FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
lordmystic 18.06.07 14:12
« Re: servisní prohlídka
cja: Tak to jsem zrovna někde viděl, že rozdíl mezi 5-ti a 6-ti kvaltem u Mondea je pouze v šestém převodovém stupni, zbylých pět je shodných, tedy alespoň ve starších modelech kam se začal montovat 6-ti kvalt. Ta šestka byla položena jen o pár set otáček výš než pětka... -
"-- skrytý --" 18.06.07 13:03
« Re: Never ending story - elektronika
Jak jsem říkal , mě jednou jedinkrát na sekundu vypnul za jízdy tachometr, a v servisu bez váhání označili za problém právě tištěný spoj palubky.....Ale od té doby už zase ani jednou....
Ten benzín 1,6 ve Focusu se zatím moc nerozjel :-) A to už má přes sto km. Tak jsem ho dal té paní a vrátil se do uhláku :-) -
oleowr1 18.06.07 12:36
to cja + DIM2: nastavit km by měli umět, v knize "Jak na to - Ford Mondeo 2000 - ..." se píše, že pokud měníte sami palubovku, nechte si z ní před vlastní demontáží v servisu odzálohovat data o intervalu servisní prohlídky a stavu km, po namontování nové si je nechte znovu nahrát. Možná neumějí zapsat libovolný stav, ale obnovu ze zálohy by mohli zvládnout. Právě jsem mluvil s technikem z "většího servisu", podle něj je to tišťák, ale za chvilku mi bude volat elektrikář a snad se dohodnem. V servisu, kde jsem to měl předtím (je to jejich pobočka) nemají prý s prací s diagnostikou tolik zkušeností. To celkem chápu, jen ať se to rozlouskne. -
cja 18.06.07 12:19
Dim : oficiálně asi ne, i když si myslím , že při výměně pal. desky by to měli umět, ale existují různí experti, kteří upravují stavy tachometrů celým flotilám - nikoho nejmenuji ;-)- tak by to neměl být problém ... A žádal bych - opakuji se - po vlastní zkušenosti - po servisu odstranění závady. Byl bych opatrný - ono se pak rádo slovíčkaří. -
"-- skrytý --" 18.06.07 12:02
Jako bych ti to neříkal : studený spoj nenajdeš a nenajdeš......Vyměň to a je to...respektive žádej po servisu odstranit závadu . A kdyby to tou palubkou náhodou nebylo, tak můžeš reklamovat tu opravu.....
Ale jinak si myslím, že nastavit km servis neumí...........
-
superkutil 18.06.07 11:46
« Re: servisní prohlídka
To cja: Ano, to je pravda, že při 130km/h točí 6ka 2200ot ale rychlosti na našich dálnicích už jsme řešili. ;-) OK, je mi to jasné. Výrobce chce využít i plný rozsah 6ky. To znamená maximální rychlost při maximálním výkonu. Našel jsem tabulku momentů TDCI a u té 2.2TDCI nemá cenu točit motor nad 3500ot, protože např na 5ku je pak moment na kolech menší než při stejné rychlosti na 6ku. Jinak mám najeto skoro 10000km a motor se opravdu stále zlepšuje. :yes: