lordmystic 20.03.07 07:31
to kutil: tak parádně jsi to vysvětlil proč je nové Mondeo horší, máš v tom opravdu přehled. O to víc nás tu zaráží proč sis tedy nove Mondeo kupoval, když víš že je tak špatné oproti tvému starému. A s tím častějším řazením ti nevěřím ani slovo. Osobně mám zkušenost s Nissanem s benzínem 103kW a svým Mondeem 96kW a mohu tě ubezpečit, že při jízdě benzínem po dálnici při 130km/h točíš relativně málo otáček (2500-3000) a když budeš chtít předjet nebo budeš mít nějaké lehké stoupání, tak nemáš nejmenší šanci než řadit dolu a často i o tři rychlostní stupně když chceš rychle předjíždět! A u Mondea jen šlápneš na plyn a auto je v nejlepších otáčkách a krouťáku. A to co udělá tvůj benzín na trojku... No rozsah použitelných rychlostí na čtyřku u mého auta je od 40-160km/h - prosím pouze čtyřka, o tvém silnějším autě ani nemluvě! Tak sakra co máš za problém s řazením? -
To Jenyk: Od té doby co jsem psal, že to nad 180km/h nejede jsem najel cca 1000km a motor se stále zlepšuje. Už táhne nad 3000ot a dá se použít až ke 4000ot.
To že je prostor pro řidiče u MK V menší pro nohy než u MK II je jasné i z papírů.
To že musím u TDCI řadit víc jak u benzínu je snad taky jasné, protože rozsah otáček TDCI je 1800-3500 (max. 4000) zatímco u benzínu je to 1800 - 6500. Tam kde jsem se v kopcích promotal na 3ku, tam u TDCI řadím mezi 2 až 4.
Netvrdím, že TDCI má vyšší spotřebu než benzín, jen že častěji tankuju ale zase míň. MK V má o 5litrů menší nádrž a ručička palivoměru se asi chová jinak než u MK II. Dotaz byl jen zda PP odpovídá skutečné spotřebě. Máte někdo na PP okamžitou spotřebu, tak jak je uvedeno v návodu?
A důvod proč se MK II přestal vyrábět je jednoduchý. Jeho výroba byla nákladná (hledalo se levnější řešení) a zákaznící volali po nových tvarech, americké obliny se už nelíbily. Ford byl obviňován, že nepřišel s ničím novým a jen oprašoval auto z roku 1993. Jestli si pamatuješ, tak uvedení Mondea v roce 2001 předcházeli posuny data uvredení a také v roce 2001 bylo na interiéru tak moc vidět šetření na výrobních nákladech, že se během krátké doby objevil nový interiér.
Zásady výroby a prodeje aut jsou jasné. Nabízet stále nové modely ale tak aby jejich vývoj stál co nejmíň, aby jejich výroba byla co nejlevnější a zaručena výdrž po dobu záruky. A Ford v roce 2001 zlepšil svoji situaci náhradou Escorta Focusem, ale to bylo vše. Nové Mondeo mělo jako Focus vytáhnout Forda ze ztráty. -
"-- skrytý --" 19.03.07 21:09
kutil: Zkušenost s čipy nemám. Podle mne je už 2.0 TDCi na to auto úplně dostačující, nedostatkem výkonu fakt netrpím. Ani nedostatkem prostoru. Vždyť je auto zevnitř velké a prostorné jako skleník! Pravda, jednou mi to malé připadalo. Přesedl jsem ale právě z Lincolnu TownCar >:D >:D >:D .
Mám na tvoje výkřiky svůj názor, ale protože se starším Mondeem zkušenosti nemám, budu slušný. Jen mi není jasné, proč Ford ten zázrak, který byl větší, s lepšími jízdními vlastnostmi, menší spotřebou a větším výkonem přestal vyrábět...
A až příště napíšeš, že to nad 180 netáhne a že přitom jsi jel do kopce od Loděnice k Praze 200 (kdo to zná, tak ví, že je to na Mondeo fakt slušný výkon), tak si to po sobě přečti, pak se trochu zamysli. -
lordmystic 19.03.07 20:28
kutil: fakt to máš rozbitý, pokud musíš řadit s TDCi víc než s benzínem. A co čekáš od auta střední třídy ohledně velikosti? Měřím 192cm a nemám nejmenší problém se do Mondea vejít včetně čtyř stejně velkých bratránků! Vůbec nechápu, proč by měl Ford a další výrobci (viz. Laguna) vyrábět tak obrovská auta ve střední třídě. To sis měl koupit Superb či jiná auta vyšší třídy, tam je místa víc. Fakt pláčeš na špatném hrobě. -
To Jenyk: No třeba zda nemáš zkušenost s BitPower. Ostatní má být informace, pro ty, co se budou rozmýšlet co koupit za auto kolem 6ti let stáří. Prodat auto nemohu, je na leasing. Takže budu 3roky jezdit a pak se uvidí co dál. Jen jsem chtěl poukázat na to, že stávající Mondeo MK V je vnitřně menší jak MK II a pro přechod z MK II doporučuji S-MAX nebo si počkat na nové Mondeo. Ale zmenšení interiéru není problém jen u Mondea, nová Laguna je také vnitřně menší jak stará. Dnešní standard je široký a mohutný středový tunel.

Taky jsem s tím autem nebyl od novoty úplně spokojenej, ale chce to zajet 20 000-40 000km. Taky mi to žralo olej, naftu tankoval jsem tak 55l max. a spotřeba 7,5 l.Dá se tam běžně nalít 65l a dojezd kolem 1 000km ale až po záběhu.
Takže jezdit, jezdit, jezdit. ;-)
PP je většinou optimista tak o 0,5l ale dojezd sedí.Při eko jízdě se dá na 0km ujet ještě 50 km, při palbě se to po 10 km zastaví. Osobní zkušenost.
Je výhoda,že se tam doleje z petky 2l a jede se dál.Žádný zavzdušnění s TDi nezkoušet ta nejede.:lol:
Jinak Kutil ty grafy Ti nepošlu, protože ten email se pořád vrací jako nedoručitelné :'-(