pepek 21.05.07 14:00
« Re: kutil, aditiva
A půlkutile, povyprávěj i o své práci ve "výzkumáku", jak jsi tam dělal na brzdách a podvozcích. Všichni tady se rádi poučíme, když už tak zasvěceně hovoříš o "ŘJ" benzínových motorů. Opravdu se divím, jak se dal na některých vysokých školách získat titul ing. Auto, se kterým bys uměl jezdit ty, ještě nebylo a hodně dlouho nebude vyrobeno. -
lordmystic 21.05.07 13:55
« Re: kutil, aditiva
superkutil: "Potřebuju jen vědět, jak s tím jezdit aby to nežralo moc." - tak to ti doporučím toto:
Věř tomu, že je to plně srozumitelné povídání jak jezdit hodně úsporně a pochopila to i moje mladá která jezdí s nechutí a jen občas. A problém se spotřebou nemá, jezdí pravidelně o 1-2 litry na 100km úsporněji než já :-) -
superkutil 21.05.07 13:37
« Re: kutil, aditiva
Dělal jsem ŘJ pro benzínové motory. V té době diesely meli klasické čerpadlo bez elektroniky a plyn reguloval otáčky. U benzínů ale plyn reguloval množství vzduchu a tím výkon motoru. ŘJ pak k tomu počítala zapalování a dávkování paliva. Ale u dieselů to do detailu neznám. Vím, že by měl nasávat stále maximální možné množství vzduch, že je tam několik předvstřiků a vstřiků a že je tam turbo na větší plnění motoru. Ale co se ovládá plynem fakt nevím. Usuzoval bych na otáčky, ale také to může být moment. A pokud je elektronické natáčení lopatek turba, tak už se to může chovat velmi zajímavě. Pokud na to odpověď neznáš, tak se třeba někdo najde. Jde mi o to, zda je lepší držet TDCI v nižších otáčkách s více plynem nebo ve vyšších s méně plynem. Potřebuju jen vědět, jak s tím jezdit aby to nežralo moc. :-) -
"-- skrytý --" 21.05.07 13:16
« Re: kutil, aditiva
Mikron je obecně název pro jednu tisícinu..............o tisícinách ČEHO je ta diskuze o aditivech ?
Někdo se ptal, co je to opakovatelnost. Většinou se používá pojem honogenita a znamená to, že musí být jednotlivá měření úplně stejného přípravku ( třeba 10 měření ) v nějakém akceptovatelném rozptylu. POkud tomu dobře rozumím, tak Stanadyne měl ten rozptyl docela velký.....že by každé balení mělo rozdílné vlastnosti ??
A ještě jednu drobnost : svého času jsme se bavili o záruce na opravu . Teď jsme někde zachytil, že na opravu v servisu je záruka 3 měsíce ( ! ) včetně materiálu !!! Takže pokud si ten díl koupím někde v mototechně sám, budu na něj mít záruku standardně 2 roky, ale pokud mi to tam namontuje servis, je na to jenom 3 měsíce.´......... -
lordmystic 21.05.07 13:06
« Re: bitpower
m.leky1: bohužel jsem čekal opravu jednoho vadného vstřiku (tedy cenu do 5tis. kč), ale vyklubala se z toho kompletní výměna dvou zničených vstřiků (22tis. kč) takže musím počkat na další výplatu, abych nemusel kvůli chiptuningu do kontokorentu... :(. Za 14 dní je ale Tunning Show Blatná (kousek od mého bydliště) a tam se objednám (sleva 10% což není k zahození). A pak poreferuju... -
lordmystic 21.05.07 12:05
« kutil, aditiva
superkutil: O pár příspěvků níže píšeš: "Navrhoval jsem řídící jednotky a PP do aut." A teď se ptáš: "A co vlastně reguluje plyn? Reguluje otáčky nebo zátah motoru?" Myslím že tohle nepotřebuje vůbec žádný komentář, stejně jak tvé příspěvky stále a opět dokola, jak ti auto nejede, jak je špatné a líné s velkou spotřebou.
ještě aditiva: "Test, jejž vám zde představujeme, pro nás uskutečnil Ústav paliv a maziv, a.s., který je v oblasti zkoušek motorových paliv nejzkušenější a nejrenomovanější českou institucí." Jinak chyba měření která je odvozena z opakovaných měření je opravdu 63 mikronů, tedy Stanadyne je přesně o 60 mikronů horší tedy na hraně chyby, za to VIF je zhruba o 80 mikronů lepší než klasická nafta. Když tedy řekneme, že Stanadyne mělo max. chybu tak je mazivost původní nafty nezměněna a u VIFu když vezememe max. chybu k dobru, tak bude stále mazivost zlepšena o 20 mikronů. Ale je vidět, že větší množství VIFu určitě mazivosti pomůže, kdež to u Stanadyne těžko říct... -
oleowr1 21.05.07 11:33
« Re: fórum, aditiva
To DIM: Včera jsem přístrojovku z auta vykuchal, nesvítily mi 3 žárovky podsvětlení, tak jsem je vyměnil, prostříkal jsem konektor Kontoxem a zdá se, že zatím v pohodě. Na plošňáku vypadají spoje O.K., když to bude ještě prudit, přejedu všechny spoje mikropájkou a pokud to nepomůže koupím nové budíky.

"Výrazný účinek byl zjištěn pouze při aplikaci VIF, průměr oděrové stopy se zmenšil o 84 mikronů. Stanadyne vykázal větší průměr stopy o 61 mikronů. To je hodnota odpovídající opakovatelnosti zkoušky mazivosti (r = 63 mikronů), takže se může jednoat o pohyb výsledku v rozsahu chyb měření nebo se též může jednat o antagonismus (opačné působení na mazivost) přísad různých typů, z nichž se přípravek skládá." - tak jak to přesně mysleli?