"-- skrytý --" 04.04.07 09:25
« Re: Re: Stanadyne -STANDA - davkovani
To m.Leky: je presne ten pocit co jsem asi zazil i ja - opravdu, OMV (Alpin Diesel - coz znamena aditivovany - coz znamena ne moc dobra varinat jeste k dolevani Standy - MICHANI DVOU ADITIV). Shell Diesel Extra neaditivovana nafta + Standa = je pocitove hlucnejsi. Ale jsou to pouze pocity - udelam jeste test skutecne hlucnosti po trech natankovanych nadrzich.
To hil: podivej se nazpet do tohoto fora uvadel jsem tady decibelove udaje presne tebou uvadenych kombinaci SDE + Standa a SVPD bez Standy - vysledek byl mirne v prospech SVPD -
Jozef0351 04.04.07 08:55
« Re: Re: Re:
Aj mňa predbehne niekedy na diaľnici Fabia HTP a možno si myslí ako mi to natrel. Teraz sa možno na fore o Fabiach podobne chváli. Ja som minule na diaľnici predbehol Porsche. Istotne bol z toho smutný >:D
PS: Neviem podľa čoho sa dá v spätnom zrkadle poznať aké má auto motor. A neviem prečo si myslíš že sa s tebou pretekal. Niektorí vodiči idú stabilne 80 - 90 ako na tempomat. V obci aj mimo obce. Usudzovať z toho aké máš brutálne silné auto je smiešne. -
Jozef0351 04.04.07 08:47
Kdyz jsem mel stare mondeo 1,6i tak jsem pri prasecim stylu jezdil za 11 l/100km, pri klidnem stylu jizdy s ohledem na spotrebu tak 7,5 l/100km. V zadnem pripade se ale neda s tak slabym autem jet stabilne 180! sice max. 215 z kopce s vetrem v zadech, ale jinak byly rychlosti vyrazne nizsi... Neverim, ze s 1.8i se da jet stabilne 180, ani ze pri te rychlosti zere 9,2 l/100km
Mimo mesta sa cez 9l nedostanem. Keď jazdím s ohľadom na spotrebu tak mimo mesta sa dá ísť pod 6l, bežne mám 6,5. Priemer za posledný mesiac aj s jazdami po meste mám 7,6. 180 to ide úplne v pohode a ešte aj zrýchluje. S tým nemala problém ani moja stará Carisma 1,6. S ňou som zozačiatku tak jazdil ale teraz mám už trošku rozum :D -
Jozef0351 04.04.07 08:37
« Re: Re: Re: re: akcelerace TDCI vs. Duratec
ta páka mezi sedadly je tam asi na řazení, ale moc to nepomáhá - někdy to zkus oproti 2,2 - stačí jen nahlédnout do tech specifikace a není o čem diskutovat, pružné zrychlení je takřka 2x lepší oproti 2,0 Duratec
Práveže pomáha >:D Neviem kde si zobral ten nezmysel že má 2X lepšie pružné zrýchlenie. Výhoda toho benzínu je práve v tom že môžeš podradiť na 3 a vtedy máš na kolesách minimálne rovnaký, predpokladám väčší KM ako v TDCI na 5 - 6. Nemám k dispozícii krivky motorov ani prevodové pomery ale je to tak. Dokonca ten benzín bude vzhľadom na lepšie rozloženie hmotnosti na tom asi lepšie v zátačkach. Treba si jednoducho uvedomiť že s dieslom sa jazdí ináč ako s benzínom. -
RADEK1 03.04.07 21:16
TO :Kutil
Dej tomu čas a uvidíš ,že za rok si předchozí gen. Mondea téměř nevzpomeneš.Nebo jen tehdy ,když vyprášíš nějakého namistrovaného TDíčkáře . S 1,8 by to tak hladce asi nešlo >:D >:D Říkám to jen proto ,že dnes se na mne jeden nalepil (asi posílen optimismem) v obci a tlači a tlačil až po ceduli :,,konec obce" :P Tam jsem dal 3 a z té stříbrné O1 za chvíli byla jen . (tečka) frajer jeden libovej >:-[] -
RADEK1 03.04.07 21:15
TO :Kutil
Dej tomu čas a uvidíš ,že za rok si předchozí gen. Mondea téměř nevzpomeneš.Nebo jen tehdy ,když vyprášíš nějakého namistrovaného TDíčkáře . S 1,8 by to tak hladce asi nešlo >:D >:D Říkám to jen proto ,že dnes se na mne jeden nalepil (asi posílen optimismem) v obci a tlači a tlačil až po ceduli :,,konec obce" :P Tak jsem dal 3 a z té stříbrné O1 za chvíli byla jen . (tečka) frajer jeden libovej >:-[] -
Pánové, doufám, že vše je tím, že je auto nové a má najeto cca 5000km. To co píšu je dle skutečnosti, když jsem auto kupoval, tak mi bylo řečeno, že dlouhodobá spotřeba budu pod 7litrů, většinou že je 6,5 a s čipem 5,5. Z toho jsem vycházel. Vzhledem k tomu, že se stále zlepšuje, tak je to zřejmě jen malým počtem najetých km.
Mondeo 1.8 jsem měl s naměřenými 92kW a auto bylo skutečně schopné jet po dálnici stále 180km/h. Občas bylo nutné přeřadit na 4ku, která točila do 188km/h. Spotřeba opravdu byla 9,2litru. Za to se mi ji při klidné jízdě nepodařilo dostat pod 8litrů.
Souhlasím, že Mondeo 2.2TDCI z roku 2007 je samozřejmě bezpečnější a technicky lepší než Mondeo z roku 2000, protože je nové a nemá nic najeto, ale co se týče úložného prostoru, ergononie vnitřku, výhledu z vozu a šíře sedaček, tak bylo staré Mondeo lepší. Osobně bych u TDCI s 6ti kvaltem uvítal jiné zpřevodování, motor by byl schopen točit ve 150km/h okolo 2000ot. 4, 5 a 6 jsou moc blízko u sebe.
To Janerad: Když vynuluju PP a jedu po dálnici okolo 200km/h, tak je spotřeba 9,2l. Při normální jízdě je 7,8 a pokud se snažím a jedu mimo město okolo 90km/h tak 6,5 a dá se i pod 6. Ale musí to být rovina a nesmím to přišlápnout.