FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
lordmystic 01.08.07 14:49
« Re: Pánové
GOES: No tak to bych se rád svezl v novém BMW 335d, třílitr 210kW/4400 a 580NM/1750. Z 0-100 za 6,2 a průměrnou spotřebou 7,5! S touhle zadokolkou by se dalo nádherně vyřádit a ve slušné výbavě je to auto mých snů.
vica: no to já jsem po výměně vstřiků i když ten poslední také už začal zlobit a kouří to na můj vkus dost, hlavně za studena. jinak těch 120kW je znát proti 96kW, ale je to tak návykové, že mi to stále nestačí :(. no ale už se s tím nedá nic dělat, víc to šponovat už nechci, možná časem... -
"-- skrytý --" 01.08.07 14:35
« Pánové
pokud se chcete svézt v pořádném dieselu, tak skočte do HONDY a svezte se 2,2 iCTDi a uvidíte jak krásně lze naladit dieselový motor.Jede to jak benzín s minimální prodlevou turba,t.j v celém spektru otáček neztrací výkon, fakt se tím jezdí dobře.Vím vykonově nic moc, jsou silnější auta, ale o to fakt nejde.Samozřejmě lze se svezti i v BMW, ale ti jsou cenově zas někde jinde....jinak vam přeju co nejmíň problémů s těmi ne moc povedenými vstřikovači atd.. -
"-- skrytý --" 01.08.07 14:20
« Re: Spotřeba
jsem pánům v Bitpoweru říkal že 110 kw je málo ať to trochu popustí a oni že jo.Pak jsem byl zklamán z hodnoty 115 kW viz. původní grafy. A taky to přikuřovalo při max.výkonu kolem 4 000 ot/min. Po celkové repasi vstřiků jako nové auto kouřivost zcela vymizela a výkon šel příjemně nahoru. Jinak 11/02 TDCi 280 tis najeto. -
"-- skrytý --" 01.08.07 12:00
« Re: Litrový výkon
Kutile, zase kecáš. TDCi v mondeu (model 2001-2006) je vlastní konstrukce Ford (řada Puma), ten motor je shodný s TDDI, jenom mám vysokotlaký přímý vstřik CR. Motory ze spolupráce s PSA (od 2003) jsou až v novém mondeu (2007-), taky ve fiestě/fusionu (1.4 a 1.6) a ve focusu/c-maxu (1.6 a 2.0).
Zkus nepsat kraviny, tvé přípěvky pak budou podstatně kratší a třeba si je i někdo přečte. -
"-- skrytý --" 01.08.07 11:18
« Spotřeba
Musím se zase po čase zapojit.Teď jsem se vrátil z dovolené na Sicílii. A celkovou průměrnou spotřebu jsem stalčil na 4,8l, váha vozidla 2 000Kg, prům. rychlost 100km/hod. Až mi je trochu líto, že 1.9. bude firemní výměna. Jinak jestli má někdo zájem tak mám volné 4 kousky Al 18" kol ST 220 s novým(nejetým) pneu za 20 klacků.A podložky 2x20 mm, sadu sportovních pružin, vzduchový filtr.můžu poslat foto.Jinak po celkové repasi vstřiků šel výkon na 122 kW.

Otočte klíček zapalování do polohy "II"
Počkejte, dokud nezhasne kontrolka bezpečnostních pásů (asi 1 minutu)
Třikrát postupně připněte a odepněte bezpečnostní pás řidiče
Rozsviťte a zhasněte hlavní světlomety
Třikrát postupně připněte a odepněte bezpečnostní pás řidiče
Celý postup od zapnutí zapalování musíte stihnout do 60s
Nyní by se na 3 vteřiny měla rozsvítit kontrolka bezpečnostních pásů
Po zhasnutí kontrolky jednou připněte a odepněte bezpečnostní pás řidiče - toto vypne/zapne kontrolu připnutosti bezp. pásu
Programování se ukončí automaticky po 10 vteřinách
Diagnostický mód centrální elektronické jednotky