FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
oleowr1 31.03.07 09:21
« Akcelerace 2.0TDCi 96kW vs. 2.0/16v 107kW
Včera jsem se na křižovatce potkal s kolegou, stáli jsme vedle sebe a na zelenou vyrazili. Benzín má delší rychlosti, takže jsem při řazení 1-2 trochu ztratil, ale vzápětí řadil on, tak jsem ho dojel. Bohužel krátký úsek, dosáhli jsme jen cca. 80km/h, byl jsem o půl auta vzadu a můj pruh se zužoval, takže jsem přibrzdil a zařadil se za něj. Můj závěr je - akcelerace pro běžný provoz je v podstatě stejná, kdybych měl 5dv. jako on a ne kombík, byli bychom zřejmě úplně vyrovnaní. -
jack007 30.03.07 20:56
« Re: Spotřeba.
Mam to do prace 80km z toho 35km po dalnici a spotrebu mam pokud jedu do 110 mezi mesto a na dalnici 120 5.5l. Jakmile na dalnici nasadim 140km je spotreba 6l. A kdyz na to slapnu a vsude jedu kolem 160ti >:D , je spotreba 7.3l. To uz ale moc casto nedelam, protoze uz mam pul roku -3 body a druhy vyssi prestupek by znamenal odebrani ridicaku :-( Jo a mam 6ti kvalt. -
« Spotřeba.
Když jsem auto kupoval, tak mi tvrdili, že se mimo město i při ostré jízdě nedostanu nad 7litrů. Když jsem ho koupil, tak jsem jezdil za 6,5 a postupně spotřeba vylezla podle PP až na 8,2.
Po cca 3000km jsem PP vynuloval a jel cca 100km rychlostí okolo 60-90km/h. Spotřeba byla 4,9litrů. Měl jsem radost, ale ta postupně mizela, jak spotřeba lezla nahoru. Pokud jsem nevjel do města a nebo na dálnici a plyn jen lehce lechtal s otáčkama mezi 1500-2500 tak byla spotřeba 5,5-6. Jakmile jsem ale vjel do města a na dálnici, tak zase vylezla spotřeba na 7,2L.
Měl jsem možnost jezdil ve městě s S-MAX 1.8TDCI a spotřeba vycházela podle PP 6,5litru. Na to, že je to auto o 200kg těžší jak Mondeo, tak spotřeba pěkná.
Ale nedokážu si představit, že bych měl Mondeo s motorem 2.0TDCI s 85kW s 5ti kvaltem, to snad vůbec nemůže jet. -
"-- skrytý --" 30.03.07 14:01
« Re: Re: Re:
lordmystic:
příští pátek jedu na poslední doupravení křivek do Bitpoweru. Sdělím postřehy.
Jinak ta spotřeba je jednoznačně v šířce pneu. Já mám přes zimu o 0,5 litrů menší spotřebu. 225/205 mm. Dostat se v létě na 6,0l už chce lehkou nohu.