FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 31.05.07 19:50
« Re: Nešťastná elektronika....
bojím se , že tišťák samotný od Forda nedostaneš - u mého předchozího Mondea odešlo resetovací tlačítko na PP - chtěl jsem jej nechat vyměnit a bylo mi řečemo, že jedině celou palubku a nebo si donést spinač z vrakáče - tak jsem to nechal být - to je má zkušenost, jinak poradit neumím
nastavit stav Km - to by měl zvládnout každý servis přes VDS - myslím :-| -
oleowr1 31.05.07 19:19
to cja & dim: Auto je 12/2002 - dávno po záruce, tišťák bych si bez problémů vyměnil i sám (cca. hodinka), jen bych potřeboval, aby mi v servisu nastavili aktuální stav km.
Palubku jsem v neděli rozebral, je v ní jediný tišťák, jsou tam 4x čtyřnožové konektory na připojení budíků, dva LCD displeje, 4x velká bezobjímková 3W žárovka na podsvětlení budíků, několik menších žárovek co podsvětlují displeje + některé varovné kontrolky (tuším, že nabíjení, olej...), většinu kontrolek rozsvěcují LEDky. Všechny konektory jsem vyčistil, celý tišťák odmastil a vyčistil od prachu - hlavně kolem velkých žárovek, prach může při zvlhnutí dělat svod, u průmyslových PC jsme s tím měli problémy pokud dobře netěsnily kryty. Všechno jsem poskládal, denní počítač se vynuloval, po zapnutí zapalování všechny budíky vyjely nadoraz a vrátily se, podle servisu je to autotest - O.K. Ujel jsem asi 10km, palubka se zahřála a závada byla zpátky. Asi odkrytuju spodní víko, prohřeju palubku fénem zespodu a ukážu jim co to dělá, jinak na to nepříjdou, zkoušeli krátké jízdy kolem servisu a navíc ani venku moc teplo nebylo.
Do tišťáku z vrakoviště bych asi nešel, budu asi muset koupit nový. Mám jen strach, aby to nebylo třeba špatně nalisovaným konektorem na kabeláži, jiná možnost mi připadá málo pravděpodobná. -
cja 31.05.07 19:06
« Re: levný okruh
to kutil: pokud ti kráčí do boku, pravděpodobně nedotáčivost? - co máš za pneu? mě to dělalo předchozí Mondeo na 205/16, 2,0i benzín - a byla to docela zábava, když to driftovalo, ale byl to spíš extrém - na 2,2TDCI mám 225/18 a to už musí být hodně brutální zásah , aby to jelo v zatáčce rovně nebo , aby seplo ESP(potažmo IVD). Jednou si stěžuješ , že je to tvrdý , jak Bedna? a pak by jsi chtěl jezdit zatáčkami rychle - tohle asi bude problém vyřešit :-) A na sněhu při výjezdu do kopce ESP vypínám - tuším, že to psali i v manuálu k autu - "sněhové" ESP to nemá - bohužel :-)
A jinak si myslím, že Mondeo má jeden z nejčitelnějších podvozků ve své třídě - a myslím, že tohle jako argument, může někdo těžko vyvracet - viz testy i zkušenosti, takže tady jsi myslím tak trochu mimo mísu. -
cja 31.05.07 18:54
to oleowr1: nejsem DIM, ale pokud najdeš tišťák, který to dělá, tak jedině sehnat na vrakovišti a nechat přehodit šikovným mechanikem, ale pokud nová palubka a není to na záruku - Pán Bůh s Tebou - cenu nevím, ale jen jsme se v servisu zmínili a někteří technici radši odešli , aby to přežili, až kamaráda trefí šlak :-) -
"-- skrytý --" 31.05.07 17:51
Nevím, kolik to stojí, ale zadarmo to nebude.....Mně to udělalo jednou ( na sekundu neukazovaly ručičky a malý počítač se resetnul) a dalších pár tisíc do dneška už nic . Servis to nikdy nenajde, a i kdyby , tak uvidí totéž co ty. Mně řekli hned : je to docela jasné, takových aut už tady bylo více,někomu jednou za čas, někomu co chvíli, a jedině vyměnit celou přístrojovku..... -
superkutil 31.05.07 12:32
To Krkovicka: To ano, pokud chceš zjistit možnosti podvozku, tak je okruh nebo letiště dobré. Co se týče ESP plně souhlasím, že výrazně zlepšuje jízdní vlastnosti (proto se také do auta dává :-) ). ESP jsem měl možnost využít na sněhu, protože tam kde mi MK II vyjelo v pohodě, tam si MK V bez ESP ani neškrtlo(zahrabalo se) a s ESP to zase nevyjelo protože ESP ubralo plyn.
Nemá cenu srovnávat MK II a MK V s ESP. Musíš srovnávat MK II a MK V bez ESP. Nevím jakou máš zkušenost, ale mě MK II v extrému šlo do smyku ale bylo to řiditelné. MK V se mi v zatáčce nakloní a začne kráčet do boku. Zkusím vypnout ESP, třeba je to tím. Mám pak pocit, že nemůžu ty zatáčky projíždět rychle. Netvrdím, že je chyba v Mondeu, možná to je skutečně ve mě, ale takové chování auta mě prostě nevyhovuje. Vždy chci vědět, co auto udělá, nechci se spoléhat na elektroniku a SW. Možná je to tím, že dělám v IT a píšu programy. ;-) -
oleowr1 31.05.07 10:24
To DIM: od pondělka mají auto v servisu, závada (zblbnutí palubovky) se jim neprojevila, prý už s ním najezdili 50km a nic, ono hlavně nebylo moc teplo. Jsem z toho celkem na prášky, za měsíc jedu na dovolenou... Nevíš, kolik může palubka stát, dá se vyměnit jenom ten plošňák? Když tak bych to nechal vyměnit preventivně. -
"-- skrytý --" 30.05.07 18:44
Nevim jak tobe Superkutile, ale me zatim vsechna tri Mondea zatacela a to lip nez dobre. Na okruh nejezdim, protoze nemam kdy, ale parkrat do roka si jedu zablbnout na letiste. Naposledy jsem byl asi pred ctrnacti dny, nez jsem nazul letni gumy a uzil jsem si docela dost srandy:) Jediny duvod je zjistit limity auta a trochu si zablbnout protoze za provozu to delaji jenom magori. Doporucuju ti vyzkouset si napriklad imitaci losiho testu s vyplym ESP a pak totez zkusit v jinem aute. Mozna pak zmenis nazor.