FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Bez nadpisu
Na starém autě jsem měl 205/50 16" a během krátké doby disky utrpěli. Nízkoprofilové jsou super na hladký asfalt ale na českých dírách trpí. Zimní jsem měl 195/65 15" a rozdíl byl výrazný. Na novém Mondeu mám letní i zimní 205 - zimní na 16" a letní na 17", tak dám vědět.
Na starém Mondeu jsem při testování vibrací přední nápravy jezdil na na 16" i na 15" i na 14" a rozdíly byly znát, ale je to hlavně o průjezdech zatáčkou kdy větší disk díky nízké výšce pneumatiky tolik neplave.
Na druhou stranu čím nižší profil (výška) pneu, tím vyšší spotřeba. >:D -
lordmystic 30.03.07 09:12
« Re: Re: pneu, disky, rychlost, spotreba, brzdy
jarda.suchy1:
rychlost - podle GPS cca. 207km/h z mírného kopce (220km/h tachometrových). takže to sedí, už jde i o ten kopeček a pneumatiky.
spotřeba - dle PP cca. 6,1 l/100km dle mých záznamů o tankování celoroční cca. 6,7 l/100km - měl jsem dlouhou dobu vadný vstřik, nemohl jsem to brát pořádně z voči aby to nepadalo do nouzáku, proto tak málo :). jinak když jsem to koupil tak spotřeba dle PP kolem 6,6 l/100km tak počítám že reálná tak 7,2-7,3 l/100km. hm také sedí jako u tebe.
brzdy - když jde opravdu do tuhého (min. týden srnka pod kola) a sešlápne se brzda na max. a RYCHLE, auto jde okamžitě do ABS (jak já ho nesnáším). pokud někde dobržďuji plynule a pak je třeba rychle zastvit, je třeba extrémní síla k razantnímu zabrždění. zdá se mi, že brzdy brzdí ne podle síly sešlápnutí, ale podle rychlosti a dráhy sešlápnutého pedálu... ale oproti i starému passatu je nástup brzd hodně měkkej a vlažnej, ale stačí, zvykl jsem si a i v krizi (srnka) jsem byl nakonec spokojen. -
"-- skrytý --" 30.03.07 09:03
« Re: pneu, disky, rychlost, spotreba, brzdy
...tak v bodech
pneu - zimni (Pirelli Sottozero) i letni (Michellin Pilot Premacy) stejny rozmer 205/50 17" na orig. litych kolech - zimni jsou o malicko komfortnejsi. Letni jsou srovnatelne hlavne pri vyssich teplotach - coz je pochopitelne. Letnaky jsou hlavne tvrde na jare a na podzim pri brzkych rannich startech, kdy ranni a vecerni teploty jdou pod 10stupnu.
rychlost - par lidi tady uvedlo ze jezdi i podle GPS kolem 220 km/h a na 5ti kvalt! Priznam se, ze takove rachlosti jsem nikdy nedosahl ani s 6ti kvaltem - rovina dalnice nekolikrat na Hradec. Maximum vzdy kolem 205km/h podle GPS!!!
spotreba - ze zacatku u noveho auta byla o cca 1litr vyssi - dnes se pri bezne jizde se dostavam tak na 7litru (podle skutecne natankovane a ujete vzdalenosti podle knihy jizd - PP pocitac keca :-) ) - opet me neni jasne jak nekdo pise, ze se vejde az na 5,Xl. Takovychto hodnot jsem zkusmo dosahl jen podle PP (na vzdalenostech kolem 100km - dele bych to nevydrzel) parkrat pri velke snaze. Treba dalnice Praha - Hradec na tempomat 140km/h podle GPS cca 146km/h podle tachometru v noci bez brzdeni a akcelerace - spotreba podle PP 7,3l. Tak opravdu nevim jak jezdite za ty spotreby co tu pisete - podle meho se Euro3 a Euro4 lisi jak ve spotrebe tak v PP v neprospech Euro4. Kolega se stejnou motorizaci Euro4 spotrebu potvrzuje plus minus nejake desetinky.
brzdy - mam porovnani s firemni Octavii I i II a Opel Vectra a Mondeo nebrzdi vubec spatne - nejhorsi je asi Opel - kazde auto proste brzdi trosku jinak citliveji nebo pozvolneji na reakci seslapnuti brzdoveho pedalu - pri koupi Mondei nam bylo receno, ze po poslednim faceliftu byl prave vylepsen brzdovy asistent - to muze byt vas problem, ze mate auta vyrobena pred touto upravou brzdoveho systemu -
lordmystic 30.03.07 07:59
« disky
Hodně tu řešíte gumy. Chci se optat, budu kupovat koncem léta nové disky, chci 17", ale o nich tu snad ještě nepadlo jediné slovo. Stále buď 16" nebo 18"... Má někdo zkušenosti s 17" diskama. A jaký je rozdíl v komfortu mezi 16, 17 a 18". Slyšel jsem že ne moc velkej, ale jezdím hodně po okreskách s drsnym rozbitym asfaltem a nechci ze sebe vymlátit všechny kosti :). -
cja 30.03.07 07:31
« Re: Re: Re:
to Jozef035: to bude pneu, dojezdit a zkusit něco jiného - už jsem se zmiňoval - dřív na předchozím autě jsem jezdil 16" i v létě a CSC2 205/55 R16 mohu (už dělají CSC3 - vím) jedině doporučit, CSC při srovnání v servisu jsou oproti ostatním gumám o něco širší - bionický cosi - a je to znát, není to 225 v 18", ale bylo to slušný :) -
cja 30.03.07 07:24
« Re:
To MitoX: podobný problém jsem řešil na Mon 2001 benzín -, ale tam byl trochu jiný systém než teď - vše orig. Ford-musela se vyměnit řídící jednotka pro parkovací asistent - po 2.5 roku - nakódovat a pak vše doteď bez problémů - zajet do servisu je jediná rada , kterou můžu poskytnout, připojit na VDS - třeba bude stačit jenom ji nakódovat >:D
nemáš tam tažné zařízení?

Ja používám letní 17" Michellin Pilot Premacy, zimní 17" Pirelli přesný typ teď z hlavy nevím, se zimníma mám asi o 0,4l/100km vetší spotřebu.