cja 06.06.07 21:18
« Re: Spotřeba skutečná vs. spotřeba dle VTP
To kutil: rozdíl mezi 1,8 a 2,0 je ve spotřebě asi výraznější - já měl Duratec 2,0i 16V r.v.2001, nevím jakou ty jsi měl 1,8 , ale obecně platí, že u benzínových agregátů s rostoucím objemem a potažmo počtem válců roste spotřeba hlavně podle způsobu jízdy - kapišto? A jestli jsi jel po autobahnu 180 a žralo ti to 9,3 l na 100, tak je to super motor, ale já tomu moc nevěřím - benzínový 2,0l jsem měl 7 let - 2 auta - a myslím , že o spotřebě těch aut jsem si za tu dobu obrázek udělat dokázal. Bral jsem si diesel jednak proto , že jsem chtěl změnu a jednak proto, že se ty spotřeby dle zatížení tolik neprojevují ;-)
A dneska, když přesednu do benzínu, tak mám pocit, že to nejede - hlavně odspodu nahoře je to fajn, ale už mě nebaví točit auto na 6000ot.min -1 - asi jsem zlenivěl :-| -
superkutil 06.06.07 20:16
« Re: Spotřeba skutečná vs. spotřeba dle VTP
To cja: Měl jsem benzín 1.8 kombi z roku 2000 MKII a bylo úplně jedno jak jsem jel. Spotřeba byla mezi 8,8 až 9,3 litru. Nepovedlo se mi dostat pod 8litrů a taky ne nad 10. U TDCI jezdím od 5,5 do 8,5. Pokud jedu jako s benzínem, tak jedu za 7,4.
K těm testům spotřeby: sám FMC přiznal, že jsou to laboratorní výsledky z motorárny kde se simulují různé režimy. Podle FMC je skutečná spotřeba minimálně o litr vyšší. Údaje uváděné u vozidel jsou nejnižší dosažitelné spotřeby. Spotřeba 5,1 mimo město snad není dosažitelná ani při 90km/h. Průměrná spotřeba u Mondea 2.2TDCI je 6,3litru a S-MAX 1.8TDCI je 6,2 a s tím S-MAXEM není problém jezdit za 6,5litru. S Mondeem za 6,3 se mi teda nedaří. Asi na to jak je motor veliký, tak je výkon a moment malý. Snad pomůže chip, pak by mohla jít i spotřeba dolů. -
cja 06.06.07 12:25
« Spotřeba skutečná vs. spotřeba dle VTP
2,2 TDCI uvádí spotřebu 6,3 l/100km ve verzi kombi - nafty, dle ruzných periodik je skutečná spotřeba asi o 20% vyšší.
zkoušky podle kterých se uvádí spotřeba jsou de fakto laboratorní podmínky, které zajištují nějaký konstantní postup, aby mohla metodika běžet napříč automobilkami a mělo to nějakou srovnávací hodnotu - před nějakým časem jsem v jednom z periodik zachytil jakým způsobem se měření provádí a byl jsem docela překvapen - akcelerace 0 - 50 km/h trvala asi 29 s , jezdilo se omezenými rychlostmi dálnice tuším 120km/h atd. Nepamatuji si konkrétní čísla, abych nebyl vámi popotahován, ale nabyl jsem z toho tenkrát dojmu, že se tímto asi nelze řídit :-) :-) :-) Myslím si, že asi řešit pořád dokola spotřebu v hodnotách odchylky 1 l je asi věc zbytečná. ;-) -
cja 06.06.07 12:10
« Re: Rozdíl ve spotřebě 2.TDCI a 2.2TDCI
To kutil: benzín , že není citlivý na styl jízdy? a od kdy? měl jsem ho a záleželo především na stylu jízdy , u dieselu bych řekl , že je to rozpětí mezi spotřebami daleko menší(myslím tím když mu naložíš a když jedeš eko rally)
benzín jsem uměl za 8,2l/100 km ,ale taky 14l/100km - rozdíl téměř 6 l 16 kola ( ve 180 tam vyskakovalo i o něco víc) - 2 l Duratec
diesel za 6,5 vs 8,4 - rozdíl ... (po D dálnice 200km/h byla spotřeba 10l/ 100km) - 16 vs 18 kola - 2,2 Duratorq

Stanadyne samozřejmě nabízí i benzinová aditiva, viz www.stanadyne.com
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Jejda, 1,6ka, to bude strašný lenochod, brzy budeš velice litovat. :no: