FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 18.07.07 12:36
« Prosím o radu
Ahoj, prosím Vás o radu.Právě si vybírám kombík. Našel jsem 05, 122000km v plné včetně recaro za 365000Kč.Zjistil jsem ovšem že auto mělo v únoru/07 najeto 132000 při servisním úkonu ;-\ navíc má auto dost načnuté přední sklo (vyhřívané).Autem jsem se včera projel a žádné pazvuky z motoru ani podvozku. Myslíte, že je to dobr koupě za tu cenu? resp. ikdyž to má najeto předpokládaných cca. 150000km? Obavu mám z nutnosti investicí do motoru. Nikde jsem nenašel kolik tento motor vydrží... Díky -
superkutil 18.07.07 12:15
« Re: Porovnání
To hope: Auto je z 11/2006 a koupeno v 2/2007.
Já mám na 4ku z 80-120 za 6sec a na 5ku ze 100-140 za 8sec. Chce to ale větší rozsah rychlostí, aby šly otáčky od 1800-3500. To bude asi možné jen na 4ku.
To TomanGHIA: Ta Mazda 6 má 360Nm bez overboostu. Já mám mít 360Nm a s overboostem 400Nm. Je otázka zda se rozdíl 360 nebo 400 vůbec pozná. V každém případě jsme se v řízení vyměnili a Mazda Mondeu krásně ujížděla. U Mazdy byl zátah opravdu od 1800-3500ot a i ve 4000ot ještě táhla.
Auto do servisu dám, ale jezdím s ním denně a mám problém sehnat náhradní auto.
K tomu čipování. Každý motor má určitou účinnost. Tu lze programováním ŘJ změnit. Pokud řešíte otáčky motoru, tak je potřeba zase brát v úvahu ztrátový výkon (výkon potřebný jen k točení motoru) který je také závislý na otáčkách. Navíc diesel a benzín pracují na jiném principu. Benzín má přesný váhový poměr vzduchu a paliva. Diesel bere maximální množství vzduchu a do něj dává palivo. Do toho u dieselu přistupuje turbo, kde se energie výfukových plynů používá k pohonu turba. To zajistí pro diesel více vzduchu (lepší hoření) a větší tlak na vstupu (vyšší tlak na výstupu) a tím i větší účinnost. Takže optimální otáčky pro diesel jsou v místě maximálního výkonu. Navíc díky nízkým otáčkám jsou malé ztráty, opotřebení a hlučnost. Také má nafta dostatek času na vyhoření. Čip není nic jiného než lepší přizpůsobení ŘJ motoru. Proč si nechává výrobce takovou rezervu výkonu je otázkou, ale většinou je to marketingová a životnostní záležitost. Bohužel díky emisním předpisům v poslední době spotřeba vozidel stoupá. -
g_m 18.07.07 11:57
« Re: Spotreba
DIME:
Kašli na to, mě je to už fakt fuk.
Aspoň žes napsal, že vykonáš stejnou práci, ne že ji spotřebuješ.
Ale ta tchyně by se u té práce feeest zapotila... :o)))
Mohl bys pak argumentovat, až by Ti nadávala, že je to auto moc těžké, že má malou efektivitu a velké ztráty... (malou účinnost). :-)
Zcela určitě by se jí po vyslechnutí této informace přečipoval software tak, že by Tě její hardware nakopnul... ( bez urážky, nevím, jak v rodině vycházíte, ber to jako pokus o džouk, já jsem starý funmaker :o) )
-
"-- skrytý --" 18.07.07 11:42
TOMANE : pokud posunu stejné auto o stejnou vzdálenost stejnou rychlostí , tak vykonám vždy stejnou práci !!!!! A to i kdyby to táhl kůň, tlačil vítr nebo moje děti s tchýní !!! To je ten základ fyzikálních zákonů.
W = F x s, kde F je síla a s je dráha.
Důležité tedy zůstává jenom to, co ten kůň sežere, kolik musím nasypat uhlí do parního stroje a nebo nalít vody na mlýnské kolo.
-
"-- skrytý --" 18.07.07 11:24
Já.Já prosím .Já takový pocit měl.Jel jsem z Karviny pres sever(opava, bruntal,Kraliky,Vamberk a hradec a dal)a tam jsem memu fordikovi po tech uzasne tocivej cestach protah trubky.Za hradcem na dalnici jsem si uvedomil, ze to jede lip, i ve velkem protivetru.