FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 26.06.07 22:27
« Re: Sedačka
To cja: No mě teda vždycky připadalo těch 9,2litru na 1.8 moc, protože jsem všude četl, že lidi s ní jezdí za 7,5. Nikdy jsem neřekl, že žrala málo.
To jack007: No, jak jezdím po Praze, tak chci vidět přes auta před sebou a před auto, zda tam něco není a kam můžu až najet. Jinak nohy mám od sebe, kolenem narážím na ovládání rádia, volant mám vytažený nahoru a k sobě. Když dám sedačku dolů, připadám si hrozně utopený. Bude to tím, že MK V má oproti MK II menší okna a vyšší spodní část dveří. No a ke sklu mám ještě hodně daleko. >:D O víkendu jsem jezdil s dodávkou, která měla hodně velké přední sklo a není to špatné vidět fakt 1/2 metru před auto.
Dnes auto dostalo tmavé fólie od B sloupku dozadu, aby nebylo vidět převážené zboží a někoho nelákalo. No a taky aby v autě nebylo tak vedro. Je to zajímavé, ale z auta je super vidět i v noci jako by tam fólie nebyly.
Včera jsem v autě jezdil přes 8hodin a to TDCI je fakt na dálnici. Po Praze spotřeba skoro 8litrů a pořád to rozjíždění, to pro spojku není. A v zatáčkách to pěkně na mokru odskakovalo. To Mondeo je fakt težký. Teď vidím, že Mondeo MK II s benzínem bylo super auto. ;-) -
-
cja 26.06.07 19:07
Jozef 0351: v autě jsem seděl 16 hodin v kuse a o tom, že bych měl něco rozlámanýho nic nevím na druhou stranu jsem jel do I Passatem, což trvalo 8 hodin a nebyl jsem taky rozlámaný, což mě docela překvapilo >:D
a co se týče způsobu sezení , je třeba taky občas otočit růžicí na sklon opěradla a doladit vzdálenost hrudníku k volantu, pokud někdo v autě leží, tak se ta poloha hledá hůře
A pokud máte problémy se sezením v autě od Forda, tak si ho zkrátka nekupujte, máme demokracii a jsme jedinci, kteří rozhodují sami o sobě , tak nebrečte a přiznejte si, že jste si vybrali špatně a máte to vyřešený. ;-) -
superkutil 26.06.07 15:40
Pokusím se odpovědět všem. Ano je pravda, že jsem se v Mondeu projel jen pár km, protože mi šlo hlavně o motor. Měl jsem předtím Mondeo MK II z roku 2000 s motorem 1.8 benzín a ten motor nebyl špatný, ale měl promněnlivý zátah a vyšší spotřebu 9,2litru a tak jsem koukal, jak spotřebu snížit. Co se týče vozu, tak jsem počítal s tím, že Mondeo MK V bude minimálně tak dobré jako MK II. Respektive, nejdříve jsem chtěl S-MAX, ale jeho hmotnost 1750kg a motor 1.8TDCI mě trochu vyděsili, protože jsem se obával, že auto nepojede. Proto jsem nakonec volil Mondeo a musím říct, že mě po přechodu z MK II hodně zklamalo. S některými věcmi jsem se smířil, ale kdybych mohl, tak ho hned prodám. Je pro mne zklamáním a i když je to můj 4tý Ford, tak uvažuji o přechodu k jiné značce. Protože MK II bylo pohodlné auto s dobrým pérováním a příjemnou sedačkou. MK V je kostitřas ve kterém nejde najít vhodnou polohu. Když dám sedačku dozadu, tak vidím akorát palubku a haubnu. Kdyby měl někdo zájem, vyměním za S-MAX. 8-s V žádném jiném autě se sedačkou problém nemám. -
"-- skrytý --" 26.06.07 14:07
:) trosku som sa pobavil... diskusia nemá chybu. Môj názor je, že sedenie v moderných autách je navrhnuté tak aby si v ňom našiel miesto každý... malý, veľký, tučný chudý a dokonca aj krivý:). Pri možnostiach nastavenie sedadiel všetkými možnými smermy a výškovo a pozdĺžne nastaveným volantom si to ani neviem predstaviť. Ak s tým má niekto problém tak chyba asi nebude v aute ale v medzičlánku.... v tom kuse medzi sedadlom a volantom :)

Jinak jsem měl dříve v Passatu sedačky sportovní a to byl děs a utrpení na delší cestování. Slabé boční vedení, hodně tvrdá a v zádech prohnutá sedačka. Mondeo je proti tomu ergonimicky nejlepší sedačka, v jaké jsem kdy seděl.
PS - v pátek razím konečně do Bitpoweru, už se těším, pak poreferuji jak se se 120kW jezdí :).