. To 1,4TSFi u WV to je jíná a ta cena parádá u nás neprodejné.
    Ještě že mi jezdí jenom do 25tis za rok. :roll:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…