FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 15.05.07 11:57
« Re: Ach ta spotreba
Ať si z CIA nebo ne, máš příspěvek s číslem 3000 !!!! To už bys mohl postavit nějakou flašku......a nebo webmaster :-)
K té spotřebě : jezdím město tak ale i neměsto, já si na spotřebu nestěžuji, jen temn počítač je VELMI optimistický, rozdíl mezi skutečností v průměrné spotřebě je až jeden litr při vyjetí jedné nádrže. Většinou se rožne oranžový nepřítel a ( neslyšitelné :-( ) pípnutí dříve, než ujedu tak 700 km. A to po natankování hlásí, že mám dojezd tak 1000 km. Asi mi někdo krade naftu.....že bych tam jednou fouknul něco z JZD, ať si taky ten parchnat užije ???? -
cja 15.05.07 11:15
« Re: 12V
To DIM: jasně, pokud máš příčníky na daný typ auta není problém, a pokud použiješ nosič, který má nějakou rozumnou specifikaci, tak se to dá, ale běda, jak dáš nosiče no name a jedeš jako bys tam nic neměl - šrouby se rády ustřihnou a pak je to velká legrace, záleží samozřejmě, taky na podmínkách - vítr, děšť ... sníh ;-) kamarád co prodává a servisuje kola, tak občas zavolá ať se stavím, že má nějakou parádu - když někomu něco ulítlo a nebyly to včely - občas je to smutný pohled - a průměrně tak 4 kola ročně - na okresní město to není zas tak málo -
superkutil 15.05.07 09:09
To cia: Příčníky jsem utáhl stejně jako na MKII, ale MKII mělo hagusy nižší a tak příčníky dosedaly nahoře i dole na větších plochách. Na novém Mondeu jsou hagusy vysoké a divně zkosené, takže na nich nahoře i dole sedí příčníky jen na malé plošce. To způsobilo, že i při dostatečném utažení se příčníky začaly posouvat dozadu až narazily na konec hagusů a tam je odřely. U MKII jsem nikdy takové problémy neměl. Mám 3 sady příčníků, jednu na 4 kola, jednu na box a jednu na katamaran, který vozím na střeše. Ten Scenic Grand má nosič chycený na kouli, opřený o zadní dveře a přitažený k horní hraně zadních dveří pevným popruhem. Ani se to nehne. Když jsme třeba jeli Votický kopec, tak byl rychlejší. Ale to moje Mondeo fakt nejelo. Teď už se to zlepšilo, zřejmě to potřebovalo zajet. Stále se motor zlepšuje a spotřeba klesá. -
cja 15.05.07 07:30
re superkutil: skoro každé auto má, když ho uvedou na trh nový druh hagusů - nechápu, jak jsi mohl jet s kolama na střeše a nemít jistotu, že se to neposune - minule jsi psal, že to nejelo víc, jak 140 - trochu šílený,
Používám nosič na 4 kola na kouli a nemám problém s tím, že je Mondeo nižší než Scenic - kola není vidět přes obrys střechy - sedla vyndávám a rodle stejně musíš pootočit - jo a kufr otevřít lze - záleží na druhu nosiče - mám sklopný, není problém. A chtěl bych ten Scenic 2,0i vidět, jak je rychlejší než 2,2 TDCI i s kolama na střeše - s kolama na střeše i na tažném se moc závodit nedá a nebo je to zvěrstvo - změna aerodynamiky, hmotnost jinak rozložená - kola ráda padají. Nějak tohle nemůžu pochopit.

S tou sptřebou máš pravdu PP je optimista, ale se špatnými informacemi- taky spotřebu neřeším, ale na 18" ukazuje spotřebu 7,2 a když tankuji do plný tak po přepočtu minimálně o 0,5 l víc - v servisu, kde jsem to zmínil, mi bylo řečeno, že je to pouze orientační údaj - asi je to všechno Tćhaiwan ;-) , to víš jsou to jen POLOvodiče